Şimdi Ara

Olimpiyat Tarihinden ilginç notlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Olimpiyat Tarihinden ilginç notlar...

http://www.youtube.com/watch?v=rgIKJ48im1E
    http://www.youtube.com/watch?v=XhotB7lAN9I

HİTLER: Yeni dönem 11. olimpiyatlarının kutlandığı, Berlin oyunlarının açıldığını ilan ediyorum.

Konu birbiri ile bağlantılı olduğundan, ayrı ayrı başlık açarak yayınlamak yerine, tek başlık altında ekleme yapmanın, daha uygun olduğunu düşündüm.

yanlış haber:
    1936 Berlin Olimpiyatlarında 100 m, 200 metre 4x100 metre ve uzun atlamada 4 altın madalya kazanan Owens, Adolf Hitler’i stadyumdan kaçıran atlet olarak ün yaptı. Çünkü Hitler yarışı 1. bitiren zenci bir atlet olduğu için stadı terk etmişti.

doğru haber:

Tebrik edip, elini sıkmayan HİTLER değil, roosevelttir. Uyduruk kaynaklardan değil bizzat J. Owens'ın kendisi dile getirmiştir bu gerçeği!

Hitler, Jesse Owens ile el sıkıştı…

Berlin’de yapılan 1936 olimpiyatları, Hitler ve Nazi Almanyası için kaçınılmaz bir fırsattı. Onlar aryan Alman ırkının gücünü tüm dünyaya gösterecekler ve diğer ırklar karşısındaki zaferini ilan edeceklerdi.. Ancak olmadı…100 metre koşu yarışmasında, alman atletler Amerika’dan gelen bir çiftçinin oğlu olan siyahi Jesse Owens’a yenildi. Yarışı tribünden izleyen Hitler, bir alt ırkın galip gelmesine o kadar sinirlendi ki, tribünü terketti.

Tüm dünya basını bu olayı, “Hitler’in düşüşü” olarak verdi.. Ancak şu anda 83 yaşında olan alman spor gazetecisi Siegfred Mischner’in ortaya attığı bir iddia, ortalığı karıştırdı. Mischner, ertesi gün Owens’ın tüm gazetecileri yanına çağırdığını, kendilerine “HİTLER yarışmadan sonra geldi ve beni tebrik etti.
    El sıkıştık. Fotoğraf bile çektirdik
    ” diyerek fotoğrafı gösterdiğini söyledi..

Alman gazeteci, ” ben dahil birçok insan bu fotoğrafı gördük. Ama hiçbirimiz bu haberi yapmadık. Çünkü Hitler’i kötü göstermemiz isteniyordu. Tüm dünya ülkeleri de bunu böyle istediler” dedi..Alman gazeteci Mischner, Hitler’in yarışmadan sonra tribünü terketmesinin doğru olduğunu ancak terketmeden önce ABD’li Owens’i tebrik ettiğini söyledi. “bu el sıkışma, ödül töreninden az önce gerçekleşti. Çok az kişi gördü” dedi.

Owens, 1960′lı yıllarda Nazi Almanyası’nda zenci olarak yaşamanın, ABD’de zenci olarak yaşamadan daha kolay ve iyi olduğunu söylemiş ve büyük tepki çekmişti.

HİTLER Almanyasında sokaklarda gezmis, beyazlarin kaldigi otellerde konaklamıştır. özgür! dünya için savaşan! ABD ise Astoria'da onuruna duzenlenen partiye, servis asansorunden çıkmaya zorlanmıstır.

ırkçı, faşist olarak değerlendirilen nazilerden, aksini ispatlayan görüntüler ve haberlerde DOĞRU olan bir tarihi sunmaktadır.

Amerikalı Şampiyon Jesse Owens ve Alman Şampiyon Lutz Long, Berlin Stadyumu’nda Yan Yana Sohbet Ediyor, Ağustos 1936 (Photo by: AFP)

Hitler'e rağmen böyle bir pozu verebiliyor, şaşırdınız değil mi?

Yukardaki video'yu izlerseniz, dünya rekoru kırıp, Alman rakibini geride bırakmasına rağmen, başarısı Alman izleyiciler tarafından büyük bir çoşku ile alkışlanarak karşılık bulmuştur.

Dikkat ediniz, aynı dönemde siyonist Amerika'da zenciler, beyazlarla aynı ortamda bulunamazlardı. Tuvalette, otobüste ya da başka bir alanda, zencilere ait olan yerler, ahırdan bozmadır.

Hitler Almanyası ve ileri teknolojisi

Dönemin en ileri teknolojisine sahip, Hitler Almanyasının, bir başka öncü olduğu alan olan, uzay teknolojisi ve telekomünikasyondur.
    Aciliş konuşmasi Tv'den naklen yayinlanmiş ve geniş capli ilk tv yayini olmuştur.

1936- Berlin Olimpiyatları Hitler'in açılış konuşması, uzaya yollanan ilk insan kaynakli veridir.

küçük bir uyarı: konu hakkında yorum yapmak zorunda değilsiniz, o cani bu cani gibi saçmalıklara bu bilimsel gerçekleri kirletmeye çalışmayınız.
    ilginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 17 Şubat 2010; 20:46:53 >

Dünyanın bütün karanlık güçlerine karşı verilen bir destandır Benim Kavgam!

• çok mu sewiyosun Hitler Almanyasını???
    faşistmisin kardeş?

Ayrica kendisinin, issizligi azaltmak icin yol yapim calismalarinda makinelerin kullanilmasina izin vermedigini ve boylece daha cok insani calistirdigini biliyor muydunuz?

Edit: Büdüt..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 27 Şubat 2010; 0:28:15 >

Orijinalden alıntı: airsilver960

çok mu sewiyosun Hitler Almanyasını???
    faşistmisin kardeş?

heee faşistim döwecenmi

Böyle bozuk soruya, böyle yanıt...

Sen faşist tespitini abilerine bırakta, iki satır Türkçe çalış.

@fallen_angel17
    yapma üstadım, beni ilgilendirmez onlar, beni tarih ilgilendirir...

İşsizlik olayını farklı bir konuda tartıştık, iki tane ihtiyar alman ya da avusturyalı bunakla konuşmak emin ol gerçekleri değiştirmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 27 Şubat 2010; 2:20:45 >

• Alman ve Avusturya tarihini, Ikinci dunya savasini, onceki ve sonraki donemleri Avusturya'da ogrendigim icin boyle bir tavsiyede bulunmustum. Yoksa tarihi degistirmek kimsenin haddine degil Almanya'nin birinci dunya savasi sonrasi icinde bulundugu zayifligi cok iyi gorup, yukaridakilere benzer politiklar ile halkin sevgisini kazandi. Zaten o siralarda kimliklerini sorgulayan Avusturyalilar'da kendisine destek vermekten geri durmadilar - ki Avusturyadaki insanlar o donemde kendilerini ne olarak adlandiracaklarindan bile emin degillerdi, boyle bir donemde "ustun Alman irkinin cagrisi onlara kurtaricinin cagrisi gibi gelmis olmali-

Birinci dunya savasindan sonraki donemin Almanya ve Avusturya icin cok zor gececegi zaten belliydi, ancak Adolf Hitler'in Almanya'nin isini kolaylastirdigini soyleyemem. Tabi o donemde moda olan fasistlik bir sekilde yine Almanya'da vuku bulacakti belki, ama simdi olasiliklari tartismak yersiz olur.

Hitler II. Dunya savasi ile teknolojide buyuk sicramalara neden olmustur, bunun aksini iddia edemeyiz, ama katliam da yapmistir. Ve benim sahsi gorusum bu katliami dogru bulmadiginiz surece, Hitler'in yaptigi herseyin bunun golgesinde kalacagidir. Antisemitist iseniz boyle sorunlar yok tabi. Kimse yahudileri zorla sevmenizi isteyemez tabi ki, ama antisemitizm sadece sevmemeyi dogal karsilamaz, yahudilere karsi siddet uygulanmasinda da sakinca gormez, bu yuzden bu tarz bir tutum yanlis diyip, kendimi sizin cevabiniz icin hazirlayayim. (Escinsellerden hoslanmadiginizi(tiksindiginizi) biliyorum, ama eger yahudileri de sevmediginizi soylerseniz, imzanizin da etkisiyle korkmaya baslayacagim)

Tabi konudan saptik yine. Ben acikcasi yukaridaki haberin dogru olabilecegine inaniyorum, insanlari bu kadar kolay manipule edebilen bir insanin, bu sekilde kotu bir imaj olusturacak bir olaya mahal vermesi sacma geliyor. Iq'su 141 sonucta..

• 1920-1950 arası tüm dünyanın resmi ideolojisidir faşizm. hitler kaybedince o günah keçisi oldu.çok zeki bir adamdır fakat fazla güven insanı bitiriyor.kenan doğulu rütbeni bilicen şarkısını dinlemiş olsaydı belki dünya çok farklı olabilirdi
    Bu yüzden her kararı engellenmeye çalışıldı, her kararı geciktirildi.

Hitler'in kendi tabiri ile askeriye okullarında ''çatal-bıçak tutma dersi'' alan generaller, elbette onun dehasını kavramayacak kadar küçük insanlardı.
    Hitler'in Generalleri Konuşuyor adlı kitapta, bu generallerin kendi sözleri ile açıkca ifade edilmiştir. (Hitler'i engelleme hususunda)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

@onlyone
    Hitler'in güven fazlası olmasından ziyade Alman ordusunun (wehrmacht) güven eksikliği vardı.
    Bu yüzden her kararı engellenmeye çalışıldı, her kararı geciktirildi.

Hitler'in kendi tabiri ile askeriye okullarında ''çatal-bıçak tutma dersi'' alan generaller, elbette onun dehasını kavramayacak kadar küçük insanlardı.
    Hitler'in Generalleri Konuşuyor adlı kitapta, bu generallerin kendi sözleri ile açıkca ifade edilmiştir. (Hitler'i engelleme hususunda)

yaptıklarının geciktirilmesini bilmem ama yetenek açısından dünyanın en mükemmel generallerine sahipti bence, zaten 4 cephede savaşarak kazanma ihtimali olamazdı hitlerin, bunun başka türlüsü olamaz...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßy Spécops.
    Hitlerin uzaya gönderdiği veri bir filmde vardı.Ama şuan aklıma gelmiyor.

Contact, Türkçesi Temas olabilir, başrolünde Jodie Foster, Carl Sagan'ın kitabının filmi olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 7 Mayıs 2010; 5:09:35 >

Steroidler ilk defa ustun irk calismalari sirasinda Almanlar tarafindna bulunmustur ve o devrin butun sporcu ve askerleri tarafindan kullanilmistir.

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Almanlarin olimpiyatlarda ki basarisinin gercek sebebi steroidtir.

Steroidler ilk defa ustun irk calismalari sirasinda Almanlar tarafindna bulunmustur ve o devrin butun sporcu ve askerleri tarafindan kullanilmistir.

Steroid bile aşılmış amfetamin geliştirilmiştir. Uzun süre uykusuz, aç, susuz ve buna rağmen dinç, zinde ve cesur savaşçılar için kullanılmıştır. Yan etkileri korkunç olan bu uyarıcının yıkımıda çok güçlüdür. Yeterli zamanları olmuş olsaydı, amfetamin mucizevi bir buluşa dönüşebilirdi.

Bir başka tıbbi gelişim ise yan etkisi olmayan ozon tekniği olmuştur.

quote:

2. Dünya Savaşı sırasında Hitler, ozonun sağlık ve performans artırıcı gücünü keşfetmiş, savaş pilotlarının bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla kullanmıştı.

quote:

Ozonun ilk tıbbi kullanımı Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman askerlerinin kangren ve benzeri ciddi yaralanmalarını tedavi eden Dr. Albert Wolff dayanır.

Görüldüğü üzere, Hitler Almanyası bütün bilimsel alanlarda çığır açmıştır.

• evet modern bilime büyük getirisi olmuştur fakat milyonlarca insanı öldüren zalim Hitleri neden bu kadar övüyorsun?bunu merak ediyorum.

evet modern bilime büyük getirisi olmuştur fakat milyonlarca insanı öldüren zalim Hitleri neden bu kadar övüyorsun?bunu merak ediyorum.

Nefret etme isteğinizi sorguladığınızda merakınız giderilmiş olur.

İmzanıza bakılırsa aikido ile ilgileniyorsunuz herhalde? Bu spor tarzını değiştirin daha erkeksi dövüş sanatlarına yönelin derim.

• Yavaş yeğenlerim adam bize neyin yanlış neyin doğru olduğunu gösteriyor teşekkürler

quote:

evet modern bilime büyük getirisi olmuştur fakat milyonlarca insanı öldüren zalim Hitleri neden bu kadar övüyorsun?bunu merak ediyorum.

İmzanıza bakılırsa aikido ile ilgileniyorsunuz herhalde? Bu spor tarzını değiştirin daha erkeksi dövüş sanatlarına yönelin derim.

1- Cevabımı halen alamadım.Yani 60 milyon kişinin olumune neden olan bir insanın neden bu kadar çok seviyorsun?
    2- Sen hiç usta bir aikidocu ile dövüşütün mü? Tabi ki hayır.Dövüşseydin böyle konuşmazdın. Hangisi daha erkeksi : Yumruk atıp karşıdakinin gözünü morartmak mı yoksa sankyo tekniğini uygulayıp karşıdakinin kol tendonlarının yırtıp , o kolunu dirseğinden kırıp 3-4 ay iyileşememesine ve o kolu kullanamamasına yol açmak mı acaba? Bence sonuncusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airsilver960 -- 8 Mayıs 2010; 18:29:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: ßy Spécops.
    Hitlerin uzaya gönderdiği veri bir filmde vardı.Ama şuan aklıma gelmiyor.

Contact, Türkçesi Temas olabilir, başrolünde Jodie Foster, Carl Sagan'ın kitabının filmi olabilir mi?

Evet o filmi izledim.O filmde gördüm muhtemelen.Bu arada filmin Türkçe ismi ''Mesaj''

quote:

quote:

1- Cevabımı halen alamadım.Yani 60 milyon kişinin olumune neden olan bir insanın neden bu kadar çok seviyorsun?
    2- Sen hiç usta bir aikidocu ile dövüşütün mü? Tabi ki hayır.Dövüşseydin böyle konuşmazdın. Hangisi daha erkeksi : Yumruk atıp karşıdakinin gözünü morartmak mı yoksa sankyo tekniğini uygulayıp karşıdakinin kol tendonlarının yırtıp , o kolunu dirseğinden kırıp 3-4 ay iyileşememesine ve o kolu kullanamamasına yol açmak mı acaba? Bence sonuncusu.

Dayanamadım yazacağım.
    Aikido'nun ucuz hareketleri sadece gösterişli salonlarda ''kendi kendine takla atmaya hazır elemanlara'' söker.

Bilmiyorsun öğreteyim bunları sana hocan söylemez, çünkü burjuva hanım kızlar sayesinde para
    kazanamazlar böylelikle.

Akido tekniği zırhlı savaşçıların var olduğu, samurayların kılıcı düştüğünde, zırhlı rakibini saf dışı bırakmaya yönelik teknikler bundan ileri gelir. Taktir edersiniz ki günümüz şartlarına uygun değildir. Sen bilek tutayım, parmak kırayım, tendom yırtayım diye ucuz hareketleri düşünürken, bakarsın boynuna bir darbe alıp bayılmış ve yere düşmeden önce gözlerin yuvandan çıkmış olur.

Ateşli dönemlerimde en uyuz olduğum tipler, etek giyip kol burkar, adama havada on beş takla attırır, kralını tanımam havasında takılan tiplerdi. Bu sporla ilgilenenler her nedense efemine tiplerdi. Müsabaka tekliflerimiz, biz savunma sporu yapıyoruz ve felsefemize aykırı tarzı açıklamalar ile geri çevriliyordu. Evet hiç bir aikidocu ile dövüşmedim o yüzden.

• Herşeyin bir eksik yanı vardır.Ama senin yaptığın sadece çamur atmak.Eğer iyi bir ustayla karşılaşsaydın (senin gördüklerinden değil) aikidonun nekadar etkili olabileceğini görürdün.
    Bir boksörle kavga etmeden önce ben de "yahu bu boks bi işe yaramaz,ingilizlerin eski ring dövüşü" deyip çamur atabilirdim.Ama sonra sağlam bi dayak yedikten sonra fikrimi değiştirmek zorunda kalırdım.Ve sadece izleyerek bir kanıya varmak yalnıştır.Bir deneme antremanına katılsaydın.
    Yani senin düşüncelerin tamamen yüzeysel arkadaşım.
    Aikidonun ilk ortaya çıkış tarihi olan 1920 yılların başında samurai kalmışmıydı ki öyle diyorsun?Biraz öğren de gel.
    Bilek tutayım parmak tutayım'e gelince : teknik yapmaya çalışıp,darbe alıp bayılan iyi bir usta olmaz diye düşünüyorum.Tekniği iyi,doğru ve hızlı yaptığın zaman karşındaki insan boynuna darbe vurmayı düşünemez,düşünmeye vakti yetmez.

Not: Etek değil hakama.Çok bol paçalı pantolon.

• Ya bırak sen bana aikidoyu kötülemeyi.Ben zaten sporumu seçmişim değişitrmem biraz zor olacak.
    Hitleri örnek bir insanmış gibi tanıtma amacını söylermisin?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.