Şimdi Ara

NAVKING BİLGİ PAYLAŞIMI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
3
Favori
207.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tşk ederim sorun halloldu.
  • Ne haritaymıs be kardesim. Yıl oldu. Çok pismanm ama artık iş isden geçti. O kadar para veriyorsun alıyorsun, gidiyorsun birde illigal yollardan başka harita yüklemek için ugrasıyorsun. Haritayı güncelllemeyi geçtim birde marka ve servis olarak kendilerini güncelleseler iyi olacak. Biz parayı çöpte bulmadık size dağıtalım.
  • Mars haritasını da ekleyecekler ya; nasanın fırlattığı 2 uzay aracının verileri göndermesini bekliyorlardır.Gitti bizim 250 tl bağıra bağıra.İnternet sitesine şekil şemal yapacaklarına şu rezalet arayüzü harita yetersizliğini düzeltsinler ama nerdeee. İşleri güçleri kozmetik çalışma. Yeni alacak arkadaşlara Allah sabır versin diyorum.
  • Vallaha bu işe yaramayan navigasyonların bana büyük faydası oldu. Artık yolları kendim buluyorum. Başa düşünce insan öğreniyormuş demek ki...Ama yapılan gerçekten ayıp. Geçen hafta İzmitten gelirken meraktan navigasyonu açtım. Aman aman ne eğlenceydi anlatamam. Ailece gülerek geldik. Yol tariflerini buraya yazmıyorum ama yolunuz oralara düşerse oralara lütfen açın navigasyonu, söylediklerine inanamayacaksınız. Kardeşim düz yol ayıptır. Yolun başında "İstanbula kadar dümdüz git" dese olur yani :)
  • Worldcard ın mtv kampanyası falan ayağına kazara almış bulundum yoksa hayatta işim olmazdı ama neyse ...
  • benden başka memnun olan yok mu cihazından
  • Arkadaşlar merhaba.

    Ben arabayı alırken banka kredi hediyesi olarak Navking 300 Route 66 cihaz hediye etmişti.
    Birkaç kez nasıl olduğunu merak edip çalıştırdım gayet güzel gösteriyordu harita.
    Fakat şimdi cihazı açıyorum.Menüden GPS seçeneğine basıyorum fakat makinada tık yok.Sadece GPS düğmesi işaretli kalıyo ve GPS e girmiyor.Fakat video,müzik,fotoğraf vb. heryere girebiliyorum fakat bir türlü harita çıkmıyor.

    Acaba sorun nedir?
  • Yazılımsal bir sorun olabilir içindeki dosyaları sildiniz mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: One-Turk

    benden başka memnun olan yok mu cihazından

    Merhaba One-Turk yaşadığın şehri öğrenebilir miyim. Ama İstanbul deme düşüp bayılırım vallaha :)
  • Merhabalar,

    DH a ilk mesajım olacak bu. Hadi hayırlısı.

    Herkesin GPS i var benım yok. Ihtıyac duymadım hıc. Ama 212 Outlet e (Masko dan) gitmek icin 100km ye yakın dondum dolastım giris kacırdım, bahcelıevlerden merterden dondum dolastım vesaire. Sinir küpü oldum. 212 ye girince ilk isim MediaMarkt a girip "herhangi bir" GPS cihazı satın almak oldu. Aldım.

    NAVKING NAV320 aldım. Uzerinde 2009Q4 haritasi var. Bir kac kere bizikladım. Sonra acılmadı. Cihaz kilitlenmis gibi. Cıldırdım. Sonra reset tusunu gordum ve resetledim acıldı. Ardından Kitapçık faciasıyla yuzlestım.

    USB den PC ye baglıyken Navigasyon acılmıyor. Adım adım kahroluyorum. Sonra idrak ettim ki USB den PC ye baglıyken acılmazmıs GPS. Yazılımdan cihaza baglanıyorum. Kendıme PC de favorıler hazırlıyorum ama cihaza aktarma sansınız yok. Kramp girdi mideme. Gunduz gunesınde (her turlu işik ayarına ragmen) Ekranı gormek zor.

    FM Transmitter ı acınca sesi (cıhazın ıcınden) sonuna kadar acmak ve fazla harmonık olmayan bır FREKANS ı ayarlamanız lazım. Yoksa yıkımla karsılasırsınız (Istanbulda ozellıkle bos frekans ımkansız). MP3 yuklemıstım 1 tane denemek için. FM den transmıt etsın dıye. Ses (butun ayarlarında max olmasına ragmen) oyle zayıf kı anlatamam. Sesi aracın sıstemıne aktarmak icin kulaklık cıkısını tercıh etmek en akıllıcası olur sanırım. Ama zaten Cihazı mp3 ve vıdeo ıcın degıl NAVI icin aldıgımdan cok da umursamıyorum.

    444 lu hattı mesaı saatı dısında cevap vermıyor kı arayıp bırsey sorayım.

    Acemısıyız ya Navigasyon kavramının. Ayarlarını yaparken "EN KISA YOL" dıye secmıstım. Bilmedigim bır rota olan Kavacık-Sabıha Gokcen-Bagdat Caddesi rotasını toplamda 3 saatte falan aldım sanıyorum. Hayatımda gormedıgım koy yollarından, bozuk yollardan, mahalle arası degıl resmen kohne sokaklardan goturdu. Kafayı yedım. Bır arkadasımı aradım da "en kısa degıl en hızlı yı sec" dedı de rahatladık. Ara sokaklar tam kaos, Rota en kısa olabılır ama o yollarda hızlı gıtmenızın ımkanı olmadıgı ıcın aynı zamanda daha da cok yakıyorsunuz. (sureklı dusuk vıtes. dusunun artık)

    Butun ses ve ışık ayarları Max ta oldugu için pilinin 3-4 saat gıtmesı durumu hayal sadece.

    Gelelim Iyi Yonlerine:

    SirfStar 4 işlemcisi var. Coldstartta en fazla 2 dakıakda en az 7 uyduyu cat dıye buluyor. Stand-by a alırsanız kapatmak yerıne. cok daha hızlı buluyor.
    (Pıyasadaki cihazların %99 unda Sirfstar 3.5 var)

    Dahili 2GB hafızası oldugu ıcın SD kart satın almak zorunda degılsınız. Bir ulke harıtası ortalama 60-70MB. Illa ilave kart alıcam dıyorsanız MıkroSD almanız lazım.

    En Hızlı secenegınde gercekten harıkalar yaratıyor. Ancak trafık yogunlugu bılgısını alma teknolojısı Turkıye de yok. Onun ıcın yukarıda bır arkadasın soyledıgı "acık yollardan goturdu" olayının tamamen tesaduf oldugunu %99 dusunuyorum.

    Cıkısı Al kelimesi cok komık ama onun mantıgını ıdrak ettıgınızde ısınız cok kolaylasıyor.

    3D secenegı harıka bırsey.

    POI leri kapatabılıyorsunuz ki ben kapadım. Ekranda zirzop bı suru ıkondan kurtuldum. (Tum cıhazlar ıcın gecerli)

    Rota cızmek yerıne "Favorı" kullanmak daha mantıklı. (Tum Cıhazlar icin gecerlı)

    Arama opsıyonu mucızeler yaratıyor. Dıger GPS lerdekı gıbı degıl. Sankı Google mubarek.

    N-E koordınat gırmek en pratıgı. Gideceginiz yerı Maps.Google dan bulup sag tıklayarak N(Kuzey) ve E(Dogu) degerlerını almanız yeterlı. Cıhaza da bu bilgileri girdiginizde kapı numarası falan hıkaye kalıyor gozunuzde.

    Cakmak sarj ını sureklı takılı tutarsanız (navıgasyon esnasında) Butun ses ve ısıkları max a getırmenız durumunda (ve 3D ayarlarsanız) harıka bır sekılde yol tarıfı yapıyor. Abuk bırcumle mı soyledı? Ekrana bakıp harıka bır yardım alabılırsınız goz ucuyla.

    Tele Atlas ı kotuleyen arkadasla bırsey soylemek ıtıyorum. Google Maps ı acarsanız, BasarSoft un yanında TeleAtlas ıbaresını de goreceksınız. BasarSoft un tamamıyle yeterlı olmadıgının en barız kanıtıdır.

    Bilerek ya da bılmeyerek yanlısa mı saptınız; en fazla 5-6 sanıye ıcınde yenı rota hesaplıyor. Paralel yan yollarda dahi.

    Ön cama takma vantuzlu aparatı harıka. dandık degıl kırılmıyor ve acı ayarlama sıstemı zekıce ve basıtce.

    Sonuc: Dogru ayarlar ıle kullanmaya basladıgımda aşık oldum alete. Ozellikle SirfStar4 zımbırtısı acayıp bısey. Ayrıca cıhazın Islemcı frekansı ram ı falan arkadaslarımın cıhazlarından daha ıyı olsa gerek kı onlarınkınden daha hızlı cevap verıyor herseyde. Gerek uygulamalarda gerek adres aramada gerek se GPS ıslemlerınde.

    Cok memnunum. Ben aldıgımda MediaMarkt ta 185 TL ıdı. Sımdılerde 160 lara falan dusmus sanırım. (kı aldıgımda MediaMArkt takı en ucuz cıhazdı)

    WinCE oldugu ıcın ıstersenız baska navıgasyonlar da kurabılırsınız ama ben TeleAtlas tan cok memnunum. Tek bı sey kaldı. Guncel harıta... Onu da beklıyoruz bakalım.


    Guncel Not: Route66Sync ile senkronizasyon yaptım ve az once Turkiye (TA) 3.668 haritasının cıktıgını gordum (gecen hafta yoktu). R66 Sync magazası acıklamasında 2010Q2 yazıyor. Sımdı indiriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yako2k3 -- 28 Mayıs 2010; 0:43:15 >
  • Sevgili arkadaşım, yapma ne olur. Bu navigasyon aletinde kullanılan yazılım sende farklı bizde farklı değil ki...nasıl olurda sende süper bizde çok kötü olur. En kısa, En hızlı onları bizde ayarladık ama hep facia hep facia TeleAtlas ı savunmanın bir anlamı yok, kullanıcı deneyimleri ortada. Ayrıca biz ne Başarsoft nede TeleAtlas yanlısıyız. Gideceğimiz yere götürsün sinir etmeden onu istiyoruz. Dediğim gibi sende süper bizde çok kötü olması çok ama çok enterasan!
  • BeterNavi,

    mesajımın basında da dedıgım gıbı ne Teleatlas tan anlarım ne BasarSoft tan. 212 faciasını yasamasaydım GPS alacagım da yoktu. Ben cok memnunum dıyorum. Bu benım kısısel tecrubelerım. Az once Istınye den KAgıthane Beledıye Baskanlıgı dıye search ettım; bana hedefı gosterdı,"SÜR" dedım, beyefendı sesını yuklemıstım (UCRETSIZ, Sync yazılımı ıle Route66 Magazasından). Beyefendı benı gayet guzel yonlendırdı. Trafık KAmeraları destegı de Sync magazasından ucretsız ınmıstı. Bır kac yerde benı "gıttıgım yolun hız lımıtıne uymadıgım ıcın" uyardı.

    POI ler konusunda bısey dıyemem, kullanma taraftarı da degılım. Hıc ılgımı cekmıyor. Ama Ne bıleyım, sızın tecrubelerınızı inkar ya da yalanlama durumum yok. Ben beklentılerımın cok otesınde bır osnuc aldım dıyorum: Babamın malı degıl sonucta. kırar cope atarım, umurumda da olmaz. nıye savunayım kı memnun olmasam.
  • Birde yanlışlarınızı düzeltin,belliki çalışarak yazmışsınız

    quote:

    SirfStar 4 işlemcisi var. Coldstartta en fazla 2 dakıakda en az 7 uyduyu cat dıye buluyor. Stand-by a alırsanız kapatmak yerıne. cok daha hızlı buluyor.
    (Pıyasadaki cihazların %99 unda Sirfstar 3.5 var)


    SirfStar 4 diye bir işlemci falan yok ! 3.5 zaten yok

    Harita konusunda hiiiç yazmayayım,zaten sizdeki cihazı kullananlar yazıyorlar herşeyi
  • Evet cok calıstım. Navking ı ben uretıp satıyorum. Teleatlas ı da bızzat sokak sokak gezerek ben hazırlıyorum. ondandır. heyecanıma verin lutfen.

    http://www.sirf.com/products/multifunction4.html

    SiRFatlasIV
    GPS/Galileo Location and Multimedia Processor

    Delivering leadership navigation, 65 nm process technology, and 500 MHz ARM11-fueled multimedia experiences, the SiRFatlasIV™ targets entry to mid range location enabled convergence devices. This cost efficient single-chip solution also provides an integrated GPS baseband, integrated touch screen controller, and MLC Flash controller—a blend of affordability and advanced technology.


    Processor kelimesini ne olarak çevireceğimi soylerseniz memnun olurum. Sonuçta acemısı oldugumu bır kac soyledım. Ama uretıcısı Processor dıyor. Ben onların yalancısıyım.

    SirfStar 3.5 var dememın sebebı, satıcının 3,5 dedıgını hatırlamam ıdı. 3.5 degıl 3 imiş. (Bır kez daha acemisi oldugumu hatırlatayım)

    Pıyasadakılerın %99 u eski "işlemci" kullanıyor dememın sebebı yıne aynı kişidir. MediaMarkt ta bana bu Navking i satan eleman.


    Harita konusunda ise madem detaylar uzeırnden gıdıyoruz, oradan cevap vereyım. Buradaki mesaj sahıplerınden Nav320 kullanan kımse varsa benden baska ya 1 ya 2 kısıdır.

    HA her cıhazın kendıne ozgu harıtası yok evet. O zaman siz de cumlenızı dogru kurarsanız bız acemılerı hata yapmaktan kurtarırsınız.

    Cihazlar farklı ama navigasyon uygulaması ve harıta aynı dıyeceksınız. Hem evet hem Hayır. Oncelikle kramp gecırenlerın yarısından cogu (ılk basta ben dahıl) yanlıs ayarlar kullanmısız. Ben duzeltınce rahata erdım. Duzeltıp tecrube edenler de rahata erecektır. ERmeyen de iGo kursun cıhazına. Sonucta WinCE. Her turlu uygulama kurabılırler sanıyorum. (Yukarıda bır arkadas bundan bahsetmıstı)

    Ayrıca burada sıkayet eden arkadasların neredeyse tamamı 2009Q4 harıta kullanıyorlar. Benım harıtam 2010Q2. Ihtiyac duymadıgım rotalarda bıle (rota degıl) Hedef belırleyerek gıttım. Bildigim yolu bana nası ltarıf edecegını de merak edıp teyıtlemek ıcın. Dedıgım gıbı dun gece kurdum 2010Q2 yı ve bu sabah (yolunu ezbere bıldıgım) Kagıthane Belediyesi ne GPS ın yonlendırmesınden gayet memnun kaldım.

    Sonucta olay kısısel tecrubeler ıle alakalı. Ben memnunum. Ha dun degıldım, belkı yarın olmayacagım. Ama bugun ıtıbarı ıle memnunum ve guvenımı kazandı. YArın kotu bır tecrube yasarsam onu da paylasırım.

    Sonucta babamın fırması degıl navking. Bilerek de almadım. Şansa aldım. Ama sanırım hıssıyatımı anlatmakta ben gucluk cekıyorum. Ya da sizler anlamak ıstemıyorsunuz.

    Ozetle: ben bugun ıtıbarı ıle NAV320 cihazından memnunum. Alternatıf bır cıhaza veya navıgasyon uygulamasına ve harıtaya gecmeyı dusunmuyorum.

    Sonuc olarak:
    Ben kendi deneyım ve hıssıyatımı paylasıyorum ama, "calısarak yazmıssınız" ve "Harita konusunda hiiiç yazmayayım,zaten sizdeki cihazı kullananlar yazıyorlar herşeyi " seklinde cevaplarla birşey ima etme cabanız "bınbası" unvanınıza yakısmıyor (benım fıkrımdır). Su baslıkta TeleAtlastan tek emnun olan veya reklamını yapmaya calısan benmısım gıbı bir itham ve ima ustelik. Sizin adınıza gercekten cok uzuldum. Size varolan cıhazınız ve varolan uygulamanızla keyıflı gunler dılerım. Bir daha bu konuya yazarken konu baslıgına dıkkat ederek "bahsi gecen cihaz hakkında" bilgi paylasırsanız sevınırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yako2k3 -- 28 Mayıs 2010; 20:07:29 >
  • yapıkredi kampanyasının gazına gelip aldım. birinci çakallığı orada yaptılar zaten. bahsettikleri kadar indirim olmuyordu, vergi falan giriyordu işin içine, öyle çok bir indirim olmamıştı, bilirsiniz zaten.
    kullanma denemelerimin yarısında bir şekilde beni ulaştırabildi ancak çıkmaz sokaklara da girdim sayesinde.

    hangi moda alırsanız alın düz bir yoldan gitmek gibi bir derdi yok teyzenin.
    E5ten basmışım beyliktüzüne gireceğim, carrefourdan sonra başlıyor beni illa sağ tarafa sokacak. yahu biliyorum yolu. dümdüz basıcam, markacity civarından sağa bir kez dönücem biticek.
    yok illa ki sitelerin içinden götürecek, kasislerden yayaların arasından gideceğiz. çok sosyal bir kadın, insansız yerden gitmeyi sevmiyor.

    yine düz yolda gidiyorum e5 te, yol ikiye ayrılıyor biraz ileride birleşiyor, benim gittiğim yol düz olan, diğerine girmek için en sağa geçip hafif sağa kırmak ileriden tekrar sola kırıp asıl yola girmek gerekiyor.
    navking teyze hangi yolu tercih ediyor sizce? evet bildiniz.

    yine e5 duruken yan yola sokma huyunu es geçmemek lazım, olur da yan yola girmezseniz, yan yol ile ana yol yakın ve paralel aktıkları için nerede olduğunuzu farketmiyor, sizi hala yan yolda sanıyor. başlıyor sağa dön sola dön demeye. sağımda çelik bariyerler, solumda maersk 'in tırı. bir gün kafayı yiyip kıracağım direksiyonu, ben de öleceğim ama navking teyzeyi de yanımda götüreceğim.

    hava bulutlu mu? navking teyze kapalı havayı hiç sevmiyor, kırda bayırda olduğunu sanmaya başlıyor. bulutu görünce susturun bence, hiç sinirinizi bozmayın.

    almadan önce bir kez daha düşünün, navking yoluna girmeden önce ilk çıkışı alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi argarad -- 28 Mayıs 2010; 18:01:19 >
  • Sevgili Yako2k3

    "Tele Atlas ı kotuleyen arkadasla bırsey soylemek ıtıyorum. Google Maps ı acarsanız, BasarSoft un yanında TeleAtlas ıbaresını de goreceksınız. BasarSoft un tamamıyle yeterlı olmadıgının en barız kanıtıdır. "

    Sanirim sadece navigasyona degil, haritaya da epey uzaksiniz. Basarsoft'un yaninda gordugunuz Teleatlas ibaresi, Teleatlas'in her zaman yeterli olmadiginin kanitidir... tersinin degil

    neden mi?

    1. eger tum turkiyeye degil de (ekranda yunanistan vardir bir ucundan, teleatlas onun icin gorunur) detay turkiye ye bakarsaniz sadece basarsoft gorursunuz... Yani Turkiye'nin icinde sadece Basarsoft'un haritasi vardir.

    2. Eger Teleatlas'in haritasi Basarsoft'un haritasindan daha iyi olsaydi... bizle ekstradan bir anlasma yapip harita tedariki yapmazlardi!!!

    neyse... ben sadece yanlis anlasilma olmasin diye duzelteyim istedim... :-)

    Saygilarimla

    Alim K.
  • Alim Bey Merhaba,

    Bu forumda ve bu konuda 4.cu mesajım bu. Ilk 3 mesajımda da ısrarla "acemı, konun cahılı" oldugumun altını cızdım sureklı. Suı ana kadar (bu mevzuda) ogrendıgım seylerın %90 ını son 1 ayda ve sorarak, okuyarak ogrendım.

    Ozellikle "Hack,Unlock, falanca cıhaza fılanca şey nasıl kurulur?" mevzularından hazzetmedıgım ıcın elımdekı mamulden ve ıcerıgınden maksımum performansı alma derdındeyım. Bunu defaatle soyledım. Baslık Navking. Icerigi de Bu marka cıhazlar ve beraberınde gelen R66 ıken (sızı tenzıh ederek-en azından uslup acısından) herkes bıseyler soyleyıp donup dolasıp lafı iGo kurun, Basarsoft kurun demeye getırıyor.

    Yahu bu cıhazları alan herkes mı benım gıbı "tesadufen" aldı? Hadı aldın memnun degılsın, zaten kararını vermıssın. At sat ver kurtul. Git Basarsoft lu bır cıhaz al. Ha yok kırıcam parcalıycam yenı yazılım yuklıycem dıyorsan da farklı kanallar mevcuttur mutlaka.

    Ama ben bu yollara basvurmadan varolan mamulumden maksımum randımanı almaya basladıgımı dusunuyorum. Yani yedigim yemegın artık tadını almaya basladım ve memnunum dıyorum. Ama itham ve imalarla karsılasıyorum. bu da can sıkıyor. Bakınız, imzanızda acıkca "rengınızı" bellı etmıssınız, ama mesajınızın ıcerıgı "onu yeme bunu ye" degıl. Buradakı dıger paylasımcıların da bu sekılde davranması gerekırken, beni "urun reklamı yapmakla" suclayan dahı oldu. Utanc verıcı. Memnunsam sanane (ona ne)

    Neyse. Uyarı ıkaz ve bılgılendırme amaclı mesajınız ıcın tesekkur ederım. Sizi vesile ederek sacma usluplara karsı içimi dokmus oldum.
  • yeni harita yazılımı çıktımı ben bulamadım siteden acaba yanlış yeremi baktım !!!
    ben hala 2009-4 haritası kullanıyorum
  • http://www.karakan.com/navking/2010q2.gif

    Siteden degil, R66 Sync yazılımından ındırdım ben. Siteleri site degil ki.

    Resmi dun gece aldım. Ama baska bır forumda Navking calısanı bır arkadas "yok oyle bısey, bız daha dagıtmaya baslamadık" dedı:) Resmi yolladım. Cevap beklıyorum.

    Sonucta su anda cıhazımda 2010Q2 yuklu. Bu arada R66 SYNC ın de yenı versıyonu varmıs. Cıhazın CD sındne 9.0 versıyonunu kurmusutm.www.66.com a bakınca 9.8 kusuratlı bısey gordum ve ındırdım. Fark goremedım acıkcası.

    Bu arada Erkek sesi kadın sesınden daha "ısınılası" bır ses. tavsiye ederım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yako2k3 -- 29 Mayıs 2010; 14:09:18 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.