Şimdi Ara

Megane 2 su problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
35.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Havalar yağmurlu gidiyor bu aralar.Geçen gün ön kapılarda altta gözler varya ordaki bez ıslanmış.Herhalde nemdendir dedim.2 gün sonra tekrar baktım resmen her iki kapıdaki gözde su birikmiş.Yağmur yağarken her tarafını dokunuyorum kapının hiçbir ıslaklık yok ama o göze su doluyor.NErden giriyor bir türlü çözemedim.Başına böyle bir şey gelen varmı arkadaşlar?



  • Aynı sorun bizde de var yağmur yağdıktan sonra arka tarafta koltuğun aşağısındaki halı kısım ıslanıyor bezle siliyorum kurutuyorum sonra diğer yağmur da tekrar ıslanıyor.Kafayı yiyecek gibi oluyorum nereden su aldığını çözemedim bir türlü.Kapı tarafındaki kısımlar hafif yaş ama orta tarafta su birikmesi bile oluyor.Kapıdan alsa diyecem sadece orta taraf çok ıslanmazdı.bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
  • Bu konu markalarda megane bölümünde geçmişti sanırım. Ön taraftaki su tahliye kanallarının tıkanmasından kaynaklanıyor gibi hatırlıyorum. Detaylı bilgi için oraya bakabilrisiniz.
  • hocam merhaba.ön kapıların eşya koyma gözüne dolan su benim aracımdada mevcut.aracım 2004 model 1.6 dynamic hb megane.aracı yeni satın aldım.bu sorun için yetkili olmayan ancak büyük bir servise gittim.usta daha sorunu söyler söylemez aynı nedenden dolayı başka araçlarında geldiğini bazılarında sorunun düzeldiğini bazılarında ise sorının düzelmediğini söyledi.neyse önce usta arabanın içinde dışarıdan hortumla araca yaklaşık 15 dk su tuttular.birşeye ulaşamadılar.az bir su toplandı.kapıyı söktüler.su kanalları açıktı ama yinede temizlik yaptılar.eşya gözü tek parça döküm plastik yani içine su alması mümkün değil.ustalar suyun sıçramak suretiyle kolonun deliklerinden girebileceği yorumunu yaptılar.yağmurlu havada aracımda biriken su eskisine göre azaldı ancak sorun devam ediyor.ön sağ kapıyı sorun çözülmedi diye hiç açtırmadım.bu arada sağ kapının fitilleri yeni,yan aynaya kadar su gelebilecek heryeri test ettiler ancak sonuç yok.poşetle kapatacaklardı kapının iç kısmını ancak olumsuz bir etkisi olur diye vazgeçtiler. 20 tl işçilik verdim.servise gitmeyi düşünüyorum ancak sonucun farklı olacağını düşünmüyorum.
    son olarak arabanın aracı alırken farkedemeyeceğim kusurlarını bana söyleyemeyen HIYAR arkadaşa ;inşallah sanada aynını yaparlar diyorum.




  • tahliye kanalları tıkanmış servise gidin 15-20 dk da tertemiz yapıyorlar
  • efsane bey aracımın tahliye kanalları açık 1 ton su akıttık sorun başka ama bulamadılar keşke dediğiniz gibi olsa.bahsedilen eşye koyma gözü kapalı su almasına imkan yok
    aracın tahliye kanalları kapalı olsa su belli bir seviyeye kadar toplanır ardından arcın kapısı ağırlaşır ve su kaı açılp kapandığında ses yapar
  • Bunu bende yaşamıştım ancak servis e kalmadan kendim çözdüm , ön kapılara jbl comp taktırmıştım , takan akıllı hoparlörlerin arkasını kasan plasikten damlalık denen şapkayı keserek takmış , o şapka oradan kesilip alınınca kolonların yanından suyu alıp cep'e biriktirmiş , kapı kaplamasını açıp içine naylon gerip bantlayarak aştım sorunu .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ADAC

    Bunu bende yaşamıştım ancak servis e kalmadan kendim çözdüm , ön kapılara jbl comp taktırmıştım , takan akıllı hoparlörlerin arkasını kasan plasikten damlalık denen şapkayı keserek takmış , o şapka oradan kesilip alınınca kolonların yanından suyu alıp cep'e biriktirmiş , kapı kaplamasını açıp içine naylon gerip bantlayarak aştım sorunu .



    Kendin nasıl açtın.Zormudur biraz anlatırsan sevinirim.Benim iki kapıdada var sorun.
  • adac bey naylonu sadece hopörlör etrafına mı yaptınız yoksa komple mi,biz komple yapamadık sıkışır falan dediler,
    kapı döşemesini kendi sökmek isteyen arkadaşa;20 tl den kaçma derim çok zahmetli bir iş
  • Aynı sorun bende de var. 2004 HB DCİ aracımın sol kapı gözünde bu sorun var. Sağ taraf da problem yok. Servise sormuştum. Hemen gelin hallederiz demişlerdi. Yakında fırsat bulursam gideceğim.

    NOT: Sol kapıya geçen ay öyle bir su doldu ki, yarısından fazla su dolu idi gözde. Pet bardakla boşalttım. Tam 13 bardak su boşalttım abartısız....
  • Arkadaşlar buna benzer bir durum bizim Peugeot 206 SW'da da vardı.Bence böyle sorunlarda servise bulaşmayın.Çünkü hiçbiri sanayiideki usta kadar bilmiyor işi.İlk su aldığında servise gittik adam:"Kapı fitillerinden almıştır" dedi değiştirdi.1 hafta sonra yine aynı sorun bu sefer "lastik değişecek" dedi.Lastikte değişti aynı sorun devam ediyor.Babamda sinirlendi sanayiideki ustaya götürdü.Usta:"Abi bu arabanın tahliye kanalları tıkanmış veya darbe almıştır" dedi.Tahliye kanalları açıktı fakat geçen sene babam sol ön çamurluğu hafif sürtmüştü.Galiba o yüzden su alıyordu ve usta bir yolunu bulup çözdü şu anda su almıyor.Aracınız darbeli olabilir.
  • Megane II lerle ilgili çok sık "problem"başlıkları görür olduk.Taş gibi denilen Renault a nazar mı değdi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cat33

    Aynı sorun bende de var. 2004 HB DCİ aracımın sol kapı gözünde bu sorun var. Sağ taraf da problem yok. Servise sormuştum. Hemen gelin hallederiz demişlerdi. Yakında fırsat bulursam gideceğim.

    NOT: Sol kapıya geçen ay öyle bir su doldu ki, yarısından fazla su dolu idi gözde. Pet bardakla boşalttım. Tam 13 bardak su boşalttım abartısız....


    Genelde hoparlörlerini değiştiren arkadasların başına geliyo yukarda adac'ın da dediği gibi bi parçayı kesiyolar orda hoparlörü yerleştirmek için ondan sonra su sızıyor aşağıya, aynı şekilde ön camın altındaki yağmur tahliyelerinin de dolmmamasına dikkat etmek gerekiyor cünkü dolunca su o kısmın üstündeki kalorifer hava deliklerine kadar taşabiliyor o zamanda kaloriferin ayaklara hava veren kısmından cıkıyor döşemeye doğru




  • Darbeli değince içime kurt düşdü acaba bizimki öyle olabilirmi?
  • meraba arkadaşlar bende megane 2 1.5 dci var gecenlerde okuldan geldikden sonra sag ön eşya koyma gözü ile arka sag ayak konulan yerden yerım bidon su boşalttım.. arkadaşlar bişiler yazmış ama hebsi boş o dedim yerlere su ne yagmurdan giriyo nede baska bi şeyden megane 2 gibi dandik bi aracın yani benim arac:D klimanın su tahliye borusu varya sag tarafda damla damla akıtıyo o kanal tıkanıyo bütün damlalar iceri basıyo yani sular ustaya götürdüm vakumladılar ama gecenlerde gene tıkandı bidaya yakumlattım artık klimayı acmaya korkuyorum...ustaya nasıl olcak bu sorun dedim ön konsolu komple sökelim dedim yuh dedim cıktım megane 2 gibi bi aracda bu promlem varya pes diyorum baska bişi demiyoırum umarım yardımcı olmusumdur sizlere...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dranov

    Megane II lerle ilgili çok sık "problem"başlıkları görür olduk.Taş gibi denilen Renault a nazar mı değdi acaba?


    her araçta olabilir diyelim ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husam74 -- 19 Temmuz 2010; 21:38:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husam74

    quote:

    Orijinalden alıntı: dranov

    Megane II lerle ilgili çok sık "problem"başlıkları görür olduk.Taş gibi denilen Renault a nazar mı değdi acaba?


    her araçta olabilir diyelim ....


    aracın içine su giriyor ve çoğu zaman çözümsüz ve problem kronikleşmiş.başka bişey olsa tamamda su işin içine girdiği zaman ki megane 2 çok eski bir model değil olmaması lazım bence yada kesin sonuç alınabilecek basit bir çözümü olmalı.arabanın içine giren ve biriken su zamanla o bölgeye ve daha derinlere ciddi zarar verir.bir arkadaşım megane 2 düşünüyordu bunu söylediğimde kesin vazgeçer




  • megane 2+problem+problem derim ben
  • Sorun son yağmurlarla bende de baş gösterdi. Sol kapının üzerindeki göze su doluyor. Nereden geldiğinide burada bulamadılar. Nereden girer bu su beyler? Çözüm varmı acaba?
  • bi tanıdık su sorunu yüzünden clio satmıştı. çözememişti sorunu. inşallah siz çözersiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.