Şimdi Ara

HARİCİ DİSK İ FAT32 DEN NTFS YAPMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
34.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1.5tb seagete 3.5"diskim var fakat ben bunu başta fat32 yapmıştım mac de kullanırken problem olmasın die ama şuan fat oldugu için büyük parça tek dosyaları atamıyorum fat oldugu için onun için içindeki dosyalar silinmeden format atmadan fat32 den ntfs ye nasıl dönüştürebilirm acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucel -- 15 Şubat 2010; 10:40:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı

FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
    2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
    Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
    Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
    3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
    Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
    4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
    5. Komut isteminden çıkın.

• dostum yaptım ama söle bi uyarı verdi neden olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucel -- 15 Şubat 2010; 11:15:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: editortr

dostum yaptım ama söyle bir uyarı verdi neden olabilir?

Harici HDD'niz antivirüs programınızın taraması veya HDD'de bulunan autorun türü (backup gibi) yazılımlar veya autorunda çalışan (ico) resim görüntüsü nedeniyle HDD'nin kullanımda olduğunu söylüyor. Disk temizleme, disk birleştirme işlemleri yaptırdıktan sonra bu HDD'yi NTFS'ye dönüştürürsünüz. Tekrar bu zorlama ekranı geliyorsa onaylamanız gerekecek, normal şartlarda bu bir sorun yaratmaz. Herhangi bir tehlikesi de yoktur.
  • ıyı aksamlar beyler sızlerden yardım ıstıcem ben hardiski fat32 yapmak istiorum ama yapamıyorum bana yardımcı olursanız sevınırım ?
  • İyide bende usb bellek vardı ve aldığımda fat32 idi..Ben onu ntfsye çevirdim ama usbyi ne zaman biçimlendirsem fat32 ye dönüyor..Bunun bi çaresi yok mudur..
  • sağol kardeşim çok faydalı oldu ya sağolasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 diske yazma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

quote:

Orijinalden alıntı

FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
    2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
    Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
    Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
    3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
    Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
    4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
    5. Komut isteminden çıkın.

teşekkürler denedim aynen oldu. fat32 den ntsfye geçti.

• Beyler bu hatayı alıyorum, çözüm bilen varmı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.