Şimdi Ara

KOdak C190 almayı planlıyorum.. Kullanan varmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cihazı gg üstünden 184tl ye almayı planlıyorum.. Daha önce z1485 modeline kafayı takmıştım.. lakin foto kalitesi pek iyi değilmiş.. Boyutlarınıda düşük çıkartıyormuş 14mp resimler 2-3mb arası değişiyormuş.. Vazgeçtim.. şimdilik daha uygun bir şey almak mantıklı geldi.. c190 nın şekli filanda epey hoşuma gitti.. acep kullanan varmı? tavsiye edermisiniz?

• furkani ben de uzun süredir bi makina almaya niyet ediyordum hatta Kodak C190 da hem görünüşü hem de özellikleri bakımından bana çok cazip gelmişti. Alsammı almasam mı diye düşünürken Fujifilm in A235 modeli o esnada indirime girdi.(189 TL) Ben de burdan da gerekli araştırmayı yapıp Fuji nin bu modelinin gayet iyi hatta muadillerinden bile daha iyi olduğuna kanaat getirip yanında pil, şarj cihazı, masa tripodu ve taşıma kılıfı aldım hepsi 237 tl ye hallolmuş oldu. İstersen forumda Fujifilm Finepix A235 Kulubü var oradan bu cihazı bi inceleyebilirsin. Bilemiyorum senin tercihin C190 güzel makine çok hoşuma gitti ama anladığım kadarıyla cihazın pek tecrübe edeni yok. Ben de hoşuma gitmesine rağmen bu nedenle almadım.

Eyvallah..

* Bu arada sen gg de fiyatı 184 tl deyince ilgimi çekti bir araştırma yaptım.( Hb de 330 tl civarı) . GG de satılan bu ürün Refurbished dediğimiz bir ürün. Belki sende biliyorsundur ürün ABD den geliyor ve gg de şöyle bir ibare var ''Ürün yenisinden farksız Kodak fabrikalarında sıfırlanmış "refurbished" ambalajındadır. "Refurbished" Kodak ürünler ABD deki Sears, J&R gibi büyük satıcılarından stok fazlası, sezon fazlası, değişim veya iade gibi sebeplerle gelen ürünleri fabrikalarında sıfırlayarak yenisi ile aynı garanti altında sunmaktadır.''

HB'ye göre çok iyi fiyat ne diyeyim karar senin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizseker -- 19 Şubat 2010; 19:14:04 >

• Yorumunuz için teşekkür ederim.. evet ürünler hakkında bilgim var yenilenmiş ürün ama bir yıl garantili olunca sorun çıkarmaz galiba.. Birde kodak ın garantisi türkiyede de geçerli oluyormuş.. yani sıkıntı çıkınca ABD ye yollamaya gerek yokmuş..
    Valla açıkçası bende kodak tan vazgeçtim.. Bir kaç model vardı aklımda ama lens olarak kalitesiz olduğunu söylediler.. Canonun bir modelini almayı planlıyorum şimdi..Sx serisi tabi onların fiyatları epey yüksek ama bakalım biriktiremezsem yine canonun ucuz mdellerine bakıcam..

Teşekkür ederim.. Bahsettiğiniz modelide bi değerlendirecem.. siz nerden aldınız cihazı o fiyata?
  • şaun üretilmeyen C360 modelini bulabilirsen hemen al.
    Al ve bana ömrünün sonunna kadar dua et. tabi bulabilirsen
  • hiç duymadığım bi makina.. bi inceleme linki yollama şansınız varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkani

hiç duymadığım bi makina.. bi inceleme linki yollama şansınız varmı?

furkan baktığın makinalar yaramaz.sen zaten forumun 2. el kısmında tecrübeli bi üyesin
    250-300 arası fuji s5700-5800 en iyi seçim olur.
  • quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim.. evet ürünler hakkında bilgim var yenilenmiş ürün ama bir yıl garantili olunca sorun çıkarmaz galiba.. Birde kodak ın garantisi türkiyede de geçerli oluyormuş.. yani sıkıntı çıkınca ABD ye yollamaya gerek yokmuş..
    Valla açıkçası bende kodak tan vazgeçtim.. Bir kaç model vardı aklımda ama lens olarak kalitesiz olduğunu söylediler.. Canonun bir modelini almayı planlıyorum şimdi..Sx serisi tabi onların fiyatları epey yüksek ama bakalım biriktiremezsem yine canonun ucuz mdellerine bakıcam..

Teşekkür ederim.. Bahsettiğiniz modelide bi değerlendirecem.. siz nerden aldınız cihazı o fiyata?

Bne teşekkür ederim furkani fotoğraf makinamı HB den aldım. Kişiye özel indirim diye bir uygulamaları var fakat sanıyorum HB'ye üye olan herkese benzer indirimi uygulamaktalar. 17 Şubat'a kadardı kampanyası şu an ne durumda bilemiyorum ama eğer indirimde değilse bile aynı cihazın A220 ve A170 modelleri de var onlar da 190 tl civarında A235 ten A220 nin tek farkı ekranın 3 İnç olması. A220 ninki 2,7 inç. Sadece bu diğer tüm özellikleri aynı. Ama bu modeller hakkında forumda gayet olumlu değerlendirmeler yapılmış. Hatta almayı düşündüğün Canon( sanıyıorum A480 modelini diyorsun)'dan bile daha iyi olduğu söyleniyor. Ben cihazı alıp eşime yolladım o yüzden inceleme fırsatım olmadı. Fakat bu fiyat aralığında alınabilecek makinaların en iyileri bu makinalar araştırmalarım böyle söylüyor. Ama ne yalan söyleyeyim KodakC190 da da gözüm kalmadı değil. Lakin tekrar söylüyorum görebildiğim kadarıyla pek tecrübe edeni yok.

Zor karar ne diyeyim. Kolay gele..

Eyvallah..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop almayı planlıyorum
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güney abi kafam acayip karışık valla:) tam diyorum sx120 alıcam.. ama tam güzel bir yere gitmeye karar veriyorum makinasızlığın acısını taa ciğerimde hissediyorum:) bakalım.. artık ucuz kaliteli birşey alıcam.. yada sx120 yi beklemeye devam:D
    quote:

Orijinalden alıntı: cengizseker

Bne teşekkür ederim furkani fotoğraf makinamı HB den aldım. Kişiye özel indirim diye bir uygulamaları var fakat sanıyorum HB'ye üye olan herkese benzer indirimi uygulamaktalar. 17 Şubat'a kadardı kampanyası şu an ne durumda bilemiyorum ama eğer indirimde değilse bile aynı cihazın A220 ve A170 modelleri de var onlar da 190 tl civarında A235 ten A220 nin tek farkı ekranın 3 İnç olması. A220 ninki 2,7 inç. Sadece bu diğer tüm özellikleri aynı. Ama bu modeller hakkında forumda gayet olumlu değerlendirmeler yapılmış. Hatta almayı düşündüğün Canon( sanıyıorum A480 modelini diyorsun)'dan bile daha iyi olduğu söyleniyor. Ben cihazı alıp eşime yolladım o yüzden inceleme fırsatım olmadı. Fakat bu fiyat aralığında alınabilecek makinaların en iyileri bu makinalar araştırmalarım böyle söylüyor. Ama ne yalan söyleyeyim KodakC190 da da gözüm kalmadı değil. Lakin tekrar söylüyorum görebildiğim kadarıyla pek tecrübe edeni yok.

Zor karar ne diyeyim. Kolay gele..

Eyvallah..

Teşekkür ederim Cengiz bey..

• Eyvallah arkadaşım gönlüne göre olur inşallah.. Ben de şu SLR Like makinalara merak sardım pek de bilgim yok ve bu fotoğraf işinin de sonu yok. :) Bilmiyorum ne yapacaz? Yukarıda Güney Tan da bahsetmiş şu Fuji nin S5700-5800 modellerinin ikinci elleri uygun ve güzel makinalar diyorlar ama bu konuda oldukça acemiyim bilmiyorum artık hayırlısı.. Senin bu konuda bi fikrin veya tecrüben var mı?

Eyvallah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizseker -- 21 Şubat 2010; 6:52:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizseker

Eyvallah arkadaşım gönlüne göre olur inşallah.. Ben de şu SLR Like makinalara merak sardım pek de bilgim yok ve bu fotoğraf işinin de sonu yok. :) Bilmiyorum ne yapacaz? Yukarıda Güney Tan da bahsetmiş şu Fuji nin S5700-5800 modellerinin ikinci elleri uygun ve güzel makinalar diyorlar ama bu konuda oldukça acemiyim bilmiyorum artık hayırlısı.. Senin bu konuda bi fikrin veya tecrüben var mı?

Eyvallah..

yardımın için teşekkür ederim furkan.. :)
  • fuji varken kodak sorulurmu....
  • Kodak amatörlere iyi hitap eden makineler üretiyor fakat kullandığı objektifler kalitesiz.
    Bende kodak C875 var. Bunun objektifi dünyaca ünlü Schneider-Kreuznach marka objektif. Ve muazzam kalitede fotoğraflar çekiyor.
    Size önerim makineden çok objektifine dikkat edin. Birde alacağınız kompak makinelerde pasm özelliklerine bakın. yarı profosyonel resim çekebiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyaswolf

Kodak amatörlere iyi hitap eden makineler üretiyor fakat kullandığı objektifler kalitesiz.
    Bende kodak C875 var. Bunun objektifi dünyaca ünlü Schneider-Kreuznach marka objektif. Ve muazzam kalitede fotoğraflar çekiyor.
    Size önerim makineden çok objektifine dikkat edin. Birde alacağınız kompak makinelerde pasm özelliklerine bakın. yarı profosyonel resim çekebiliyorsunuz.

sizin makinanın iyi çekmesi sensör büyük 1/1.8-inch pikselin 8 düşük olmasından kaynaklanıyor.
    5,6 piksel olsaydı daha2da iyi çekerdi. yeni makinalar için durum her modeller için öyle değil ufak sensör bir'de pikseli bindiriyorlar lens leica olsa ne yazar. manuel ayara katılıyorum makinalar'da kendini foto çekmek için geliştirmek isteyen için manuel Aperture ,Shutter ve anda ıso ve ev ayarı olan makina olsa iyi olur.

• quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim.. evet ürünler hakkında bilgim var yenilenmiş ürün ama bir yıl garantili olunca sorun çıkarmaz galiba.. Birde kodak ın garantisi türkiyede de geçerli oluyormuş.. yani sıkıntı çıkınca ABD ye yollamaya gerek yokmuş..

baya olmuş ama uyarı amacıyla yinede yazmak istedim. gittigidiyorda satılan refurbished ürünlere sakın ha sakın bulaşmayın. TEKNOZİRVE isimli kullanıcıdan kodak z915 aldım. ürün arızalandı. adama servis yerlerini sormaya çalıştığımda engellediğini gördüm.. bi türlü ulaşamadım. bana garanti belgesi diye gelen commercial invoice denen belge ile gezmediğim yer konuşmadığım adam kalmadı. yurtdışı kodak servisini bile aradım. ürünler sadece amerika için üretildiğinde türkiye içinde kesinlikle GARANTİSİ BULUNMUYOR. satıcıda engelleyince dımdızlak kalıyorsunuz. sakın güvenip üç kuruş indirim yapıyor diye para verip rezil olmayın.. bu ürünler hassas şeyler.. garantisiz olunca benim ki gibi bir anda çöpe dönebiliyor.. benden uyarması...

• Arkadaşlar

kodak yetkiliservisimi arıyorsunuz hemen linki tıklayın.

http://www.kodakyetkiliservisi.com/

(0312) 419 19 11-92
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.