Şimdi Ara

Bekar bir erkek neden dul bayanla evlenmek istediğinde sorun olur? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
156
Cevap
3
Favori
106.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 aydir birliktesiniz ve seni insanlara esim diye tanitiyor

    1 aydir birliktesiniz ve aileler olaya dahil olmus bile


    Bana sorarsan o 4 yil falan hikaye sirf gozunu korkutmamak icin, bir soz falan takin senesine kalmaz nikah masasinada oturursunuz.

    Kiz gercekten cok iyi olabilir ama bir ayda anlasilmaz, onun durumunu dusunursek daha cok genc(24 yasinda) ve 7 yasinda bir cocugu var, biran once namusli,sadik duzgun bir adam bulup evlenmek istiyor ki oldukca normal bir sey.

    Gelelim fasulyenin zirt dedigi yere

    1)Kadin Dul: Evlenip bosanmis, eger gercekten birbinizi seviyorsaniz bu pekde buyuk bir problem degil, sadece aile ve cevre faktoru yuzunden baslarda zorluk cekersiniz ama takintili biri isen durup durup esinin onceden evli oldugu aklina gelebilir mutsuz olabilirsin hatta bunu esinin yuzune vurabilirsin ama karakterle ilgili bir sey, genellemek dogru olmaz

    2)Kadinin Cocugu Var: Cocuk olmasi ciddi problemleride beraberinde getirecek, Cocuk yas olarak cok kucuk degil yani herseyin farkinda, annesini senden kiskanacak, uzunca bir sure sana isinamayacak. En kotusude cocugun babasi yani esinin eski kocasi surekli ortalikta olacak, mecburen gorusmek zorunda kalacaksiniz.Hatta cocuk babasi ile annesinin(esinin) arasini yapmaya calisacak vs. vs. , yani tum bunlari goze alabiliyormusun?

    Bence iyi dusun,tasin. Su asamada ailenle tartismaninda bir anlami yok daha iliskiniz cok yeni. Zamana birakman en dogrusu en 5-6 ay zaman ver kendinede,ailenede derim bir seylerin yoluna girmesi icin. Simdi sen kendini dusun oglun gelse, dul cocuklu bir bayandan hoslaniyorum dese nasil bir tepki verirsin?

    Ayrica, sizin oradaki durumu bilemem ama bizim burada kimse kizini dul hele hele cocuklu bir adamla evlendirmek istemez, yani sadece dul bayanlara has bir uygulama degil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_


    Sazan arkadaşım bir kaç gün önce " Baba olmak ne güzel bir duyguymuş " konusunu açtığında da aynı şeyleri söylemiştim .

    Anlaşılan iyi bir arkadaşsın yani "düzgün" bir insansın ama dikkat et sana kumpas kurulmuş . Kız arkadaşın kendisini , Annesi kızını sana yamamaya çalışıyor

    daha 1 aylık bir ilişkide heleki karşındaki insan dul ve 7 yaşında çocuğu varsa ( yani senin gitmediğin yollardan 10 kere gidip dönmüşse ) biraz dikkatli davran

    Muhtemelen cinselliği ilk defa bu kızda yaşıyorsun ve kendini bulutların üstünde sanıyorsun ama işler evlendikten sonra değişir seni "çok seven" kayınvaliden
    kızından tarafa tavır almaya başlar , seni mutlu etmek için yırtınan kadın birden değişir ve normal haline döner, eski kocası ve eski ailesinin hayaleti senin etrafında dolanmaya başlar.

    demek istediğim ,

    Bu kadın ile evlenmek istiyorsan yine evlen ama biraz bekle en azından 1 sene hatta 1.5 sene bekle

    Madem kız arkadışının da seni sevdiğinden eminsin senin için 1 sene beklesin

    kız arkadaşın " ben 1 sene bekleyemem " derse anlaki zaten seni sevmiyor sadece kapaklamaya çalışıyor .

    Ayrıca asla ve asla daha 1 aydır tanıdığın bir insan için " aileni satma " Annen muhtemelen senin duymak istemediğin fakat doğru olan şeyleri söylemiş
    unutmaki annen asla senin kötülüğünü ve mutsuzluğunu istemez .

    İnan bana damarlarındaki kan beyninden başka yerlerde toplanmak yerine beyninde toplanmaya başladığında " Annem ne kadar haklıymış " diyeceksin.





    Ben arkadaşın söylediklerine tamamen katılıyorum.

    1 ay çok çok kısa bir süre evlilik lafının geçmesi için. Yaşlarınız 17-19 olsa anlardım ama... Durum ortada
    1 sene gibir bir süre olayları süz derim. Yalandan bir söz yüzüğü takar ve kızın annesinin sesini kesersin.
    olayları dikkatlice düzer ve duruma görede gerekeni yaparsın. Tabi kendinden emin olduğun zaman diyelim
    + olarak ailenin kabullenmesi biraz zor olur belki ama eğer kız düzgün biriyse kabullenir. Biraz zaman alır ama illa kabullenir
    Kızla anneni tanıştırırsın. Zaten kız düzgün biriyse annende sevicektir ve olaylara sıcak bakmaya başlayacaktır...
    Neyse kafam bir milyon yazdıklarımda karman çorman oldu zaten
    Çok düzgün, mantıklı yorumlar gelmiş... Kulak ver derim




  • quote:

    Orijinalden alıntı:
    Peygamberimiz (as) "Evlenmek için bekar olan kızları tercih ediniz. Çünkü onlar daha tatlı dilli, kocaya daha tatmin edici ve daha aza kanaat eder


    bekar kızlar hiç de daha aza kanaat etmiyor. bence dul bir kadın bekar bir kızdan çok daha sahiplenme ve aza kanaat etme özelliğine sahiptir.

    zaten türk adetlerinde anlamadığım 3 şeyden ilki bu. bekaret aranması vs vs. evlenecek şahsın fikirlerine (farklı olsa bile ) karşı çıkılması. dul bir kadınla evlenmek isteyen kişi hayat kurar. ailesi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 11 Şubat 2010; 15:47:47 >
  • kız ya da kadın 24 yaşında, 7 yaşında çocuğu var etrafa seni eşim diye tanıtıyor, annesi evlenin sözlenin diye şeyler söylüyor...
    kusura bakma ama 17 yaşında çocuk doğuran kızda, buna izin veren ailede ben olumlu bir yön göremiyorum.
    muhtemelen evliliğe böylesine atlama çabalarıda bulduk birini verelim gitsin mantığından ileri geliyor. sana baskı yapmaya çalışıyor olabileceklerini bilmem hiç düşündün mü? ya da ileride karım dediğin insanın başka birinden çocuk doğurduğu aklına gelince rahat olabilecek misin?

    bence biraz genişlik meselesi, ben kaldıramazdım böyle birşeyi. sonradan pişman olmamak için iyi düşün derim.

    aileyi karşıya alma falan görünce bende sandım ki ölüp bitiyorsun kaç yıllık ilişki, daha 1 aylıkmış ve evlilik muhabbeti geçiyor ha? arkadaşım dikkat et bunlar oyun, çevremde çok gördüm böylelerini. eğer biraz daha geç kalır iyice batarsan tehditler vs. ile evlendirileceksin demedi deme.

    git annenden özür dile bu işi bitir, boşuna seni büyüten insanın kalbini kırma. bir ayda ne kadar sevdin, tanıdın ki evlenmeyi düşünüyorsun. memlekette kız mı yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 11 Şubat 2010; 15:57:43 >




  • Dul tamam orasını anladıkta 7 yaşında çocuk? 25 yaşındasın daha yazık etme kendine...
  • nekadar çok seversen sev SAKIN EVLENME. dul kadınlar genelde kendilerine SAHİP ÇIKABİLECEK bir erkek ararlar ki o kadar deneyim yaptıktan sonrada zaten çok zor seçerler çünkü GÜVENEMEZLER.
    dul kadınla ve "kadın" la evlenmeme sebebi toplumda sıfır km olayı olabilir ama düşün bir kere 5-6 ERKEK İLE ÇIKMIŞ VE HERŞEYİ YAŞAMIŞ bir kadını KARIN yaparmıydın acaba? eminim bu soruyo herkes hemen "önemli değil arkadaşım" diyememiştir.. bu kadar çok ilişki yaşayan bir insan zaten birşeyleri yitirir tüketir zamanla

    insaniyet konularını geçelim arkadaşlar , kadın açısından konu siz değilsiniz, sığınacağı güvenli bir liman.
    bunlar sadece tavsiyedir uyulması kişiye kalmış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeanBack


    quote:

    Orijinalden alıntı: MrD3ath


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    Kafalarda ''artık o sıfır kilometre değil ikinci el, kullanılmış'' gibi iğrenç, pespaye bir fikir var genelde. İki taraf anlaşabildikten sonra üçüncü kişilerin karışma hakkı olmamalı da neyse.

    Aynen bu gerçekten iğrenç bir düşünce.İnsan sanki biri ile sadece sevişebilmek için evleniyorda daha önce biri ile evlenen bayanlara 2. el muamelesi yapıyor.Araba, anakart, eşya mı alıyorsun ki sanki birine 2. el falan diyebiliyorsun.Ama namusu 2 deliğin arasındaki delikte arıyan insanlardan ne beklenir ki

    2 . el gibi düşünmek tabikide yalnış . ama şu son sözünde takıldım benim için namus demek tabikide ordadir benim için ( sen şimdi şey dersin yok cahil bilmem ne ) sizin gibi çok bilmiş kendini modern insan sanan varlıklar böyle düşünür asıl cahil olan sizlersiniz ..

    Tamam o zaman sen namusu orada aramaya devam et bulunca banada haber verSenin gibi insanlar yüzünden 7. kattan atlayan insanlar var.Neden biliyor musun? Çünkü onlar kendi davranışlarının gençliğin getirdiği bir heyecan olarak geçiştirileceğini düşünmüyorlar, onlar hatalarının medeni yollarla düzeltileceğini düşünmüyorlar çünkü sözüm meclisten dışarı öyle düzeltilmiyor.Demek ki böyle bir şeyin getirdiği şey insanları kendilerini öldürmeye kadar itiyorsa ortada bir yanlış vardır.Namus, onur ya da şeref dediğimiz şey insanın içinde olan bir şey ama o anlamda içinde değil.Sen söyle bana böyle bir durumda tabancayı bir tarafa sokan bir insan mı cahildir yoksa bunu anlık içgidüsel bir hareket olarak düşünen mi?




  • Madem daha 4 sene var o halde zamanı gelince konuşursunuz.

    4 seneyi bırak 4 dakikada insanlar fikir değiştiriyor.
  • dostum BÜYÜKLER HERZAMAN GELECEĞİ GÖRÜR o yüzden aile ffertlerinin olduğu büyükler meclisine kızı göster eğer onay almazsa KESİNLİKLE BU İŞE GİRME bedeli çok ağır olur.bazı arkadaşlar zaten güzel yorumlar yapmışlar, bazı şeyleri hazmedemiyebilirsin.çocuk yüzünden eski kocayla görüşmek zorunda kalması zaten iğrenç bir durum.bu kadar olgun insan ya sinirlerini aldırmıştır yada çok geniştir.
  • Konu hakkında yorum yapmayacağım;ama kadını bir mal gibi gören zihniyet oldukça fazla.

    Kendileri her haltı yaparlar,iş evlenmeye gelince kendi deyimleriyle "kullanılmamış" kadın ararlar.

    İkiyüzlülükten başka bir şey değil.
  • valla bu toplumda böyle , erkek istediğini yapsın bişey demezler kadın yapsın ..... olur. dikkat edin 30 yaşındaki çoğu kadın evlenme peşinde .. NEDEN ACABA?
  • Erkekler temiz bir geçmiş

    Bayanlar temiz bir gelecek

    ararlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_


    Sazan arkadaşım bir kaç gün önce " Baba olmak ne güzel bir duyguymuş " konusunu açtığında da aynı şeyleri söylemiştim .

    Anlaşılan iyi bir arkadaşsın yani "düzgün" bir insansın ama dikkat et sana kumpas kurulmuş . Kız arkadaşın kendisini , Annesi kızını sana yamamaya çalışıyor

    daha 1 aylık bir ilişkide heleki karşındaki insan dul ve 7 yaşında çocuğu varsa ( yani senin gitmediğin yollardan 10 kere gidip dönmüşse ) biraz dikkatli davran

    Muhtemelen cinselliği ilk defa bu kızda yaşıyorsun ve kendini bulutların üstünde sanıyorsun ama işler evlendikten sonra değişir seni "çok seven" kayınvaliden
    kızından tarafa tavır almaya başlar , seni mutlu etmek için yırtınan kadın birden değişir ve normal haline döner, eski kocası ve eski ailesinin hayaleti senin etrafında dolanmaya başlar.

    demek istediğim ,

    Bu kadın ile evlenmek istiyorsan yine evlen ama biraz bekle en azından 1 sene hatta 1.5 sene bekle

    Madem kız arkadışının da seni sevdiğinden eminsin senin için 1 sene beklesin

    kız arkadaşın " ben 1 sene bekleyemem " derse anlaki zaten seni sevmiyor sadece kapaklamaya çalışıyor .

    Ayrıca asla ve asla daha 1 aydır tanıdığın bir insan için " aileni satma " Annen muhtemelen senin duymak istemediğin fakat doğru olan şeyleri söylemiş
    unutmaki annen asla senin kötülüğünü ve mutsuzluğunu istemez .

    İnan bana damarlarındaki kan beyninden başka yerlerde toplanmak yerine beyninde toplanmaya başladığında " Annem ne kadar haklıymış " diyeceksin.




    +9877898879089997
    şu anda büyük ihtimalle şöle düşünüyosun
    ''ama onların bildikleri gibi değil öle bişey yok görmeden yorum yaptıkları için böle cevap vermişler'' kesin böle düşünyosun veya böle düşündün

    not:arkadaşın yorumunu görünce dayanamadım içimden geçenleri yazmış resmen snn cevabını fln okumadım %99 arkadaşa böle olmadığını açıklayacaksın




  • Annenin babanın sözünü dinle vardır bir bildikleri.En önemlisi belki okumamışlardır ama hayat tecrübeleri seni katlar...Durum sana yamanmaya çalışan biri var bu çok belli 1 aydır tanışıyorsunuz.Seni eşim diye tanıtması senin üzerinde psikolojik bir etki kuruyor dikkatli ol sana çok sağlam bir tuzak kurulmuş.Hayatını bu karar ya karartıcak yada aydınlatıcak...
  • Cevap veren arkadaslara tsk ediyorum oncelikle,bazi arkadaslar neden esinden ayrilmis diye sordu,evlendikten 6 ay sonra esi aldatmaya baslamis ve bu durum cok uzun bir sure de devam etmis ayrica cocuk babasinda cok ama cok nefret ediyor o adam diye bahsediyor.. ve gorusmuyorlar zaten eski esi nerede kimse bilmiyor... ayrica bana tuzak kurulma gibi bir seyde yok,cok ama cok guzel biri insan yuzune bakmaya kiyamiyor kendisiyle evlenmeyi isteyen o kadar cok kisi varki ben kendim sahit oldum. beni esi diye tanistirmasinin nedenide beni tamamen benimsemis olmasidir,cunku pesinde cidden cok insan var hemde mevkilerini soylesem inanamazsini diyorum ben kendim sahit oldum. o kadar insan icinde beni secmesi tesaduf degil. kizi bana baba dediginde sevgilim cok kotu bir sekilde agladi cunku kendi oz babasina bile baba diye hitap etmemis hatta ilk defa agzindan baba kelimesini duydu. simdi diyeceksiniz rol filan yapiyor ben salak degilim neyin ne oldugunu az cok biliyoruz.. bana yamama gibi bir durum yok ailesi yamamak istese 1 hafta once savci veya zengin bir isadamina yamarlardi




  • ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuri Alço Gazoz A.Ş

    Cevap veren arkadaslara tsk ediyorum oncelikle,bazi arkadaslar neden esinden ayrilmis diye sordu,evlendikten 6 ay sonra esi aldatmaya baslamis ve bu durum cok uzun bir sure de devam etmis ayrica cocuk babasinda cok ama cok nefret ediyor o adam diye bahsediyor.. ve gorusmuyorlar zaten eski esi nerede kimse bilmiyor... ayrica bana tuzak kurulma gibi bir seyde yok,cok ama cok guzel biri insan yuzune bakmaya kiyamiyor kendisiyle evlenmeyi isteyen o kadar cok kisi varki ben kendim sahit oldum. beni esi diye tanistirmasinin nedenide beni tamamen benimsemis olmasidir,cunku pesinde cidden cok insan var hemde mevkilerini soylesem inanamazsini diyorum ben kendim sahit oldum. o kadar insan icinde beni secmesi tesaduf degil. kizi bana baba dediginde sevgilim cok kotu bir sekilde agladi cunku kendi oz babasina bile baba diye hitap etmemis hatta ilk defa agzindan baba kelimesini duydu. simdi diyeceksiniz rol filan yapiyor ben salak degilim neyin ne oldugunu az cok biliyoruz.. bana yamama gibi bir durum yok ailesi yamamak istese 1 hafta once savci veya zengin bir isadamina yamarlardi

    alın gördünüz mü??? ben ne dedim size ilk sayfada da yazdım. bu ilişkiler normal genç ergen ilişkileri gibi değildir. insanlar daha olgundur. yalan dolanla uğraşmazlar. zaten olan olmuş, bayan evli çocuğu var daha ne olsun hala birşeyler söyleniyor :) içinde bi cinlik, bi bit yeniği aramayın. o kadar salak değiliz heralde böyle bir seçenekle karşılaşıyorsak neyin ne olduğunu biliyoruz.. benimde başımdan böyle bişey geçtiği için insanın nası bi şeyde olduğunu anlayabiliyorum. belki sizde kendinize göre haklı olabilirsniz. belki ben böyle bişey yaşamamış olsaydım bende sizin gibi tepki verebilirdim bilmiyorum... ama böyle bir eş, böyle bir sevgili seçiliyorsa vardır kişinin bi bildiği insanların etkilendiği bir yanı. sevmek güzel şey duygular vs önemli




  • O kadar ilişkiden sonra kadın sevgide samimiyeti kaybetmiş ve sadece sığınacağı bir liman arıyorda olabilir ayrıca hiçbir anne böyle bir olayı kabul etmez empati kur.Bence pişman olunmadan maceraya girilmemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 17 Şubat 2010; 22:31:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyunmaynağı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nuri Alço Gazoz A.Ş

    Cevap veren arkadaslara tsk ediyorum oncelikle,bazi arkadaslar neden esinden ayrilmis diye sordu,evlendikten 6 ay sonra esi aldatmaya baslamis ve bu durum cok uzun bir sure de devam etmis ayrica cocuk babasinda cok ama cok nefret ediyor o adam diye bahsediyor.. ve gorusmuyorlar zaten eski esi nerede kimse bilmiyor... ayrica bana tuzak kurulma gibi bir seyde yok,cok ama cok guzel biri insan yuzune bakmaya kiyamiyor kendisiyle evlenmeyi isteyen o kadar cok kisi varki ben kendim sahit oldum. beni esi diye tanistirmasinin nedenide beni tamamen benimsemis olmasidir,cunku pesinde cidden cok insan var hemde mevkilerini soylesem inanamazsini diyorum ben kendim sahit oldum. o kadar insan icinde beni secmesi tesaduf degil. kizi bana baba dediginde sevgilim cok kotu bir sekilde agladi cunku kendi oz babasina bile baba diye hitap etmemis hatta ilk defa agzindan baba kelimesini duydu. simdi diyeceksiniz rol filan yapiyor ben salak degilim neyin ne oldugunu az cok biliyoruz.. bana yamama gibi bir durum yok ailesi yamamak istese 1 hafta once savci veya zengin bir isadamina yamarlardi

    alın gördünüz mü??? ben ne dedim size ilk sayfada da yazdım. bu ilişkiler normal genç ergen ilişkileri gibi değildir. insanlar daha olgundur. yalan dolanla uğraşmazlar. zaten olan olmuş, bayan evli çocuğu var daha ne olsun hala birşeyler söyleniyor :) içinde bi cinlik, bi bit yeniği aramayın. o kadar salak değiliz heralde böyle bir seçenekle karşılaşıyorsak neyin ne olduğunu biliyoruz.. benimde başımdan böyle bişey geçtiği için insanın nası bi şeyde olduğunu anlayabiliyorum. belki sizde kendinize göre haklı olabilirsniz. belki ben böyle bişey yaşamamış olsaydım bende sizin gibi tepki verebilirdim bilmiyorum... ama böyle bir eş, böyle bir sevgili seçiliyorsa vardır kişinin bi bildiği insanların etkilendiği bir yanı. sevmek güzel şey duygular vs önemli

    kardeş deiş şu avatarı ya midem bulanıyo




  • dostum kusura bakma ama kız sana yamanmaya çalışıyor olabilir. oyuna gelme.sazan olma
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.