Şimdi Ara

Tokat 48. Piyade Alayı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
116.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün öğrendim, acemi birliğimi Tokat'da yapacağım.

    İstanbul'da oturuyorum, Ertuğrul Mengi yaş 22.

    Var mı başka Tokat yolcusu ?

    Nasıldır iyimidir bilenler yorumlarını eksik etmesin



  • Bende acemi birliğini Tokat da yapacağım bugün öğrendim İstanbulda oturuyorum ismim ENGİN yaş 23. İnternetten araştırdım güzel bir yermiş genelde batıya gönderiyormuş 28 günlük bir acemilik dönemi olacakmış internet cafe varmış ankesörlü telefon çokmuş tek sıkıntısı yemekleri çok kötüymüş şimdilik bilgiler bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin1987 -- 10 Şubat 2010; 22:34:14 >
  • Benimde acemiliğim Tokat'ta,birkaç gündür bakıyorum Tokat var mı diye,varmış çok şükür :) Bende İstanbul'da oturuyorum,Semih İnal yaş 23
    Bende biraz araştırdım,acemi cenneti diyorlar Tokat için,yemekler konusunda Engin haklısın galiba kardeşim :) Hayırlısı inşallah.
    Bu arada ulaşımı nasıl düşünüyorsunuz ? Uçak bilet fiyatları fena değil fakat Tokat'a sefer yok,Sivas veya Amasya aktarmalı ancak.
  • Ulaşımı henüz düşünmedim, net tarih pazartesi açıklanacakmış ona göre bişeyler düşünicez artık. 3'ümüzde İstanbuldanız ilginç orada buluşuruz hatta burada buluşup beraberde gidebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XErTuX -- 12 Ocak 2011; 22:49:40 >
  • Tertipler ben karayolu ile gitmeyi düşünüyorum.Çünkü tokata direkt uçak seferi yok mecburen aktarma yapmak gerekiyor.Ben anadolu yakasındayım sabiha gökçenden sivas a uçak yok.Atatürk havaalanından var bir de avrupa yakasına gitmek gerekiyor sivasa indik oradan tekrar karayolu ile tokata gitcez yani uçak yolculuğu bayağı sıkıntılı olur diye düşündüm bu yüzden karayolu ile gitmeyi düşünüyorum.Metro turizm saat 22 00 de kalkıyor ertesi gün 9,00 tokat da başka tokata giden büyük otobüs firması yok yine de tam karar vermedim.Ben işlemleri ümraniye askerlik şubesinde yaptırmıştım silüsü bizim şube randevu ile veriyor bana perşembe gününe randevu verdiler perşembe günü kesin leşince o gün artık bileti alıcam net tarihe göre hadi istanbullu tertipler
    bekle bizi tokat biz geliyoruz
  • bobo 86 xertux tertiplerim msn adresim: enigin@hotmail.com eklerseniz tanışırız
  • Arkadaşlar ilk başta bi aceminin gidebileceği en iyi yerlerden birine gidiyosunuz açık konuşiyim yemekler berbat yataklar leş komutanlar fena değil tabi işallah 2tabur 1e düşerseniz sevcan komutana slm söyleyin koğuşlar inanılmazz yukarda ilk gün 2 bawulla yukarı çıkartıcaklar o bel ağrısını unutmayın.. Bana sorarsanız sadece sivillerle teslim olun bn daha 4 gün oldu geleli sonradan zorluk çekersiniz. Paso yürüyüş yaparsınız eğitimi fazla değil silahlı silahsız hareketler okadar 25 mt atışlarını wurmaya çalışın gidiceğiniz yerle uzaktan yakından alakası yok bunu söyliyimde ona göre dawranın.İnternet cafe war ama acemilere zor izin weriyolar anca aranızı iyi tutmanız lazım..
  • yorumların için teşekkür derbatek usta birliğin nereye çıktı ?
  • Bu sabah gittim sevk kağıdını almaya 40 kişi falan vardı, neyse form dolduruk kimlikleri verdik bekliyoruz, 5dk geçmedi kimlikleri alan eleman geldi,

    - Ertuğrul Mengi kim?
    - Benim ?
    - Sen Nisanda gidiyosun.
    - Peki...

    Şubatda gidicem diye 1 ay öncesinden işten çıktım şimdi 1.5 ay daha evde ne yapacam bilmiyorum işe girsem olmaz... Kötü oldu benim için, hayırlısı diyelim
  • Ertuğrul demek "B" gidiyorsun,olsun kardeşim hayırlısı olsun,belkide senin için hayırlısı buymuş,sıkma canını 1ay; bukadar beklememize bakılırsa su gibi geçer inşallah.
    Engin senin kesinleşti mi kardeşim,ben silüsü dün aldım 27 şubat teslim.
  • semih kardeşim benim şube randevu ile veriyor.Randevum perşembe günü yarın silüsü almaya gitcem işte bakalım yarın ne olacak.Sen ne yaptın ulaşım işini ne ile gitmeyi düşünüyorsunuz?
  • Soner TURAN | Yaş : 20

    Tokat 48.Piyade - Muv. Özelliği : Temel Eğitim
    Tokat hakkında bildiklerim : Eşya olarak diş fırcası ve temizlik eşyaları götürmeyin.İçeri girişinizde 27 Tl ye alıcaksınız.Soğugu güzeldir.Dısarıda tozu dumanı cok yutucaz.Hızlandırılmış acemi birliği yapılıcaktır.Ama şöyle birşey var , bize veya bizden sonrakiler 75 gün yapıcak acemi birliğini.Cünkü düzenleme yapılıyor.Umarım 28 gün yapar başka birliğe düşeriz.Her yemeğin içinde havuc görmekden bıkıcaksınız :P Lahmacun - Winston ve Pepsi'yi cok görüceksiniz.Sabah 5.30da kalkıyorsunuz.8'e kadar mıntıka temizliği ve yemek derken eğitime geciyorsunuz.Aksam 5'den saat 8e kadar ( 17.00 - 20.00 ) arası ortalıkda dolaşmakdan baska pek birşey yapılmıyormuş =) Düşünmeye baya vaktiniz olcak.Üst devreler veya yetkili kişiler acemileri cok severlermiş.O yüzden de acemi cenneti deniliyor Tokat için .

    İçeriğinde İnternet cafe ve büyük ekranda Sinema salonu.cok temiz bir yermiş.. Yanlız İnternet cafe muhabetı , bir olay cıkmıs ve kapatılmış diye duydum.Belkı acılmıstır bilemeyiz.. Gerci ne kadar acık da olsa ne kadar girebilcez ki :P

    Cok fazla telefon var yanlız saatlerce beklicez.Kuyrugu gormenız gerekmiş :D Tuvaletler içinde öyle =) Evde 10 Dk rahat rahat işimizi görürken orada 2.dk'dan sonar " hadi be kardeşim cık artık " deniliyor xD

    Telefon sokmak isteyenler girereken ustaya teslim etsin " 2 gün onda 1 gün sende " kalıcak sekilde anlasılır.Ama yakalanırsanız 15 gün veya 7 gün fazladan durursun bölükde " 28 gün askerlik için bence değmez riske girmeye " =)


    Silah atıslarında 1 dk içinde silahı bozup - toplamak gerekıyor.Gözün kapalı

    Eğitim olarakda : 30 şınav - 30 mekik - 6 Barfiks xD - halata tırmanmak - Uzun atlama - Koşu koşu koşu

    Smdılık bıldıklerım bukadar , giderken 2 tane fazladan yeşil içlik alın gercekden cok soğuk dışarısı ..
  • bnm usta birliğim kahramanmaraşa düştü ama bizim tabur bitek bn düştüm maraşa iyi diyolar ama bakalım gittiğimizde görücez tokata giden arkadaşlar hiç kendinizi kasmayın güzel biyere gidiyosunuz sadece temizlik açısından braz kötü oda askerlik diceksiniz 2 tabur 1 e düşerseniz iyidir ordaki rewirci bi çawuş war murat abi diye slm söyleyin k.d dir kendisi tipitipe benze..:) Uzmanlar kızarsa sakın cewap wermeyin buda bnden size nasihat olsun..
  • 15 Ocak-12 Şubat 2010 tarihleri arasında acemi askerliğimi 48. piyade alayında yaptım.
    1 ve 3. bölüklerin komutanları serttir. Ben 2. bölükteydim. Komutanlarla aramızda abi-kardeş ilişki vardı.
    İnternet kafesinde 6 bilgisayar var ve bir acemi olarak size sıra gelmez. Çünkü ustalar önceliklidir. Gelse bile 10 dk. oturur kalkarsınız. O yüzden interneti unutun.
    Yemekleri kötü deyip yememezlik etmeyin takatiniz kesilir eğitimden düşersiniz.
    Revire çıkıp eğitimden kaçarım diye düşünmeyin. Eğer ciddi bir rahatsızlığınız yoksa revirdekiler sizi geri yollar.
    Pınar yüzbaşının nöbetçi olduğu zamanlarda alay içtimada düzgün okursanız 2 kez İstiklal Marşı okursunuz. Düzgün ve yüksek sesle değilse gittiği yere kadar İstiklal Marşı okutur. Gelmeden önceki gün 7 kez İstiklal Marşı okumuştuk alay olarak.
    Koğuşlar 90 kişilik ama siz takım olarak yatarsınız. Genelde takımlar 80 kişiden oluşuyor. Sabahları kalktığınızda ağzınız burnunuz dolmuş bir şekilde kalkarsınız. Eğitim alanlarında çakıl taşları vardır. O yüzden sürünürken fazla çamur görmezsiniz. Eğitim alanında yerlere tükürmeyin çünkü ileride sürüneceksiniz aynı yerde. Söylenileni tek seferde yaparsanız fazla uğraştırmazlar. Ve de önemli olan bireysel başarı değil takım başarısıdır. Aynı anda takım olarak yapıyorsan bi hareketi öğrenmişsin demektir. Ben 1. takımdaydım ve bölükteki en başarılı takım biz olduğumuz için denetlemeye sokmuşlardı. En iyi olmakta iyi değil tabi. Kötü de olma.
    Alay komutanı haftada bir konuşma yapar ve sürekli rutin sözler duyarsınız:
    "Başlamak bitirmenin yarısıdır, başladınız bitti. Her gün yeni şeyler öğrenmeye bakın. İçlik giyin, üşütmeyin, yere çöp atmayın.."
    İçeri telefon sokmaya çalışmanın bir anlamı yok. DK'lar haricindekiler 1 ay eğitim görecekleri için bu riske değmez. Alayın içinde bir çok yerde kahve makinesi var. Bu kahve makineleri para tuzağıdır. Her seferinde kuruş kuruş alır ama benim gibi çok kahve içen biriyseniz size tuzluya mal olur.
    Yemekleri beğenmediğiniz zamanlar Mehmetçik yoluna çıkıp pide ve tavuk döner yiyebilirsiniz. Ya da kantin bölgesinde ekmek arası köfte yaptırabilirsiniz. 25 Ocak-5 Şubat arasındaki soğuk dillere destandır.

    Askeri eşyalarınızı koğuşta bırakmayın. Koğuşta hiç bi şey bırakmayın. Ya çalınır ya da çöpe atarlar. Bütün malzemeleri sik kadar dolabınızın içine yerleştirmeyi öğreneceksiniz. Zaten dolabınızın üzerinde de askeriyenin verdiği valiziniz olur.
  • Bilgilendirme için teşekkür ederm :)
  • eğitim namına bir şey yok..disiplin yok..yemekler iğrenç ötesi..ceza yok, herkes gücünün yettiğini dövüyor...

    askeri birlikten çok 1 aylık sürü oyalama mekanı gibi...geçen sene bu zamanlar bende yolcuydum oraya...

    ilk 1 hafta ne oluyor lan olursunuz...ama daha sonra sanki doğuştan asker gibi olursunuz...askerlikte tek sorun zamanın geçmemesi..onun dışında çok kolay her şey...allah kurtarsın..
  • eee beyler yok mu 90/4 :D:D 30 unda yolcuyuz !! tokata doğru :D
  • Valla ben tokatliyim, alay hakkinda bilgim yok ama sehir ve ulasim hakkinda bilgi verebilirim.

    Herseyden once Tokat'a ucakla gelebilirsiniz. Bora Jet diye bir firmanin Tokat'a seferleri var.

    http://www.borajet.com.tr/

    bunun disinda, otobusle geleceksiniz, Istanbul dan 12 saat civari suruyor. Ulusoy, Tokat Seyahat ve Topcam firmalarini oneririm. Sivas ile Tokat arasi 100 km civari oradanda gelmeyi dusunebilirsiniz tabii.

    Sehir hakkinda bilgi vermek gerekirse, Tokat kucuk bir sehirdir ( il merkezinin 120 bin civari nufusu var ). Iklimi oyle cok iliman degildir ama cok sogukta degildir. Tokat aslinda bir vadi oldugu icin iklimi sivas kadar soguk ya da karli olmaz. Oyle ankara - eskisehir falan gibi anormal sabah ayazida yoktur. ama yinede 0 in altindaki hava sicakliklarina kendinizi alistirin. Yun kazak, eldiven, bere, corap falan alin mutlaka. Yazin olsaydi sehre inince mutlaka Tokat kebabini tadin derdim ama bu mevsimde olmaz maalesef.
  • ya şu allahın terkettiği yerde askerliğini yapan yokmu bilgi verecek
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.