Şimdi Ara

Panasonic 4 yeni 3D Blu-ray oynatıcı ve kaydedicisini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  


    Büyük bütçeli sinema filmleri, 3D(3 boyutlu) görüntü sunabilen televizyonlar, 3D Blu-ray oynatıcılar derken 3 boyut teknolojileri hayatımıza iyiden iyiye girmeye başladı. 3D teknolojilerine insanların ilgisi de üreticilerin gözünden kaçmamış olacak ki yavaş yavaş bu teknolojiler üzerine eğilmeye başladılar. Geçtiğimiz sene 3 boyut üzerine çalışmalar yapacak bir labaratuvar kurduğunu açıklayan Panasonic de bu işte öncülerden biri.


    3D Blu-ray teknolojisini kullanan 4 yeni ürününü duyuran firma, ürünlerine oynatıcı yanında kaydedici de eklemiş.



    Panasonic'in yeni 3D Blu-ray oynatıcısı


    DMP-BDT900-K modeli sadece 3D Blu-ray oynatıcısı. DMP-BD900-K, en gelişmiş AVC(H264 olarak da bilinen codec) video kodlama desteğine sahip. 2 tane USB, 2 tane HDMI, 1 tane Ethernet ve 1 tane de komponent çıkışı bulunduran Blu-ray oynatıcı, SDXC hafıza kartlarını okuyabiliyor, kart içindeki JPEG, MPEG-2, AVC dosyalarını oynatabiliyor. Ürün ayrıca BD-RE/BD-R/DVD-RAM/DVD-R/DVD+R/DVD-R DL/DVD-RW/DVD+RW/CD-R/RW diskler ile de uyumlu çalışıyor. DMP-BDT900-K 3D Blu-ray oynatıcı 23 Nisan tarihinde piyasaya çıkacak.


     



    Panasonic'in yeni 3D Blu-ray kaydedicisi


    DMR-BWT1000, yeni duyurulan üç 3D Blu-ray kaydediciden biri. 750 GB'lık sabit disk bulunduran bu model, 1 tane HDMI çıkışına sahip. 1x hızı ile BD-RE disklerini, 6x hızı ile BD-R disklerini, BD-R LTH, DVD-RAM, DVD-R ve DVD-R DL disklerini yazabilen 3D Blu-ray kaydedici, BD900 3D Blu-ray oynatıcısı gibi SDXC hafıza kartı ile dosya uyumluluklarına ve Ethernet çıkışına da sahip. Ayrıca 2 Dijital BS, 1 analog TV alıcısı barındırıyor.



    Diğer iki 3D Blu-ray kaydedicileri ise DMR-BWT2000 ve DMR-BWT3000 adlı modeller. DMR-BW1000 modelinden farklı olarak sırasıyla 1 TB ve 2 TB'lık sabit disklere ve 2 adet HDMI çıkışına sahip olan 3D Blu-ray kaydedicileri, yine 23 Nisan'da piyasada olacaklar.


     


     










  • iYİ tanıtım olmuş inşallah alırız teşşekürler.
  • adına yakışır bir ürün çıkartmış, iyiler daima kazanırlar,bilgilendirme için teşekkürler
  • ürünler güzel ama sanırım ülkemize çok hitap etmiyor. bizde daha blue ray yaygınlaşmadı daha doğrusu yaygınlaşamadı 1 film 40-50 dolar ancak zengin ülkelerde satılır
  • Bu ne yaa iyice kakası çıktı işin

    ne olacak eski Blu-Ray'ler çöpe mi gidecek hem gözlük yardımıyla izlenecekse bunu 10 sene evel normal DVD ve tüplü TV'dende izleyebiliyorduk hemde acayip baş ve göz ağrısı yapıyor sinemada Avatar'ı izleyenlerde bu konudan muzdaripmiş gazeteler sayfa sayfa yazdı
  • Mevcut bluray playerlar 3d görüntülü videoları oynatmıyormu? İlla 3d etiketli bir oynatıcı mı lazım? Yoksa bu tamamen pazarlama stratejisi olup, bilmeyenleri 3d player diye kakalıyorlarmı? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim? uzun zamandan beri araştırıyorum çünkü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: santhora

    Mevcut bluray playerlar 3d görüntülü videoları oynatmıyormu? İlla 3d etiketli bir oynatıcı mı lazım? Yoksa bu tamamen pazarlama stratejisi olup, bilmeyenleri 3d player diye kakalıyorlarmı? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim? uzun zamandan beri araştırıyorum çünkü...


    ps3 aynı donanımla şuan hiçbir donanımsal upgrade'e gerek kalmadan destek verecekken sırf bluray player alanlar için üzücü bir durum.

    ayrıca şunu da söylemem gerekiyor 2010 evde 3d film yılı olacak. fakat acele edip de (tabi Türkiyede çok az meraklı kitle para biriktirip ilk mdelleri almak isteyecektir) ilk çıkan 3d tvlerden almayın . sistem biraz otursun.bunlar çakal çünkü .şimdi bu ilk 3d oynatıcılar çıkar çıkmaz ortada hemen elle tutulur bir 3d film yok.ilgili anlaşmaları yapmışlardır orası kesin. büyük ihtimal ilk 3d bluray filmlerden biri %100 avatar filmi olacak.

    çok yakında çıkacak olan hdmi 1.4 ara birimi var hatta bazı ses sistemlerinde hdmi 1.4 desteği başladı.

    bu ne demek yeni çıkacak lcdtv olsun bluray çalar olsun ps3 olsun hep 1.4 destekli olacaklar. ha elimizdeki aletler ölecek mi hayır ama hdmi 1.4 daha fazla renk denetimi ayrıntı vb albenili özellikleri var.

    bunlar ilk 3d tvyi çıkarıcaklar sonra atıyorum 3dtvye bir standart gelecek ilk ürünleri alanların elinde patlayacak tabiri caizse.

    şuan bluray çalar almak isteyen varsa kesinlikle almasın ertelesin bir süre yada ps3 alsın. çünkü mevcut bluray çalarların fiyatları düşecek.bu saatten sonra 3d destekli ürün varken normal bir bluray çalar alınmamalı. tabi ilerde 3d film izlerim veya ileriye dönük olsun şeklinde bir düşünceniz yoksa.


    şu gözlük konusuna gelince: bu teknolojinin kullanacağı gözlükler bildiğimiz dandik kırmızı mavi karton gözlüklerden değil. bir kere çok özel filtreli ve fiyatı u an için uçuk olan gözlüklerden. aynı real3d sinemada kullandıklarımızdan olacakmış.


    nvidia böyle bir ürün çıkarmıştı oyunlarda ve filmlerde gerçek 3d hissi veriyormuş.




  • Panasonic 4 yeni 3D Blu-ray oynatıcı ve kaydedicisini duyurdu

    Panasonic 4 yeni 3D Blu-ray oynatıcı ve kaydedicisini duyurdu

    1000 yıl evel SEGA Master System'lerin de 3D gözlükleri vardı eskimiş teknolojiyi yeni gibi satacaklar millete baştan aşağı




  • zamanında bende bir ekran kartı vardı asus idi galiba. onunda yukarıdakine benzer bir 3d gözlüğü vardı.
  • Yuturmacadan başka birşey değil.
  • Çıksa da Panasonic'in fiyatı aynı ilk çıkan Bd 10 modelinde olduğu gibi büyük ihtimalle fahiş olacaktır. Vatandaşa valiz büyüklüğündeki , hd ses formatlarının çoğunu da desteklemeyen takoz cihazı 2500 TL'den kaktırmaya kalktılar. Sonunda Teknosa'da 300 küsur TL'ye de satılmaya çalışıldı. Bunlar da böyle olur büyük ihtimalle. Bluray konusunda Türk kullanıcısına bir tek Philips ümit veriyor. Diğerleri "faso fiso".
  • panasonıc ürünleri hep pahalı olmuştur inşallah yanılırım
  • Daha mkv 720p ye geçmedim blu ray var 3d blu ray var. ne olacak bu işin sonu anlamadım. bir filmin fiyatı olmus 60 tl.
    kameralar
    camcorderlar
    gps ler
    ihone ipod
    ipad
    netbook
    mp3 player derken,

    artık takip edilmez bir hal oldu
  • 3D zaten çok eski bir teknolojidir bilmeyen arkadaşlar olabilir yeni sanmasınlar benim bildiğim en az 35 senesi var belki birazdaha fazla olabilir şimdi tıkandılar tabi çareyi 3D de buldular yeni birşey icat etmiş gibi piyasaya sunuyolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caligula

    Daha mkv 720p ye geçmedim blu ray var 3d blu ray var. ne olacak bu işin sonu anlamadım. bir filmin fiyatı olmus 60 tl.
    kameralar
    camcorderlar
    gps ler
    ihone ipod
    ipad
    netbook
    mp3 player derken,

    artık takip edilmez bir hal oldu




    Yanlış anlamayın ama yaşlanıyor olmak böyle bir şey işte
  • Gerçek 3d deneyimi IMAX 3d idi sinemalardaki. Ama IMAX 70mm analog bazlı olduğundan filmler gösterildikçe yıpranıyordu. Onun dışında muhteşemdi gerçekten
  • valla ben dün 3d film izledim samsung 46c7000 lcd de.. animasyon bir film di.. inanın çok hoş bir duygu.. samsung yeni tv de kasa olayını bitirmiş bence çok şok olmuş..gözlükler öyle basit degil... çift olarak 400 tl isteniyor...lcd masa ayagı degişmiş ama benim hoşuma gitmedi..bende yeni ldc aldım samsung 40c650,sonra bu 3d yi görünce acaba beklesemiydim dedim ama insanoglu çok aç gözlü biz asla doymayız,,,doyumsuz olmuşuz artık..sonra sakin kafa ile düşününce daha çoook erken
  • Kapitaizmin getirdiği pazarlama stratejisinden başka birşey değil. Pekala eldeki playerlar ve tv lerle 3D videolar izlemeniz mümkün. Kaldı ki 3D videoları bilgisayarınızdan bile izleyebiliyorsunuz.

    Ayrıca zaten firmaların var olan oynatıcılarını çeşitli güncellemeler ile de 3D destekli hale getirebileceklerini düşünüyorum. Zira şu an Sony PS3 için 3D desteğine yönelik bir güncelleme yapmaya hazırlanıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 6 Mayıs 2010; 13:15:55 >
  • Halen devam etmekte mi bilmiyorum ama B.köy capacity alt katta panasonic 3d standı mevcut.Sadece g20 serisi plazmalar ve bd playerlar var.VT20 de gelmiş ama geri götürülmüş.Benimde 3d hakkında ön yargım vardı negatif olarak ancak 8 dakikalık demoyu izledikten sonra ahh ahhh...3d maç izledikten sonra stadta maç izlenmez...Girip sahaya oynarsan ok.Ama tribünden seyredilmez 3d varken.Heleki bir olimpiyat açılış showu var ki...İmkanı olan arkadaşlar gidip görmeli...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.