Şimdi Ara

oveclock ta ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5870 ekran kartı aldım ama e8400 işlemcim doğal olarak darboğaz yapıyor.Bu yüzden overlock yapma ihtiyacı doğdu.

Sorunum ise en küçük hız artışında bile stabilite sağlayamıyorum.Orthos 1 dakika içinde hata veriyor. 3600 e yükselttim 400 değeri vererek.

Ramlerim OCZ XTC Platinum OCZ2P8002G 800 mhz

ramleri 800 mhz e ayarladım. 5-5-5-15 ve 6-6-6-18 denedim 1,8 ile 2,2 arasında voltaj denedim.

işin garibi orthosta sadece cpu testine sokunca sorun yok ancak tek ram testi yapınca hata veriyor.

Anakart Asus p5ql-e

385 fbs denedim cpu 3465 oldu ramleri 770 yaptım yine işlemcide sorun yok ama ramler cortluyor. 800 mhz lik ramleri 770 seçince bile kullanamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 12 Şubat 2010; 11:59:03 >

•  oveclock ta ram sorunu

overlocksuz normal kullanımdaki değerleri bunlar.
  • RAM'leri tek tek takarak dene bakalım, belki RAM'lerin birinde arıza vardır.
  • Evet resimlerdeki salaklığımı bulabilecenizmi bakalım

Kesin biryerlerde büyük bir hata yapıyorum ama nerde ?

oveclock ta ram sorunu

oveclock ta ram sorunu

oveclock ta ram sorunu

oveclock ta ram sorunu

oveclock ta ram sorunu

oveclock ta ram sorunu

oveclock ta ram sorunu

• 6 6 6 18 yerine 6 6 6 24 ya d 28 deneyin. bakalım olacak mı? bir de cpu-z programından memory ekranını print-screen alır mısınız? ram hızını ne gösteriyor
  • Arkdaşım sen başta remlerinin stabilitesini tuttur ve ondan emin ol ondan sonra işlemciye hız aşırtmaya başla sonra stabilite sorunu olunca remden mi işlemciden mi oldugunu anlayamazsın, eğer voltaj az verdiysende stabilite sorunu remlerde olur.
  • xanty sana kötü bi haberim var, ramlerin single sided yani iki ram modulun var ama her modul ün sadece bir tarafinda chip var, daha basit aciklarsam "cakma dual channel" o ramlerle overclock yapamazsin, yapabilmen icin ganged mod da calistirman gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tIrTIL

xanty sana kötü bi haberim var, ramlerin single sided yani iki ram modulun var ama her modul ün sadece bir tarafinda chip var, daha basit aciklarsam "cakma dual channel" o ramlerle overclock yapamazsin, yapabilmen icin ganged mod da calistirman gerekir.

Başka?
  • Q6600 günlük 3.6GHz kullanmaktayım (Big Typhoon vx120 var).. Bunu 4GHz hız aşırtsam bellekler sıkıntı yaratır mı? Kingston Hyperx 2x1 800@960MHz 5-5-5-15 kullanmaktayım..
    Belleklerin hız aşırtmada rolü nedir? GB olarak değeri mi? Hızı mı? Yoksa zamanlama faktörü mü?
    Bir de en önemlisi 400MHz getirisi için uğraşmama değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xıvcax -- 23 Şubat 2010; 9:19:40 >
  • iyilik saglik, tüm ayarlar auto da iken SS ram ile stabilite problemi gayet dogal, cok nadirdir SS ram icin özel auto deger atayan mainboard, mainboard channel drive strength i SS ram icin sanki DS gibi ayarlar
  • Arkadaşım yabancı forumlarda bu ram lerle hız aşırtma yapanları gördüm(yani okudum) modeli ocz8002G.

şu an overclock suz üstünde yazdığı değerlerde 800mhz 5-4-4-15 ile kullanıyorum. hiçbir sorun yok testlerde.Ama bırakın ramde overclock u FBS yi 390 yapıp 780 mhz de bile kullanamıyorum.garip bir durum.
  • Tek taraf, çift taraf sorunu değil bu. Zaten RAM'ler çift taraflı.
  • FBS 363 ram i 726 mhz de denedim 12. dakikada orthos yine hata verdi.

normal değerlerde 800MHZ de hiç bir hata almıyorum. Galiba ramlerde değil sorun diyorum orthos la sadece işlemci sınaması yapıyorum 1 saat hiç hata almıyorum. 1 haftadır kafayı yedim bu yüzden

Az kaldı alacam i7 920 li bi sistem

ekleme:psu mu acaba sorun çıkarıyor diye gittim ocz 750 watt psu aldım bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 24 Şubat 2010; 13:56:40 >
  • Şükür Allahıma sonunda oldu

3600 mhz de ramler 5-4-4-15 te stabil çalıştı.Foto ekliyeceğim ama imageshack şu an servis dışı.

abandım tüm voltajlara oldu.şimdi yavaş yavaş indirip deneyeyim diyorum ama çok korkuyorum.

Bu hale getirmem 1 haftamı aldı ayarı bi kaçırırsam dahada yapamam herhalde
  • Stabilite bozuldukça remlerini kendi default ayarlarına çek sonra ufak ufak fsb arttırarak overclock testlerine başla gerçekten sabır isteyen bir konu overclock
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.