Şimdi Ara

CARİSMA DİREKSİYON SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
0
Favori
11.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. ben yeni bir araç aldım markası proton 416GLXİ. bilenleri bilir bunun direksiyonu birebir 99 carismalarla aynı ve sorun şu: araçta SRS lambası yanıp sönüyor. birde korna çalmıyor. servis bunun direksiyonun içinde bir makara olduğunu bunun hem SRS sensörünü hemde kornanın kablolarını bulunduran bir makara olduğunu bunun değişmesi gerektiğni söyledi oda 250 tl olduğunu söyledi. şimdi benim aklımın almadığı basit bir korna sistemi bir sensörün olduğu hatta mı bağlanır.
    bu konuda lütfen yardımlarınızı bekliyorum.(protoncu bulamadım buraya yazdım kusura bakmayın)

• airbag daha önceden patlamış ve tamir görmüş olmasın

daha önce böyle birsıkıntı yaşayan ben görmedim. umarım çözümünü bulursunuz. Alpay ustalık bir iş gibi görünüyor.
  • Ben dedim sana Carisma alalım diye Gidip aldın protonu, başladın sıkılmaya

İstanbul' da isen Alpay Usta' ya bi uğrayıver... Mitsubishicilerden Ali' nin arkadaşıyım dersen hemen tanıyıp yardımcı olacaktır...
  • abi napayım eldeki paraya anca bu kadarını alabildik yok aracı baktırdığımda kimse böyle bişey söylemedi yani önden veya arkadan bir kazası yok. Ankara da yaşadığım için alpay ustaya gidemem. ama telefonunu bir verirseniz ordan ulaşıp en azından ankara da birine giderim.
    bu arada benim derdim korna. hafta sonu bi bakayım soketlere falan olmadı bir elktrikçiye gider direk direksiyona hat çektiririm bu işi bir şekilde kotarırım. olmadı zaten aracın bi masrafı yok yagını suyunu değiştirdim sayar 250 tl () yi verir yaptırırım.
  • Şaka yapıyorum zaten, alınmışa hayırlı olsun denir.

Bence Alpay Usta' dan ziyade av. ilhami ile irtibata geçersen daha isabetli olur. Proton alım satımı yapan bir ustadan bahsetmişti.
  • Aracınız hayırlı olsun.
    Aracınız kaç model?
    eğer 99 veya 2000 model ise simitin çerisinde hava yastığı saati diye tabir edilen bir mekanızma var ve bunun ömru 10 yıldır.
    10 yıl sonra hava yastığının çalışması için bunun yenilenmesi gerekir aksi halde Allah vermesin kaza yaparsanız yastık açılmaz.
    Bu konu önemli bir arkadaşımız 80 ile duvara girdi hava yastığı açılmadı.
    Kornanın çalışmamasının onunla alakalı oldugunu sanmıyorum.
    Direksiyonun altında sigorta kutusu var orda ki sigortaları bir kontrol edin.
    şayet sigorta sağlam ise hava yastığı ünitesi 2 vida açılarak yerınden alınabılıyor.
    İnce çoklu bır kablo var onu gözle kontrol ederek kopukluk olup olmadıgına bakabılırsınız.
    Motorla ılgılı sorununuz olursa mesaj atabılırsınız.
    Tekrar hayırlı olsun.
    Tamırcı değilim Proton kullanıcısıyım.

quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

abi napayım eldeki paraya anca bu kadarını alabildik yok aracı baktırdığımda kimse böyle bişey söylemedi yani önden veya arkadan bir kazası yok. Ankara da yaşadığım için alpay ustaya gidemem. ama telefonunu bir verirseniz ordan ulaşıp en azından ankara da birine giderim.
    bu arada benim derdim korna. hafta sonu bi bakayım soketlere falan olmadı bir elktrikçiye gider direk direksiyona hat çektiririm bu işi bir şekilde kotarırım. olmadı zaten aracın bi masrafı yok yagını suyunu değiştirdim sayar 250 tl () yi verir yaptırırım.

• verdiğniz bilgiler için çok teşekkür ederim. korna olayı dediğiniz gibiymiş. airbag kasasının üstünde 1999 yazıyor. orda da 10 yıl diye bir ingilizce cümleler var. korna meseleside aslında çalıyormuş önceki akşma ben elleyene kadar! ben sorunun o kablodan olduğunu zannediyordum ama öndende tık tık diye röle çekme sesi geliyor du. vel hasıl direksiyonu geri toplarken sanırsam o sensör makarasının tırnaklaırını kırdım ve o tık tık röle sesi de kesildi. ha bu arada olay olduktan sonra kornaya bakmak için ön tampona ve aracın muhtelif yerlerine bakınca kornanın düşmüş olduğunu farkedip kendime bayağı bir kızdım.
    bundan sonra başımı ağrtan bir konuda size pm den ulaşabilirmiyim..

motorla ilgili sorunum şu. direksiyon kutusu sağ teker bağlantı milinden kaçırıyor. servis keçenin değişmesi gerektiğini söyledi. ve tornalık iş olduğunu söyledi.
    1- bunu tamir etmek için direksiyon kutusunu komple mi indirmek lazım
    2- bu işlemin tornalık ne durumu var.
    3- bunun keçesini ve körüğünü mitsubishi yedekçilerinden de bulabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 17 Şubat 2010; 22:19:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Direksiyonla ilgili bir tecrübem olmadı.
    Bu bağlamda sizi yanıltacak paylaşımda bulunmak istemem.
    Motorla ilgili her zaman pm atablirsiniz. Motoru kendim indirip topladım.
    Kapı döşemelerini söküp kendimce yalıtım yaptım. Şarj dinamosunun bilyası ses yapıyordu onu değiştirdim,marş dinamosunun temızlığını yapıp kömürlerin kontrolunu yaptım. vs.
    kaçırdığını nerden anlıyorsunuz? yağ mı kaçırıyor? sürüşte herhangi bir etkisi oluyor mu olumsuz yönde?
    Eğer indirilmesi gerekiyorsa serviste veya tamircilerde epey ücret isterler bu işi için. Eliniz yatkın ise servisin dediği noktaya yoğunlaşıp indirirsiniz.
    Keçe elinizde olursa herhangi bir keçecide de bulabılırsınız ama numune olmayınca Doğan(proton ankara servisi)ın dışında bir yerde bulamazsınız.
    Mitsu servisleri parça konusunda bilgili değiller. Yani bizim araca hangisi uyar deyince ha deyince veremiyorlar.
    Parça olarak mevcut ama pahalıdır.Körük serviste 12 lira dışarda 5 lira. keçelerde serviste pahalı.
    Örnek: Krank keçesi(yağ pompası tarafında ki) serviste 26 lira dılarda 5 lira..

• Akustik aracımın aldığı yol sesınden şikayetçiyim.
    Özellikle lastik sesi çok geliyor. Lastiklerim biraz eski olsa da michelin energy yani yumuşak lastık.
    Sizin Proton da durum nasıl? aracınız sedan mı Hb mi?
    Hb ise cevabınız benım için faydalı olacaktır.
    Ayrıca night carismalarda yol sesi ne durumda bilgi verirseniz memnun oluruz.
  • Servis klavuzunda sökme ve bahsettiğiniz sorunla alakalı bir yazı göremedim.
    Bağlantı noktalarını ve sökme sırasını gösteren sayfayı buraya koyuyorum.
    Direksiyon ile ilgili sayfaların tamamını istersenız pm ile mail adresinizi yazın göndereyim.
     CARİSMA DİREKSİYON SORUNU
  • quote:

Orijinalden alıntı: umera

Akustik aracımın aldığı yol sesınden şikayetçiyim.
    Özellikle lastik sesi çok geliyor. Lastiklerim biraz eski olsa da michelin energy yani yumuşak lastık.

Carisma' da camlar kapalı iken 130km/h' ye kadar tek ses, seyahat edenlerin soluk sesi :)
  • akerimoğlu hocam carisma alamadık diyede bu kadar mesaj verilmez beyau ayrıca dün hiç yapmadığım birşeyi yani otobanda boş yolda 200 ü gördüm ve ayagımı gazdan çektim. gayette sesizzdi.(yaptığım şey için kendimi)

umera hocam; aracım 2000 model HB 97000 km de. bugun korna işini hallettim. sağolsun işyerindeki ustalarım halletti. öyleki ilk ben ellemeseydim bu iş çok kolay olacakmış. hatta usta ilk tamir ettiğinde SRS lambasıda söndü. ama o makaradaki sargıyı tam kuramadığımızdan (yani o SRS sargı makarasının nasıl montajlandığını bilemediğimiz için) direksiyonu çevirdiğimizde zaten çok zayıf olan sargı-soket geçiş hattından kırıldı.(sargıya ne yaptıysam tam 3 yerinden kırmışım. e tabi ne kadarda olsa düzen tutmadı) artık hurdacılara doğru gidip yenisini alacam.

bana direksiyon kutusunun ve o kutudan itibaren tekerlere varan milin resmi gerekiyor. eğer kullanım kitapçıklarından birinde bu resimler varsa bu işi biz hallederiz. eğer yoksa sizden onu rica edecem. anladığım kadarı ile sizin göndersiğiniz resimler akislerin resmi.
    mail adresimi mail atıyorum pm nize.
    ilginiz için çok çok teşekkürler....

• Benım araçta çok ses var uğultu şeklinde
    etken ne olabılır acaba?
    Amortisorler?
    Lastikler?
    Birde carismalarda lastik ebadı nedir acaba?
    185/70/14 mu?
    cvp.için tşk.

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

Carisma' da camlar kapalı iken 130km/h' ye kadar tek ses, seyahat edenlerin soluk sesi :)

• quote:

Benım araçta çok ses var uğultu şeklinde
    etken ne olabılır acaba?
    Amortisorler?
    Lastikler?
    Birde carismalarda lastik ebadı nedir acaba?
    185/70/14 mu?
    cvp.için tşk.

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

Yoldan olur, yani asfalt dişli ise ses yapar,
    Camlar tam kapanmıyor olabilir,
    Sunroof tam kapanmıyor olabilir,
    Lastikler sertleşip özelliğini kaybetmiş olabilir

Benim arabamın ebatı 195-60-14, 185-65-14,

Benden sonraki kasalar 195-65-15 diye biliyorum. Emin olan dostlarım düzeltiversinler...

• quote:

akerimoğlu hocam carisma alamadık diyede bu kadar mesaj verilmez beyau ayrıca dün hiç yapmadığım birşeyi yani otobanda boş yolda 200 ü gördüm ve ayagımı gazdan çektim. gayette sesizzdi.(yaptığım şey için kendimi)

umera hocam; aracım 2000 model HB 97000 km de. bugun korna işini hallettim. sağolsun işyerindeki ustalarım halletti. öyleki ilk ben ellemeseydim bu iş çok kolay olacakmış. hatta usta ilk tamir ettiğinde SRS lambasıda söndü. ama o makaradaki sargıyı tam kuramadığımızdan (yani o SRS sargı makarasının nasıl montajlandığını bilemediğimiz için) direksiyonu çevirdiğimizde zaten çok zayıf olan sargı-soket geçiş hattından kırıldı.(sargıya ne yaptıysam tam 3 yerinden kırmışım. e tabi ne kadarda olsa düzen tutmadı) artık hurdacılara doğru gidip yenisini alacam.

bana direksiyon kutusunun ve o kutudan itibaren tekerlere varan milin resmi gerekiyor. eğer kullanım kitapçıklarından birinde bu resimler varsa bu işi biz hallederiz. eğer yoksa sizden onu rica edecem. anladığım kadarı ile sizin göndersiğiniz resimler akislerin resmi.

Estagfirullah. Ben yalnızca soruyu objektif bakışla yanıtlamaya çalıştım.

Ayrıca proton jet fadıl döneminde, hayallerimin arabsıydı. Hele de Coupe olanı. Demiştim ki, herhalde ben ölene kadar bu arabadan daha yakışıklısını yapamazlar. O yıllarda ABS benim bildiğim orta sınıfta bi Vectra' larda varken, protonlarda Klima, ABS, Airbag, Clarion 6 hoparlörlü kasetçalar (o zamanlarda da ses sistemlerine ilgim vardı :) bu araçlarda standart sunuluyorlardı. Yakıt tüketimi de bildiğim kadarıyla 6 litre gibiydi...

Vallahi Fadıl beni görse, Mali işler koordinatörü yapardı herhalde

• Sahibinden de yanılmıyorsam hava yastığını 150 lıraya satan var.
    Carismaların kini bulursan oda uyar bire bir aynı.
    Şaşmaz da güven oto var,birde Doğan da da çıkma parça bulunuyor. Ben arka stop tanesini 40 liraya aldım doğandan.

Sağlık olsun bende motoru indirirken klima gazını boşalttım. Daha sonra fark ettim ki gazı boşaltmadan motoru indirebilirmişim.
    Bazı şeyleri tecrübe ederek öğreniyoruz.

Sen ne yaptın kardeş yaww klavuzda max. 180 km yazıyor 200 demek ne demek bırde gazdan ayağını çekmişsin. Hareket olarak eleştirsemde aracına maşaAllah diyeyim. Lpg var mı aracında?

Birde rica etsem boğaz kelebeği konum sensorunun duruş şeklini fotograflayıp ekleyebılır mısın?
    Lancer kullanan bir arkadaş bu sensor ile hava giriş ayarının kontrol edilebildiğini söylemişti ben henuz başaramadım.
    Ya çok kısılıyor motor bağırıyor ya da ölü noktalara denk gelip devre dışı kalıyor.
    Aracımız aynı 2000 model benım kı 115000 de. aldığımda 100000 de idi.
    sessiz demişsin 200 km hızla giderken ben aynı şeyi söyleyemiyorum malesef. Lastiklerin markası ney?
    araçlarımız çok fazla olmadığı için yardımlaşmak bizim için daha da önemli.
    Bizim araçlarımız hem şase hemde motor olarak lancerV in makyajlı halidir. Yapı olarak ta carisma ile çok benzerlikleri var.
    Mitsubishilerde olmasaydı iyice gariban kalırdık:)

quote:

akerimoğlu hocam carisma alamadık diyede bu kadar mesaj verilmez beyau ayrıca dün hiç yapmadığım birşeyi yani otobanda boş yolda 200 ü gördüm ve ayagımı gazdan çektim. gayette sesizzdi.(yaptığım şey için kendimi)

• yok airbag falan sağlam onlarla ilgili bir sorun yok. bana lazım olan SRS sensör makarası. 1-2 ay sonra almayı hesaplıyorum. önceliğim şu direksiyon işinde.
    yaptığım hız denemesinin kör cahillik olduğunu kabul ediyorum. ki bir daha da yapmam öyle şeyi. zaten prensip olarak hızı seven bir kişi değilim. ancak şunuda eklemeliyimki japon arabalarına sevgi duymama neden olan ailemize ait 98 model mazda 323 1.5 95HP nin en büyük sıkıntısı bu hız olayını yapmadığı için babamın aracın motorunun tabir-i caiz se sağır olmasıdır. düşünün proton da 95 mazda da 95 hp ama mazda gitmiyor sadece bağırıyor.

bu şaşmazdaki güven oto nerde tam olarak?
    aracımda tartarini marka kit var çokda iyi. sıkıntı bagajı bitirmiş olması.
    evet yardımlaşma konusunda doğru söyledin. bende araca yavaş yavaş alışıyorum çözdükçe yardım edebileceğim noktada bende yardım ederim.
    selamlar kolay gelsin.

quote:

Sahibinden de yanılmıyorsam hava yastığını 150 lıraya satan var.
    Carismaların kini bulursan oda uyar bire bir aynı.
    Şaşmaz da güven oto var,birde Doğan da da çıkma parça bulunuyor. Ben arka stop tanesini 40 liraya aldım doğandan.

Sağlık olsun bende motoru indirirken klima gazını boşalttım. Daha sonra fark ettim ki gazı boşaltmadan motoru indirebilirmişim.
    Bazı şeyleri tecrübe ederek öğreniyoruz.

Sen ne yaptın kardeş yaww klavuzda max. 180 km yazıyor 200 demek ne demek bırde gazdan ayağını çekmişsin. Hareket olarak eleştirsemde aracına maşaAllah diyeyim. Lpg var mı aracında?

Birde rica etsem boğaz kelebeği konum sensorunun duruş şeklini fotograflayıp ekleyebılır mısın?
    Lancer kullanan bir arkadaş bu sensor ile hava giriş ayarının kontrol edilebildiğini söylemişti ben henuz başaramadım.
    Ya çok kısılıyor motor bağırıyor ya da ölü noktalara denk gelip devre dışı kalıyor.
    Aracımız aynı 2000 model benım kı 115000 de. aldığımda 100000 de idi.
    sessiz demişsin 200 km hızla giderken ben aynı şeyi söyleyemiyorum malesef. Lastiklerin markası ney?
    araçlarımız çok fazla olmadığı için yardımlaşmak bizim için daha da önemli.
    Bizim araçlarımız hem şase hemde motor olarak lancerV in makyajlı halidir. Yapı olarak ta carisma ile çok benzerlikleri var.
    Mitsubishilerde olmasaydı iyice gariban kalırdık:)

quote:

• dil sürçmesiyle şaşmaz demişim galiba. Yıldız sanayi sitesinde güven oto.
    Fakat adresını tarıf edecek kadar bılmıyorum. Oraya gıdınce sorup bulabılırsınız.
    Lastikler ve tps resmı konusuna değinmemişsiniz?
    Tşk.
  • lastikleri ben carizma için soruyorsunuz zannetmişitim.
    lastikler 2008 yılında alınmış lassa. ama tam ölçüçe dikkat etmedim. hoş hafta içi çalıştığım için vede hava erken karardığı için aracla pek haşır neşir olamıyorum. yarın resimleri çeker koyarım. selamlar...
  • Tşk.
    Direksiyona çözüm buldunuz mu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.