Şimdi Ara

plakanın ikametgaha alınma zorunluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
46.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım otomobilimin plakasını ikametgahım farklı olduğu için değişitrmek zorundayım.Noterden ikametgah belgesi istediler.Her hangi bir adresi verme olayı bitti dediler .Şimdi istemediğim halde plakayı değiştirmek zorunda kalıyorum.



  • Plakanızı değiştirmek zorunda değilsiniz…

    İkinci el araç devir aldığınızda, istisnai durumlar dışında plaka değiştirme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

    Örneğin, 03 (Afyon) plakalı bir aracı satın alan ve Afyon dışındaki bir ilde ikamet eden vatandaşımız plakasını değiştirmek zorunda değildir.

    Plaka değişikliği talep edilen durumlarda;

    -“Alıcı noterde satış sırasında aracın yerleşim yeri adresinin bağlı bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunda tescilini beyan etmiş ise, aracın tescil işlemi araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya kamu kurum veya kuruluşları ile tüzel kişiliklerince yetkilendirilen kişilerin; kimlik belgeleri, şoförler odasından alınmış bir adet araç tescil dosyası ve usulüne uygun olarak doldurulmuş iki adet Ek-1 müracaat ve işlem formu ile birlikte satış veya devir tarihinden itibaren bir ay içerisinde yerleşim yeri adreslerinin bağlı bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşuna müracaat etmeleri suretiyle yapılacaktır. Tescil işlemi sırasında, trafikten çekme işlemleri hariç olmak üzere, aracın zorunlu mali sorumluluk sigortası ve geçerli muayenesinin bulunması zorunludur.”


    ALINTI:"http://www.asbis.gov.tr/bunlari-biliyormusunuz.asp "




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.