Şimdi Ara

Bose Türkiye Distribütörü ile yaptığım görüşme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu durum sadece bose için geçerli değil bütün a.b.d üretimi ürünler için geçerli malesef apple gibi a.b.d haricinde tüm avrupa ülkeleri iki kata yakın para ödüyor.Bu durum sadece bizim için geçerli değil avrupa ülkelerindede böyle yani.
  • Gönderdiğim Mesaj

    Birim: Bose satış/pazarlama
    Konu: Eleştiri ve şikayet
    E-posta: xx@gmail.com
    Telefon: xx

    Mesaj:
    Bu kadar kaliteli bir markayı Türkiyeye getirmenin elbette bir bedeli olacaktır.
    Fakat fiyatların biraz daha aşağıya çekilmesi gerekir diye düşünüyorum.
    Yurt dışı satış fiyatıyla ülkemizdeki satış fiyatı arasındaki fark neredeyse yarı yarıya.
    Ülkemizdeki vergi yükünün farkındayım ama üretiminde kıtlık olmayan bir üründe bu kadar fiyat farkı şaşılacak derecede.
    Az önce hepsiburada.com'dan çok istediğim companion 5'i satın aldım fakat yurt dışı satış fiyatlarını görünce siteye dönerek alışverişi üzülerek iptal ettim.
    Bu kadar fiyat farkı, benim böylesine eşsiz bir ürüne sahip olmamın mutluluğunu elbette gölgeleyecektir.
    Umarım fiyatlar biraz daha aşağıya çekilir de daha huzurlu ve gönül rahatlığı ile satın alarak bir bose sahibi olabilirim.
    İyi günler dilerim.
    Saygılarımla.

    Gelen Mesaj (cevap)

    Yusuf Bey iyi günler,

    Üzülerek eleştiri ve şikayet mesajınızı okudum.
    Yaşadığınız şu sorun bizim de yaşadığımız ve başa nasıl çıkarız diye düşündüğümüz bir sorun maalesef.
    Tahmin ediyorum ki Amerika fiyatlarıyla karşılaştırdınız buradaki fiyatını.
    Çünkü fiyatlarımız Avrupa geneline çok yakın.
    Hatta İsveç’te bu ürünün fiyatına baktığınızda 5 Euro sapma dışında aynı olduğunu göreceksiniz.

    Aynı sorun araba alımlarında da Türk halkı olarak başımıza gelmekte.
    Bu tarz ürünler lükse girdiği için bize olan yükleri inanılmaz yüksek oluyor.
    Araba kocaman, ben sadece bilgisayar hoparlöründen bahsediyorum dediniz diyelim.
    Gene aynı sorun lüks giyimde de yaşanmakta. Alt tarafı pardesü deyip fiyat karşılaştırmas yaptığımızda malesef Türkiye’de 2.5 katı fiyatına giyim eşyası satılmakta olduğunu görüyoruz.
    (Gerçi bunun nedenini hala anlamış değilim açıkçası, elektronik eşyaya uygulanan vergiler uygulanmaz herhalde diye düşünüyorum ama emin de olamıyorum.)

    Yüksek fiyatlar bu gibi çok başarılı ürünlerin Türkiye pazarında tutunamamasına neden oluyor malesef.
    Yani ithal eden firmalar da satış adetleri düşük kaldığı için bu yüksek fiyatlardan inanın memnun değiller.

    Tekrar çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
    Seçtiğiniz ürün gerçekten çok başarılıydı...

    Saygılarımla,

    xx

    MODERN ELEKTRONIK A.Ş.
    Nispetiye Mah. Aydın Sok. No:10
    Levent 34340 ISTANBUL, TURKEY
    T (0212) 385 47 47 F (0212) 385 47 48
    www.modern.com.tr

    Yorumum

    Şimdi benim anlam veremediğim ve kızdığım olay şudur, ülkemizde bir benzerinin üretilemediği bir ürüne böyle saçma sapan lüks tüketim vergisi koymak ne kadar doğrudur? Hadi ülkemizde üretim yapan dünyaya nam salmış bir multimedia teknoloji firmamız olsun, o zaman derim, para ülkemizde kalsın ne diye elin hoparlörünü kullanıcam. Ama durum hiçte öyle değil. Bu lüks tüketim vergisi konusunu bilen bir arkadaşımız açarsa çok sevinirim.

    Ve daha da merak ettiğim birşey şudur,

    örneğin logitech z2300 2+1 sistem kendi uluslararası resmi sitesinde 199 Euro, ülkemizde vatan bilgisayarda 395 lira kdv dahil. (ülkemizde daha ucuz bile sayılır)

    Halbuki bose companion 5 resmi sitesinde 399 Dolar, ama ülkemizde hepsiburada.com da ve mediamarkta 1050 lira (çok daha pahalı)

    E şimdi bu bose için uygulandığı söylenen lüks tüketim vergisi, logitech için uygulanmıyor mu? Benim fiyat farklarından anladığım/gördüğüm budur.

    Kaliteli markayı kullanmak hepimizin hakkıdır, fakat kaliteli markaya sahip olmakla, enayi yerine konmak arasında fark vardır. Ben böyle düşünüyorum. Sizin bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.







  • amerika fiyatlarını geçtim de avrupa ile aynı olmalı. ama avrupanın en pahalısı ile değil ortalaması ile en azından. fakat bunun için de üretici desteği şart!
  • evet sorunun cevabınıda vermişsiniz zaten,üretici desteği
  • companion 3 299 euro
    companion 5 399 euro

    avrupa media mark fiyati gecen hafta gordum
  • companion 3 o fiyatı hak etmiyor.
  • DEDİĞİNİZE KATILIYORUM 90 LI YILLARDA TÜRKİYEDE ÜRÜNLER DAHA
    UCUZDU ŞİMDİ DAHA PAHALI FİRMALAR İSTESELER DAHA UYGUN SATARLAR
    DİYE DÜŞÜNÜYORUM BİZDE UCUZA DEĞİL KALİTELİYE YÖNELİRİZ
  • Bose, aslında fiyatına göre pahalı bir ürün olarak algılanıyor. Overpriced diyorlar. Ancak Amerika'da bile pahalı denen bir ürünü, ülkemizde satın almak gerçekten kolay değil. Birde, firma yetkilisini sözleri doğru ama yeterli değil. İthalat az olduğu için, Bose indirim yapmıyor. Destek az ve satış az olduğu için de, satılandan daha yüksek kar beklentisi oluşuyor.
  • firmalarda isin cakallıgında bence turkıyede alan olur keriz nasıl olsa cok dıye bakıyolar...bose fıyatı 4000 tlde olsa adam alıyo yapıcak bırsey yok gıbı neyımız duzgun kı gercı
  • Logitech'i vatanbilgisayar 3 yada 4 toptancıdan temin ediyor. Ama bose'u modern elektronik getiriyor. Ülkemizde bose'u getiren tek firma olduğu için istediği kar marjınıda uygulayabiliyor.
  • ama cok iyi bir hizmeti var.amerikadan bi kulaklık almıstım.sorun cıktı.face ten resmi sayfasına yazdım mailimi istediler.sonra bi türkiye ayağında mail geldi sorunu giderelim diye.büyük firma olmak böyle birşey
  • Cevabı yazan kişi çok samimi konuşmuş MODERN ELEKTRONIK A.Ş.'nin sahiplerinden sanırım.

    Ayrıca bu tür ürünler ülkemizde tabi ki de üretilmez çünkü örnek olarak bugün Türkiye Cumhuriyeti Mercedes firmasının kendi ürettiği C220 modeli için malzeme ve işçi maliyeti dahil TL bazında 72.034 TL TL fiyat biçerken Türkiye'deki vergiler nedeni ile bu araç alıcıya 197.700 TL TL mal oluyor. E hani nerede 125.666 TL ? En basitinden %130 ÖTV'si var bu aracın. Yani bugün bu ülke üretici firmadan bile kat kat fazla kazanıyorsa tabiki de üretim için kılını kıpırdatmaz.
  • Bose aslında ilk cıkıs noktasındada cok pahalı. Fiyat/performans bakıldıgında malesef iyi degil. Aynı fiyatlara cok daha iyi netice alınacak alternatifler cıkıyor.
    Bose burda ciddi bir pazarlama basarısına sahip. Urunu oldugundan daha iyi gibi gostermek, fiyatı ile daha ulasılmaz sekle getirip daha cazip kılmak.
    İnsanlarda pahalı ama cok kaliteli en iyi ses sistemi seklinde bir imajı var. Ama gercekleri bilenler durumun farkında. Belli bir kalitesi var ama o fiyatları kesinlikle haketmedigi gercek. Cıkıs noktasında pahalı olan urun ulkemizde dahada katlıyor. Bose gibi isi sadece speaker yapmak olan uzmanlasmıs köklü diger firmaların ürünlerine bakın kıyaslayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Bose aslında ilk cıkıs noktasındada cok pahalı. Fiyat/performans bakıldıgında malesef iyi degil. Aynı fiyatlara cok daha iyi netice alınacak alternatifler cıkıyor.
    Bose burda ciddi bir pazarlama basarısına sahip. Urunu oldugundan daha iyi gibi gostermek, fiyatı ile daha ulasılmaz sekle getirip daha cazip kılmak.
    İnsanlarda pahalı ama cok kaliteli en iyi ses sistemi seklinde bir imajı var. Ama gercekleri bilenler durumun farkında. Belli bir kalitesi var ama o fiyatları kesinlikle haketmedigi gercek. Cıkıs noktasında pahalı olan urun ulkemizde dahada katlıyor. Bose gibi isi sadece speaker yapmak olan uzmanlasmıs köklü diger firmaların ürünlerine bakın kıyaslayın.

    Yanlız bu yorumu kesinlikle her ürünü için söylememek gerekiyor.Evet companion serisini fiyatını hak etmiyor olabilir tabiki.Ama Sounddock serisi Bose QC serisi ve 901 VI modeli içinde aynı şeyi düşünmek mantıklı değil bence...Bose 901 VI'nin fiyatı burda 7000 lira civarında fakat Amerika'da 1400 Dolar bence Amerika'da esas bu ürünün fiyatı dahada pahalı olabilirmiş çünkü hak ediyor.Ve Bose'un hoparlörlerinin lideri olarak bilinir,okunur alınır vs...Demek istediğim Bose'un kendine has bir işçiliği,teknolojisi,ses rengi ve teknolojisi var.İsteyen alır istemeyen almaz herkesin bütçesine göre.DİP NOT olarak belirtmek isterim ben Bose'un hem fanatiğiyim hemde kullanıcısıyım ama tabiki başka sistemler,kulaklıklar vs ekipmanlar kullanıyorum.Bose'a da hak verilmesi gerekiyor.Şuan da dünyada bu işi yapan ve ürünleri satılan en büyük firmalardan biri.Zaten Bose alan kullanıcılar fiyatına değil ses rengine,teknolojisine bakıyorlar genelde.Sonuç olarak Bose'un f/p olarak sayılabilicek bir çok ürünü var bence.Yorumlarda da okuyorum bazen tabi neyse...İyi forumlar




  • arkadaşım bose abartılan ve fiyatını hak etmeyen klasik amarikan pazarlama strateji markalarından biri aego-m al yarı fiyatına bas,tiz,mid ses hepsin de bu ürünü katlar geçer markaya takılıp kalmayın..
  • Sn bose&hifi

    Bose iyi tanıyanlardan biri sayılırım. Dediginiz gibi kendine has bir ses yorumu var. Ya sev ya terk et mantıgı. Bose ürünlerinde direkt ve yansıyan sesi simule etme temeline dayanır. Yani ses ile oynar. Bu hifi ye ters bir islemdir. O yuzden bose hifi sınıfına girmez. Ozellikle stereo sistemlerde +- 3dB band genisligi muammadır. Cunku zayıf noktasıdır. Artık tarih olmus yetersiz bir ust frekans surucuyu neden kullanır hala anlamak mumkun degil.
    Bir pazarlama basarısı var ve fiyatlar o yuzden abartı. Hep soylenir durulur (aynı yada daha dusuk fiyata cok daha iyi sistemler alınabilir) cok haklı yeri vardır. Bose 701 modelini cok uzun sure kullandım. Am serilerinide iyi bilirim. Kendi kulvarlarında iyiler ama is fiyat/perfomansa gelince cok dusunduren urunler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Sn bose&hifi

    Bose iyi tanıyanlardan biri sayılırım. Dediginiz gibi kendine has bir ses yorumu var. Ya sev ya terk et mantıgı. Bose ürünlerinde direkt ve yansıyan sesi simule etme temeline dayanır. Yani ses ile oynar. Bu hifi ye ters bir islemdir. O yuzden bose hifi sınıfına girmez. Ozellikle stereo sistemlerde +- 3dB band genisligi muammadır. Cunku zayıf noktasıdır. Artık tarih olmus yetersiz bir ust frekans surucuyu neden kullanır hala anlamak mumkun degil.
    Bir pazarlama basarısı var ve fiyatlar o yuzden abartı. Hep soylenir durulur (aynı yada daha dusuk fiyata cok daha iyi sistemler alınabilir) cok haklı yeri vardır. Bose 701 modelini cok uzun sure kullandım. Am serilerinide iyi bilirim. Kendi kulvarlarında iyiler ama is fiyat/perfomansa gelince cok dusunduren urunler.


    Bu biraz daha alıcak kişinin kendi zevkine ve maddi durumuna göre düşündüren bir durum.Evet foruma üye olmadan önce hep izin yazılarını okudum ben.Baska yerler de isminiz geçiyor siz Bose'ları tanıyorsunuz,çözmüşssünüz... Ama dediğim gibi 901 VI modeli gibi Amerikan fiyatından çok daha fazlasını hak eden bir ürün bence.Bizim salonda var 20 belki daha fazla sene oldu hiç bir eskime olmaz mı Bose'da olmuyor işte.Sağlamlık konusunda bence en iyi firmalardan biri hoparlörler konusunda.Yıllarca kullanılması bakımından en çok tutulan markalardan biri zaten.Zaten 901 özel bir hoparlör tabi ki kat kat kat iyi hoparlörler var benim kendi odamda kullandığım da KEF'in orta segment Q700 hoparlörü Denon ile sürüyorum tam bir Hi-Fi tabi ki KEF,B&W,FOCAL bunlar başı çekiyor zaten piyasada.Ama 901'in de ayrı bir havası,sesi,şekli,karizması ve kalitesi var bence.Yorumlarım bu şekilde.Teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bose&hifi

    quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Sn bose&hifi

    Bose iyi tanıyanlardan biri sayılırım. Dediginiz gibi kendine has bir ses yorumu var. Ya sev ya terk et mantıgı. Bose ürünlerinde direkt ve yansıyan sesi simule etme temeline dayanır. Yani ses ile oynar. Bu hifi ye ters bir islemdir. O yuzden bose hifi sınıfına girmez. Ozellikle stereo sistemlerde +- 3dB band genisligi muammadır. Cunku zayıf noktasıdır. Artık tarih olmus yetersiz bir ust frekans surucuyu neden kullanır hala anlamak mumkun degil.
    Bir pazarlama basarısı var ve fiyatlar o yuzden abartı. Hep soylenir durulur (aynı yada daha dusuk fiyata cok daha iyi sistemler alınabilir) cok haklı yeri vardır. Bose 701 modelini cok uzun sure kullandım. Am serilerinide iyi bilirim. Kendi kulvarlarında iyiler ama is fiyat/perfomansa gelince cok dusunduren urunler.


    Bu biraz daha alıcak kişinin kendi zevkine ve maddi durumuna göre düşündüren bir durum.Evet foruma üye olmadan önce hep izin yazılarını okudum ben.Baska yerler de isminiz geçiyor siz Bose'ları tanıyorsunuz,çözmüşssünüz... Ama dediğim gibi 901 VI modeli gibi Amerikan fiyatından çok daha fazlasını hak eden bir ürün bence.Bizim salonda var 20 belki daha fazla sene oldu hiç bir eskime olmaz mı Bose'da olmuyor işte.Sağlamlık konusunda bence en iyi firmalardan biri hoparlörler konusunda.Yıllarca kullanılması bakımından en çok tutulan markalardan biri zaten.Zaten 901 özel bir hoparlör tabi ki kat kat kat iyi hoparlörler var benim kendi odamda kullandığım da KEF'in orta segment Q700 hoparlörü Denon ile sürüyorum tam bir Hi-Fi tabi ki KEF,B&W,FOCAL bunlar başı çekiyor zaten piyasada.Ama 901'in de ayrı bir havası,sesi,şekli,karizması ve kalitesi var bence.Yorumlarım bu şekilde.Teşekkürler...

    Slm

    901 bose nin amiral gemisi ve yıllardır uretimde. İlk uretimden bu gune temel yapı degismeden bir cok iyilestirmeler gordu.
    901 cok farklı, bir konser salonunu simule eden yapıda. % 89 yansıyan, %11 dogudan ses verecek yapıda uretilmis. 9 adet genis band calısan surucuden olusuyor.
    Cok iyi bir yerlesim istiyor. Eskime oluyor olmazmı. Hoparlorlerin körükleri kaucuk olmadıgı icin zamana baglı olarak dokulmeye baslıyor. Bu tip körükler cok uzun ömürlü olmuyor ve cok usta ellerde degismesi lazım. Bir tanede degil 9 tane hoparlor körügü degisecek. 901 daha cok klasik muzik odaklı. Orta ve orta bas aralıgına hakim. Diyaframlar kucuk inebilecegi alt frekans bir yere kadar, malum tiz unitede yok ust frekans performansıda bir yere kadar. Tek hoparlor tum frekans aralıgınıda veremiyor malesef. Kendine has tasarımı ve sesi var ama mukemmel degil. En azından onunda band genisligi zayıf. Daha oncede demistim bose urunleri Hifi degil, felsefesi cok farklı.
    Ben 701 i yıllarca keyifle kullandım. Eksi yanlarınıda artı yanlarınıda bilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    quote:

    Orijinalden alıntı: bose&hifi

    quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

    Sn bose&hifi

    Bose iyi tanıyanlardan biri sayılırım. Dediginiz gibi kendine has bir ses yorumu var. Ya sev ya terk et mantıgı. Bose ürünlerinde direkt ve yansıyan sesi simule etme temeline dayanır. Yani ses ile oynar. Bu hifi ye ters bir islemdir. O yuzden bose hifi sınıfına girmez. Ozellikle stereo sistemlerde +- 3dB band genisligi muammadır. Cunku zayıf noktasıdır. Artık tarih olmus yetersiz bir ust frekans surucuyu neden kullanır hala anlamak mumkun degil.
    Bir pazarlama basarısı var ve fiyatlar o yuzden abartı. Hep soylenir durulur (aynı yada daha dusuk fiyata cok daha iyi sistemler alınabilir) cok haklı yeri vardır. Bose 701 modelini cok uzun sure kullandım. Am serilerinide iyi bilirim. Kendi kulvarlarında iyiler ama is fiyat/perfomansa gelince cok dusunduren urunler.


    Bu biraz daha alıcak kişinin kendi zevkine ve maddi durumuna göre düşündüren bir durum.Evet foruma üye olmadan önce hep izin yazılarını okudum ben.Baska yerler de isminiz geçiyor siz Bose'ları tanıyorsunuz,çözmüşssünüz... Ama dediğim gibi 901 VI modeli gibi Amerikan fiyatından çok daha fazlasını hak eden bir ürün bence.Bizim salonda var 20 belki daha fazla sene oldu hiç bir eskime olmaz mı Bose'da olmuyor işte.Sağlamlık konusunda bence en iyi firmalardan biri hoparlörler konusunda.Yıllarca kullanılması bakımından en çok tutulan markalardan biri zaten.Zaten 901 özel bir hoparlör tabi ki kat kat kat iyi hoparlörler var benim kendi odamda kullandığım da KEF'in orta segment Q700 hoparlörü Denon ile sürüyorum tam bir Hi-Fi tabi ki KEF,B&W,FOCAL bunlar başı çekiyor zaten piyasada.Ama 901'in de ayrı bir havası,sesi,şekli,karizması ve kalitesi var bence.Yorumlarım bu şekilde.Teşekkürler...

    Slm

    901 bose nin amiral gemisi ve yıllardır uretimde. İlk uretimden bu gune temel yapı degismeden bir cok iyilestirmeler gordu.
    901 cok farklı, bir konser salonunu simule eden yapıda. % 89 yansıyan, %11 dogudan ses verecek yapıda uretilmis. 9 adet genis band calısan surucuden olusuyor.
    Cok iyi bir yerlesim istiyor. Eskime oluyor olmazmı. Hoparlorlerin körükleri kaucuk olmadıgı icin zamana baglı olarak dokulmeye baslıyor. Bu tip körükler cok uzun ömürlü olmuyor ve cok usta ellerde degismesi lazım. Bir tanede degil 9 tane hoparlor körügü degisecek. 901 daha cok klasik muzik odaklı. Orta ve orta bas aralıgına hakim. Diyaframlar kucuk inebilecegi alt frekans bir yere kadar, malum tiz unitede yok ust frekans performansıda bir yere kadar. Tek hoparlor tum frekans aralıgınıda veremiyor malesef. Kendine has tasarımı ve sesi var ama mukemmel degil. En azından onunda band genisligi zayıf. Daha oncede demistim bose urunleri Hifi degil, felsefesi cok farklı.
    Ben 701 i yıllarca keyifle kullandım. Eksi yanlarınıda artı yanlarınıda bilirim.





    Tabi ki dürüst olmak gerekirse ben frekans ve band genişliği gibi bilgileri pek bilmem,ilgilenmem o konularla pek bazen diyim ya da çok bilmem yani.Tabi ki yani sonuçta bu da KEF Muon ya da B&W Nautilus değil sonuçta mükemmel olsun ama benim demek istediğim fiyatından fazlasını hak ettiği güzel bir ses rengi ve teknolojisi var.Biz de de gerçi klavuzundaki gibi yerleşim yok ama salonu etkiliyo mu evet,sesle dolduruyo mu evet.Öyle bile güzelken köşelere koyup duvara göre ayarlanırsa kim bilir nasıl bir fark olur tabi ki bu konuda ara kablo ve ses kablosu da çok önemli.Bose sistemi babama ait o da sesten anlar ama pek bilgisi yoktur markalarla,frekanslarla detaylarla falan o yüzden hiç bir dğeişiklik yapmadı ilk günden beri...Bilmiyorum içi ne durumda hiç açılmadı,temizlenmedi vs.Buna bütün set dahil cd,tuner,amfi,kaset player bütün hepsinin aslında temizlenmesi lazım.Bakım gerekiyodur mutlaka.Demek istediğim 901 farklı bir hoparlör bu arada bana genel özellikleri değil de frekansları falan söyleyebilirsiniz.Yansıtmadır,konser salonunu simule etmesidir falan zaten bu detayları bütün Bose'larda takip ettim öğrendim.Ben soyut kısımlara pek bakmam frekans,band genişliği gibi...Şöyle birşey de var sadece klasikte iyi diye birşey yok bence...Tamam Bose için jazz,klasik,blues derler ama her türle gideri olan bir hoparlör ben denedim şahsen...Ben bir ara 701 alıcaktım odama sonra vazgeçtik başka yerden gelicekti güvenmedik falan sesi de bilmiyoruz.Zaten KEF dinleyince biraz diğerlerinin değeri düştü...




  • Bir sistemin hifi yada hiend olabilmesi icin duyulabilir frekans bandını +- 3 dB sınırlarında verebilmesi lazım. Bosede yuksek frekans hoparloru yok, 20 kHz lere cıkması imkansız. Ama bahsettiginiz Kef, B&W gibi full range calısan speakerlarda frekans cevabı specleri cok net yazılıdır. Bose yazmaz cunku bu kadar genis aralıkta calısamaz. Acıgı fazladır. KEF Muon cok uc ornek kalıyor siz C yada Q serisi ile bile daha iyi sonuc alırsnız emin olun.

    901 lerin körükleri o kadar zamanda illaki deforme olmustur. Zaten bakın piyasada tamir KIT leri var. Zamana baglı olarak artık yenilemek gerekiyor.

    901 uzerindeki driverların yapısına bakıldıgında orta banda hakim oldugu cok net. Bir 20 cm bas driverın inebilecegi alt frekanslara inemez. Yada bir dome tweeter ın cıkabilecegi ust frekanslara cıkamaz. Yani daha cok vocal agırlıklı, orta banda hakim bir yayın yapabilir.

    Yerlesim bosede cok cok onemlidir. Eger bunu saglamıyorsanız bosenin anlamı yok. Bosenin felsefesi duvarlardan yansıyan sesi kullanmaktır. Kitabında bulunan tavsiyelere mutlaka uyulmalıdır. Bos kullanıcısı bunu cok iyi bilmeli ve yerlesime cok onem vermelidir. Klasik speakerlara gore yerlesimi daha onem arzeder.

    701 liste fiyatı en son 1500 euro olan bir urundu. 701 in ic kablosundan , crossover yapısına, vidasından, ahsap kalitesine kadar ne oldugunu cm cm bilirim. 1500 euro edecek bir yapı varmı asla yok. Fiyat/performans tam bir facia aslında. Patentli bir yapısı ve ona baglı olan degisik bir ses rengi var. Ben begendim ve uzun sure kullandım. Ama 1500 euro ya cok daha iyi kabine sahip, daha genis frekansta calısabilen, daha dogru ses uretebilen, isciligi, malzemesi cok daha iyi speaker alınabilecegini biliyordum. Lise yıllarımdan aklımda kalan hayalimi susleyen speakerdı.

    901 in körükleri poliüretan tipi malzemedir ve hava sartlarına baglı zamanla dökülür erir kaybolur. Onarımları icin tamir KIT leri bulunur. Kontrol etmenizde fayda var. Dokulmediyse bile yapısı coktan bozulmustur. Ses performansını direkt etkiler.

     Bose Türkiye Distribütörü ile yaptığım görüşme


     Bose Türkiye Distribütörü ile yaptığım görüşme




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.