Şimdi Ara

iPhone 3gs 3.1.3 Jailbreak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
0
Favori
61.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bütün gün araştırdım buldum ve denedim. 3.1.3'ü jailbreak yapmak mümkün.

"Yalnız jailbreak işlemi sadece 3gs 39.hafta üretim ve öncesi içindir!!!"

Bu yöntem iphone u unlock yapmaz. Yani sadece Türkiye'den almış olanlar veya simlock u olmayanlar yapmalıdır.

1- iTunes'un son sürümünü indiriyoruz.

2- iphone'u bağlayıp back-up alıyoruz.

3-http://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow buradan sn0wbreeze'i indiriyoruz.

4-http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-7472.20100202.8tugj/iPhone2,1_3.1.3_7E18_Restore.ipsw adresinden 3.1.3 orjinal versiyonu indiriyoruz.

5- Sn0wbreeze i sağ tıklayıp yönetici olarak açıp işlemlere başlıyoruz.

Sn0wbreeze

1- Karşımıza çıkana tamam dedikten sonra ileri butonuna basıyoruz.

2- Sonra simple mode u seçiyoruz (expert mode u denemedim o yüzden bunu öneriyorum. Expert mode da unlock var fakat çalışmadığını duymuştum.)

3- Sonraki ekranda browse a basıp indirdiğimiz orjinal 3.1.3 ü seçiyoruz.

4- Sonraki ekrana I understand diyip next e basıyoruz ve program custom fw hazırlıyor.

5- itunes u açıp iphone u bağlayıp Shift+restore diyerek hazırlanan firmware ı seçiyoruz ve işlem tamam

DİKKAT !!!

Bu uygulama sadece sim lock u olmayan cihazlar ve 39. hafta öncesi cihazlar için geçerlidir. Ve bu sistemi uygulamak için 3.1.3 e geçeceğiniz versiyonun da jailbreakli olması gerekmektedir. Jailbreaksiz bir cihaz ile bu işlemi gerçekleştiremezsiniz!!! Ben denedim oldu fakat bütün sorumluluk size aittir!!!

Kolay gelsin arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megaslaughter -- 8 Şubat 2010; 18:23:12 >

• yalnız senin denedigin cihaz ne?
    ya da benim cihazım daha dün geldi yurtdışından, simlocklı 48 hafta üretim ve üzerinde 3.1.3 sürüm yüklü. ben denesem nelerle karşılaşabilirim? hiç başka şansım yok mu ?
  • Blackrain ile jb yapılmış 3.1.2 ile denesek sorun olur mu? Bur de kaçıncı hafta üretim olup olmadıgını nereden anlıyoruz?
  • merhaba arkadaşlar itunes programına girdim otomotik olarak 3.1.3 versiyonu yükletti bana yeni sürüm diye kabul ettim .benim sizden istirhamım 3GS 3.1.3 jailbreak programını kuran arkadaşlardan yardım istiyorum..bu ara benim cihaz türkiyeden alınma ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olursanız sevinirim..
  • Custom fw mı bu?yoksa normal jb mi?bide ben cihazı iphone 3gs turkiyeye geldigi hafta aldım. 39. Hafta olup olmadıgını nerden anlicam onu söylerseniz sevinirim.
  • Buradaki 39. haftadan kasıt tahmin ediyorum iboot tan önceki versiyonlar...
  • @gındo eğer JB yaparsan iPhone un iPod olur yani telefon özelliğini kullanamazsın.çünkü 39.cu haftasonrası üretimler için JB yok

@ dwain JB li ise neden bir daha yapmak istiyorsun anlayamadım üretim haftasının kutu üzerindeki seri numarasının 4 ve 5. rakamlarından öğrnebilirsin.
    xxx46xxxxxx gibi.

@sedat012 sakın JB yapmaya kalkma çünkü senin içinde benim içinde aynı olay geçerli türkiye den veya yurt dışından alınan 3Gs lerin 39. hafta sonrasındakilerde JB yok

@amj kutu üzerindeki seri numarasının 4. ve 5. rakamları üretim haftasıdır.

aslında 3Gs ler içinde uygulanabilir fakat cihaz her kapandığında blackra1n ile bilgisayara bağlayıp açmak gerekiyor (türkiye ürünleri için)
    yurtdışı gelen ürünler ise gsm özelliğini kaybeder iPod olarak kullanırsınız sakın denemeyin.

• Benim JB'li dediğim cihazımın versiyonu 3.1.2

Benim jb yapmayı düşündüğüm versiyon 3.1.2

Bu sebeple düşünüyorum. Kutusu olmadan kaçıncı hafta üretim olduğu sanırım öğrenilemez değil mi?
  • kardeş bende daha evel vardı yani 3.1.2 serisinde kutunun üzerinde (s) serial no yazan kısmınında 4 ve 5 rakamı 36 geçiyor..bana yardımcı olursan sevinirim sedat012@hot msn adresim iki gündür uğraşıyorum bir türlü halledemedim..ilginden dolayı tşk ediyorum..
  • @dwain kutu olmadan ayarlar----> genel ----> hakkında gir biraz aşağıda seri numarası var 39 ve altı ise

ve senin için @sedat012 kardeşimhttp://gamertr.wordpress.com/2009/11/04/170/ bu başlıktaki yönergeleri uygularsan sonuca ulaşırsın(ız)

edit:imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsgnera -- 9 Şubat 2010; 11:17:23 >
  • Arkadaslar itunes dan direk olarak 3.1.3 e gecenler denemesin olmuyor. Hem eski hafta uretim olacak hem turkiyeden alinmis kilitsiz olacak hem de zaten jailbreak yapmis oldugunuz bir versiyondan gececek olacaksiniz. Ancak o zaman ise yariyor. Onun disinda denemeyin lutfen sorunlarla ugrasmayin. Bir de bir kac arkadastan sim kilidi olmamasina ragmen sim in gelmedigini duydum. Garanti olsun diye expert modda da yaparsaniz aktive edilsin mi diye soruyor. Ona hayir deyip restore dan sonra itunes dan kendiniz aktive edin sebeke geliyor. Kolay gelsin...

Ben 3gs 39. Hafta uretimde denedim. 3.1 jailbreakli versiyondan gectim.
  • kafam yine karıştı ben ı tunes ten 3.1.3 geçtim ve cihazım 3gs 36 hafta 3.1.3 jilbearkını yapamıyormuyum bu yukarda belirtiğiniz adımları izleyerek..
  • Malasef beklemeniz gerekli...
  • desene boşuna heycanlandık neyse sağlık olsun sizede kolay gelsin..
  • Ben şu anda deniyorum. Ama 1604 hatası aldım restore denemesinde...
  • 36. hafta ise JB yapabilirsin dostum ingilizanahtari sitesinde anlatımı var.
    39 ve sonrası beklemede şuan.
    quote:

Orijinalden alıntı: sedat012

kafam yine karıştı ben ı tunes ten 3.1.3 geçtim ve cihazım 3gs 36 hafta 3.1.3 jilbearkını yapamıyormuyum bu yukarda belirtiğiniz adımları izleyerek..
  • Hangi versiyondan geciyodun dostum? Jailbreak yapilimiydi cihazin ve bir de kacinci hafta uretim? Yardimci olmaya calisayim bunlari soylersen :)
  • benimki jb li evet. 3.1.2 blackrain jb li. 31. hafta üretim gözüküyor. Onda da sorun yok. Şimdi blackrain yaptım yeniden normal çalışır hale geçtim. Başka bir bilgisayarda yeniden deneyeceğim.
  • nasıl yani size daha evel söylediğim gibi cihazım yurt içi alınma 3gs 36. hafta üretimi ıtunes 3.1.3 versiyonunu otomotik olarak yükledim daha evel jb 3.1.2 vardı şimdi haliyle yok 3.1.3 jb yükliyebiliyormuyum bana hitaben açıkça yazarsanız çok memnun olurum..
  • hocam başlığı açan arkadaş yazmış zaten ne yapmanız gerektiğini ne diyor bakın 39. hafta öncesi için diyor sizin 36 değil mi zaten? yapabilirsiniz yani.

quote:

Orijinalden alıntı: sedat012

nasıl yani size daha evel söylediğim gibi cihazım yurt içi alınma 3gs 36. hafta üretimi ıtunes 3.1.3 versiyonunu otomotik olarak yükledim daha evel jb 3.1.2 vardı şimdi haliyle yok 3.1.3 jb yükliyebiliyormuyum bana hitaben açıkça yazarsanız çok memnun olurum..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.