nky2000 cbox despina D700 T7200 2 Ghz işlemci 512 nvidia geforce 7600 paylaşımsız ekran kartı 160 GB sata disk blototh intel pro abd wireless onboard tv kart 15.4 parlak ekran
bence alma o paraya daha ıyı makınalar bulabılırsın ustune bes on daha koy datronun bı makınası war onu al benım kart lımıtı yetmıyor yetse anında alıcam :(
İyi akşamlar arkadaşlar; 1100 $ bu özellikteki bir makine için uygun mu sizce??? Yardımcı olursanız sevinirim....
" Inspiron E1405 Intel® Core™ Proc Duo T2300E (1.66GHz/667MHz/2 X 1MB L2 Cache) Operating System (Office software not included) Genuine Windows® XP Media Center Edition 2005 LCD Panel 14.1 inch WXGA+ UltraSharp™ TFT Display with TrueLife™ Memory 1GB DDR2 SDRAM at 533MHz, 2 Dimm Video Card Intel® Graphics Media Accelerator 950 Hard Drive 120 GBSata Hard Drive Network Card and Modem Integrated 10/100 Network Card and Modem Adobe Software Adobe® Acrobat® Reader 7.0 Combo/DVD+RW Drives 8X CD/DVD Burner (DVD+/-RW) with double-layer DVD+R write capability Sound Options Integrated Audio Wireless Networking Cards Intel PRO/Wireless 1390 802.11 b/g Office Software (not included in Windows XP) No productivity suite- Includes Microsoft Works 8. DOES NOT INCLUDE MS WORD Anti-Virus/Security Suite (Pre-installed) No Security Subscription Primary Battery 53 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery Limited Warranty, Services and Support 1Yr Ltd Warranty and Mail-In Service Dial-Up Internet Access 6 Months of America Online Membership Included Mobile Broadband No Broadband Expresscard technology is available in the market now Future Operating Systems Windows Vista™ Capable Bluetooth Options Dell Wireless 355 Bluetooth Internal (2.0 + Enhanced Data Rate) Dell Digital Entertainment Starter pack- Basic and trial products from Corel and Yahoo Processor Branding Intel Centrino Core Duo Processor "
arkadaş bir yakınıma bi notebook almam gerekiyor 800 usd ye kadar + kdv photo shop ve auto cad çalışacak dolayısıyla sanırım 1 gb ram bu programları çalıştıracak ekram kartı ve işlemcisi olmalı kablasuz bağlantı da istiyor tavsiyelerinizi bekliyorum biraz acil...
arkadaşlar ben 7 yılda 8 laptop değiştirmiş birisiyim. ve içini acıp anakartına kadar söker takarım her şeyini en ince ayrıntısna kadar bilirm. bunları kendimi övmek masatlı söylemedim. sadece bu konuda tecrübeliyim. ilk defa laptop almak isteyenlere bazı tavsilerim olacak. 1. kesinlikle IBM marka laptop dısına cıkmayın. asla diğer ucuz markası neidüğü belirsiz mallara kanmayın. IBM IBM IBM alın. 8 laptopumda ayrı marka idi. tecrübeliyim. en dayanıklı en performanslı ve bu işin kompedanıdır.
2. Türkiyede artık 15.4 inc ekran furyasıdır almıs basını gidiyor. kardeşim orjinal ekran boyutu 15 inç.tir. yani acemice anlatayım. en basiti resimleriniz dijital makinadaki. bunu atın pc ye, 15 inçte orjinal en net görüntü boyutunu yakalarsınız. ama alın aynı fotoyu 15.4 ince atın olan su fotonuzun enini değiştirmeden sündürün yanlara ne kadar iğrenç bir görüntü karsınızda alın 15.4 inç ekran . avrupa da bunlar kullanılmıyor. adamlar resmen kaktırmıslar türkiyeye 15.4 inçleri. ve nereye giderseniz gidin bu teknoloji hatsı ekranlar bütün bilgisayarcılarda karsınızda .
3. XGA demek 1024*768 çözünürlüklü ekran demek. türkiyede 15 inç ekranlar için çözünürlük bundan baskasını bulamazsınız cok zor bundan iyisini bulmak. yazılar ve simgeler hersey daha iri ve pikseller bellidir ekranda . gerci şimdi bunu X-black ekranla kapatmaya calısmıslar kısmende basarılı. ama tavsiyem SXGA bu da 1400*1050 çözünürlük demek. ne mutlu 15 inç ekranda bu çözünürlükte laptop bulana çünkü ekran görüntüsü kalitesi resimler film vs. yani hersey okadar net olurki bunda vazgecmeyin bunu mutlaka arayın ama maalesef ülkemizde 15.4 müsteriye satılmaya calısırken 15 inç ekranı bile zor bulduğunuz bir yerde bu cözünürlü tutturmak imkansız görülüyor. 15.4 inç ekranlarda ise wxga diye gecer bu xga nın aynen sağa sündürülmüş halidir yani 1280*800 piksel demek iğrenç yani birde swxga buda tam pikseli hatılayamıyorum ama bu kadar 15. 4 inc dayatılmıs bir ortamda alacaksanız mutlaka bunu aramalısınız.
4.
.. daha sıralanacak cok sey var . ama siz bu üçüne dikkat edin.
arkadaşlar ben 7 yılda 8 laptop değiştirmiş birisiyim. ve içini acıp anakartına kadar söker takarım her şeyini en ince ayrıntısna kadar bilirm. bunları kendimi övmek masatlı söylemedim. sadece bu konuda tecrübeliyim. ilk defa laptop almak isteyenlere bazı tavsilerim olacak. 1. kesinlikle IBM marka laptop dısına cıkmayın. asla diğer ucuz markası neidüğü belirsiz mallara kanmayın. IBM IBM IBM alın. 8 laptopumda ayrı marka idi. tecrübeliyim. en dayanıklı en performanslı ve bu işin kompedanıdır.
2. Türkiyede artık 15.4 inc ekran furyasıdır almıs basını gidiyor. kardeşim orjinal ekran boyutu 15 inç.tir. yani acemice anlatayım. en basiti resimleriniz dijital makinadaki. bunu atın pc ye, 15 inçte orjinal en net görüntü boyutunu yakalarsınız. ama alın aynı fotoyu 15.4 ince atın olan su fotonuzun enini değiştirmeden sündürün yanlara ne kadar iğrenç bir görüntü karsınızda alın 15.4 inç ekran . avrupa da bunlar kullanılmıyor. adamlar resmen kaktırmıslar türkiyeye 15.4 inçleri. ve nereye giderseniz gidin bu teknoloji hatsı ekranlar bütün bilgisayarcılarda karsınızda .
3. XGA demek 1024*768 çözünürlüklü ekran demek. türkiyede 15 inç ekranlar için çözünürlük bundan baskasını bulamazsınız cok zor bundan iyisini bulmak. yazılar ve simgeler hersey daha iri ve pikseller bellidir ekranda . gerci şimdi bunu X-black ekranla kapatmaya calısmıslar kısmende basarılı. ama tavsiyem SXGA bu da 1400*1050 çözünürlük demek. ne mutlu 15 inç ekranda bu çözünürlükte laptop bulana çünkü ekran görüntüsü kalitesi resimler film vs. yani hersey okadar net olurki bunda vazgecmeyin bunu mutlaka arayın ama maalesef ülkemizde 15.4 müsteriye satılmaya calısırken 15 inç ekranı bile zor bulduğunuz bir yerde bu cözünürlü tutturmak imkansız görülüyor. 15.4 inç ekranlarda ise wxga diye gecer bu xga nın aynen sağa sündürülmüş halidir yani 1280*800 piksel demek iğrenç yani birde swxga buda tam pikseli hatılayamıyorum ama bu kadar 15. 4 inc dayatılmıs bir ortamda alacaksanız mutlaka bunu aramalısınız.
4.
.. daha sıralanacak cok sey var . ama siz bu üçüne dikkat edin.
tavsiyelerin için teşekkürler. lenovo lar da IBM in yerini dodurdu mu sence? onlardanda alabilirmiyiz. Asusun bir modeli var 15 inçlik onada bir bakabilirmisinin. işte linki:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9133&productid=bd48312
gecenlerde levono marka bir notebook kullanma fırsatım oldu. sonuc olarak 15.4 inç ekranı vardı. ama swxga idi yani 1900*1050 bu civarda bir cözünürlük ve üstüne üstlük parlak ekrandı yani görüntü kalitesi süper ekran kartı 512 mb ve 1 gb ram vardı süper özellikleri bvardı bunun modeli tam aklımda değil ama bu özellikte bir levona alabilirsin diğer standart işlemci dvd rw bunları yazmdım full hersey cünkü ekstra parmak izi okuma sensoru de vardı. fiyatıda bu özellklere göre gayet cazip 1600 dolar civarı idi. bunu tavsiye ederim eger 15.4 inc almaya mecbur olursan. bu arada arastırdıgıma göre levona markalarda bir marka değil IBM markasının bir modeli oldugunu öğrendim. gösterdiğin linkteki gösterdiğin asus ta cok güzel pişman olmazsın aldığına. fakat ekran için birşey diyemem ekran bilgilerini vermemiş. sunuda belirteyimki x-black ekranlarda görüntü net olur ama kötü tarafı batarya ömrü az olur mesela dediğim leveno 2.5 saat gidiyor bataryası ve işlemci özelliğide çift cekirdekli duo işlemci. LG markasını tavsiye ederim eğer alacaksan bu bilgiler ısıgında alırsan kesinlikle pişman olmazsın ama teknolojinin sonu yok sürekli yeni gelişmeler oluyor yani aldıgın dönemin teknolojisi en fazla 1 yıl sonra dahada gelşecektir. yani bilgisayar sektörü asla yerinde durmaz. o yüzden simdi aldığında menun olursun ama sunuda aklında bulundur 1 yıl sonra gene gayet iyi işini görecek ama ondan daha gelişmişleri cıkacaktır ondan 1 yıl sonrada daha gelişmişleri ve böyle devam eder gider. umarım yardımcı olmustur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaoguz -- 5 Kasım 2006; 22:58:17 >
Bu arada arkadaşlar pc hakkında her türlü sorun probleminiz veya donanımsal yazılımsal arıza aklınıza ne gelirse her türlü probleminize %100 çözüm bulabilirim. Yani bunuda suna göre kesin diyorum şimdiye kadar yazılım veya donanımsal problemim oldugunda benim gideremediğim arızayı hiç bir teknik servis elamanıda gideremedi. nedense bunuda anlamıs değilim: ülkemizde bilgisayar dükkanı diye bir dünya işletme acılıyor. ama her nedense (hepsi olmasada arada istisnalr olabiliyor ama bu cok az) ne satıs elemanı nede teknik elemanlar yetersiz bilgiye sahipler. sadece domates biber satarmıs gibi ellerindeki malları karsısında ki insanı büyülemek için kendisi bile tm anlamını bilmediği ama iyi ezbelediği birkaçtane teknik kelime kullanarak satmaya calısıyorlar ve olan o kadar pahalı cihazları alarak kullanarak cebimizden verdiğimiz paralarımıza ve bizlere oluyor. o yüzden kendim bu konuda iddialıyım ve bu konuda yanılgıya düşmemek için en azından ülkemizdeki o kadar insandan bu forumdaki azınlık arkadaşlarıma bu konuda yol göstemeyi ve yardımcı olmayı kendime görev alıyorum. yanlış anlaşılmasın ticaret değil olamazda zaten mesleğim bu değil tamamen insanlık olarak. özelime veya kanala mesaj atabilirsiniz. Daima yardıma hazırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaoguz -- 5 Kasım 2006; 23:19:19 >
Geçen hafta aldığım Acer 2423NWXCI modeli laptopuma ram eklemek istiyorum, malum bu alet 256 Mb ram ile geliyor ve bu kesinlikle yeterli değil.
Ben 1 Gb ram alıp üzerindeki 2. slota takmayı planlıyorum böylece toplamda 1280 Mb ram olacak, sizce bu sağlıklı olur mu ? Bu laptop tam olarak hangi rami kullanıyor ? DDR mı yoksa DDR 2 mi ? sizce hangi marka almalıyım ?