iş için gerekli programların kullanımıyla uğraşılacak daha çok ... sap2000 autocad ansys sta4cad gibi... inşaat mühendisliği uygulamaları yani...
işlemciyi sağlam tutmaktaki düşüncem de bu makinayı aldıktan sonra en az 3-4 sene başka bi makinaya geçme ihtiyacım olmasın die sağlam almaya çalışıyorum... mesela 100192 yi alırsam rami 2 gb yapacam ve öle kullanılıcak makina tüm sebep seneleri uzun tutabilmek ... yani 2 sene sonra yalan bir alet konumuna düşmemesi...çünkü bundan sonra sürekli lazım olacak laptop bana...
Arkadaşlar benim şöyle bir sorum ve bir kaç bilgi eklemem olacak... Ben bir HP Pavillion 5176 kullanıcısıyım... Birinci olarak , AMD Turion64 ile ilgili vermem gereken notlar ; (Bu notlar ML-37 içindir. ML en az ısınan modeldir. 37'lerin ortalama hızı 1.66GHZ 'Dir) 1) Performans : Tam İstediğim Gibi 2) Isınma : Hiçbir problem yaşamadım... Çok ısındı kapatayım dediğim zamanlar olmadı mı ? Oldu tabiiki... Ama bu zamanlar , İzmir'de sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu zamanlarda güneş altında 4 saat güç kablosuyla çalıştığım zamanlardı. 3) Ağırlık : Hiçbir zaman bir problem olmadı. 4) 64bit'e sahip bir işlemci olması bir artıdır.
Benim bazı sorularım olacak...
1. --> Notebooklardaki Expansion Port 2 ne işe yarar ? 2. --> 5176'da bulunan 128MB Ati Radeon XPRESS 200M (Veya x200 de dieblrz) ekran kartının kabiliyetleri nelerdir ? 3. --> 128MB Ati Radeon X200'ü , daha iyi bir ekran kartıyla değiştirmem mümkün olabilirmi ? 4. --> HP Pav. 5176 , Ati ekran kartları için kendi sürücülerini kullanmakta. Bunun yerine en son versiyon Catalyst'i kullanmam ekran kartımda ne gibi bir performans artışına yol açar yada yol açarmı ? HP'nin kendi sürücülerini kullanmamam problem yaratırmı ?
iş için gerekli programların kullanımıyla uğraşılacak daha çok ... sap2000 autocad ansys sta4cad gibi... inşaat mühendisliği uygulamaları yani...
işlemciyi sağlam tutmaktaki düşüncem de bu makinayı aldıktan sonra en az 3-4 sene başka bi makinaya geçme ihtiyacım olmasın die sağlam almaya çalışıyorum... mesela 100192 yi alırsam rami 2 gb yapacam ve öle kullanılıcak makina tüm sebep seneleri uzun tutabilmek ... yani 2 sene sonra yalan bir alet konumuna düşmemesi...çünkü bundan sonra sürekli lazım olacak laptop bana...
SENİ ANLIYORUM AMA İYİ HESAP YAP VERECEĞİN PARA BAYA YÜKLÜ AYNI MAKİNA EKRAN KARTI HARİÇ CASPER DA 1499$+KDV ARADA 500YTL FARK VAR VE CASPER DA RAM LAR 667 MHZ İŞLEMCİNİN GERÇEK PERFORMANSINI GÖSTERMESİ İÇİN BU ŞART TOŞİBADİR İYİDİR DEME ELEKTRONİK ŞANS İŞİ KİMİ 2000$ VERİR GARANTİLİ ALIR TEKNİK SERVİSTE SÜRÜNÜR KİMİ 800$ VERİR ÇİNDEN KAÇAK GETİRTİR TAŞ GİBİ KULLANIR MARKAYA TAKILMA ÜRÜNÜ ALICAĞIN YERİN GÜVENİLİRLİĞİNİ SORGULA BİRDE VATANA BAK ORDA NAKTE İNDİRİM YAPABİLİRLER VE TOSHİBA ALIRSAN KAÇA ALDIĞINI YAZMAYI UNUTMA BU ARALAR BENDE ALICAM BİR TANE "FS,HP,ACER HARİÇ" DELL, TOSHİBA, CASPER MARKALARINDAN BİRİNİ
Intel Centrino Mobil Teknolojisi Pentium M 750 Processor (1,86 Ghz 2MB Cache) 1024MB (2x512) DDR2 RAM 80 GB HDD ATI MOBILITY RADEON X300 128MB 15,4'' TFT WXGA Parlak ekran 56K faks modem,10/100 ethernet Wireless Lan 2200 BG DVD(+/-)RW Çift Katman Sürücü MS Windows Home
Ben de böyle bi laptop almayı düşünüyorum.Ofis ve internet dışında orta düzeyde oyun da oynamak istiyorum.Fiyatı 899dolar +kdv Sizce bu laptopun artıları ve eksileri nelerdir??
Bir laptop , eğer ofis amaçlı kullanılması yanı sıra oyun amaçlıda kullanılacaksa dikkat edilmesi gereken noktalar işlemci ve GPU yani grafik kartıdır. Laptopun markasının ne olduğunu söylersende seviniriz. ATi x300M , kötü bir ekran kartı değil , ama söylemem gerek , iyi bir ekran kartıda değil... Ama çok uçuk oyunları uçuk konfigürasyonlarla çalıştırmayı düşünmüyorsan , şu anı yaşayabileceğin bir ekran kartı... Yani tahmin ettiğim kadarıyla , Call of Duty 2'yi , renderer'ı Directx 7.0'a ayarlaman koşuluyla default settinglerde başarıyla çalıştırabilir. (Benim için COD önemlidirde :) ) İşlemci olarak sana ancak kişisel düşüncemi söyleyebilirim , orta düzeyli yani çok zengin olmayan insanlar için INTEL işlemcilerin tarihe karıştığı düşüncesindeyim... Yani çok paranız olupta gidip inanılmaz bir işlemciye sahip notebook , yada masaüstü vb. için yeni çıkacak Conroe'ya talip olmadıkça , AMD işlemcilerin size hem fiyattan tasarruf , hemde enerjiden tasarruf sağlayacağı düşüncesindeyim. Intel işlemcilerin , max. 85W elektrik , AMD işlemcilerinse max 45W elektrik tüketimine gittiğini düşünürsek nasıl bir tasarruftan bahsettiğimz açıklayıcı olur. Peki bu elektrik tasarrufu performansı etkilermi ? AMD'de hayır. Bu yüzden , Turion64 işlemcilerin , gerek 64bit oluşu , gerekse az ısınan , hafif , stabil çalışan , kuvvetli oluşu , onları benim en cici işlemcim yapıyo.
Son :
-Grafik kartı orta düzey bi oyuncuyu idare eder. -İşlemcide idare eder diye düşünüyorum. -Ram yeterli. -WLAN artık zaten her notebookta olan bir özellik....
Başka bir önemli noktaysa , pek çok kullanıcının dikkat etmediği bir kısım... Türkiye'de yakında denemeye girecek , Siemens - Türktelekom ortaklığıyla başlayacak tüm Türkiye'ye wireless projesini bilmeyenleriniz için açıklıyorum... Şu anda , Türkiye'nin çeşitli noktalarına kurulan baz istasyonlarıyla test aşamasında olan bu proje , 2007 yılının başlarına doğru , büyük şehirlerimizde yayına başlayacak. Bu proje , Siemens ortaklığıyla türkiyenin her yerine wireless internet götürmeyi amaçlıyor. hemde ücretsiz.... Şimdi diyeceksinizki siemens bunu babasının hayrınamı yapıyor... Hayır tabiiki... Siemens'in yaptığı açıklamalarda , projenin Google'ın wireless hizmeti gibi sponsor reklamları görüntüleyecek şekilde düzenlendiği , aynı zamanda projenin gerçek amacının Türk internet kullanıcısının internet alışkanlıklarını gözlemek olduğunu belirtti. Yani amaç , Türk internetini kontrol altına alıp istihbarat toplamak...
Dikkat edilmesi gereken nokta , Wi-Fi desteklemeyen wireless kartlarına sahip notebookların bu yayından yararlanamayacağı. Çünkü yayın , Wi-Fi mantığında çalışacak.
barbone toplama notebook core2 duo satışı başliyormuş, ayrıntılı bilgisi olan var mı?
Çift çekirdekli işlemci istiyorum, 1.7 den filan düşük olmasın tabi.. Entegre wireless istiyorum. Blootooth olmalı. Card okuyucu olsa iyi olmasa da yapçak bişiy yok. Ram minimum 512 istiyorum, 1024 tercih sebebidir. DDR2 olmalı tabiki.. 667 mhz filan olursa çok iyi. DVD-RW olmalı. 15.4" ekran olmalı. Pili 3 saat filan gitmeli.. Ekran kartı paylaşımsız olmalı. Sata harddisk, en az 80 gb olmalı.. şimdilik aklıma gelen bunlar.. çok şey mi istiyorum? =)
ASUS AN-305 gibi bişi buldum.. nasıldır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchekiLL -- 31 Ağustos 2006; 20:38:22 >
nky2000 cbox despina D700 T7200 2 Ghz işlemci 512 nvidia geforce 7600 paylaşımsız ekran kartı 160 GB sata disk blototh intel pro abd wireless onboard tv kart 15.4 parlak ekran
nky2000 cbox despina D700 T7200 2 Ghz işlemci 512 nvidia geforce 7600 paylaşımsız ekran kartı 160 GB sata disk blototh intel pro abd wireless onboard tv kart 15.4 parlak ekran