Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Notebook Alma Klavuzu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: Notebook Alma Klavuzu Sayfa: <<   < önceki  5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
advmanager
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Temmuz 2006; 15:45:30 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

**ÇİFT ÇEKİRDEK(CENTRİNO) LAPTOP BİZDEN ALINIR**. BİZDEN FİYAT ALMADAN LAPTOP ALMAYIN.**TÜM ÜRÜNLER FATURALI VE 2 YIL GARANTİLİDİR.**
FİYATI: ***(1120 $(DOLAR)+ KDV)***
**ONEMLI NOT:BONUS VE WORLD CARD'A PESIN FIYATINA 6 AY TAKSIT IMKANIYLA**.
**KAMPANYAMIZ STOKLARLA SINIRLIDIR**

ÜRÜN: ACER AS5602WLMI

Özellikler

İşlemci Intel Core Duo T2300 1.66Ghz 667 Mhz FSB
Memory 512MB DDR2 (1x512MB)
Maximum Memory 2GB
Sabit Disk 100GB (5400 RPM)
Ekran Boyutu 15.4'' Crystal Brite Parlak Ekran
Ekran Çözünürlüğü 1280*800 WXGA
VGA Memory 512 MB ATI Radeon X1300 (Ana bellek 128MB HYPER Memory)
Optik DVD+RW (Super Multi)
Modem 56K
Ethernet 10/100
İşletim Sistemi MS XP Home TR
USB Çıkış 3 Adet 2.0 USB
Entegre Camera 1.3MP Camera
Acer OrbiCam 225 derece ergonomik dönebilme
Firewire Çıkış IEEE 1394
S-Video TV-Out Var
Diğer Portlar Modem, Ethernet, Ext,DVI
Speaker Intel High Defiition (HD) audio 2 speaker
Wireless, BlueTooth Intel PRO/Wireless 3945ABG (802.11a/b/g), Entegre BlueTooth
Diğer 6 Cell Li-Ion Pil, Adaptör (2~3 saat)
Kart Okuyucu 5 in 1 card reader (SD,MMC,MS,MS PRO,XD)

EKA LTD ŞTİ
MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ
ERDAL KARABULUT
05422717471
05055817222
muherdal@gmail.com
ysny

18 Temmuz 2006; 1:58:05 

foruma yeni üye oldum ama uzun süredir forumu takip ediyordum...gerçekten kaliteli ,seviyeli bir forum.....sayın üyeler ben laptop almaya karar verdim ama sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmadan almak istemem çünkü o kadar para verip bir de üstelik yanlış bir tercih yapmamak gerekir....
şimdi laptop da autocad,solidworks , biraz da web sayfası yapmak gibi şeyler kullanmayı düşünüyorum...ögrenciyim o yüzden genelde boş vakitlerimiz oluyor arada bir filim izlemek iyi olur...çok ucuz bir şey almak istemiyorum beni biraz idare etsin yeter gerçi teknolojiye yetişmek için her ay bir tane laptop değiştirmek gerekir ama türkiye şartlarında imkansız birşey herhalde....ben uzun zamandır laptop piyasasını takip ediyorum ama yeteri kadar bilgi sahibi olmadığımı düşünüyorum o yüzden sizden laptop satın alma konusunda degerli fikirlenizi bekliyorum...
benim begendiğim bir model war acaba size göre özellikler ve fiyat açısından nasıldır ?siz olsanız alır mısınız? YADA tavsiye edeceğiniz başka modeller war mı?(yalnız tavsiye edeceğiniz model performans açısından çok fazla fark olmamalı)

Karakteristik TOSHIBA A100-192 DUO 2GHZ 1GB 100GB 15.4
CPU Cinsi - HIZI Intel Centrino Duo Mobile teknolojisi, Intel Core Duo T2500 - 2.0 GHz 667 MHz FSB, 2 MB
Ekran Boyu(Inch) 15.4"
Ekran Tipi TruBrite WXGA TFT ekran (1.280 x 800)
Ekran Kartı 256MB ATI Radeon X1600 16x PCI Express
Bellek(MB) 1GB (512 MB x 2)
Bellek Tipi DDR2 RAM - Max. 4.096 MB (533 MHz)
Floppy YOK
Sabit Disk 100 GB (5.400 rpm) S-ATA
Optik Sürücü DVD SUPER Multi Drive
Faks-modem 56K V90 Modem
Ses Toshiba Bass Enhanced Sound System, 16-bit stereo, Entegre stereo hoparlörler
Network 10/100 Ethernet, Wireless (802.11 a/b/g)
Port DC-in, harici monitor, mikrofon, kulaklık (stereo), RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video), i.LINK, 6-in-1 Media Card Slot, 4 x USB 2.0
Pil Ömrü Lithium Ion 3.27 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
Ağırlık(KG) 2.72kg
Yazılım Windows XP Home Edition (TR/ENG)
Ek Özellikler Bluetooth
Chipset: Intel 945PM Express
Pcmcia: 1 x PC Card Type II, Express Card Slot
Boyutlar - ( ExBxY ) mm.: 360 x 267 x 29.8 / 36.8 mm

aklıma gelmişken bu modelin ekran kartı paylaşımlı mı değil mi?ben paylaşımlı olmadığını düşünüyorum ama belki yanılabilirim...
yeni çift çekirdekli laptoplar piyasaya girmişken core duo ile core 2 duo arasında fark war mı?geçende bilgisayar dergisinde böyle bişey gördüm ama tam açıklamamış?yani ikisi de çift çekirdekli değil mi?
herhalde çok soru sordum burda bitirsem iyi olacak ....
SAYGILARIMLA!!!

mkasim_87

19 Temmuz 2006; 1:14:38 

bak arkadas sana fkir

pentium m işlemcili 15" ekran 256 ekran kartı 512 ram 60 hard disk intel işlemci.

okannsa

19 Temmuz 2006; 5:32:53 

Selamın aleyküm arkadaşlar..Yaklaşık 10 gündür forumunuzu takip ediyorum..Ay başı laptop alıcam..Burdaki yazıları tek tek okudum..Tüm modeller için tek tek notlar aldım..Ve sonunda BenQ R55 almaya karar verdim..Yalnız kafamda servisi ile ilgili sıkıntılar var..Ayrıca halen ısınma durumu ve cihazın belli bir süre sonunda ne gibi değişiklikler gösterdiği ile ilgili yazılar göremedim..Sizlerden ricam BenQ R55 kullanan yada fikir sahibi olan arkadaşların yardımcı olmaları..Çünkü 15 gün sonra alıcam laptop u,sonradan pişman olmak istemiyorum..

İlk olarak aklımda Toshiba m70-192 vardı..Sonra fiyat*performans dengesi hoşuma gitmediği ve ekran kartını beğenmediğim için vazgeçtim..Ardından Acer 5602 i inceledim ama test sonuçları açıkçası memnun etmedi..Ve sonunda BenQ da karar kıldım..Bu arada makineyi photoshop,autocad,dreamweaver ve oyun oynamak için kullanıcam..Ayrıca wireless durumu nedir?Ekran parlak ekranmı bunu da belirtirseniz çok sevinirim..Ve son olarak(bu sefer cidden son :) MS Vista yı destekliyormu? Bunların cvplarını verirseniz çok ama çok sevinirim..Teşekkürler..

Dediğim gibi bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..Herkese iyi geceler..

Saygılarımla Okansa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okannsa -- 19 Temmuz 2006; 5:58:05 >

...DeLL 6400...
deepfreeze61

19 Temmuz 2006; 23:26:52 

quote:

Orjinalden alıntı: okannsa

Selamın aleyküm arkadaşlar..Yaklaşık 10 gündür forumunuzu takip ediyorum..Ay başı laptop alıcam..Burdaki yazıları tek tek okudum..Tüm modeller için tek tek notlar aldım..Ve sonunda BenQ R55 almaya karar verdim..Yalnız kafamda servisi ile ilgili sıkıntılar var..Ayrıca halen ısınma durumu ve cihazın belli bir süre sonunda ne gibi değişiklikler gösterdiği ile ilgili yazılar göremedim..Sizlerden ricam BenQ R55 kullanan yada fikir sahibi olan arkadaşların yardımcı olmaları..Çünkü 15 gün sonra alıcam laptop u,sonradan pişman olmak istemiyorum..

İlk olarak aklımda Toshiba m70-192 vardı..Sonra fiyat*performans dengesi hoşuma gitmediği ve ekran kartını beğenmediğim için vazgeçtim..Ardından Acer 5602 i inceledim ama test sonuçları açıkçası memnun etmedi..Ve sonunda BenQ da karar kıldım..Bu arada makineyi photoshop,autocad,dreamweaver ve oyun oynamak için kullanıcam..Ayrıca wireless durumu nedir?Ekran parlak ekranmı bunu da belirtirseniz çok sevinirim..Ve son olarak(bu sefer cidden son :) MS Vista yı destekliyormu? Bunların cvplarını verirseniz çok ama çok sevinirim..Teşekkürler..

Dediğim gibi bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..Herkese iyi geceler..

Saygılarımla Okansa...

Merhabalar;

Tercihte bulunduğun ürünün özellikleri ve performansı çok iyi. Garanti olarak kafanda hiçbir soru işareti kalmaması için ayrıntılı şekilde yazıyorum. Ürünün ithalatçı firması koyuncu elektronik. İstersen satın aldığın firma aracılığıyla ya da direk burayla irtibat kurabilirsin. Ya da benq R55 modelinin 2 yıl kapıdan kapıya garantisi war. Yani bi sorunla karşılaştığında benq türkiyeyi arıyorsun ürünü evine gelip alıyorlar ardından sorunu giderildiğinde tekrardan bırakıyolar. Bunu diz üstü sektöünde yapan tek firmadır. Isınma problemi üründe rastlanan bir sorun değil . Isınmayan notebook yok tabi ama sıkıntı yaratacak düzeyde değil. Ayrıca ürünün notebooklarda kullanılan en hızlı ekran tepki süresi (16ms) kullanılması da bir artı tabi. Belirtmiş olduğun programları rahat bi şekilde kullanabilirsin. Üzerinde Intel 3945 A-B-G sistemi kullanılıyor.
Parlak ekranı mevcut. Wista desteği de war...

Şimdiden hayırlı olsun...

deepfreeze61

19 Temmuz 2006; 23:30:45 

quote:

Orjinalden alıntı: ysny

foruma yeni üye oldum ama uzun süredir forumu takip ediyordum...gerçekten kaliteli ,seviyeli bir forum.....sayın üyeler ben laptop almaya karar verdim ama sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmadan almak istemem çünkü o kadar para verip bir de üstelik yanlış bir tercih yapmamak gerekir....
şimdi laptop da autocad,solidworks , biraz da web sayfası yapmak gibi şeyler kullanmayı düşünüyorum...ögrenciyim o yüzden genelde boş vakitlerimiz oluyor arada bir filim izlemek iyi olur...çok ucuz bir şey almak istemiyorum beni biraz idare etsin yeter gerçi teknolojiye yetişmek için her ay bir tane laptop değiştirmek gerekir ama türkiye şartlarında imkansız birşey herhalde....ben uzun zamandır laptop piyasasını takip ediyorum ama yeteri kadar bilgi sahibi olmadığımı düşünüyorum o yüzden sizden laptop satın alma konusunda degerli fikirlenizi bekliyorum...
benim begendiğim bir model war acaba size göre özellikler ve fiyat açısından nasıldır ?siz olsanız alır mısınız? YADA tavsiye edeceğiniz başka modeller war mı?(yalnız tavsiye edeceğiniz model performans açısından çok fazla fark olmamalı)

Karakteristik TOSHIBA A100-192 DUO 2GHZ 1GB 100GB 15.4
CPU Cinsi - HIZI Intel Centrino Duo Mobile teknolojisi, Intel Core Duo T2500 - 2.0 GHz 667 MHz FSB, 2 MB
Ekran Boyu(Inch) 15.4"
Ekran Tipi TruBrite WXGA TFT ekran (1.280 x 800)
Ekran Kartı 256MB ATI Radeon X1600 16x PCI Express
Bellek(MB) 1GB (512 MB x 2)
Bellek Tipi DDR2 RAM - Max. 4.096 MB (533 MHz)
Floppy YOK
Sabit Disk 100 GB (5.400 rpm) S-ATA
Optik Sürücü DVD SUPER Multi Drive
Faks-modem 56K V90 Modem
Ses Toshiba Bass Enhanced Sound System, 16-bit stereo, Entegre stereo hoparlörler
Network 10/100 Ethernet, Wireless (802.11 a/b/g)
Port DC-in, harici monitor, mikrofon, kulaklık (stereo), RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video), i.LINK, 6-in-1 Media Card Slot, 4 x USB 2.0
Pil Ömrü Lithium Ion 3.27 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
Ağırlık(KG) 2.72kg
Yazılım Windows XP Home Edition (TR/ENG)
Ek Özellikler Bluetooth
Chipset: Intel 945PM Express
Pcmcia: 1 x PC Card Type II, Express Card Slot
Boyutlar - ( ExBxY ) mm.: 360 x 267 x 29.8 / 36.8 mm

aklıma gelmişken bu modelin ekran kartı paylaşımlı mı değil mi?ben paylaşımlı olmadığını düşünüyorum ama belki yanılabilirim...
yeni çift çekirdekli laptoplar piyasaya girmişken core duo ile core 2 duo arasında fark war mı?geçende bilgisayar dergisinde böyle bişey gördüm ama tam açıklamamış?yani ikisi de çift çekirdekli değil mi?
herhalde çok soru sordum burda bitirsem iyi olacak ....
SAYGILARIMLA!!!

Ürün çok iyi bir ürün. Paylaşımsız bir ekran kartın a sahip. Core duo 2 Ghz işlemcisi var belirtmiş olduğun isimler aynı şeyi ifade etmekte zaten.

michaelschumacher
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Temmuz 2006; 13:31:27 

Qosmio G30-148 İşlemci: Intel® Pentium® Core Duo T2500(2.00 GHz, 2MB L2 cache, 667 MHZ FSB), Memory: 1,024 MB (512+512) DDR2 Ram - max. 2,048 MB, Hdd: 200 GB (100+100) (5,400 rpm) HDD, Ekran: 17" Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,440 x 900 çözünürlük)
deepfreeze61

21 Temmuz 2006; 22:10:47 

quote:

Orjinalden alıntı: michaelschumacher

Qosmio G30-148 İşlemci: Intel® Pentium® Core Duo T2500(2.00 GHz, 2MB L2 cache, 667 MHZ FSB), Memory: 1,024 MB (512+512) DDR2 Ram - max. 2,048 MB, Hdd: 200 GB (100+100) (5,400 rpm) HDD, Ekran: 17" Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,440 x 900 çözünürlük)

Güzel de 5000$+ KDV fiyatı wardır bunun :))))

scorpo_raptor

22 Temmuz 2006; 0:28:04 

arkadaşlar multi drive combo fln bunun gibi cd room terimlerini açıklasanız size zahmet

yaş 17.5
unnurd87

22 Temmuz 2006; 18:39:17 

BU KONUDA ÇOK ARAŞTIRMA YAPMAMA RAĞMEN HALA Bİ KARARA VARAMADIM? BU LAPTOP U BİRAZ OYUN OYNAMAK AUTOCAD VE BİRKAÇ MÜH. PROĞRAMI ÇALIŞTIRMAK İÇİN İSTİYORUM. FİYATIDA 2400YTL CİVARINDA.ACABA BENİM İÇİN YETERLİ OLURMU??? PARÇALARI ARASINDA Bİ UYUŞMAZLIK ÇIKARMI ACABA??? YADA ÖNEREBİLECEĞİNİZ Bİ LAPTOP VARMI (2000-2500YTL CİVARİ)??? SON SORU: TOSHİBA NIN SERVİSİ NASIL? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

TOSHIBA Satellite M70-193

İşlemci Intel® Pentium® M işlemci 750(2.13 GHz, 2MB L2 cache, 533 MHZ FSB)
Memory 512 MB DDR2 Ram - max. 2,048 MB
Harddisk 80 GB (5,400 rpm) Seri ATA HDD
İşletim Sistemi Microsoft® Windows® XP Home Türkçe/İngilizce
CR-ROM&Floppy DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü
Grafik Kart ATI MOBILITY™ RADEON® X700 256 MB DDR, 16x PCI Express ekran kartı
Ekran 15.4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,280 x 800 çözünürlük)
Ses Toshiba 16-bit stereo, entegre Harman Kardon® stereo hoparlörler
Genişleme Özellikleri -
Kablolu İletişim Uluslararası V90 modem, Ethernet LAN 10/100 Base-TX
Kablosuz İletişim Dahili kablosuz LAN (802.11b/g network desteği), Bluetooth™
Arabirimler 5’i birarada Bridge Media Yuvası (SD™ kart, Memory Stick®, Memory Stick Pro®, MultiMedia Card™, xD Picture Card™ destekler), DC girişi, kulaklık (stereo), harici monitör, harici mikrofon, 3 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card™ Slot
Yüklü yazılımlar -
Batarya Li-Ion pil, Mobile Mark™’a göre 2:49 saate kadar pil ömrü
Ağırlık&Ölçüler 2,71 kg
Garanti süresi 2 Yıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unnurd87 -- 22 Temmuz 2006; 18:45:36 >

kutu su

24 Temmuz 2006; 4:02:00 

dikkat edilecekler
madde 333:

10$ farkla kart okuyuculu, onun üstüne
20$ farkla dvd yazıcı,
30$ farkla centrino,
40$ farkla 6 hücreli pil
88$ farkla parlak cillopSLX geniş ekran
99$ farkla paylaşımsız ekran kartı
diye sapıtıp zaten yamuk olan bütçeyi(bütçecik) iyice haşat etmemek, neye ihtiyaç varsa onu almak

Ati catalist son sürümlerin hepsinde 3D ayarlarına tıklayınca hata veriyor. Oyunlarda çaklılıyor. Bu nedir?
AthlonXP 2000, radeon 9550-256 MB, 512 MB Kingston ddr400.
IQt

24 Temmuz 2006; 15:17:07 

çok güzel özetlemişsin..
Peki net bir soru sorsam hangi laptop'ı önerirsiniz?

Tek kısıt var; fiyat.. Max 1000$..

HayatBirOyun
Hayat Bir Oyun
mfcwolf

24 Temmuz 2006; 15:23:57 

quote:

Orjinalden alıntı: unnurd87

BU KONUDA ÇOK ARAŞTIRMA YAPMAMA RAĞMEN HALA Bİ KARARA VARAMADIM? BU LAPTOP U BİRAZ OYUN OYNAMAK AUTOCAD VE BİRKAÇ MÜH. PROĞRAMI ÇALIŞTIRMAK İÇİN İSTİYORUM. FİYATIDA 2400YTL CİVARINDA.ACABA BENİM İÇİN YETERLİ OLURMU??? PARÇALARI ARASINDA Bİ UYUŞMAZLIK ÇIKARMI ACABA??? YADA ÖNEREBİLECEĞİNİZ Bİ LAPTOP VARMI (2000-2500YTL CİVARİ)??? SON SORU: TOSHİBA NIN SERVİSİ NASIL? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

Genişleme Özellikleri -
Arabirimler 5’i birarada Bridge Media Yuvası (SD™ kart, Memory Stick®, Memory Stick Pro®, MultiMedia Card™, xD Picture Card™ destekler), DC girişi, kulaklık (stereo), harici monitör, harici mikrofon, 3 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card™ Slot
Yüklü yazılımlar -
Ağırlık&Ölçüler 2,71 kg
Garanti süresi 2 Yıl

kardeş aynı şeyi bende araştırıorum şimdi.

mühendislik mevzu olduğunda 1 gb üstü RAM öneriolar.
sen bilirsin genede

yaşa fenerbahçe:))))9
OzziE_84

24 Temmuz 2006; 19:52:59 

slm bence 64 bit e göre makine alma işlemci desteklesede desteklemese de 4 gb lazim

4 gb ram li notebook ta su anda yok .

fiyat ve güc acısından üst düzey makine olarak hp 780 ea yi öneririm . dolar kuru aysonuna kadar bir cok yerde 1.39 ytl alınacak .

cok arastırma yapılınca da biraz kafa karısıyo ama haklısın tabi dünya para

deepfreeze61

25 Temmuz 2006; 22:17:45 

quote:

Orjinalden alıntı: unnurd87

Genişleme Özellikleri -
Yüklü yazılımlar -
Ağırlık&Ölçüler 2,71 kg
Garanti süresi 2 Yıl

Ürün iyi ona muhadil olarak M70-192 ve çok daha iyi model olan A100-192 modelini tavsiye ederim. Yanlız modellerde tek 512 ram var +512 daha takarsan ki performans açısından daha iyi olur. Maliyeti 60 dolar civarı...

molarrr