burada yazilanlari okudum.tesekkurler. ben programciyim. Together, Jbuilder gibi programlar kullaniyorum. Masaustu bilgisayarim pentium 4.2 , 256 mb ram ve bu programlari kaldirmiyor, cok asiri yava; calistiryor, diger tanidigim arkada;lardada boyle. Su an laptop alma asamasindayim ve benim icin en onemlisi b programlari cok rahat kullanabilmek..hep oyunlardaki perfermanstan bahsedilmis, bu turlu programlari rahat calistirimi...
arkadaşlar merhaba ben 1500-1700 ytl civarı bir dizüstü almak istiyorum. ama kararsızım diğer arkadaşlar gibi. datron markası nasıl öncelikle bunu sorayım. peki hp amd turion yada sempron olanı. benim dizüstünde aradığım şeyler pek oyun oynamasamda ekran kartı 128 olsun ram 512 ve sarzı en az 3-4 saat gitsin istiyorum . sizce fiyat-perfonmans açısından en iyi olan bilgisayar hangisi. biraz zor bir soru galiba
ya benimkini soliim sizce iyimi yurtdisindan getirttim;
TOSHIBA SATELLITE M45-S355; INTEL CENTRINO 1.86 GHZ ISLEMCILI 100GB HARDISK 1GB RAM Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family 128 MB TRUEBITE DISPLAY MONITOR WIRELASS LAN SMARTCARD READER MMC SD ..
FIYATA GELINCE 1600$
bu bilgisayarın tek eksik yanı ekran kartı bu arada ekran kartlarının paylaşımlı yada paylaşımsın olması neye yarar? gibi bir soru gördüm yukarda bunun yararı mesela yukarıdaki intelin 128 paylaşımlı ekran kartıyla nVidianın 6600go ekran kartını kıyaslarsak ve ekran kartını oyundan başka bir işe yaramadığını düşünürsek bu ekran kartlarını arasındaki tek fark içindeki işlemcileridir sizin de bildiğiniz gibi ve bu oyunda zamanlama hatalarına ses görüntü hızınında uyuşmama gibi problemlere yol açar bence ati veya nVidia paylaşımsız oyun avcıları için ideal bu arada bu ekran kartları laptoplara yeni yeni uygulanmaya başlıyo yani mobil işlemcilerle ilk defa muhattab oluyo sanırım bazı problemler çıkarabiliyomuş mesela aynı işlemci hızındaki masaüstü ve laptopta kullanılan AYNI ekran kartının aynı performansı sergileyememesi bir de MSI ülkemize yeni giriş yaptı ve şu marka dediğimiz biçok laptoptan daha sağlıklı çalışıyo ama bir problemi var servis. bvu cihazların servisleri çok yaygın deil ama bu tür cihazların çok problem çıkarmadığını düşünürsk alırken 3-5 saatlik deneme süresi yeterli olacak sanırım HERKESE SELAM
ben sana bir tek alternatif sunuyorum; Acer TravelMate 4104WLMİ özellikleri; İntel pentium M processor 760 (2.0 GHz, 533 MHz FSB 2MB L2 cache) 15.4" WXGA wide TFT LCD 60 GB HDD DVD-Dual (support DVD+R Double Layer/DVD+-RW) 512 MB DDR2(support dual-channel) 802.11b/g wireless LAN Bluetooth ben 1 ay önce aldım vede hiç pişman değilim cidden en başta o kadar araştirdim ki kafayi yiyordum. Ama benim bütçem sinirliydi taş çatlasin 1400$+kdv verebiliyordum o yüzden bu rakama kadar en iyi laptop bu başke diyilecek kelime yok
kesinlikle mükemmel bir karar bende bir notebook almayı dusunuyorum fakat ekran özellikle 15'4 olmalı birincisi estetik acısından gayet iyi bir görünümü var göze hoş geliyor... ikincisi bu özelliklerde bir notebook malesef piyasada yook olsa hemen ben alacagım ancak ek malzemeyle tamamlanabilir ve astarı yüzünden pahalıya gelir bende kısıtlı para ile güzel bişey almak istiyorum fakat malesef:( uzak doğu ülkelerinden cok uzak olmamız dolayısıyla notebookların gelişiii arttırıyor tahmin edersiniz belki ama bir noteook örneğin fujitsu siemensin fabrika cıkışı (örneğin; A1450G serisi) 250 dolardır fakat bunun gemiyle gelişi gümrükte alınan 450 dolar vergi ve en kötüsüde toptancı piyasasındaki çoğu işyerinin fiyatları fahiş derecede arttırması bizim elimize 100 dolara yapılan kıcı kırık notebookların 1500ytl ye gecmesine maloluyor...
sonuç olarak: çok iyi bir değerlendirme yapmışsın fakat eksikleri karşılaman çok pahalıya patlar. umarım en kısa zamanda dilediğin bi notebooka kavuşursun