Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Notebook Alma Klavuzu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: Notebook Alma Klavuzu Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
nadir

1 Ekim 2005; 12:48:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar,

2002 eylül ayından beri laptop kullanıyorum. Masaüstünden laptopa geçişin en temel nedeni taşınabilirlik ve daha kişisel bir bilgisayara sahip olma, çalışma yeri koşullarım ve işimin sıkça bilgisayar kullanmayı gerektirmesiydi.

İlk laptop'ım Acer Travelmate 260 idi, pIII-1GHZ-MOBİL işlemci, 256mb sdram, intel 830gm chipset (8-32mb on board vga), 20gb toshiba hdd, 14 inç ekran (1024x768), 2 usb1.1 çıkışı, cd-dvd-rom (24-8x) gibi temel özellikleri vardı.

Bu bilgisayarı 2004 haziranına kadar kullandım. Bu süre zarfında pcimcia usb2.0 kartı aldım 30$'a (harici cdrw bağlamak için), bataryası çöktü 150$'a Liion bataryasını yeniledim. ekran kasa menteşeleri çatladı yaptırdım (plastik oranı fazla-kasa kalitesi travelmate serisinde hep düşük olmuştur.) İntelin sitesinden ekran driverlarını kollayıp 32mb'yi 64mb'a çıkardım, 256mb ram ekledim.

Bu bilgisayarla bile LAN partileri yaptık, F-16, Fleet Command, Sub Command çevirdik saatlerce gecelerce, civilization3,nfsu-1, nfs porsche unleashed çok rahat oynanıyordu. Ama 3dmark2001se den 1000 puan ancak alıyordu.

Pentium III mobile 1ghz (tualatin) serisinden öğrendiğim, ofis ihtiyaçlarını iyi bir performansla görebilen, sınırlı/yeterli 3d kabiliyeti sağlayan ancak iyi batarya ömrü sunan, çoğu programla optimize edilmiş donanıma sahip notebooklar olduğuydu.
Acer Travelmate 260 pIII mobile 1ghz 512kb L2 cache bellekli (tualatin) ile 4 saat çok rahat pil ömrüne sahipti.

Bu makinadan öğrendiklerim; laptop kasasının (dayanıklılık-malzeme kalitesi), taşınabilirlik ve genişletilebilirlik özelliklerinin, ekran çözünürlüğünün ve harici VGA olmasının çok önemli hususlar olduğuydu.

Şimdi 2004 yazından beri imzamdaki laptop'ı kullanıyorum. Çok da memnunum.

Compaq Evo N800v, PIV 1.8ghz mobile, 512mb ddr266 ram,
40gb toshiba 5400rpm hdd, 32 mb radeon 7500 vga,
LG GCC-4240 CDRW-DVDROM, 15 inç ekran (1400x1050)

eski laptop'a göre tek dezavantajı ise pil süresi ancak 2-2.5 saat.

Bundan sonra ise alacağım laptop :

turion 2.0 ghz, 100gb hdd, dual dvd-rw, 128mb radeon x700,
15'' xbrite ekran yada
bu donanımın sonoma 2.0 ghz, 128 nvidia gforce6600go'lu versiyonu falan olur.

sonuç olarak ihtiyaçların karşılanma oranının elde paraya göre en yüksek seviyede karşılandığı çözüm en iyi çözümdür.

NOT: 2 LAPTOP DA 2NCİ ELDEN ALINMIŞTIR.

E6400@3.2ghz / Gbyte S3 / 2*1 GB GSkill DDR2-800 4-4-3-5 / 1950PRO 512MB/ Audigy2ZS + Creative T7700 /
ensarım

7 Ekim 2005; 15:17:03 

nadir in herhalde bir laptop fabrikası var gelecek laptp şimdiden belli...

yorumsuz........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensarım -- 7 Ekim 2005, 15:24:45 >

amoleuciscus

7 Ekim 2005; 18:19:10 

belki alakasız ama http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=LSATAS5014WTXH bu laptop alınır mı

munzevi

10 Ekim 2005; 0:53:33 

herkese hayırlı aksamlar. arkadaslar. dell ınspıron 2200 modelını aldım. ıkı konuda yardım ısteyeccegım
performansını artırmak ıcın neler yapabılırım
sarjı bılgısayar kapalıyken bıle % 5 oranında azalıyor. daha fazla da azalma olabılıyor. sebebı ne olabılır
512 mb
40 gb
centrıno 1.6

logos

10 Ekim 2005; 10:38:58 

Herkese merhabalar...

Aralık 2004'ten beri piyasayı ve Laptop ürünlerini takip ediyorum...

LG'nin bir cihazı ile karşılaştım verdiği hizmete ait fiyat biraz yüksek gibi görünse de aslında ödeyebileceğimi düşündüğüm bir fiyat...

http://www.bogazici.com.tr/detail.asp?Ref=ANL-038

özellikle ağırlığını ve pil ömrünü beğendim diyebilirim...

Almak istediğim cihazda temel olarak;

Sonoma 1.73 ya da 1.86 2MB cache'li olmasını

512 MB ya da 1 GB DDR2 533 Ghz RAM olmasını (2GB a kadar arttırılabilir)

60GB 5400 rpm HDD bulunmasını

802.11g wireless LAN olmasını

uzuuuuuun pil ömrü

ve cart reader olmasını istiyorum

ancak tüm bunları sağlarkende 2000$ ı geçmemeli fiyatı

Bu kriterleri sağlayan bildiğiniz gözünüze çarpan cihaz var mı Varsa nedir? Ve birde HP nin 8220 sanırım serisinde bir laptopa göz koydum ama önceki sayfada bir arkadaş illallah dediğini belirtmiş nedir problemi bildiğim kadarı ile Sony, IBM, Toshiba ve Dell den sonra tüm dünayada en yüksek satış rakamlarına sahip olan firma HP

bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Actually The Earth is in my responsibility
Jackal78

10 Ekim 2005; 17:00:28 

İŞLEMCİ
Intel Centrino Pentium M 760-2.0GHz 533 FSB Sonoma

İŞLETİM SİSTEMİ
WinXP Home TR

EKRAN
17’’ Crystal View TFT WXGA+ renkli ekran (1440x900)

EKRAN KARTI
256MB DDR1 bellekli GeForce Go 6800 Ekran kartı

HARD DİSK
2x 80GB S-ATA (5400rpm) HDD, Raid (0/1) Fonksiyonu

SİSTEM HAFIZASI
1GB DDR2-533 (2x512MB) SDRAM Bellek (max 2GB)

SÜRÜCÜ
DVD-RW Dual Double Layer

İLETİŞİM
dahili 56K V.92 fax/modem ve 10/100/1000 ethernet, entegre Wireless Lan 2200 B/G kablosuz iletişim

ARAYÜZ
IEEE 1394 (FireWire), TV-out S Video çıkışı, 4x USB 2.0 port, 1xDVI-I, 1xModem, 1xLAN, 1xExpress Card Solt (36/54mm), 1x Mikrofon in, 1x headphone out SPDIF özelliği ile, 1x line in, 4 in 1 flash card port (SD/MS/MMC/MSPRO),Stereo hoparlör ve mikrofon, Q Türkçe klavye

BERABERİNDE VERİLEN
Norton Internet Security 2005,Adobe Acrobat Reader, Norman Antivirus, Adobe Photoshop Elements 3.0,Cyberlink Power DVD 6, Nero Express 6, Pinnacle Studio 9 SE ve Microsoft Works 8.0 yazılımları, kolay erişim tuşları, DVI-I / CRT Adaptörü, Taşıma Çantası, Uzaktan Kumanda (CD-DVD Play Kontrol)

BATARYA
8 Cell Li-lon pil (2 saate kadar pil kapasitesi)

BOYUT-AĞIRLIK
408x289x38.1mm - 4.1Kg

GARANTİ
2 yıl bring-in garanti

HEDİYE
3 aylık TurkNoktaNet internet paketi

FİYAT: 2300 $ + KDV

FUJİTSU SİEMENSİN BU MODELİ BENCE SONOMA'LI NOTEBOOK ALMAK İSTEYENLER İÇİN MÜKEMMEL

beredfb

10 Ekim 2005; 19:39:36 

Arkadaslar bu topicte notebooklar hakkindaki bilgi ve deneyimlerimizi tartisalim. Su notebook olur mu bu uygun mu konusu biraz arama yapildigi takdirde yiginla baslik bulabilir sorulariniza cevap bulabilirsiniz.

Notebook alma klavuzu
http://forum.donanimhaber.com/m_3765100/tm.htm
Inceleme (Toshiba M45-S355)
http://forum.donanimhaber.com/m_3899914/tm.htm
bsd

14 Ekim 2005; 1:52:56 

Arkadaşlar, öncelikle laptop u nesaıl kullanacağınız önemli, herkes batarya süresi uzun olsun ve centrino işlemci olsun diyor. Hem centrino hem de masaüstü işlemcili laptoplar kullanmış biri olarak, aşırı şekilde taşınabilirlik ihtiyacı yoksa, yani elektriksiz çalışmayacaksınız centrino yu tavsiye etmiyorum. İlk centrino çıktığınta fellik fellik aradıyıp zor bulmuştum. Şimdi piyasa centrino dan geçilmiyor.
Centrinolar ile intel paylaşımlı ekran kartları gayet uyumlu. Fakat bunların İKİSİ DE ne yazık ki perfomansı zayıf bileşenler.
LAptopu alıp evde kullanacsanız, güçlü P4 veya AMD64 işlemcili bağımsız ekran kartlı modelleri tavsiye ederim. Cenrinoya güçlü ve bağımsız ekran kartı takmanın çok bir espirisi yok. PErformans olarak tatmin olmazsınız. Zaten elektriğe bağlıyosunuz herdaim. Bağlamasanız da merak etmeyin 1.5 yıl içerisinde mecbur kalacaksınız bağlamaya :)
Ayrıca laptopların tümü şarjda çalışırken (grafik kartları dahil) ekonomik modda yavaş çalışırlar.

Sözün özü Centrino cennetten gelme değil !

KulüPRenaulT Megane II 1.6 16v. Dinamik EP
DACIA LOGAN KLÜBÜ LAUREATE 1.6 MPI AC AJ GP Kiraz Kırmızı
aslıyucel

14 Ekim 2005; 2:46:01 

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslıyucel -- 15 Ekim 2005, 2:48:39 >

__HAYAT BAZEN BÖYLE___
TIRTILIN 'ÖLMEK' DEDİĞİNE ÜSTAD 'KELEBEK' DER..
cagdas27
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Ekim 2005; 18:18:27 

laptopların çalıntı olup olmadığını nerden anlarız acaba?bir sorgulama sayfasi falan varmı?
Bilinmiyor

15 Ekim 2005; 7:04:48 

Notebook almaya karar verenler için çok faydalı bilgiler verilmiş. Katkısı olan arkadaşlara teşekkürler.
ak_onair

15 Ekim 2005; 12:25:21 

quote:

Orjinalden alıntı: cagdas27

laptopların çalıntı olup olmadığını nerden anlarız acaba?bir sorgulama sayfasi falan varmı?

Belirttiğin şekilde bir sayfa yok. Ancak yetkili servisini arayarak öğrenebilirsin. Oda sahibi çalıntı diye kayıt ettirmişse

TOYOTASINI SEVEN NATAŞ'A SERVİSE GİTMESİN!!!
Burada Oturuyorum: İstanbul - Üsküdar / Memleket : Rize - Çayeli / Fenerbahçe /
Benq Joybook R56 Intel Core2Duo T7500 - 2007 Toyota Corolla HB 1.4 D4D M/M Gümüş

rap_star

16 Ekim 2005; 12:28:45 

ekran olarak normal boyut kaç olmalıdır? 14' küçük mü?

Tek bir ihtimal var metafiziksel ihtilal
Ölüme giden atardamar ne kadar insan ömrü var
Kobay edilen tüm insanlar zehire reklam olacaktir
Kahramanligiysa kahpeler yazacaklar ...
bknight

16 Ekim 2005; 13:29:01 

Heryere götürcem diyosan 14'' dvd falan izlicem diosan alma ßence 14'' kötü..

ŠÎck ãñd †Îr£d...
pupayelken2005