2002 eylül ayından beri laptop kullanıyorum. Masaüstünden laptopa geçişin en temel nedeni taşınabilirlik ve daha kişisel bir bilgisayara sahip olma, çalışma yeri koşullarım ve işimin sıkça bilgisayar kullanmayı gerektirmesiydi.
İlk laptop'ım Acer Travelmate 260 idi, pIII-1GHZ-MOBİL işlemci, 256mb sdram, intel 830gm chipset (8-32mb on board vga), 20gb toshiba hdd, 14 inç ekran (1024x768), 2 usb1.1 çıkışı, cd-dvd-rom (24-8x) gibi temel özellikleri vardı.
Bu bilgisayarı 2004 haziranına kadar kullandım. Bu süre zarfında pcimcia usb2.0 kartı aldım 30$'a (harici cdrw bağlamak için), bataryası çöktü 150$'a Liion bataryasını yeniledim. ekran kasa menteşeleri çatladı yaptırdım (plastik oranı fazla-kasa kalitesi travelmate serisinde hep düşük olmuştur.) İntelin sitesinden ekran driverlarını kollayıp 32mb'yi 64mb'a çıkardım, 256mb ram ekledim.
Bu bilgisayarla bile LAN partileri yaptık, F-16, Fleet Command, Sub Command çevirdik saatlerce gecelerce, civilization3,nfsu-1, nfs porsche unleashed çok rahat oynanıyordu. Ama 3dmark2001se den 1000 puan ancak alıyordu.
Pentium III mobile 1ghz (tualatin) serisinden öğrendiğim, ofis ihtiyaçlarını iyi bir performansla görebilen, sınırlı/yeterli 3d kabiliyeti sağlayan ancak iyi batarya ömrü sunan, çoğu programla optimize edilmiş donanıma sahip notebooklar olduğuydu. Acer Travelmate 260 pIII mobile 1ghz 512kb L2 cache bellekli (tualatin) ile 4 saat çok rahat pil ömrüne sahipti.
Bu makinadan öğrendiklerim; laptop kasasının (dayanıklılık-malzeme kalitesi), taşınabilirlik ve genişletilebilirlik özelliklerinin, ekran çözünürlüğünün ve harici VGA olmasının çok önemli hususlar olduğuydu.
Şimdi 2004 yazından beri imzamdaki laptop'ı kullanıyorum. Çok da memnunum.
özellikle ağırlığını ve pil ömrünü beğendim diyebilirim...
Almak istediğim cihazda temel olarak;
Sonoma 1.73 ya da 1.86 2MB cache'li olmasını
512 MB ya da 1 GB DDR2 533 Ghz RAM olmasını (2GB a kadar arttırılabilir)
60GB 5400 rpm HDD bulunmasını
802.11g wireless LAN olmasını
uzuuuuuun pil ömrü
ve cart reader olmasını istiyorum
ancak tüm bunları sağlarkende 2000$ ı geçmemeli fiyatı
Bu kriterleri sağlayan bildiğiniz gözünüze çarpan cihaz var mı Varsa nedir? Ve birde HP nin 8220 sanırım serisinde bir laptopa göz koydum ama önceki sayfada bir arkadaş illallah dediğini belirtmiş nedir problemi bildiğim kadarı ile Sony, IBM, Toshiba ve Dell den sonra tüm dünayada en yüksek satış rakamlarına sahip olan firma HP
İLETİŞİM dahili 56K V.92 fax/modem ve 10/100/1000 ethernet, entegre Wireless Lan 2200 B/G kablosuz iletişim
ARAYÜZ IEEE 1394 (FireWire), TV-out S Video çıkışı, 4x USB 2.0 port, 1xDVI-I, 1xModem, 1xLAN, 1xExpress Card Solt (36/54mm), 1x Mikrofon in, 1x headphone out SPDIF özelliği ile, 1x line in, 4 in 1 flash card port (SD/MS/MMC/MSPRO),Stereo hoparlör ve mikrofon, Q Türkçe klavye
BERABERİNDE VERİLEN Norton Internet Security 2005,Adobe Acrobat Reader, Norman Antivirus, Adobe Photoshop Elements 3.0,Cyberlink Power DVD 6, Nero Express 6, Pinnacle Studio 9 SE ve Microsoft Works 8.0 yazılımları, kolay erişim tuşları, DVI-I / CRT Adaptörü, Taşıma Çantası, Uzaktan Kumanda (CD-DVD Play Kontrol)
BATARYA 8 Cell Li-lon pil (2 saate kadar pil kapasitesi)
BOYUT-AĞIRLIK 408x289x38.1mm - 4.1Kg
GARANTİ 2 yıl bring-in garanti
HEDİYE 3 aylık TurkNoktaNet internet paketi
FİYAT: 2300 $ + KDV
FUJİTSU SİEMENSİN BU MODELİ BENCE SONOMA'LI NOTEBOOK ALMAK İSTEYENLER İÇİN MÜKEMMEL
Arkadaslar bu topicte notebooklar hakkindaki bilgi ve deneyimlerimizi tartisalim. Su notebook olur mu bu uygun mu konusu biraz arama yapildigi takdirde yiginla baslik bulabilir sorulariniza cevap bulabilirsiniz.
Arkadaşlar, öncelikle laptop u nesaıl kullanacağınız önemli, herkes batarya süresi uzun olsun ve centrino işlemci olsun diyor. Hem centrino hem de masaüstü işlemcili laptoplar kullanmış biri olarak, aşırı şekilde taşınabilirlik ihtiyacı yoksa, yani elektriksiz çalışmayacaksınız centrino yu tavsiye etmiyorum. İlk centrino çıktığınta fellik fellik aradıyıp zor bulmuştum. Şimdi piyasa centrino dan geçilmiyor. Centrinolar ile intel paylaşımlı ekran kartları gayet uyumlu. Fakat bunların İKİSİ DE ne yazık ki perfomansı zayıf bileşenler. LAptopu alıp evde kullanacsanız, güçlü P4 veya AMD64 işlemcili bağımsız ekran kartlı modelleri tavsiye ederim. Cenrinoya güçlü ve bağımsız ekran kartı takmanın çok bir espirisi yok. PErformans olarak tatmin olmazsınız. Zaten elektriğe bağlıyosunuz herdaim. Bağlamasanız da merak etmeyin 1.5 yıl içerisinde mecbur kalacaksınız bağlamaya :) Ayrıca laptopların tümü şarjda çalışırken (grafik kartları dahil) ekonomik modda yavaş çalışırlar.
ekran olarak normal boyut kaç olmalıdır? 14' küçük mü?