Şimdi Ara

Flurry: Nexus One, Droid ve iPhone'un gerisinde kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz ayın 6'sında tanıtılıp satışa sunulan bilişim devi Google'ın akıllı telefonu Nexus One, dikkatleri üzerine çekmeyi başarsa da rakipleri iPhone ve Droid'in çok gerisinde kalmış gibi görünüyor.


    Flurry firmasının ilk haftaki 20,000'lik Nexus One satış tahminini göz önüne alarak yaptığı son analize göre Google, geçen 1 aylık süre de ancak 80,000 tane Nexus One satabildi. Flurry'e göre Nexus One'ın güçlü rakiplerin de Droid ise ilk ayda 525,000 satış sayısını aşmayı başarmıştı. Google'ın bu alandaki bir diğer rakibi Apple'ınsa 1.Nesil iPhone'la 1 ayda elde ettiği satış sayısı bilinmezken, 76 günde 1 milyondan fazla 1.Nesil iPhone sattığı biliniyor. Cupertino'lu 2009 yılında satışa sunduğu iPhone 3Gs'le de 3 günde 1 milyon satış sayısını aşmıştı.


    Nexus One'ın 1 ayda rakiplerine göre oldukça düşük satış grafiği çizmesinin en büyük nedeni olarak sadece çevrimiçi ve T-Mobile aracılığıyla satılması gösterilirken, ayrıca Amerika'da şimdilik sadece T-Mobile'ın 3.Nesil iletişim frekansını desteklemesi de daha geniş kitlelere yayılamamasının bir nedeni olarak söylenebilir.









  • 3 günde 1.000.000 iPhone 3Gs
    30 günde 525.000 Droid
    7 günde 20.000 Nexus One



    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 6 Şubat 2010; 14:40:33 >
  • iphone hastalığı kesintisiz sürüyor deseneze
  • Hala firmalar ders almadı. Tek merkezden ve tek alternatifli satarsanız olacağı bu. Yani satışa sunmadan önce satış merkezleri açmak koskoca google'ın aklına gelmiyor mu? Ya da niye sadece t-mobile'in 3. nesilini kullanıyor? İlginç tabi ama bizi ilgilendiren bir tarafı yok, para bizim cebimize girmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marikanwap

    3 günde 1.000.000 iPhone 3Gs
    30 günde 525.000 Droid
    7 günde 20.000 Nexus One



    Edit:İmla






  • Çok güzel telefon,neden satılmıyor anlamıyorum :)
  • Bence reklam eksiklogi tv lerde falan bide sadece internet ten satışın olması yoksa 10 numara cihaz şu an tr satılsa iphonem den vaz geçme sebebim olur vala....
  • bir şeyin satması için onsuz eksik oldugunuza sizi inandırması gerekir..ayfonsuz tuvalete gitmiyor millet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ten_don

    bir şeyin satması için onsuz eksik oldugunuza sizi inandırması gerekir..ayfonsuz tuvalete gitmiyor millet.

    ayfon moda oldu.
  • iPhone'u yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz bile biliyor.
  • Dağıtım ağı çok önemli.Motorolanın en azından Google karşısında bu konuda ciddi bir avantajı var (Az da olsa sadık bir kullanıcı kitleside mevcut hali ile)
  • Nexus One'ı iPhone ile kesin şekilde kıyaslamak biraz kritik olabilir ama teknomarketlerde filan yerini alsa o da çok satar çünkü ben fazla eksik yön göremiyorum gayet şık ve kullanışlı bir telefon Nexus One sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven
    apple rakiplerinin satışlarının düşük olmasının tekbir nedeni vardır oda hepsi iphone benzeri ürünler çıkartmaları

    aslı varken çakmaları almak pek akla yatkın gelmiyor

    Haha aynen... :D Eniştem benden iPhone gördü sonra gitti Samsung Jet aldı ben hiç sesimi çıkarmadım her seferinde benim telefona bakıyordu yandan yandan en sonunda dayanamadı keşke iPhone alsaymışım dedi bende ben sana söylemiştim dedim dudak büktü :D :D Son pişmanlık fayda etmiyor... Topu çakma ;)
  • Evet katılıyorum. Ürün gözönünde olmayınca alınmıyor. Gözden ırak olan gönülden ırak olur. Cep telefonu bakmaya giden insanlar görüpte beğenip telefon alabiliyorlar. Ama operatör kısıtlaması olunca almayabiliyorlar.

    Büyük konuşmak gibi olmasın ama bana kimse Avea kullandıramaz. Veya Turkcell e kontör alıp yükleyip kullanmam. Hattım var ama sadece kapanmasın diye. Şimdi Ben gitsem bana deseler Nexus One var, ama sadece Turkcell de çalışıyor diye: Almam mesela.
  • iphone. i atınca oluyor phone.
  • Arkadaslar bu nasil yorumdur???

    Oncelikle Nexus icin (1 aylik) bu rakamlar sadece US, Honkong ve Singapur satislarinin toplami degilmi? Sizin dediginiz diger markalar bilmem kac tane ulkede birden inanilmaz satis agiyla pazara girmedilermi?. El insaf diyorum...Google'in pazarlama staratejisi bir yana ben telefondan cok ama cok memnunum. Tabiki mukemmel degil, eksik yanlari var ama iyi ki 1500-2000 tl verip iphone yerine daha az fiyata almak istedigim hizmeti aldigimi inaniyorum. Umarim sonraki aylarda google bu dedigimi yalanci cikarmaz . :)

    # Android isletim sistemi 2.1 update1 (tarif bile edemiyorum..yasayin ve gorun. Inanilmaz hizli ve menu gecisleri kaymak gibi)

    # HTC hardware olarak harika bir is cikarmis. Basta trackball'a sinir olmustum ama simdi anladimki kullanisli bir ufaklikmis.

    # Android market de hersey bedava (tabiki simdilik) ve binlerce uygulama var. Belki bir iphone kadar uygulama yok ama gelecegi cok parlak bence.

    Aklima gelenler simdilik bu kadar. Sonuc olarak herkese siddetle tavsiye ediyorum...

    Alacaklara simdiden hayirli olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: .WondercrafteR.


    quote:

    Orijinalden alıntı: joven
    apple rakiplerinin satışlarının düşük olmasının tekbir nedeni vardır oda hepsi iphone benzeri ürünler çıkartmaları

    aslı varken çakmaları almak pek akla yatkın gelmiyor

    Haha aynen... :D Eniştem benden iPhone gördü sonra gitti Samsung Jet aldı ben hiç sesimi çıkarmadım her seferinde benim telefona bakıyordu yandan yandan en sonunda dayanamadı keşke iPhone alsaymışım dedi bende ben sana söylemiştim dedim dudak büktü :D :D Son pişmanlık fayda etmiyor... Topu çakma ;)


    Iphone kullananlar; kaçınız bilgisayar olarak mac kullanıyor. Oda Apple ve sistem olarak PC yanına bile yaklaşamaz. Bir apple shop a gidin de PC ve notebooklara bakın . Sonra dönüp övdüğünüz toshiba, hp, vs.. bilg. bakın. Ama neden bir telefona 1800 TL veren %20 daha pahalı diye notebook a para vermiyor.

    Çünkü herkes hava ve gösteriş peşinde. Pc evde kimse görmüyor ama telefon gösteriş için daha avantajlı.

    Sonuçta telefondan ne beklediğiniz önemli, eğer hava atmak istiyorsanız Iphone isabetli seçim. Herkes biliyor fiyatını. Elinizde gördüklerinde herkes tanıyor. gidin onu alın.

    Ama iş performansa gelince o zaman ciddi bir inceleme yapmak lazım. Fiyat/ kaliteye bakmak lazım. Donanım özelliklerine bakmak lazım. Yan yana bir yazın bakalım Iphone un ne artısı varmış bir görelim. Bir zamanlar en iyiydi ama üzgünüm ki artık en iyisi değil. Teknoloji değişiyor ve her an yeni cihazlar çıkıyor. Iphone artık eskidi. Ne kadar görmek istemeseniz de.

    Google doğrudan kendisi 529$ a telefon satıyor. Birkaç ülkede satışı var ancak. Dünya pazarına açılmadı henüz. Ayrıca ürünü kendi üretmiyor.HTC üretiyor. Üretimden kaynaklanan sınırlama var gibi . Yoksa neden heryerde satmasın.

    Ürünün performansı mükemmel. Ama uzun vadede dayanıklık konusu mechul tabi. 2-3 yıl sorunsuz dayanması lazım en azından . Bu anlamda HTC aslında güvenilir bir firma .

    Eğer yine ertelemezler se Xperia X10 çok ses getirecek. Firmaya rağmen . Güzel telefon yapmışlar vesselam. Bir de AMOLED ekran ve radyo koyarlarsa bu arada tamam olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgnr

    Çok güzel telefon,neden satılmıyor anlamıyorum :)


    Bir nedenide şu Iphone Türkiyede ve dünyada çok güzel reklamını yaptı ben de olsam ilk Iphone alırım çünkü biyerdede kendini kanıtladı.
  • İphone U sadece statü yada hava atılacak bir oyuncak olarak gören arkadaslara önerim; lütfen at gözlüklerinizi çıkarın. Basit bir telefon olarak göstermek size hiç bir fayda sağlamayacağı gibi sizin yüzünüzü de kara çıkartır. Ben blacberry storm da dahil olmak üzere htc g1, htc touch, 5800, n97, htc hero, e90 v.b cihazları kullandım biraz da isim yüzünden. Su an iphone kullanıyorum ve digerlerinden çok daha isabetli bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Apple sadece reklamla değil aynı zamanda musteri memnuniyeti ile de çok reklam yapıyor. Su an benim yaptigim gibi. Ama inanın hak ediyor bu reklamı.
  • kesinlikle katılırım hocam bu sözlerinize, bende çok sık olarak cihaz değiştirirdim, kullanmadığım marka model yok gibi neredeyse, vodafone reklamında dediği gibi taaaaki iphone la tanışıncaya kadar

    quote:

    Orijinalden alıntı: homeedition88

    İphone U sadece statü yada hava atılacak bir oyuncak olarak gören arkadaslara önerim; lütfen at gözlüklerinizi çıkarın. Basit bir telefon olarak göstermek size hiç bir fayda sağlamayacağı gibi sizin yüzünüzü de kara çıkartır. Ben blacberry storm da dahil olmak üzere htc g1, htc touch, 5800, n97, htc hero, e90 v.b cihazları kullandım biraz da isim yüzünden. Su an iphone kullanıyorum ve digerlerinden çok daha isabetli bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Apple sadece reklamla değil aynı zamanda musteri memnuniyeti ile de çok reklam yapıyor. Su an benim yaptigim gibi. Ama inanın hak ediyor bu reklamı.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.