Şimdi Ara

Canon EOS 500D, 450D Nikon SLR - Yurtdışından garantili getirme hakkında deneyimler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim de Canon 500D aldığım bir amerikan sitesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu mesaj kesinlikle reklam ya da ikinci el ürün satışı vs değildir. Sadece sizlerin de belki yararlanabileceğinizi düşündüm.

Sitenin adresi:http://www.bhphotovideo.com

Belki de bazılarınız biliyordur. Oldukça hızlı çalışan bir firma. Ben siparişimi oluşturduğum ve ödemeyi yaptığım gün kargoya verdiler.

Şimdi diyelim ki Canon EOS 500D 15-85 lens kit alacağız. Ürünün amerikan versiyonunun adı Rebel T1i
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=cart_accessories&A=details&Q=&sku=613613&is=REG

ürünün sitedeki fiyatı: 770$ = yaklaşık 1170 TL

Bu ürün 1 yıl USA garantisi ile birlikte satılıyor. Yani bu garanti Türkiye'de geçerli değil. Sorun olduğunda amerikaya göndermemiz gerekiyor.

Ancak site bize 3 yıl ve 5 yıl olmak üzere ekstra garanti (koruma planı adı altında) seçeneği sunuyor. Bu plan canon'dan bağımsız bir garanti ve cihazın başına herhangi birşey geldiği zaman uluslararası destek sağlıyor. herhangi birşey olduğunda ve teknik servise girmesi gerektiğinde ürünü tamir ettiriyorsunuz. sonra da amerikadaki şirkete faturayı yolluyorsunuz, onlar da ücreti size ödüyor.

3 yıllık planla ilgili ayrıntılı bilgi:http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productDetail&A=printerFriendly&Q=&sku=524549&is=REG

Bu garantileri Canon 500D sayfasındaki "Protection Plans" bölümünde görebilirsiniz.

3 yıllık protection plan aldık diyelim: 118 $ = yaklaşık 180TL

Checkout bölümünden gönderilecek ülkeyi Turkey olarak seçiyoruz. Posta yöntemi olarak, en az gümrük riski olan "International Priority Mail"i seçiyoruz. Ama siz çok daha hızlı gelsin vs diyorsanız ve kendinize güveniyorsanız UPS Fedex filan seçebilirsiniz.

"International Priority Mail" seçtik diyelim: 81 $ = yaklaşık 120 TL

Sonuçta toplam olarak ödeyeceğimiz miktar: 969 $ = yaklaşık 1472 TL

Diyelim ki ürün gümrüğe takıldı, fiyatı 150€-1500€ arasında olduğu için tek ve bir defalık maktu vergi olan %20 vergi ödüyoruz:

Gümrük vergisi = 290 TL

Yani sonuç olarak ürünümüz 3 yıl uluslararası garanti ile bize 1760 TL'ye mal olmuş oluyor. Tabi gümrüğe takılmazsa (ki o zaman tadından yenmez :) ) 1470 TL ödeyerek USA üretimli, sıfır, 3 yıl garantili bir Canon 500D'ye sahip olmuş oluyoruz. Hele ki bankaların yurt dışı alışverişleri için arada bir yaptığı taksit kampanyası döneminde alırsanız, 3 taksitle ödüyorsunuz. 7 şubata kadar world bunu yapıyor. ben bu şekilde aldım.

Peki Türkiye'den alsaydık ne kadar olacaktı? Hepsiburada: 2240TL, Teknosa: 2200 TL Vatan: 2100 TL. Yani en az 400TL'lik fark. Gümrüğe taklılmazsa bu fark 700TL'ye çıkıyor. Uluslararası garanti istemiyorum, ürüne bişey olursa amerikadaki tanıdık birine gönderirim o servise verir diyorsanız fark oldu 880TL.

Yine söylüyorum, amacım hiçbir şekilde site reklamı yapmak değil. Sadece tecrübelerimi paylaşmak ve yurt dışından ürün almak isteyenlere fikir vermek.

• Siz kur olarak 1,52yi baz almışsınız ama bankalar hesaplama yaparken farklı bir şekilde kuru hesaplıyor bildiğim kadarıyla. Siz ekstrenizi kontrol ettiniz mi tam olarak o günkü kurdan mı hesaplanmıştı ürününüz yoksa daha yüksek bir kur mu? Bir de sizin siparişiniz elinize ulaştı mı, gümrüğe takıldı mı ve size tam olarak ne kadara mal oldu paylaşabilir misiniz?
  • o günki kur ne kadardı hatırlamıyorum ama galiba birazcık yüksekti. 1,51'den hesaplamıştı yanlış hatırlamıyosam. o günki kur 1,48-49 filan olabilir. elime ulaştı evet, gümrüğe takılmadı şans eseri, ama tabi her defasında takılmayacağı anlamına gelmiyor bildiğim kadarıyla. sonuçta tam olarak 1460 TL'ye mal oldu.
  • Bh'tan alışverişi direk kredi kartınızla mı yaptınız acaba yoksa paypal hesabıyla mı? Direk kredi kartıyla yapılan ilk alışverişlerde kartın arkalı önlü görüntüsünü göndermemizi istiyorlarmış diye bir şey duymuştum o yüzden soruyorum.
  • hiç uğraşma o makina takılacak gümrüğe sipariş verme 1.400 civarına istanbuldanda alabilirsin kutusunda yurt dışı malı sirkecide firma ismini hatırlayamıyorum şuan ama sirkeciye geçince bakarım istersen.
    carpe diem, quam minimum credula postero..

oldskool.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EOS Rp ve lens tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında bakarsanız çokta mantıklı değil çünki aynı fiyatlara veya 50-100 tl gibi ufak fiyat farklarıyla türkiyedende spot alabiliyorsunuz..gene yurdışı garantisi oluyor..güvenilir bir satıcıdan alırsanızda dükkan garantiside cabası..

bana göre fotoğraf makineleri özellikle dslr lar kolay bozulan makineler değil lensler ve dslr ekipmanlarıda( grip,flaş ) bu lafıma dahil...2 yıl garantiye 300-500 tl bayılmak yerine güzel bir lens almayı tercih ederim şahsen..tabi garantili olduğu gibi ucuz olan ürünlerde var sony a200 gibi onlar bu lafıma dahil değil..

ben bi alternatif gösterdim ve deneyimlerimi anlattım arkadaşlar, isteyen yine istediği gibi alsın ;)
  • o siteyi ben de çok defa kullandım. işini gerçekten iyi yapıyor. tabii kargoyu Türkiye'ye göndertmedim ABD'deki adrese teslimdi ancak paketleme, gönderim hızı vs. oldukça iyi. son olarak Amazon'dan ürün aldım birkaç tane, Premium kampanyası ile 1 günde geldi ürünler, adamlar iyi çalışıyor. bu arada yeni makineyi de güle güle kullanın :)
  • ya esasında ben de 450D almak istiyorum ama güvenemiyorum yurtdışı firmalarına aklıma takılacak gümrüktü şeydi, garanti elime sağlam geçer mi geçmez mi diye korkuyorum
  • Bhphoto'dan 450d'yi 960-975 civarına getirtebiliyorsunuz şayet gümrüğe takılmazsa. Fakat hayyamdan 1150 liraya 1 yıl dükkan garantili olarak alabiliyorsunuz. Bence hiç yurt dışı stresine girmeye gerek yok.

Orijinalden alıntı: djinn_inc

Bhphoto'dan 450d'yi 960-975 civarına getirtebiliyorsunuz şayet gümrüğe takılmazsa. Fakat hayyamdan 1150 liraya 1 yıl dükkan garantili olarak alabiliyorsunuz. Bence hiç yurt dışı stresine girmeye gerek yok.

Peki gümrüğe takılırsa gümrüğe ne kadar veriliyor? Ben kendim gidip mi para ödüyorum. Ve bu gümrüğe nasıl takılıyor sınırı nedir tam olarak bilemiyorum.
  • Ürünün fiyatı üzerinden %20 vergi ödüyorsunuz eğer 150€'nun üzerindeyse fiyat. Bir de özel kargolar fedex dhl vs gibi şirketlerle gönderilirse ürün ve gümrüğe takılırsa usps'e oranla çok daha fazla uğraştırıyorlar diye biliyorum.

Şu 500D biraz daha yaygınlaşsın da 450D'yi Hayyam'dan ya da Doğubank'tan 1.000 Lira'ya falan alırım herhalde. En azından öyle umut ediyorum.
  • evet bh'de 450d yaklaşık 950TL'ye geliyor. gümrüğe takılma riski var tabi. ben 500d aldığımda takılmadı ama takılmama garantisi yok. riske girmeyeyim derseniz hayyam'dan alın derim, o kadar farklı değil nasıl olsa fiyat.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.