Şimdi Ara

cat5 ile cat 6 kablo arasındaki fark nedir neden kaynaklanır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
6
Favori
225.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • superonline fiberoptik abonesiyim.evimi taşıdım.taşındığım yerde fiberoptt
    ik kablo yerine cat6 döşemişler.kısacası cat6 ile fiberoptik hizmeti alabilirmiyim.acele cevabınızı bekliyorum .teşekkürler
  • Paylaşım için Teşekkürler.
  • arkadaslar, mbit hizi kablo modeline gore degil , sayisina goredir.normalde 8 kablo vardir. 100 mbit baglantilarda sadece 4 kablo kullanilir, 1gbit baglantilarda ise 6 kablo kullanilir.eger ethernet kartin 1 gbit destekliyorsa sen cat5 ile 1gbit lik baglanti saglarsin ama cat5ler okadar kaliteli degil.kalite ise yuzey kesitinin genisligi ve teldeki bakir oranina bagli.birde cat5 lerde bakir kabloya ilaven ipek ipler var, bunlar kablonun bir agirliga maruz kaldiginda kopmasini engelliyor.cat6da ise kablonun ortasindan gecen plastik bir ayirac var.kisacasi ev kullanicisi icin cat5 idealdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umur201

    superonline fiberoptik abonesiyim.evimi taşıdım.taşındığım yerde fiberoptt
    ik kablo yerine cat6 döşemişler.kısacası cat6 ile fiberoptik hizmeti alabilirmiyim.acele cevabınızı bekliyorum .teşekkürler



    Fiber kablolar sokaktaki veya binalardaki kutuya kadar geliyor. Sonrasında yine bakır kablolarla son kullanıcıya iletiliyor. CAT5 çeşitleri 1000Mbit'e, CAT6 çeşitleri 10Gbit'e kadar taşıyabilir. Bu türüne göre değişebiliyor.
    Bunu Superonline'ın kendisine sorarsan çok doğru olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 23 Aralık 2012; 18:13:18 >
  • Çok bilgilendirici bir başlık olmuş. Son bir ekleme de ben yapmak isterim:

    POE (Power Over Ethernet)(Ethernetten beslemeli) cihazlar için uzun mesafelerde (20m üstü) bazı cat5 kablolar sorun çıkarabiliyor. Bu tip cihazlar için cat6 kullanılması daha sağlıklı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sred -- 26 Mart 2013; 18:09:09 >
  • Konu güzel olmuş, buradaki önesürülen adımları izleyerek çözümlediğim internet sorunum halloldu. Evimde sürekli kompma yaşadığım 8mb. internetim sonunda sağlıklı bir hal aldı. aynı sorunu yaşıyanlar için yaptıklarım şunlar;
    1- Sürekli kopmadan dolayı ilk önce TTnet çağrı merkezinden kontrol talep ettim ve evime ertesi gün ekip geldi
    2- Binanın dışındaki kutuya kadar gelen bağlantıda hiç bir sorun olmadığı ve sadece bina ile bizim dairemizin arasında kalan kabloda sorun olduğu tespit edildi hızım 4mb. düşürüldü kopmalar azaldı.
    3- 3 hafta kadar bu şekilde kullandıktan sonra bina içi kablo tesisatını yenilemek tek kişi için tuzlu olduğundan, ben kendim 40m. cat6 kablo aldım.
    4- Apartmanımızın girişi yol üzerinde olmadığından arka penceremizden direk aşağıya kabloyu sarkıttım (pencereden küçük bir delik açtırdım) kabloyu iyice gerdirip evin içinde telefonumuza kadar kabloyu düzgünce çaktım ve apartmanın kutusuna giren telefon hattımızı cıkarıp pencereden sarkıttığımı taktım.
    5- İşlemler sonucunda sağlıklı süper bir internet sahibi oldum :D ve inanılmaz ucuza geldi. Gitmiş olduğum elektrikçilerin bu işlem için talep ettiği paraya inanamazssınız... ama kendiniz yaparsanız tek masraf kablo ve kabloda zaten 50kuruşu geçmez metresi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertov

    peki 50mbit ve üzeri hızlarda bağlantısı olanlarda cat5 veya cat6 bi fark yaratırmı?

    Dijital sinyaller 0 ve 1 lerden oluşurlar. Bir sıkıntı olursa eğer, sinyal direkt olarak kesilir. Analog sinyallerde ise karlanma/gürültü oluşur ama sinyal yine de birazcık iletilir. Bu yüzden analog sinyallerde kablo kalitesi önemlidir.

    Yani, fark yaratmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4 çıktıgında , Ps3 te inanılmaz çöküş yaşancak.MultiP. oyun olsun , Oyunlar kısa sürede çekilcek üretilmesi.Artık eskisi gibi değil insanlar çok kolay alış veriş yapabiliyo
  • cat5e'ler 15-20 m kablolarla modemden farklı yerlere taşınacaksa ve uçları acces pointlere bağlanacaksa aşağı kata bir cihaz yukarı kata bir cihaz olacak şekilde galiba sorun teşkil etmez. cat6 kablo almaya gerek var mı acep?
  • bilgisayara bağlı bir röntgen cihazımız var. Röntgen çekildikten sonra 7 mm kablo ile veri bilgisayara iletiliyor. şimdi burada cat 5 mi cat 6 mı kullanalım. Veri transfer hızı hiç önemli değil. Ama görüntü kalitesini etkiler mi bu kablo? Veri kaybı yaşanır mı?
  • peki ben hep cat 6 kullanıyorum ama cat 5olsa ne olur genelde 100 metre çekiyorum evler apartman arası folyolu olsa ne ne olur olmasa ne olur bakır özelligi kutunun yada kablonun üzernde yazıyormu nasıl anlarız yüzde kaç bakır vardır
  • Fibere geçtik ama binada ki altyapı yetersiz.Bina girişindeki (yalın internet) turktelekom kutusundan telekom servisi 2 kablo çıkardı burdan eve hat çekeceksiniz dedi.Şimdi orda 2 kablo varsa biz niye cat5 ya da cat6 kullanalım ki?
  • Telekomdan modeme gelen kablo için cat-5 veya cat-6 kullanmanın hiçbir anlamı yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leontes

    bilgisayara bağlı bir röntgen cihazımız var. Röntgen çekildikten sonra 7 mm kablo ile veri bilgisayara iletiliyor. şimdi burada cat 5 mi cat 6 mı kullanalım. Veri transfer hızı hiç önemli değil. Ama görüntü kalitesini etkiler mi bu kablo? Veri kaybı yaşanır mı?

    görüntü kalitesini kablo etkilemez sadece veri transferini hızlandırır.
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak oyun kullanıcısıyım wireless çok düşük sinyal verdiğinden ethernet kablosuyla ps4 e kablolu bağlanmak istiyorum acaba rg 6 işimi görür mü çünkü fiber hızım 50 mbit hızı yeterince görmek istiyorum
  • konuyla direk alakalı değil ama cat 6 nın ucununa jack takabilmek işkence gibi geliyor bana, cat 5 çocuk oyuncağı
  • Beyler bir şey sormak istiyorum. Bu konuda herkesin yazdığını okumadım belki birisi benim gibi sormuştur bilmiyorum. Bizim ev dublex(2 katlı). Ben alt kattan üst kata benim odama ethernet kablosu çekmek istoyorum. Fakat alt kattan camın kenarını delip dışarıdan üst kata benim odamın teras kapısından içeri solacağım. Şimdi ben 30 metre kablo almayı düşünüyorum. Ama cat 5 mi cat 6 mı alacağım? Yağmurdan, fırtınadan, güneşten yani herhangi bir şeyden etkilenmeyecek. Bizim oradaki elektirikçi cat 6 önerdi ve fiyat olarak 30 TL dedi. Metresi 1 lira yani. Nedersiniz alayımmı? Bu arada odama gelen kabloyu air 6271 ile hem wireless hem de ethernet olarak dağıtmayı düşünüyorum. Bir sıkıntı olmaz değil mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim Draytek Vigor 2710 modemim cat6 kabloyla çalışmadı, cat5 kabloyla çalıştı. Bu durum neden gerçekleşmiş olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sred

    Çok bilgilendirici bir başlık olmuş. Son bir ekleme de ben yapmak isterim:

    POE (Power Over Ethernet)(Ethernetten beslemeli) cihazlar için uzun mesafelerde (20m üstü) bazı cat5 kablolar sorun çıkarabiliyor. Bu tip cihazlar için cat6 kullanılması daha sağlıklı olur.


    Peki sizce shielded olup olmaması 10-20 metre gibi mesafelerde sorun oluştururmu?
  • arkadaşlar uydu net kullanıyorum hızım 50 mbp
    modemin 2 metre yanındaki laptopuma kablosuz bağlantıda 48.mbp hız alırken
    3 metre ilerisindeki playstationda eternet kablosuyla bağlandığım halde en fazla 17 mbp hız alabiliyorum
    kafayı sıyıracağım bu terslik yüzünden
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.