Şimdi Ara

Nedir bu cmos ? Pc nin güç kablosu çıksa bios sıfırlanıyor.. Bios güncelleme ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dfi p45 marka anakarta sahibim. Kart gayet güzel yanlız kasadan herhangi bir kablo cıksa bios sıfırlanıyor default ayarlara geçiyor hatta bazen cpu carpanının 9 dan 6 ya alıyor işlemci 1.6 ghz de çalısıyor. Bunu nasıl düzeltecegiz bios ta bi cmos menüsü var yanlız kullanmasını bilmiyorum.. Bu konuda yardımlarnızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 12 Şubat 2010; 18:35:37 >

• bios update yapmayı dene
  • Anakartin pili bitiyor olabilir. Pili cikarirsaniz yada pil biterse acilista CMOS Error verir genellikle. Anakarti ne zamandir kullaniyorsunuz?
  • Anakart daha yeni bir kaç aylık pilinin biteceginiz sanmıyorum ayrıca açılışta cmos ok ! yazısı cıkıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Anakart daha yeni bir kaç aylık pilinin biteceginiz sanmıyorum ayrıca açılışta cmos ok ! yazısı cıkıyor..

O zaman pil saglam, cmos ok! yaziyormus zaten.

Bios'u guncellemeyi deneyebilirsiniz.
  • Bios güncelleme hiç yapmadıgım bir iş ve nasıl yapıldıgı konusunda en ufak bir bilgim bile yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Bios güncelleme hiç yapmadıgım bir iş ve nasıl yapıldıgı konusunda en ufak bir bilgim bile yok

Anakartin tam ismi ve modeli nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DFI Lanparty DK P45-T2RS PLUS
  • Oncelikle asagida ki adresten ezflash adli programi indir

http://img.lanparty.tw/Upload/Driver/CM/Ez_Flash3264.zip

Programin kullanim klavuzu icin --->http://img.lanparty.tw/Upload/CatalogElement/EzFlash_User_Guide.pdf

Anakartin en son bios surumu icin --->http://img.lanparty.tw/Upload/BIOS/CM/DP45D914.zip

• bios update ile geçebileceğini sanıyorum deneyin.
  • Ezflash çok yavas iniyor ki flash bellgimde su an yok yarın temin edebilirim yani bu aksam deniyemiyecegim.

@Bethrezen
    Verdiginiz linkte bios dosyasının flash bellege atılması anlatılıyor heralde ben öyle anladım bios uptade nasıl olacak ?

1
  • Dostum Cmos backup ok yazıyor. Ben de var. Bu bir sorun değil çünkü oc ayarlarını sıfırlamıyor bende. Bu arada çarpanın 9 dan 6 ya inmesi işlemcinin yük altında olmadığı zaman tasarruf moduna geçmesi (speed step ti sanırım bu özelliğin adı) bir sorun değildir. Biostan bu özelliği kapatabiliyorsunuz ama niye kapatasınız ki. Sürekli son gazda çalıştırmış olursunuz işlemciyi. Eğer sorun bunlarsa ortada bir sorun yok demektir. Bios ayarlarını sıfırlaması belki de oc ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. İşlemci ve ram voltajlarını değiştirerek kartı stabil hale getirebilirsiniz kanaatindeyim.
  • quote:

Anakartin pili bitiyor olabilir. Pili cikarirsaniz yada pil biterse acilista CMOS Error verir genellikle. Anakarti ne zamandir kullaniyorsunuz?

Ustam Bak Ben Şöyle BilioRum Bios Pili Bİterse Bİlgsayar Kapanır Elektrik Olur Ama Gene açılmaz Fan Yarım Tur Döner açılmaz Bence Sorun Ya Güç Kaynağında Yada Biostandır
  • Cmos backup ok yazması mevcut ayarları yedekliyor bu bi sorun değil , misal bi sonraki acılışda overclock yaparsan diye acan ayarları sistem acılmazsa diye saklıyor , ha istenirse bu özellikte kapatılabiliyor
  • @elophidae

Bendeki kart oc dahil bütün ayrları sıfırlıyor. Bendeki çarpan sorunu senin dedigin gibi degil normalde 9 dan 6 ya düsürüyor masa üstünde bosta iken ama anakart biosu sıfırladıgında çarpan 6 da sabit kalıyor, pc acıldıgında yük altında da dursa bosta da dursa çarpan 6 kalıyor. Ben girip düzeltmem gerekiyor. Biosun sıfırlanması oc ayarlarından degil de mesela pc nin arkdan psu ya giren güç kablosunu cıkarıp taksam sıfırlıyor biosu, normalde bunu yapmaması lazım benim sorunum tam olarak bu..

@cavador

Cmos un bu ise yaradıgını duymustum ki bende de yanlıs oc yaptıgımda bu işlevini yapıyor. Hatta cmos la ilgili bir menu var 4 ayrı menüde kayıt yapabiliyorsun ama nasıl yapılıyor bilmiyorum..

@babauzman2

Su bios güncellmemesini sag salim bi yaparsam güç kaynagınıda denerim gerçi güç kaynagında sorun olacagını sanmıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: babauzman2

quote:

Anakartin pili bitiyor olabilir. Pili cikarirsaniz yada pil biterse acilista CMOS Error verir genellikle. Anakarti ne zamandir kullaniyorsunuz?

Ustam Bak Ben Şöyle BilioRum Bios Pili Bİterse Bİlgsayar Kapanır Elektrik Olur Ama Gene açılmaz Fan Yarım Tur Döner açılmaz Bence Sorun Ya Güç Kaynağında Yada Biostandır

Pil, anakartin cmosunda yapilan degisikliklerin hafizada tutulmasi icindir. Pil olmadan da bilgisayar calisir ama cmosa yapilan degisiklikler kayit olmaz ve eger bilgisayar prize takili degilse ayarlar sifirlanir.
  • Bios güncelleme işini yapamadım iş güç yogunum bu ara..

Pc bios a reset atınca ilk acılısta su sekilde bir hata veriyormus yeni farkettim. Ne yazıyor anlamadım..

Nedir bu cmos ? Pc nin güç kablosu çıksa bios sıfırlanıyor.. Bios güncelleme ???
  • bilgisayarın fişini prizden çıkarıp daha sonra tekrar takıp çalıştırdığında tarih ayarı değişiyorsa bios pili sorunludur. biosta ilgili bölümde pil voltajını gösteriyordur. önce biostan pil voltajını kontrol et.
  • Tarihte sıfırlanma olmuyor. Sadece ayarlar sıfırlanıyor işin garip tarafı bunu her zaman yapmıyor...
  • tarihte değişme olmuyorsa uyguladığın oc ayarları başarısız olduğu için default ayara geçiyor olabilir. belki de sen tam olayı çözemedin. mesela hangi ayarlar hangi aşamada değişiyor. detaylı bilgi vermen lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.