Şimdi Ara

Okuduğun bölümden farklı bir alanda yüksek lisans yapmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
250.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda bazı arkadaşlarda bildiklerini yazmışlar zaten madde yazacak olursak;

    * Kendi alanın dışında YL yapmak her bölüm için mümkün değildir,

    * Zaten başvurularda da göreceksin başvuru yapabilecekler kısmında hangi bölümün hangi bölüme başvuru yapabileceği yazar,

    * Eğer tezli YL başvuru yapacaksan o zaman işin içine birde mülakat girer ki o zaman ALES puanın iyi değilse ve hocalarla daha önceden bir tanışıklığın yoksa
    alanın dışında bir bölüme girmen çok çok çok ama çok zor

    * Zaten sana faydası olmasını istiyorsan alanında veya ona çok yakın bir bölümde YL yapmanı tevsiye ederim yoksa sana hiç bir fayda sağlamaz + derslerde de zorlanabilirsin
    (Mesela ben sınıf öğretmeniyim ve sınıf öğretmenliği bölümünde tezli YL yapıyorum ama eğitim yönetiminde de yapabilirdim 2side bana yarar , diğer bölümlerden yaptığım YL nin hiç bir etkisi katsı vb yok)

    * Eğer doktora ve ilerleyemeyi düşünüyorsan tezsiz YL düşünme

    *YL için Alesten yüksek not almaya bakman lazım...




  • Manuel Neuer kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim dostum. Hayal kırıklığına uğradığım doğru, ama böylesi bir durumda hoşuma giden bir taraf da olmadı değil. Şöyle ki yüksek lisans dediğimiz hede, hevesle açıklanacak bir şeyden ziyade uzmanların iştigal etmesi gereken bir alan. O yüzden işin uzmanlarının yüksek lisans yapabiliyor olması beni bir yandan üzse de, genel anlamda mutlu etti. Özellikle benim gibi mağduriyet yaşamış biri bunun anlamını daha iyi kavrıyor. Biliyorsundur belki, artık ilahiyatçılar da liselerde edebiyat derslerine girebiliyor. Hiç görmedikleri bir alana dair eğitim veren yabancı ve kifayetsiz kişiler bunlar. Konuyu dağıtmak istemiyorum ama geçmişten intikam almak isteyenler hiç tanımadıkları insanların geleceğini mahvettiğini göremiyor bile... GÖrüyor da, işlerine gelmeyen yerde kör kesiliyorlar. Neyse, tekrar teşekkür edeirm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manuel Neuer


    quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking


    quote:

    Orijinalden alıntı: Manuel Neuer

    Psikoloji alanında alan dışı olarak sadece Pdr mezunları YL yapabilir. Sosyoloji, Felsefe veya başka bölüm mezunları YL yapamaz hocam. Biraz hayal yıkmak gibi oldu ama gerçekçi olmak lazım


    Her üniversite bunu şart koşmuyor sanırım.

    http://psyma.bilgi.edu.tr/basvuru-kosullari/

    Bilgi orda belirtmemiş ama onlarda PDR mezunlarını alıyor. Psikoloji okuduğum için neredeyse her okulla görüştüm hocam. Zaten yönetmelikte Psikoloji veya Pdr mezunu olmayanlar Klinik Psikoloji YL yapsalar bile kendilerine psikoloğum diyemiyor ve yer açamıyorlar. Yüksek Lisanstan sonra doktora şartı var diğer alan dışından gelenler için. Doktoradan sonra terapi ve yer açma yetkisine sahip olunuyor


    Mba gibi düşünmüştüm ama dediğin gibiymiş. Yurtdışındaki okullarda da mezun şartı aranıyormuş.




  • Arkadaşlar böyle bir şey mümkün mü?

    4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olup, mezun olunan bölümden farklı bir alanda yüksek lisans yapılabilir mi? Yapılıyorsa ne gibi şartları var?

    Örneğin iktisat, işletme vs. mezunu birisi psikoloji, tarih, edebiyat vs. gibi farklı bir alanda yüksek lisans yapabilir mi? Yoksa bölümlerin uygunluğuna göre değişiyor mu? Ve daha da önemlisi farklı bir alanda yüksek lisans yapıp o bölümü bitirenler gibi o alanda çalışabilir mi?



  • bende merak ediyorum, mezun olunca yüksek yapmayı düşünüyorum ama bilmediğim çok şey war
  • yapabılırsın. cogu muhendıs mba egıtımı alıyor okulları bıttıkten sonra mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seldom Seen Kid -- 5 Şubat 2010; 17:24:01 >
  • Belli bölümler belli bölümlerde yüksek lisans yapabiliyor. Hatta özel Üniversiteler daha esnek olabilir bile o konuda. YL yapmak istediğin Üniversite ile görüşmekte fayda var bu konuyu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oranos

    Belli bölümler belli bölümlerde yüksek lisans yapabiliyor. Hatta özel Üniversiteler daha esnek olabilir bile o konuda. YL yapmak istediğin Üniversite ile görüşmekte fayda var bu konuyu.


    Okula ve bölüme göre değişiyor o zaman?

    Şöyle bir şey duymuştum Yüksek Lisans yapmak istediğin alan şu şu bölümlerden mezun öğrenciler yüksek lisans yapabilirler diye açıklarsa yapılabiliyormuş...Ama muş muş işte :) Detaylı bilgisi olan varsa iyi olur.
  • üniversitelerin yüksek lisans başvuruları aldıkları zaman sitelerinde hangi bölümlere hangi bölüm öğrencilerinin girebileceği yazılıyor. Ama şunu söyleyeyim psikoloji gibi alanlara bir çok üniversite (en azından benim araştırdıklarımın hepsi) psikoloji ve sosyoloji mezunu arıyor... bir işletme mezunu ekonomi finans ik alanlarında sorunsuz yüksek lisans yapabiliyorken biraz kendi alanından uzaklarda genellikle yapamıyor ya da hazırlık eğitimi veren okullarda hazırlıktan sonra yapılıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isimsizkahraman

    üniversitelerin yüksek lisans başvuruları aldıkları zaman sitelerinde hangi bölümlere hangi bölüm öğrencilerinin girebileceği yazılıyor. Ama şunu söyleyeyim psikoloji gibi alanlara bir çok üniversite (en azından benim araştırdıklarımın hepsi) psikoloji ve sosyoloji mezunu arıyor... bir işletme mezunu ekonomi finans ik alanlarında sorunsuz yüksek lisans yapabiliyorken biraz kendi alanından uzaklarda genellikle yapamıyor ya da hazırlık eğitimi veren okullarda hazırlıktan sonra yapılıyor


    Tamam arkadaşım teşekkür ettim. Üniversitelerin ilgili bölümlerinin yüksek lisans alımı ile ilgili bildirilerini araştırmak lazım o zaman.

    Sağolasın




  • Dostum zaten Yüksek Lisans Kontenjanları duyurulduğunda genelde mezun olunmasını istedikleri programları da yazıyorlar. Yazmazlarsa da dediğim gibi sen yine de iletişime geçersin Üniversite ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oranos

    Dostum zaten Yüksek Lisans Kontenjanları duyurulduğunda genelde mezun olunmasını istedikleri programları da yazıyorlar. Yazmazlarsa da dediğim gibi sen yine de iletişime geçersin Üniversite ile.


    Anladım dostum teşekkürler.

    Ancak mezun olduğu bölümde yüksek lisans yapmak isteyenle, farklı bölümden gelip yüksek lisans yapmak isteyen arasında seçilme konusunda sıkıntı olabilir mi? Yani kendi bölümü öğrencilerine öncelik verirler muhtemelen değil mi?
  • Ben psikoloji bölümü mezunuyum ve alan öğrencilerine bir öncelik verildiği doğru. Zaten yüksek lisans yapmak isteyen psikoloji öğrencileri arasında çok büyük rekabet var. Özellikle devlet üniversitelerinde başka alanlardan gelen öğrencilere yer kalmıyor. Ama vakıf üniversitelerini denemekte fayda var. Örneğin, İstanbul'da psikoloji bölümü kadrosunun en iyi olduğu vakıf üniversitesi Okan Üniversitesidir.
  • Bilgilendirmeler için teşekkürler arkadaşlar.
  • Bölüme bakılmaksızın öğrencilerin yüksek lisans için başvuruda bulanbildiği başlıca saha işletmedir. İşletme yüksek lisansı diğer adıyla MBA sınıfları zaten değişik background'dan öğrenciler barındırır.

    Bunun dışında, eğer yüksek lisans yapacağın bölüm bir takım bölümlerden mezun olma koşuluna sahipse ve o bölümlerden mezun değilsen ama yine de ilgini ve bilgini bölüme gösterebilirsen, bir takım lisans derslerini alarak yüksek lisansa başlayabilirsin. Bu lisans dersleri alınan döneme "bilimsel hazırlık" denmektedir.
  • sınıf öğr.liği mezunuyum klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum..acaba bizim bölümden alıyorlar mı bilgisi olan varsa sevinirim...
  • Merhaba arkadaşlar bende çok araştırmıştım bu konuyu :) Ales Bilgi Merkezi diye bir site var bi göz gezdirin isterseniz. Bu tarz bütün sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Bu arada yarın sınav herkeze başarılar...
  • İşletme bölümü mezunuyum. klinik psikoloji yüksek lisansı yapabilir miyim ? Ve bitirdiğimde psikoloji mezunu gibi terapi yapabilir miyim ya da bununla bağlantili mesleklere kpss ile yerleşebilir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrdeepderin -- 1 Temmuz 2015; 22:03:00 >
  • Yıllaar yıllar önce açılmış bir konuyu hortlatmak gibi olacak biraz ama... Ben nasipse bu sene edebiyat bölümünden mezun olacağım ama ilgimi çeken başka alanlar da var. Yükseklisansı başka bir alanda yapıp yapmama konusunda epey kararsızım. Psikoloji alanı ilgimi inanılmaz çekiyor. Ha keza felsefe de öyle. Ama hayallerimin peşinden koşarken gerçekleri es geçmek de istemiyorum. Seçtiğim yüksek lisans alanının bana meslekî anlamdan ziyade maddi anlamda fayda sağlamasını önemsiyorum. Keşke bunu önemsemek zorunda bırakılmasaydım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.