Şimdi Ara

AMD kayar nokta hesaplamalarını entegre grafik birimine taşıyabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Gün ışığına çıkan bazı yeni bilgilere göre, Bulldozer mimarisi ve Fusion tasarımı, AMD'nin gelecek planları için başlangıç adımlarını oluşturuyor. Firmanın resmi dökümanlarına ve endüstri içerisindeki saygın bazı kaynaklara göre AMD, işlemci tasarımında radikal bazı değişiklikler planlıyor. Bilindiği üzere ATi Radeon HD 4000 serisiyle birlikte TeraScale tasarımına geçiş yapan AMD, teorik işlem gücü açısından ciddi bir sıçrama yaparak endüstride ilk defa 1 TeraFLOP seviyesindeki GPU'larını pazara sunmuştu. ATi Radeon HD 5970 ile 4 TeraFLOP'un üzerinde işlem gücüne sahip olan ve bu açıdan özellikle 2000'li yılların başındaki pek çok süper-bilgisayara eş veya daha fazla hesaplama yeteneğini tek bir karta sığdıran firma, bu avantajı radikal işlemci tasarımlarıyla genel performansı arttıracak şekilde kullanmayı amaçlıyor.


    Fusion ailesiyle birlikte melez tasarımlı işlemcilerini (CPU+GPU) pazara sunmayı hedefleyen AMD'nin, 2011 sonrası için kayar nokta hesaplamalarını, işlemciye entegre grafik birimine kaydırarak, yüksek verim almayı ve FP performansı açısından fark yaratmayı hedeflediği söyleniyor. Fusion ailesinin ilk modellerini dizüstü bilgisayarlarda, devamında ise giriş ve orta seviye masaüstü işlemcilerinde kullanması beklenen AMD'nin ilerleyen dönemlerde üst seviye modellerinde ve sunucu işlemcilerinde de benzer tasarıma geçerek yüksek yoğunluklu kayar nokta hesaplamalarını entegre grafik birimine yaptıracağı bildiriliyor.


    Kayar nokta hesaplamalarını entegre grafik birimine yaptırabilmek adına yazılım tarafındaki çalışmalarını da sürdüren AMD, heterojeni bilgi-işlem yaklaşımıyla farklı türleri yeni nesil yazılım ekosistemi altında bir araya getirmeyi ve CPU+GPU tasarımlarında dengeli yük dağılımı esasına dayanarak genel performans çıtasını yukarı çekmeyi hedefliyor.








  • gerçekten güzel düşünce..sahafiec in dediği gibi istedikleri performansa ve verime ulaşmalarını umuyorum
  • surucu ve uygulama gelistirmek iskenceye donusuyor bence..
  • Haber için teşekkürler..
    Bizim vga'ya yaptıralım diye uğraştığımız hd film izlemeyi falan amd otomatik entegre gpuya yaptıracakmış ; hem performans hem de güç tüketimine faydası olur ,zira gpu cpunun %50 kullanılarak yaptığı hd çözmelerini %10 güçle yapabiliyor...
  • Ben bunu daha önce forum a yazmıştım, keşke böyle birşey yapsalar diye. Demekki aklın yolu birmiş..

    Bu arada, yazılım ile ilgili bir fark olmayacak arkadaşlar. Siz onu düşünmeyin bence.
  • AMD fusion'dan ilk bahsettiğinde hedeflerinin tek cpu ile tflops gücünde hesaplama yapabilen işlemciler üretmek olduğunu söylemişlerdi. O tarihlerde 1tf hesaplama kabiliyeti cf 1950xtx ile mümkündü ve cpu'ya 1950xtx gpu'sumu monte edecekler deniyodu :) 32nm üretim tekniğiyle üretilecek onborad gpu'lar bile bu değere yaklaşabileceklerken cpu'ya entegre gpu'lar çok daha iyi olacaklardır, yazıda dendiği gibi her tür uygulamada gpu işlemciye destek çıkarsa bugün kullandığımız işlemciler gerçekden yalan olur 2. eldede para etmezler artık :)
  • paylaşım için teşekkürler,farklı bir şey , güzel düşünce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.