Şimdi Ara

Netbook satışları 2009 yılında %79 artış gösterdi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Elektronik kitap okuyucularının yaygınlaşması ve iPad rügzarıyla birlikte tablet bilgisayarlara olan ilginin artması... İşte bu iki önemli nedenden ötürü kimi analistler, netbook'lara olan ilginin azalacağını öngörse de ortaya çıkan rakamlar, mini-bilgisayarların güçlü bir pozisyona sahip olduğunu gösteriyor. Zira Strategy Analytics firmasının hazırladığı son rapora göre, netbook satışları 2009 yılında %79 arttı.


    Yaygın olarak hayatımıza girmeleri 2007 yılında Asus'un Eee PC serisini duyurmasıyla başlayan netbook'lar, aradan geçen iki yıllık süre zarfında ciddi bir pazar büyüklüğü elde etmiş durumdalar. Strategy Analytics'e göre netbook satışları geçtiğimiz yıl 30.2 milyon olarak gerçekleşirken, Acer, Asus, HP ve Dell'in pazarın öne çıkan oyuncuları oldukları açıklandı.


    Windows 7 işletim sistemi ve ikinci jenerasyon Intel Atom platformu sayesinde bu yılı da güçlü geçireceği düşünülen netbook pazarının tablet bilgisayarlardan ne kadar etkileneceğini ise zaman gösterecek.




  • Şimdi ulv işlemcili bilgisayarlar gündemde.Netbooklardan daha performanslılar ve pil performansları da en az onlar kadar iyi.Bence ulv işlemciler netbookların sonu olabilir.Özellikle fiyatları daha alınabilir düzeye erişirse.Zaten şu anda halihazırda yaklaşık 900 liralık fiyatıyla packerd bell'in dot modeli var.Asus,hp,acer,lenovo gibi devler bu kategoriye ilişkin ürünlerini birbir duyuruyorlar.
  • Çok gelişti zaten dizüstü ve telefon pazarı son dönemlerde , bu gelişmenin de hiç azalacağını zannetmiyorum , resimdeki örnek netbook ve ubuntu çok hoş durmuş bu arada :)
  • ne kadar küçülürse o kadar talep oluyor demekki :)
  • çift çekirdekli çıkınca daha da patlar. bekliyoruz 2010 da.
  • evet, mini olmakla birlikte fonksiyon kaybı yok, aksine
  • Allah bizi Intel'den ayırmasın
  • 1080p video oynatımını ve haliyle hdmi çıkışını standart baz alarak üretimi devam ettirsin. Başka bir temennimiz yoktur.

    Birde sözde 99$ derken 199$ denildi. Ardından 499$ hatta 699$ bulan fiyatlarla satılmaya başlandı. Üstelik tek çekirdekli ve grafik kartı olmadığı halde. Bundan sonra çıkan ve çıkacak ürünler Atom2, ION2 gibi, acaba kaç dolardan satılacak? Herhalde 1500 lirayı aşacak bu gidişle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.