Şimdi Ara

Mondeo 2.0 tdci, Vectra 1.9 cdti, 407 2.0 Hdi ??? Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
15.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, acil olarak bir araç alacağım ve başlıktaki araçlar arasında karar veremiyorum. Üçü de otomatik olacak, Mondeo Ghia donanımlı, Vectra ya da Design ya da Elegance donanımlı, Peugeot da Executive veya Premium olabilir. 2005 Model civarı düşünüyorum. Zaten fiyatları da birbirlerine yakın. Kullanıcı yorumlarınızı merakla bekliyorum.



  • peugeotun 4 ilerisi hem daha eski teknoloji hemde çok yakıyor diye biliyorum en performanslısı ise opel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    peugeotun 4 ilerisi hem daha eski teknoloji hemde çok yakıyor diye biliyorum en performanslısı ise opel

    2.0 hdi de sanırım 6 ileri otomatik var.
  • Açıkçası ben kendim bir değerlendirme yaptığımda Vectra'nın motoru çok güzel mesela, ama içi çok kötü. Kullanılan malzeme çok dandik, plastik parçaların renkleri soluyor. Mondeo Ghia ise tersine çok zarif ve güzel. Ayrıca malzeme kalitesi kesinlikle Vectra ile kıyaslanamaz.
  • Mondeo ve Vectra arasında seçim yapmak cidden zor
  • mondeo yada vectra arasında bi seçim yapılabilir

    2-3 yıl içinde satılacaksa VECTRA

    mondeo 2.elde daha yavaş bi araç.ülkemizde hakettiği yeri bulamadı
  • eski bir mondeo kullanıcısı olarak kesin mondi.şuandaki aracım saab 95 3.0 lpt.bundan bile iyi yol tutuşu var ve amartüsörleri çok iyi ayarlanmış sertlik bazında.
  • kesinlikle mondeo diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savaş09

    mondeo yada vectra arasında bi seçim yapılabilir

    2-3 yıl içinde satılacaksa VECTRA

    mondeo 2.elde daha yavaş bi araç.ülkemizde hakettiği yeri bulamadı

    Konu 1.6 ve üzeri olunca Vectra'da öyle malesef. 1.6'nın üstündeki araba Türkiye'de pek satmaz ikinci elde (bazı markalar hariç)
  • Vectra'ların otomatik şanzımanı belli bir yıla kadar baya sorunluydu, sonra düzeltildi(sanırım 2008 sonrasıydı), iyi araştırmak lazım.

    Benim tavsiyem Mondeo TDCI yönünde. Bu arabanın olumsuz bir yönünü bulmakta zorlanıyorum. Motoru-Performansı, yol tutuşu, işçilik-malzeme kalitesi, iç hacim genişliği, Ghia donanımları (Rezistanslı ön cam bile var), vs. her şeyi mükemmel. Özellikle 330Nm (overboost'la 350Nm) torka sahip Duratorq-TDCI motorun performansı çok müthiş.

    Bir de, yol tutuşta bırakın daha iyisini, Mondeo'ya yaklaşabilen bile bir araba görmedim. İnanılmaz bir yol tutuşu ve viraj emniyeti var. Hiç gaz kesmeden korkusuzca virajlara gir, kesinlikle savrulmuyor ve çizgisini kaybetmiyor. Top Gear programında yapılan bir yol tutuş testinde Mondeo, BMW-3'e, Merc-C'ye baya sağlam fark atmıştı. Saliselik farklarla oluşan sıralamada ikinci olan BMW-3, testin galibi Mondeo'dan 2 saniye fark yemişti (BMW-Merc. motorları daha güçlü olmalarına rağmen). Ben şaşırmıştım çünkü BMW-3'ün galip geleceğinden emin olarak izlemiştim testi.

    Durashift 5-ileri Tiptronik şanzımanı da oldukça sorunsuz ve sarsıntısız çalışan bir şanzıman.

    Bu araba TR'de hakettiği değeri bulamadığı için ikinci elde çok cazip bir seçenek çünkü tutulmadığından ötürü ikinci el fiyatları oldukça uygun. F/P oranı en iyi seçeneklerden birisi.

    2006-2007 modelleri makyajlı kasalarıdır ve bence en güzelleri bu makyajlı kasalarıdır. O yüzden 2006 veya 2007 modelini öneririm.

    Autoshow Mondeo TDCI testi :http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/425/0/FORD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 5 Şubat 2010; 11:35:31 >




  • Ne yazık ki koyu renk koltuklu Ghia Mondeo bulmak imkansıza yakın. Hepsi açık renk ve ben açık renk kumaşı hiç sevmem. Çabuk kirlenir ve özel bir bakım gerektirir. Uzun süredir bakıyorum, ama koyu renk kumaşı olanların ya kazası vardı, ya da değişeni. Sahibinden.com'daki tüm Mondeoları biliyorum neredeyse. Herhalde tercihimi 407'den yana kullanacağım, çünk, temizini bulmak kolay. Mondeo bir de 2. el de genellikle ya kiralık, ya da filo arabası oluyor. Vectra'dan kesinlikle vazgeçtim, çünkü içi çok kalitesiz. O araca ve özellikle o motora yakışmayacak derecede dandik. Yorumlarınız için teşekkürler.
  • hocam mondeo al.hiç düşünme.bak ben 122 bin km de alıp 155 binde sattım.2 yılda hiç arıza lambasını görmedim.niyemi sattım.sadece sıkıldım diye.ama saab dan sonra tekrar aLACAGIM SADECE 2006 veya 2007 mondi ghia x olacaktır.hiç düşünme al.
  • quote:

    Ne yazık ki koyu renk koltuklu Ghia Mondeo bulmak imkansıza yakın. Hepsi açık renk ve ben açık renk kumaşı hiç sevmem.

    İnsanların zevkleri ne kadar değişken yahu . Ben Mondeo ararken siyah döşemeli olanları direk eliyordum, özellikle bej renkli döşemesi olanlara bakıyordum, çünkü ahşap kaplamlarla birlikte bej rengi çok şık ve ferah duruyor bence. Sadece döşeme rengi yüzden Mondeo TDCI tercihinden vazgeçmenize şaşırdım. Neyse gönlünüze göre bir Peugeot bulursunuz umarım.
  • DÜn 407 kullandım, araçtan çok keyif aldım. Mondeo ile aynı gibi. Her ikisinin de artı ve eski yönleri var. Vectra'yı eledim, ancak çok ucuza denk gelirse alırım. Halen Mondeo veya 407 aramaktayım.
  • 407 Vectra'dan daha iyi değil ki.
    Beşik gibi sallanan bir araba sonuçta Fransız bir de ses yalıtımı konusunda zayıf.
    Ben olsam içlerinden Vectra alırdım.
  • Skoda Superb 2.5 V6 TDİ için ne düşünüyorsunuz? 2003 veya 2004 model için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    Skoda Superb 2.5 V6 TDİ için ne düşünüyorsunuz? 2003 veya 2004 model için?

    1,9TDİ olanlarına bakın 131'lik,boşuna fazla yakıt+vergi ödemeyin.
  • Az önce 2006 Model Mondeo Ghia aldım, tabi ki koyu renk kumaş koltuklu:)
  • hayırlı olsun güle güle kullanın...kaç km de ve kaça aldığınızı ve izlenimlerinizi iletirseniz sevinirim...bende dizel otomatik araç arayışındayım ve özellikle otomatik vitesi nasıl??
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.