Şimdi Ara

YF ÇİN MALI GPS cihazları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
7
Favori
110.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar birkaç gün önce ebaydan 4.3" gps cihazı aldım forumda araştırdım ama bu konularda ayrıntılı bir başlık bulamadım..
    bu konuda bilgisi olanlar bilgilerini bu başlıkta paylaşırsa sevinirim..
    mesela hard format yapılabiliyormu, hangi rom versyonları hangi cihazlara uygun , rom yedeği nasıl alınır

    benim cihazımın bilgileri
    rom version: 7DB82C.YF.F.11.7
    softvare version:V3.0.9.11



  • ben yaklasik 1 yildir cin den aldigim cihazi kullaniyorum. yeni haritalar ciktikca yukluyorum. cakmak sarj cihazi haricinde sorun yok. rom yedegi almakla felan ugrasmadim.
  • arkadaşlar bu gece yabancı forumlarda bu konuyu araştırdım, öğrendiklerimi ve tecrubelerimi paylaşmak istiyorum belki birilerinin işine yarar

    açılış logosunu değiştirmek : logo82c.bmp adında 24-bit 460*272 bitmap hazırlayıp sd kartın içine atarsanız cihazı resetlediğinizde logo değişir. değiştikten sonra sd kartan logoyu silmeyi unutmayın, diğer yf cihazlar için kendi çözünürlüklerine göre dosyayı hazırlayıp 82c yerine kendi rom modellerini yazarsa onlardada işe yarıyor..

    fm trasmitterin çızırtılı çalışması : radyonun bölgesel ayarlarını avrupadan usa e geçirerek çözülüyor..bu ayar her teypte yoktur ama olanlar için ses gayet net oluyor bilginize..

    Cihazın berbat türkçesini editlemek: notepad ile YFGO2CE.bld dosyası hazırlayıp SD karta kopyalayıp resetlerseniz cihaz win ce modunda açılıyor..burdan exlorerdan resident flash a girerseniz boş bir klasör göreceksiniz explorerda residentflash ın sonuna "2" yazarsanız gizli residentflash2 bölümüne girmiş olursunuz burdan AP30 klasörünün içinde language klaörü var oradan turkish.xml dosyasını kopyalayıp sd karta alın bilgisayarda editleyip tekrar yerine atın..


    software güncelleme : benim cihazımın 4.3" ve bilgileri rom version: 7DB82C.YF.F.11.7 sottware version:V3.0.9.11 olmasına rağmen internetten bulduğum 5" cihazlar için rom versyon: 7DA82C.YF.F.3.25 software versyon: V3.0.12.8 olan dosyayı yükledim ve sorunsuz çalıştı..yüklemeden sonra, ilginçtirki rom versyonu aynı kaldı sadece software versiyonu değişti..(ayrıca windows klasöründe miopoket yükleyip kaldırdıktan sonra arta kalan gereksiz dll dosyaları vardı onlarda silindi)

    ayrıca yf yazılımlı cihazlar için geçerli olan yformat.fmt dosyasını nedense çalıştıramadım..

    av-in girişini çalıştırmak için menü yok 4lü 2.5 mm lik jack kullanmak gerekiyor, evdeki DVD de test ettim. sinyal gelince direk çalıştı ses net , görüntü akıcı ve güzel.. bunu yazmamdaki amaç 2.5mm lik sterio yada mono soketler ve dönüştürücülerle görüntü alamassınız..

    şimdilik tecrubelerim bunlar bu konuyu okuyanlar bilgi ve tecrubelerini paylaşırsa sevinirim..




  • Yformat.fmt dosyasının neden çalışmadığını çözdüm , cihazın orjinal SD kartını kullanmak ve kartın boş olması gerekiyor..bu şekilde format atılabiliyor format attıktan sonra üst mesajda bahsettiğim rom u tekrar attığımda rom versyonuda yükseldi ..burdan anlaşılıyorki format atmadan rom yükleyince sadece yazılım güncelleniyor, format atınca romuda güncelleniyor ayrıca yeni romda versyonunda FM trasmitterin sleep moddan uyanınca çalışmama sorunuda halloldu..

    şimdilik bukadar arkadaşlar, bu başlık altında çin malı Gps cihazları ile ilgili bilgi ve tecrubelerimi paylaşmaya devam edeceğim.
    Herhangi bir dosya linki vermememin sebebi , bu dosyalarla cihazınızı çalışmaz hale getirebilirsiniz şahsen ben bunu göze alarak denemeler yapıyorum. Anlattıklarımı denemek isteyenler internetten dosyaları bulabilir yada özel mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışırım..

    bu arada cihazı satın aldığım kişiden orjinal rom dosyasını istedim ve içinde 5 dosya bulunan ( EBOOT82C.nb0 , jtdAppUpdate_82c.swp , Logo82c.bmp , nboot82c.bin , xip82C.nb0) 42.9MB bir klasör gönderdi.Bunlar standart olarak kullanılan Yf rom dosyalarından farklı ve bu dosyalarla güncelleme yapmayı başaramadım bu dosyaların ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını bilen biri varsa açıklarsa sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 5 Şubat 2010; 21:44:02 >




  • Dostum ben de gittigidiyordaki çin malı gps leri inceliyorum., bu tip çin malı bazı cihazlarda windows masaüstü ekranı görünüyor. Bunu nasıl yapılabiliyor. Bir de, bu cihazı sadece orjinal sd kartı ile mi çalıştırmak zorundayız yani başka bir karta mp3 veya film kopyalayıp çalıştıramaz mıyız. Son olarak alınabilir mi?
  • benim cin mali gps in cakmak sarj aleti bozuldu. usb cikisini baska bi cakmak sarj aletine baglayarak sarj edebiliyorum fakat usb den sarj olurken navigasyon calismiyor. navigsyonu acinca pilden yemege basliyor.

    cakmak sarj nerden bulabilirim yada bu isin caresini bilen varmidir??
  • bazı gps lerde gprs olduğunu ve internete girebileceğimi soyluyorlar. bu nasıl oluyor bilen varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanrock

    Dostum ben de gittigidiyordaki çin malı gps leri inceliyorum., bu tip çin malı bazı cihazlarda windows masaüstü ekranı görünüyor. Bunu nasıl yapılabiliyor. Bir de, bu cihazı sadece orjinal sd kartı ile mi çalıştırmak zorundayız yani başka bir karta mp3 veya film kopyalayıp çalıştıramaz mıyız. Son olarak alınabilir mi?

    arkadaşım bu cihazlar unlock gerektirmez istediğin programı çalıştırabilirsin ayrıca windows masaüstüne düşmen çok basit bir text dosyasını YFGO2CE.BLD(uzantıya DİKKAT) şeklinde adlandırıp SD Karta attığında cihazı açtığında windows masaüstü gelir. 2. sorunun cevabı ise sd kartı çıkartıp başka bir sd kart takabilir ve istediğini yapabilirsin..sadece navigasyon yazılımı sd kartta yani makine kartsızda çalışır..Alınırmı konusunda ben aldım , tabiki garantisi türkiyede geçerli değil ama fiyat açısından türkiyedeki garantili cihazların 3 te 1 i fiyatında ve hızıda tatmin edici ama benim için en önemlisi kişisellerştirilebilirliği çok yüksek istediğin herşeyi yapabilirsin..eğer bozulursada tekrar alırım...

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

    benim cin mali gps in cakmak sarj aleti bozuldu. usb cikisini baska bi cakmak sarj aletine baglayarak sarj edebiliyorum fakat usb den sarj olurken navigasyon calismiyor. navigsyonu acinca pilden yemege basliyor...

    benim cihazda öyle bir durum yok, navigasyon programına girincede şarja devam ediyor ayrıca pilde kullanırkende navigasyona giriliyor.. yinede rom ve software versyonunu yazarsan yardımcı olmaya çalışırım..

    quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf_alp

    bazı gps lerde gprs olduğunu ve internete girebileceğimi soyluyorlar. bu nasıl oluyor bilen varmı?


    ewt bluetoothlu modellerde telefonun gprs bağlantısı üzerinden internete girilebiliyor.. bazı cihazlarda menüde böyle bir özellik olmasada rom güncellemesiyle hallediliyor.




  • Yanıtlarından yola çıkarak biraz bu işlerden anlıyor ve uğraşmayı seviyorsan kesinlikle al diyorsun. Bunların bir de dahili hafızalıları geliyormuş, sanırım onlar daha kullanışlı olacaktır.
    Bikaç soru daha gps yazılımı yüklü karta biz de dosya atıp mp3 gibi, kullanabiliyor muyuz.
    Windows uygulamaları nasıl, cep bilgisayarı gibi mi davranıyor yani windows cihaza mı yüklenmiş, kendi dahili hafızası yok diye biliyorum. Daha açık anlatırsak windowsa program falan yükleyebilir muyuz.

    Koca forumda bu kou ile ilgili çok az kullanıcı var, sanırım henü çok yaygın değil. Türkçe sitelerde birkaç gündür araştırıyorum en çok yanıtı, bilgiyi IdontKnoWw arkadaşımızdan aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanrock

    Yanıtlarından yola çıkarak biraz bu işlerden anlıyor ve uğraşmayı seviyorsan kesinlikle al diyorsun. Bunların bir de dahili hafızalıları geliyormuş, sanırım onlar daha kullanışlı olacaktır.
    Bikaç soru daha gps yazılımı yüklü karta biz de dosya atıp mp3 gibi, kullanabiliyor muyuz.
    Windows uygulamaları nasıl, cep bilgisayarı gibi mi davranıyor yani windows cihaza mı yüklenmiş, kendi dahili hafızası yok diye biliyorum. Daha açık anlatırsak windowsa program falan yükleyebilir muyuz.

    Koca forumda bu kou ile ilgili çok az kullanıcı var, sanırım henü çok yaygın değil. Türkçe sitelerde birkaç gündür araştırıyorum en çok yanıtı, bilgiyi IdontKnoWw arkadaşımızdan aldım.


    deal extrame sitesinde araştırmıştım dahili 2GBhafızalılar var fiyatlarıda yaklaşık olarak aynı ama yazılım güncellemesi ve hız açısından bendeki 82c ler daha populer görünüyor, ayrıca benim görüşüm 2gb dahili hafıza gereksiz bir ayrıntı ve sorun çıkarma riski yüksek, onların yanında hafıza kartı hediye edilmiyor ayrıca benim gibi çok kurcalayan ikide birde yeni romlar deniyenler için navigasyonun kartta olması çok daha iyi çünkü navigasyon programında yaptığın eklemeler ve ayarlar kartta kalıyor ve cihaza format atsanda aynen kullanmaya devam ediyorsun..

    Ben zaten orjinal kartı kenara koydum duruyor. başka bir sd karta navigasyon yazılımını ve dinlediğim mp3 klip flash v.s yi attım. o şekilde kullanıyorum istediğin navigasyon uygulamasını karta direk kopyalayarak cihazın menüsündeki şeçeneklerden navigasyon .exe dosyasının yerini göstererek istediğin navigasyon yazılımını kullanabilirsin istersen aynı karta 1den fazla navigasyon yazılımıda yükleyebilirsin..

    cihazın 128mb rom(dahili hafıza) u ve 64 mb ram i var ve ce modunda normal windows ce masaüstü geliyor(ce modu açılışta menü yazılımının çalışmasını engellemekten başka bişey değil) aslında windows ce yi açmadanda navigasyon .exe si yerine istediğin exe dosyasının yolunu göstererek ana menüden istediğin yazılımı çalıştırabilirsin yada biraz uğraşıp menüye ek kısayollar ekleyebilirsin..




  • Şimdi anladım tamamen, dediğini gibi bu şekilde çok daha avantajlı görünüyor. Başka nav yazılımı da çalıştırabilirsin demişsiniz. Bu yazılımı bulmak kolay mı? içersinde iGo varken navturk de çalıştırabilir gibi mi demek istediniz.
  • Bilgiler için teşekkrler yakında ben de alacağım buraya yazarım sorularımı şu anda bir şey anlamıyorum.
  • IdontKnoWw kardeşim sen bilirsin bu çin malı 4.3" veya 5" gps lere mio pocket yüklenebiliyormu eğer öyleyse alıcam kendi menüsü çok dandirik duruyor ama mio pocket güzel bişeye benziyor....

    Birde bu cihazlarda win ce 5.0 olduğu için win ce uygulamaları çalışır mı eğer öyleyse bi nevi araçta el bilgisayarı gibi ibşey olucak demektir geri vites kamerasınıda bağladıkmı 1000-1500 verip double din teyp almamıza gerek kalmaz
  • arkadaşlar merhaba bende de bu çin malı navigasyon cihazı var.
    birkaç sorum olacak.cep telefonundan bluetoothla cihaza dosya gönderemiyorum.sadece cihaz üzerinden arama yapabiliyorum.cihazda birde flash diye bir bölüm var.bu ne işe yarıyor? burda neler yapabiliyorum?.birde fm vericisi üzerinden dinlerken cızırtı yapıyor bir arkadaş biraz açıklamış ama tam anlayamadım.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • FM transmitter konusunda çok sorun yaşıyorsan ROM güncellemeyi deneyebilirsin gerisi aracındaki radyonun kalitesine kalmış..bluetooth un telefounun GPRS ini kullanarak internete bağlanmak ve handsfree dışında kullanılabilirliği yok sanırım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

    FM transmitter konusunda çok sorun yaşıyorsan ROM güncellemeyi deneyebilirsin gerisi aracındaki radyonun kalitesine kalmış..bluetooth un telefounun GPRS ini kullanarak internete bağlanmak ve handsfree dışında kullanılabilirliği yok sanırım..


    istanbulda bos frekans yokki fm transmitteri kullanalim. her yerde cazur cuzur. bi tane bos frekans biraksalar...
  • mio pocket ve ıvır zıvırlar için 128mb ram olanı araştırayım o zaman....birde bu çihazlara av in girişinden geri vites kamerası takıp deneyen var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jason B.

    mio pocket ve ıvır zıvırlar için 128mb ram olanı araştırayım o zaman....birde bu çihazlara av in girişinden geri vites kamerası takıp deneyen var mı acaba?

    geri görüş kamerası takıp denedim..çalışıyor fakat av-in girişi olup geri görüş kamerası çalışmayan cihazlarda var, bunun için alırken av-in desteği olup olmadığından emin olun..
  • bu 128ram olayı anladığım kadarıyla sadece 7" olan modellerde var o yüzden sanırım 4.3" lük 64 rami olan bir gps alacağım umarım av-in girişi çalışıyordur ve bozulup elimde kalmaz.....
    siz nereden aldınız acaba?
    ben g itti gidiyordan almayı planlıyorum ebayden falan 150milyonluk şey için pek uğraşmak istemiyorum

    birde bu wireless av in kameralarının görüntü kalitesi nasıl acaba? loş ışıkta bişeyler belli oluyor mu akşam karanlığında zaten bişey görüneceğini sanmıyorum ama
  • ebayda 150tlye var
    acaba TRde sorun çıkartmı ?
    2009 tr harita var diyor. tr menude..

    peki güncel haritaları nereden yükleyeceğiz
    GPS için biyere üyelik işlemi varmı ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.