Şimdi Ara

YF ÇİN MALI GPS cihazları hakkında (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
7
Favori
110.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim cihazın
    rom ver 82AV6.0D09M21401A.2.6
    SW VERSION V3.6.E019.11.19
    inşallah ustanın elinde vardır.
  • http://www.megaupload.com/?d=USAFWLTP

    burada varmış yf82av6 için firmware yazıyor ama ne kadar doğru bilemem. aman kurun nasılsa yanlış da olsa sonunda doğrusunu bulursunuz amaç biraz olsun eğlenmekse eğer. :)
  • cihazı sizinkiyle aynı olan biri kurmuş denemiş sanırım olumlu sonuç almış.

    Böyle yazmış gönderene;
    "
    Teşekkürler ...
    Quote:
    Başlangıçta tarafından gönderildi AntBoy1979 View Post
    burada ve her yerde indirilen dosyaları ben bir tam unbricker için bir araya getirdik

    YF birimleri 82av4 ve 82av6

    ofis uygulamaları ile İngilizce WinCE6
    480x272 64MB RAM için kırmızı / siyah menü

    YFav4 Rom ve Menü İngilizce

    Çalışmalar mükemmel benim önceden tuğla YF82AV6 gör.
    Şimdi sadece uygun iPhone cilt bulabilseydim eğer.
    Merhaba AntBoy1979

    Burada sunulan firmware için teşekkür etmek istiyorum. Ben Benzer Ürünler (sku.33738) bu çince GPS var ve ben burada bu bir orijinal firmware değiştirdik. Ben programı ve GPS yazılımı (igo, Primo ve Amigo) çalışan biraz daha istikrar fark ettik.

    Orijinal firmware şuydu:
    RomVersion: 82AV6.0D09M21401A.2.6
    Software Version: V3.6.E019.11.19
    OEM Bilgi: YFAtlas4
    Platform ID: 5955414E4654E47

    Firmware şimdi bu burada sağlanan:
    RomVersion: 82AV6.0D09M21401A.3.26
    Software Version: V3.6.E019.11.19
    OEM Bilgi: YFAtlas4
    Platform ID: 5955414E4654E47

    Brezilya Hugs,
    Alexandre"

    http://www.austech.info/gps/40751-chinese-gps-firmware-thread-18.html adreste burası.




  • update ettim ama yok hala usbdeb tanımıyor cihazı
  • bu yazılımla mı update ettiniz, sorun yıkarmadı yani?

    valla o zaman kalan ihtimal soketin bacaklarının karta temas etmemesi, bundan daha kötüsünü de düşünmek istemem doğrusu. ince uçlu havyanız varsa usb soketin lehimlerini yenilemenizi öneririm, belki soğuk lehim olmuştur.
  • peki son birşey daha, bilgisayarın tüm usb portlarında denediniz mi cihazı? belki bilgisayarın usb portlarında sorun olabilir ya da usb1 falan gibi birşey.
  • SLm..

    Bende bu çin malı cihazdan satın aldım.. Bendeki HD modeli 5" 800*480 ekran ve 4gb olanlardan. 2 gündür üzerinde çalışıyorum. Cihaza Rom ve Kabuk atma olayları kolay.. Geldiği gibi ilk işim WinCE moduna geçmek oldu sağolsun YF olan model ve beni uğraştırmadı.. Üzerindeki 4GB hafızayı 4 parçaya bölmüşler. WinCE nin bulunduğu part sanırım sadece sisteme yetecek büyüklükte yada direk ROM a yüklü ve bu yüzden herhangibir program kurulumuna yer yok ama ARM işlemcili programları bi hafızanın 2. part ına yani 3GB gözüken yerine kurdurtuyor. 3. part zaten belli orası Arayüz ve programların kurulduğu kısım ve gizlenmiş durumda.

    Şimdi benim üstünde durduğum kısım WinCE nin configure edilebilmesi, Çünki yapılan bazı kurulumlar Registry ye kaydoluyor ama ne hikmetse cihazı kapatıp açınca WinCE nin ana klasörüne attığı config dosyaları siliniyor. CeRegEditor ile registery de acaba bir sıfırlama ayarımı var diye incelemeye başladım ama daha hala bulmuş değilim.. Şimdi neden uğraşıyosun diyeceksin cihaz mis gibi çalışıyor daha ne yapmak istiyosun gibi ama bendeki ekran HD olduğu için ve kendi üzerindeki modlanmış Mediaplayerda ekrana sığdırmada başarısız olduğu için ben coreplayer yada TCMP gibi program ile tam scala edip izlemk istiyorum.. Coreplayer ı kuruyorum ve onda 640*272 Dvix filmleri tam overscan ve takılmadan izliyorum ama kendi mediaplayer ı bunu başaramıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mistikkilic

    peki son birşey daha, bilgisayarın tüm usb portlarında denediniz mi cihazı? belki bilgisayarın usb portlarında sorun olabilir ya da usb1 falan gibi birşey.

    bugün laptop ta denedim usb si çalıştı cihazın bir sorun yok. pc nin denediğim usb slotunda sorun yoktu hdd ile denedim ancak arka taraftaki usblere takarak denemedim.
    ancak cihazın fm transmitter ve bluetooth kısmındada sorun var transmitter çok çok düşük boğuk bir ses veriyor. bt yi ise hiç çalıştıramadım. beni ilgilendiren nav kısmı ise oldukça sorunsuz. ankara denizli 500 km takılma veya hata yapmadan sorunsuz bir şekilde yolculuk yaptım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bachree


    quote:

    Orijinalden alıntı: mistikkilic

    peki son birşey daha, bilgisayarın tüm usb portlarında denediniz mi cihazı? belki bilgisayarın usb portlarında sorun olabilir ya da usb1 falan gibi birşey.

    bugün laptop ta denedim usb si çalıştı cihazın bir sorun yok. pc nin denediğim usb slotunda sorun yoktu hdd ile denedim ancak arka taraftaki usblere takarak denemedim.
    ancak cihazın fm transmitter ve bluetooth kısmındada sorun var transmitter çok çok düşük boğuk bir ses veriyor. bt yi ise hiç çalıştıramadım. beni ilgilendiren nav kısmı ise oldukça sorunsuz. ankara denizli 500 km takılma veya hata yapmadan sorunsuz bir şekilde yolculuk yaptım.



    Bu cihazların yanında gelen USB kablolar biraz dandik oluyor sorun ondanda kaynaklanabiliyor.. Bazı PC lerin ön bağlantılarıda sorun çıkartabiliyor..




  • Selamlar,
    No name Chinese cihazımdan çok memnun olmama rağmen birşey çok canımı sıkıyor.Cihazın bataryası ancak bir saat kadar gidiyor.Bu durum otomobil kullananlar için bir sorun değil , çünkü bildiğiniz gibi arabada cihaz hep şarja takılı olarak kullanılıyor.Benim ise en az 3-4 saat giden bir pile ihtiyacım var.Bu cihazın pili değiştirilebilir mi ?
    Değiştirilebiliyorsa ,daha yüksek kapasiteli bir pil kullanmak mümkün mü ? Pil cihaza nasıl bağlanmış ,lehim yapmak gerekiyor mu vs .Cihazlarının içini açmış ve bu konuda deneyimleri olanlar ,hepimiz için deneyimlerini burada paylaşsınlar,lütfen.Bu arada bu konuda nette biraz araştırma yapmama rağmen birşey bulamadım sadece pilin değiştirilebileceğini yazmışlar o kadar.İlginizi bekliyorum.
  • Merhaba,

    Biz Çetin abinin cihazın pilini değiştirdik ancak taktığımız piller çin malı 3" cep telefonu pilleri idi ömrü yine kısa oldu. İki pil kullandık pilleri birbirine paralel bağladık. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar birisi cihazınızın içini açıp en büyük ne kadar pil yerleştirebileceğinizi görmek ve ona göre bir pil seçmektir. Ayrıca seçeceğiniz pilin voltaj özelliklerinin orjinaliyle aynı olması haliyle de akımının daha yüksek olması gerekir. Örneğin bir cep telefonu pilini kullandığınızı varsayalım. Öncelikle pilin uçlarını devresinden sökülüp + - yönlerini karıştırmadan orjinal pilin devresine lehimlenmesi gerekir. Eğer birden çok pil kullanılacaksa piller birbirine paralel yani + uçlar devrenin + ucuna, - uçlar devrenin - ucuna bağlanmalıdır. Pili değiştirmeye karar verdiğimizde yeni bağlayacağımız pilin kapasitesinin orjinalinden daha yüksek olduğunun kesin bilinmesi gerekir. Ayrıca değiştirme işlemleri sırasında dikkatli olunmalıdır. Pillerin kutuplarına bağlu olan teller koparılmadan sökülmelidir. Aksi halde herhangi bir performans düşüklüğünde geriye dönüş olabilsin. Ayrıca yeni bağlanacak pillerin kutuplarının karıştırılmaması gereklidir. Zira devreye zarar vermemek gerekir. Burada sürekli bahsettiğim pil devresini daha önce cep telefonu vb cihazların pillerini sökmüş arkadaşlar bilirler, bu devre pilin iki kutbunun girildiği üzerinde micro devre elemanları bulunan ve 3 adet pin ile çıkış veren bir devredir. Zira GPS cihazlarının pil bağlantıları da 3 pinden yapılır.

    Diyelimki cihazımızın pil yerleştirebileceğimiz kısmı 5cm'ye 8cm büyüklüğünde bir alan. Elimizde de bu özelliklere uyan bir pil var ve akımı da orjinal pilin 2-3 katı. O zaman durmaya hiç gerek yok. Hemen büyük pilin kutuplarını kendi devresinden söküp, orjinal pilin devresini de ayırdıktan sonra pili orjinal devreye monte etmek. Gerçi ben bu işlemi yaparken pillerin kendi devrelerini kullanmak mı daha doğru yoksa cihazın orjinal pilinin devresini mi kullanmak daha doğru emin olmadığımı belirtmek isterim.

    Ama kesinlikle dikkat edilmesi gereken kutupların ters bağlanmamasıdır. Aksi halde kötü şeyler olabilir.




  • Mistikkılıç aşağıda cihazımın iç görüntüsünde görüldüğü gibi bir pil kullanılmış ve kırmızı ve siyah ucları gps anakartına lehimlenmiş ,sanırım ? Pilin üst kısmında ise pilin sanırım kontrolcüsü bulunuyor.Sence ne tür büyüklükte bir pil bu cihaza takılabilir ? 4.3 inch ekranlı bir gps benimki.İnce lehim işinden anlıyan birine belki yaptırabilirim diye düşünüyorum.Pil güya 1200 mAh imiş ,3,7 volt akımla besleniyor.Yerine sığan 3.7 volt herhangi bir 1200-1600 yada daha yüksek bir mAh li pil kullanılabilir sanıyorum.Verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı oldu ,paylaşımın için sağol.


    www.resimupload.com/ds899922190_pc035312(1).html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 4 Aralık 2010; 1:31:50 >




  • Valla cihazında da pek yer yokmuş biraz daha büyük bir pil takmak için. Ama bu pillerin çin üretimi olduğu düşünülürse, aynı ebatta daha uzun gidebilecek gerçek değerlere sahip 1200 ya da 1500 mAh lik piller mutlaka bulunabilir. Pilin kabloların bulunduğu kısmında küçük bir devresi bulunuyor sakın ola sökerken herhangi bir şekilde zarar görmesin, zira kendisi önemli bir sahsiyettir. Nokia'nın veya benzer telefonların 1200 - 1500 mAh pilleri denenebilir.

    Bu arada sökmüşken cihazın anakart bilgilerini de kaydediverin bir köşeye bu gidişle lazım olmaz umarım ama yine de tedbirli olmakta yarar var :)
  • Mistikkılıç sende olmasan kimse no name Çin malı gps cihazlar hakkında bilgi vermeyecek.Ben bu ürünleri ucuz oldukları için bir deney platformu olarakta düşünüyorum.Yazılım konusunda pek sıkıntımız yok.Elektronikten anlıyan ,ince lehim işinde ustalaşmış birileri şu cihazları biraz modifiye etse süper olurdu.Düşün bir kere içine yüksek kapasiteli 7-8 saat giden bir pil yerleştirmeyi başarabilen biri çıksa ,piyasada ekranı daha küçük Garmin ,Magellan gibi 500-600 $ a satılan el tipi ,yaya gezilen gpslerin veya pda lerin yerini alırdı.Belki 6 inch olanlarda daha büyük bir pil için yer vardır.Bir meraklısı da çıkmadı hani .Herkes arabasında kullandığı için ,sanırım pil ömrüyle pek ilgilenmiyor.Benim cihaz bana 99 liraya maloldu.Bu yüzden beklentimi karşıladı ,pili 2-3 saat gitseydi daha güzel olurdu.250-300 TL verip ,elimde olan raster (taranmış),topografik Türkiye haritalarını veya deniz haritalarını kullanamayacağım bir cihaz almak istemedim.Şimdi her ikisini de kullanıyorum.Laptopumla birlikte kullandığım birde Garmin bluetooth gps 10 x im var, onu 360 TLye almıştım ,çünkü lisanslı Garmin Navcity Türkiye haritası ile gelmişti..Ama bu çin malı cihaz ,Garminden daha hızlı uyduları buluyor.Şimdilik gps sohbetim bu kadar,tüm arkadaşlar yazsın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 5 Aralık 2010; 0:07:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mistikkilic

    Merhaba,

    Biz Çetin abinin cihazın pilini değiştirdik ancak taktığımız piller çin malı 3" cep telefonu pilleri idi ömrü yine kısa oldu. İki pil kullandık pilleri birbirine paralel bağladık. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar birisi cihazınızın içini açıp en büyük ne kadar pil yerleştirebileceğinizi görmek ve ona göre bir pil seçmektir. Ayrıca seçeceğiniz pilin voltaj özelliklerinin orjinaliyle aynı olması haliyle de akımının daha yüksek olması gerekir. Örneğin bir cep telefonu pilini kullandığınızı varsayalım. Öncelikle pilin uçlarını devresinden sökülüp + - yönlerini karıştırmadan orjinal pilin devresine lehimlenmesi gerekir. Eğer birden çok pil kullanılacaksa piller birbirine paralel yani + uçlar devrenin + ucuna, - uçlar devrenin - ucuna bağlanmalıdır. Pili değiştirmeye karar verdiğimizde yeni bağlayacağımız pilin kapasitesinin orjinalinden daha yüksek olduğunun kesin bilinmesi gerekir. Ayrıca değiştirme işlemleri sırasında dikkatli olunmalıdır. Pillerin kutuplarına bağlu olan teller koparılmadan sökülmelidir. Aksi halde herhangi bir performans düşüklüğünde geriye dönüş olabilsin. Ayrıca yeni bağlanacak pillerin kutuplarının karıştırılmaması gereklidir. Zira devreye zarar vermemek gerekir. Burada sürekli bahsettiğim pil devresini daha önce cep telefonu vb cihazların pillerini sökmüş arkadaşlar bilirler, bu devre pilin iki kutbunun girildiği üzerinde micro devre elemanları bulunan ve 3 adet pin ile çıkış veren bir devredir. Zira GPS cihazlarının pil bağlantıları da 3 pinden yapılır.

    Diyelimki cihazımızın pil yerleştirebileceğimiz kısmı 5cm'ye 8cm büyüklüğünde bir alan. Elimizde de bu özelliklere uyan bir pil var ve akımı da orjinal pilin 2-3 katı. O zaman durmaya hiç gerek yok. Hemen büyük pilin kutuplarını kendi devresinden söküp, orjinal pilin devresini de ayırdıktan sonra pili orjinal devreye monte etmek. Gerçi ben bu işlemi yaparken pillerin kendi devrelerini kullanmak mı daha doğru yoksa cihazın orjinal pilinin devresini mi kullanmak daha doğru emin olmadığımı belirtmek isterim.

    Ama kesinlikle dikkat edilmesi gereken kutupların ters bağlanmamasıdır. Aksi halde kötü şeyler olabilir.

    gps pilinin üzerindeki devreyi diğer pile takmak yanlış olur diye düşünüyorum. çünkü o devreler o pilin kapasitesine göre şarjı kesmesini sağlar düşük kapasiteli bir pilin devresini yüksek kapasiteli bir pile takmak yeni pilin tam anlamı ile şarj olmasını engeller.
    Ayrıca şunuda belirtmek isterim ki orjinal bir nokia bataryasının devresi ile çakma bataryaların devreleri arasında çok büyük fark var ve benim düşüncem çakma telefon bataryaları ile orjinal telefon bataryaları arasındaki şarj süresi farkı, pil kalitesinden ziyada bataryanın düzgün bir biçimde şarj olmasını engelleyen bu devrelerden kaynaklanıyor..( çin işi telefoonların ve gps lerin anakartları üzerinde şarj entegresi bulunmadığını ve bunun şarj süresinde ciddi sorunlar yarattığını iddia edenlerde var)

    ek olarak belirtmek isterimki bu cihazlar için batarya ile kullanım süresinin 2-3 saatten fazla bir değere kolay kolay ulaşmıyacağını düşünüyorum çünkü 5" 6" 7" inç lcd kullanıyorlar ve enerjinin çoğunu bu lcd lerin ışıklandırması kullanıyor ki, bu ışıklandırmad telefonlardaki gibi kullanmadığın zaman kapanmıyor sadece şiddeti azalıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 5 Aralık 2010; 0:06:21 >




  • 3.5 inch lcd ekranlı ,küçücük bir Garmin Nüvi 500 ün pili 7-8 saat kadar gidiyormuş .Bunu nasıl başarıyorlar acaba ,merak ediyorum.Ama bu cihazın fiyatı çok fazla ,acaba bu fiyatını hakediyor mu ? Unuttum fiyatını ama Türkiye fiyatı çok pahalı.
    Not.Fiyatlara nette bir göz gezdirdim 638 TL den 910 Tlye kadar fiyatı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 5 Aralık 2010; 0:32:39 >
  • Idontknow arkadaşın bilgisine göre ,cihazın pili değiştirilirken orjinal pilin devresinin kullanılmaması gerekiyormuş.Şimdi bu durumda ben ne yapacağımı bilmiyorum.Lütfen gps cihazının pilini değiştiren biri bu işlemi nasıl yaptığını mümkünse resimleriyle beraber foruma koyarsa herkesin yararına olur.Birçok kişi bu cihazlardan aldı er yada geç bu cihazların pilleri ölecek .Hatta sabit bir konu olarak ta foruma eklenebilir.Acelesi yok tabiiki ,araştırma ,deney, tecrübe sonrası bir arkadaş bunu burada yayınlayabilir.Bu arada sanırım bu cihazların çoğunluğunda piller anakarta lehimli oluyor ,yani lehim işlemi gerektiriyor.Bunu da sıradan bir kullanıcının yapması biraz zor gibi görünüyor.Benim imkanım ,bilgim ve gerekli aletlerim olsa bunu ben yapardım ve burda yayınlardım.Nette bu konuda pek bir bilgide bulamadım.
  • Arkadaşlar bu da mı çin malı Markası olmadığına göre öyle olsa gerek. Peki özellikleri nasıl anlayanlar bakabilir mi ? :)

    209 lira kendileri.

    http://urun.gittigidiyor.com/KACIRMAYIN-7-quot-GPS-BLUETOOH-FM-TRAN-AV-IN_W0QQidZZ33151669



    Bu modelin ekran çözünürlüğü daha iyimiş. 800x480 çözünürlük var. Ama yurt dışından getirttiriyor sanırım 21 gün sürermiş.

    http://urun.gittigidiyor.com/7-quot-GPS-4GB-HafizaKart2010-Turkce-Guncel_W0QQidZZ32966893#aciklama


    Birde bu var, hemen teslim diyor. Fakat çoğu modelde 400mhz işlemci diyor. Acaba 400mhz işlemci ve 128mb ram yeterlimidir? Bazılarında 500 diyor ama aynı modeller yalan mı söylüyorlar acaba. Mesela 800x480 de convertlediğim filmi takılmadan oynatabilir mi acaba 400mhz işlemci. Ya da rota hesaplaması uzun sürer mi. Tabi gps performansları nasıldır bu aletlerin :)

    http://urun.gittigidiyor.com/7-quot-HD-EKRAN-MP4-MP3-BT-FM-AV-IN-FULL-2010_W0QQidZZ32310535#aciklama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 6 Aralık 2010; 14:21:31 >




  • Merhaba,

    Verdiğiniz linkteki cihazlardan ilkini incelediğimde ürüne ait satış sayfasındaki resimlerin 2 ayrı cihaza ait olduğunu gördüm. Bu ürün MTK işlemcili sanırım. Fena sayılmaz ancak YF işlemcili cihazlara göre biraz yeni sayılır, enazından güncelleme ve onarım konusunda yardım bulma açısından. Kullanım açısından fena olmadıklarını düşünüyorum. Ancak ilanda yeralan cihazların hangisinin satılan cihaz olduğunu netleştirmeniz sizin için daha iyi olur. Satıcıdan cihazın dahili hafıza bilgisini net olarak öğrenmelisiniz, zira 2 veya 4 GB'lık hafızası olan cihazlara benziyor. Bu kapasitede hafızaya sahip bir cihaz navigasyon yazılımını dahili hafızadan daha hızlı çalıştırmanızı sağlayabilir. Eğer satışta olan aşağıdaki resimlerde olan cihaz ise ve hafızası da yeterli ise fena sayılmaz.

    İkinci cihaza gelince kasa olarak diğer cihaza göre daha sağlam duruyor. Bu cihazın da hafıza bilgisi net değil. Satıcılardan daha detaylı bilgi edinmenizi öneririm. Cihazların Ram ve Flash kapasitelerini net olarak öğrenirseniz daha sonradan hayal kırıklığı yaşamazsınız. Burada bahsettiğim ürünle birlikte hediye diye verilen SD veya Micro SD kartlar değil. Cihazın gömülü hafızaları önemli olanlar.

    Bana soracak olursanız araba için ben 5" veya en fazla 6" bir cihaz düşünürüm. Çünkü 7" cihazlar cama monte etmek için fazlaca büyük sayılır.




  • Ayrıca gittiG'den ürün alırken sorun yaşamak istemiyorsanız satıcının yaptığı işlemlerde aldığı yorumları dikkatli inceleyin lütfen. Zira alacağınız ürün fiyatı açısından pek de ucuz sayılmaz. Sizin linkteki satıcılar epey sorun yaşamış işlemlerinde.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.