Şimdi Ara

I-O Data, 8x hızında kayıt yapabilen harici Blu-ray yazıcısını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Japonya merkezli depolama çözümleri üreticisi I-O Data, 8x hızında kayıt yapabilen harici blu-ray yazıcısını duyurdu. LG/Hitachi'nin BH10N kod adlı sürücüsünü temel alan harici formdaki yeni cihaz, 166 x 240 x 60.5 mm boyutlarında ve 2.3 Kg ağırlığında. 4MB bellekle donatılan ve BD-R medyalara 8x hızında kayıt yapabilen yeni sürücü, BD-R LTH medyalara 6x ve BD-RE medyalara ise 2x hızında yazabiliyor.


    Blu-ray medyalarla birlikte DVD-R/+R SL disklere 16x, DVD-RAM'lere 12x, DVD-R/+R DL ve DVD+RW medyalara 8x, CD-R'lere 48x ve CD-RW'lere 24x hızında kayıt yapabilen I-O Data BRD-UH8LE, hem yatay hem de dikey olarak kullanılabiliyor. Yurt dışında bir yıllık garanti ile satışa sunulan harici Blu-ray yazıcısı için belirlenen son kullanıcı satış fiyatının ise 267$ seviyesinde olduğu açıklandı.









  • Yaygınlaişmadı çünkü Boş bir bluray disk 20-30 tl arasında ve her yerde bulunmuyur
  • 267$ çok pahalı ve nereye takılacağı belli değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    haber için teşekkürler.

    şu blu-ray yazıcıları yaygınlaşamadı pek nedense...


    Sayın Sahafiec ,

    Evet hala yaygınlaşmadı . Ben de hayret ediyorum bu kadar geç kalmasına . Şimdiye kadar bluray yazıcılar 100 dolar altına , medyaları ise 5-10 lira seviyeline gelmeliydi ki bu sürecten 1 yıl sonra 50 dolar ve 3-5 lira seviyelerine gerilesin ve her bilgisayarda kullanılsın.
    Halbuki zorlayıcı sebepler de var. FullHD tvler çok yaygın ve bluray filmler kullanılıyor. En azından sadece okuyucusu bile sadece 1 firma üretiyor. Liteona ait 59 (OEM) - 69 (Retail) dolara var ama o da yurdumuzda yok. Garip bir durum ...




  • Amazon.com'dan 3 liradan ucuza 4x boş BD alınabilirken burada DMS marka BD lerin dahi 5 liradan aşağı bulunamaması, herkesin amazon.com'dan alışveriş yapamaması gibi uçuk sebeplerde var, toptancı dediğin adam, amazon.com dan alıp satsa, mevcut sattıkları fiyatların yarısına satabilir. Memorex 15 li paket 29$'a satıldı amazon.com'dan, buradaki fiyatlar insanı hayrete düşürüyor. Bayii denilen adamlar BD getirmiyorlar, hangisini sayacan.
  • evet, pahalılığından belki piyasada yaygın duruma gelemedi,paylaşım için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.