Şimdi Ara

Gigabyte 8I915P Duo onboard anakart+creative 5200 5+1+ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm anakartım Gigabyte 8I915P Duo (extreme yazıyor kutusunda) onboard bi anakart

ses sistemim Creative Inspire 5.1 5200 siyah

8 tümleşik sesi destekliyor heralde tam bilmiyorum… anakart cd sinde c media 3d audio yazılımıda var…
    realtexte..ama otomatik kurunca cmedia 3d yi kuruyo... 5+1 den ses çıkaramadım…

bu anakartta digital mi analog mu 5 1 desteği var bilmiyorum..
    çünkü analogsa tek kabloyla hepsinden ses gelir digital se gerçek anlamda surround gelir dediler…

neyse Andrewlabs ATSurround processor 0.1.5 codeci yükledim winampa centerdanda ses çıktı diğerlerinden de 5+1 sesi winampta aldım..ama az çıkıyor gümbür gümbür çıkması lazım aynı oranda 5 inden de… sadece left rıght kuvvetli..

cmedia dan ses ayarları tam bu arada..sınamada hepsinden ses geliyor kablolar doğru takılı.. bu anakartı adam bana destekliyor diye sattı nasıl yapıcam lütfen yardım ?

winamp için codeci yükledim ama media playerda nasıl 5+1 alcam..
    yada film izlerken KMPLAYER gom playerda vs.. nasıl 5 1 alcam hepsi için ayrı ayrı codec mi kurcam lütfen acil cevap… tabi gerçek anlamda 5+1 gibi değil sanki diğerinden aldığı voltajı sol sağ arka surroundlara aktarıyo sanki...

müzik öğretmeniyim
    benim için ses çok önemli kayıt ta yapıyorum…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 1 Şubat 2010; 17:25:52 >

• bende de creative in 5.1 i var.anakartınızda Realtek ses işlemcisi var.Realtek i açın denetim masası> ses özellikleriZ REaltek HD AUDIO tıklayın mavi bi program açılacak. Yukarıdan AUDIO I/O ya tıklayın ve 6CH Hoparlör ü seçin. ve filmlerde 5.1 ses almak istiyorsanız K-lite codec pack yüklemeniz gerek google da aratın kurun sonra dvd yi takın filme windows medi playerdan girsin alttaki görev çubuğunda saatin yanında bi program simgesi gözükecek orayı açın dolby yi seçin eviniz sinema salonuna dönüşecek.
  • dostum realtex de ne.... anakart drıver ından mı kurucam...anlayamadım sana zahmet iyice anlatabilirmisin.
    denetim masasında ses efekti ve ses aygıtları var ordan mı bahsediyosun...mavi ekran nereden açılacak..

bu arada dur anakart ve creativenin resimlerini koyayım....ses kartı on board anakartta okudun değilmi yazdığımı....yanlışlık olmasın

RESİMLERİ EKLEDİM... kasanın arkasındaki creative deki çıkışlar doğru...
    c media ayarları doğru... ama resimdeki 7+1 yazan yer var ya oraya basınca sadece 4 ü aktif oluyor...
    o da sol ve sağdan sesi çalarak diğerine aktarıyo sanki...aynı voltajla kalitede değil...

k-lite codec pack var bu arada demişsin gom player vs. için diye... onunda ayarlarını kurcaladım AC3 5+1 falan seçtim bu sefer hiç ses çıkmadı... sorun bence ana ayarlarda...

çünkü 7+1 yazan yeri tıklamadan da hepsinden gelmesi lazım center hariç... çünkü o 5+1 dvd lerde orijinallerde çıkıyomuş heralde... mp3 ler 2 kanal kaydediliyor dediler...bende gittim 5+1 destekli bir müzik buldum burdan... yine olmadı 2 kanal oldu...

http://www.lynnemusic.com/surround.html

not: realtex ,, cmedia 3d audio gibi yazılımmış baktım şimdi.....

ANAKARTIN DRİVER INDA ŞU yazılımlar var...

CMedia MSHDQFE Realtek RTLAc97

acaba realtex in en güncelini nerden bulurum? belki onu yüklersem sorun çözülür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 1 Şubat 2010; 16:36:43 >

• ya bu arada benim anakart modelimde CPU-Z programında şunlar yazıyor.... acaba desteklemiyomu

Chipset
    -------------------------------------------------------------------------

Northbridge Intel i915P/i915G rev. B1
    Southbridge Intel 82801FB (ICH6) rev. 03
    Graphic Interface PCI-Express
    PCI-E Link Width x16
    PCI-E Max Link Width x16
    Memory Type DDR
    Memory Size 1024 MBytes
    Channels Dual
    Memory Frequency 201.0 MHz (1:1)
    CAS# latency (CL) 3.0
    RAS# to CAS# delay (tRCD) 3
    RAS# Precharge (tRP) 3
    Cycle Time (tRAS) 8
    MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000
    MCHBAR I/O Size 4096

anakart sürücülerini cd den baştan yükleyeyim dedim bu uyarı çıktı... hata veriyor

kırmızılı yerde bu özellikler bu sürümlerle çalışacak şekilde yapıldı gibi bişey diyor... Service pack 3 var bende ondanmı çalışmıyor bilmiyorum.... bunu ayarlıcam diye bilgisayarı bozcam heralde...
    anakart drivırını baştan nasıl kurabilirim onu da yapamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 1 Şubat 2010; 21:26:41 >

• konuyu yanlış yere mii açtım acaba???

konunun uzmanı bir arkadaş arıyorum....

anakartın cd sini sağ tıklayıp açınca realtex yazılımınıda görüyorum ama otomatik kurunca cmedia kuruyor..

c media yı silip realtex yükleyeyim dedim sürücüleri iyice bozdum....kabul etmedi zaten realtex ti ..

nasıl yüklerim anakartın bütün driverlarını cd var.... Yalnız bütün sistemle ilgili güncellemelerim gidermi baştan kurarsam ve nasıl kurarım kurmayı da yapamadım......

ah bi yardım eden çıksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 2 Şubat 2010; 13:25:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.