Şimdi Ara

Segman attırmayı düşünüyorum..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar..
    Aracımı ilk aldığımdan beri yağ yakmakta. Yaklaşık 10 000 kmdir bu şekilde kullanıyorum zaten. Daha öncesini bilmiyorum.
    Aracım 99 çıkışlı 1.3 lx accent. Yağsız bırakmıyorum aracı, sürekli ekliyorum üstüne. O kadar alıştım ki kaç kmde ne kadar yağ yaktığına bile bakmıyorum artık. Yağ çubuğunu çekiyorum, azalmışsa ekliyorum..

    Bugün dayımla konuşurken (kendisi yılların tecrübesine sahip bir insandır ve hayatının 4te 3ü araba üzerinde geçiyor..) aracın bakımını yaptırmamım gerektiğini söyledim. Yağ, su, filtreler ve trigeri değiştiricem dedim. O da segman attırmamı söyledi. Bakım için zaten ortalama 200 lira harcıycam. Segman 650 700 liraya geliyor, yağ ve trigeri değiştirmiş olursun dedi. Segman atıldığında trigerin değiştiğini bilmiyordum. İlk sormak istediğimde bu, segman atılınca triger seti de değişiyor mu? Araba sanki eskisi gibi gitmiyor, yüksek devirlere çıkarken zorlanıyormuş hissi veriyor. Hava filtresinin değişme zamanı geldi, buda etkiliyor olabilir tabi. Triger kesin değişecek, kafamı kurcalayan segman olayı. Çünkü segman attırırsam resmen bir maaşımı vermiş olacağım. Bu yağ yakma olayını sineye çekip devam etsem çok yanlış bir karar mı vermiş olurum? Ekonomik açıdan çok zorlayacak bu beni. Ayrıca merak ettiğim bir diğer konu ise, segman atıldıktan sonrası. Araç yine eskisi gibi tam performans ve sorunsuz çalışacak mı? Sonuçta kapak falan taşlanacak. Ayrıca aracım şuanda çok yakıyor. 100km'de 9 litre civarında. Buda 33 kuruş yapıyor...
    Birkaç ay sonra araca tüp taktırmayı da düşünüyorum. Tabi sadece düşünüyorum.. Aracın yağ yakıyor olması lpg ile sorun yaşama olasılığımı arttır diye düşünüyorum. Zaten lpgnin yağ ile pek iyi geçinemediği aşikar bir gerçek gibi..
    Sizin tavsiyelerinizi alabilir miyim?







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.