Şimdi Ara

Steve Jobs konuşuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alt="Steve Jobs konuşuyor..."


    Sağlık sorunları nedeniyle 2009'un ilk yarısında Apple'daki koltuğunu yardımcılarından Tim Cook'a devreden Steve Jobs, geri dönmesiyle birlikte dikkatini en çok verdiği cihazı iPad'i 27 Ocak'ta tanıttı. İnternette gezinme, elektronik posta okuma, film izleme gibi temel görevleri iPhone ve Mac'e göre daha zevkli hale getirdiği belirtilen iPad, Steve Jobs'un "Hayatımda yaptığım en önemli iş" cümlesini sarfetmesine neden olmuştu.


    Apple denilince akla gelen ilk isim olan son 10 yılın üst düzey yöneticisi Steve Jobs'un sunumda söyledikleri, tanıttığı ürün çok konuşuldu ancak şimdi 27 Ocak'ı daha farklı bir şekilde ele alalım. Acaba Steve Jobs, sunum sonrasında neler söyledi ? İki önemli konu, Adobe ve Google, hakkında, konuşan Steve Jobs'un yorumlarına daha yakından bakalım.


    alt="Steve Jobs konuşuyor..."


    iPhone ve Nexus One: Amerika'nın iki büyük bilişim devinin akıllı telefonları


    Geçen hafta değindiğimiz gibi Apple ve Google birçok alanda birbirine rakip firma haline geldiler. Güçlü donanımıyla ön plana çıkan Nexus One'la Apple'ın en güçlü alanlarından iPhone'a rakip olan Google için Steve Jobs şunları söylüyor: "Biz arama işine girmeyeceğiz ancak onlar akıllı telefon işine girdiler. Şüphesiz iPhone'u geçmeye çalışacaklardır ancak biz bunun gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz.". Konuyla ilgili diğer haberimizde de söylediğimiz gibi her ne kadar Google'ın yönetim kurulu üyesi Dr. Eric Schmidt Apple'ın kalbinde çok ayrı bir yerde olduğunu söylese de Apple cephesi Google'ı rakip olarak gördüğünü söylememiz yanlış olmayacaktır.


    alt="Steve Jobs konuşuyor..."


    Adobe'nin iPhone OS kullanıcılarına özel olarak hazırladığı "Get Flash" sayfası


    Diğer bir önenmli konu: Adobe. 2010 Haziran ayında 3 yaşını dolduracak iPhone için Apple'ın engellerine takılan ve hazırladığı özel siteyle Flash konusunda Apple'ın kendilerine engel olduğunu kullanıcılara anlatmaya çalışan Adobe için Steve Jobs'un ağır konuştuğunu söyleyebiliriz. iPad'de de Flash'a destek vermediği için tüketiciler tarafından eleştirilen Apple açıklamalara göre Adobe'nin tavrı, Flash'ın hatalar barındıran Mac versiyonundan dolayı Flash'a mobil cihazlarında yer vermiyor. Apple'ın yönetim kurulu başkanı Jobs, Adobe için şunları söylüyor: "Tembeller. İlginç şeyler yapacak potansiyelleri var ancak bunu yapmayı reddediyorlar. Carbon gibi Apple'ın elinde bulundurduğu yaklaşımlar konusunda hiçbirşey yapmıyorlar. Hatalarla dolu Flash'a Apple olarak destek vermiyoruz çünkü Flash'ın Mac versiyonu hatalarla dolu. Mac Flash'dan dolayı hiç olmadığı kadar sıklıkla hatayla karşılaşıyor.Zaten yakında kimse Flash da kullanmayacak, dünya HTML5'a doğru gidiyor.".


    alt="Steve Jobs konuşuyor..."


    Apple'ın iPad'de kullandığı SoC çözümü Apple A4, ilerleyen zamanlarda firmanın ürün gamındaki mobil ürünlerde kullanılabilir. Bunlardan biri 4.Nesil iPhone olabilir.


    Sunum sonrasında Steve Jobs'un Adobe ve Google gibi iki önemli konuda söyledikleri böyle. Şimdi de ünlü Mac sitesi Macrumors'un 27 Ocak'ta sunum sonrasında öğrendiği bilgilere kısaca değinelim;



    • 2010 yılının Haziran ayında tanıtılıp Haziran sonu yada Temmuz ayı gibi satışa sunulması beklenen 4.Nesil iPhone, A+ yani önemli bir yeniliklerle kullanıcının karşısına çıkacak. İddialar da Apple'ın 4.Nesil iPhone'da donanımsal değişiklikler yapacağını öngörüyor.

    • Ekim ayında güncellenen Mac ailesinin 2010 versiyonları Apple'a seviye atlatacak.

    • Apple, iPhone OS'de Google'ın Android'le yetişmesi mümkün olmayacak sık güncellemeler yayınlayacak.

    • Bilgisayarlarında Blu Ray'e destek vermeyen Apple, Blu Ray'i bilgisayarlarına entegre etmek için satışların yeteri seviyeye kadar yükselmesini bekleyecek.

    • Çevrimiçi müzik sitesi Lala'nın Apple'ın bünyesine katılmasıyla ilgili olarak, Apple Lala'nın çalışanlarının iTunes takımına katılmalarıyla yakında ilgileniyordu. Bilindiği gibi Apple, Aralık ayında 4 senelik bir firma olan Lala'ı satın almıştı.

    • Mac ve iPhone'la birlikte iPad, Steve Jobs'un en çok önemsediği ürünleri oluşturuyor.


    Özetlemek gerekirse, Apple; Google'ı gerçekten bir rakip olarak görüyor, Adobe'nin Mac üzerindeki çalışmalarından dolayı iPhone OS'de Flash'a sıcak bakmıyor. Sunumdan sonra gelecek ürünler hakkında konuşulanlarda Steve Jobs'un "Bu yılki güçlü ürünlerimizi tanıtmaya bizi oldukça heyecanlandıran bir ürünle 27 Ocak'ta başlıyoruz" cümlesini de doğrular nitelikte; gerek Mac'lerde gerekse de 4.Nesil iPhone da önemli değişiklikler yapacağının sinyallerini veriyor.








  • Flash'ı apple bitirecek..
    web siteleri Ipad ve Iphone'dan girilemediği için flash'ı terkedecekler...
  • ipad i sevmedim ama adam hakli gerekceler sunmus ve de akilli tekefon dunyasinda yerimizi kimseye kaptirmayiz demis resmen. hadi html5 seni bekliyoruz :)
  • ipad de eksikler bolmuş yaa
  • Bu HTML5 nedir ya?
    Youtube'da HTML5 e geçicek galiba?
  • html5 nedir??
  • HTML5, internet uzerinde gezinirken biz kullanicilarin farkli aplikasyonlara olan ihtiyacini tamamen ortadan kaldiracak yeni nesil HTML oluyor.

    Web sitelerinin HTML5'e gecmesiyle birlikte artik bilgisayarlarimizdan yavas yavas Flash player'lari, shockwave software'ini vs kaldiracagiz.

    YouTube yakin zamanda HTML5 denemesi yapti. Gorduk ki sayfalarin yuklenme hizi, videolarin kalitesi, akisi, hizi, $u an Flash teknolojisini kullanan Youtube'dan cok daha ust seviyedeydi.

    Bekleyip gorecegiz...
  • Bence Apple kesinlikle kullanıcı dostu değil Apple ın yaptığı hiçbir cihazda kullanıcıya özgürlük tanımıyor.Bunu en son çıkan ipad dede gördük bir USB girişi bile yok resmen 4 tane İpodu birleştirmiş gibi
    İnşallah bu yanlışlarını 4.Nesil İPhone da yansıtmaz.Sen gene flasha destek ver isteyen kullanmasın benim şahsi kanatim eğer böyle burnunun dikine giderse APPLE ın ABD dışına cihaz satması zorlaşacak
  • Birde Google laf söylemiş google girdiği her işi anlının teriyle başarıyor.Ve kendini devamlı geliştiren bir firma APPLE nın bu firmadan ders alması gerek
  • adamın İQ 160 yaa :D zekinin önde gideni adam
    benimde 139 XD
  • flash desteklememesi nedemek, benim açıdan çok kötü demek artık flash siteleri düşünün o siteleri açmak isteyen ne yapacak bence yanlış yapıyorlar flash konusunu iyi düşünmeleri lazım dünyada hatırı sayılır kadar flash siteler var bu adobe de de biraz var arkadaşlar şunu şöyle düşünün arabanızın lastiği patlamış hiç kimse yama yapmıyor bu nedemek sen arabayı atıp helekopter kullanmaya başla demek gibi oluyor

    paranın gözü kör olsun
  • Bir mac kullanıcısı olarak beni MacOs X'den soğutan programların başında Adobe Flash Player'ın geldiğini bende belirtmeliyim sanırım, Safariye gereksiz bir ağırlık yüklüyor, Safari onun yüzünden çöküyor vb. Yani Flash Player'ın Safari için kendini geliştirmesi gerekirken, Safari 4 beta'dan sonra Safarinin kendini Flash Player için geliştirdiğini gördük. Adobe'nin yaptığı herşeyden önce ayıptır arkadaşlar. Ondan sonra da çıkıp artistlik yapabiliyorlar ya dönüp bir tarafımla gülüyorum afedersiniz.
    Adobe Systems gerçekten çok çok büyük bir firma arkadaşlar, NASDAQ'da şuanda hisseleri 32$ ediyor. 2008 yılındaki net gelirleri 871M$. 8660 çalışanları var... Yani ciddi bağlamda eğer elinizde bu kadar herşeyden önce insan gücü varken, hadi 3 senelik bir platform olan iPhone'u geçtim, 2003'de çıkmış bir internet tarayıcı olan Safari'ye dahi adam akıllı, temiz bir destek sunamıyorsanız, ya afedersiniz beceriksizsinizdir, ya da gerçekten tembel. Yani evet, gönül isterdi ki global bir platform olan Adobe Flash'ı biz iPhone, hatta ileri zamanlarda belki de iPad kullanıcıları kullanabilsin, ama olmayınca olmuyor gerçekten arkadaşlar.
    Diğer yandan HTML5'in globalleşmesi en azından 3-4 sene sürecektir bu gidişle. Tabi bu süreyi Microsoft WM7'de vereceği/vermeyeceği Flash ve ya derli toplu bir HTML5 desteği kısaltabilir ve ya uzatadabilir. Bekleyip hep birlikte gelişmeleri göreceğiz.




  • Adamlar zeki tabiki bişeyleri yapmicaklar bizleri kendilerine baglicaklar :)

    ama yinede daima apple diyorum gel gelelim ipad alir misin ? hayir almam gider mac air alirim takılırım
  • ipadde eksik olan şey sadece flash desteği değil.. flash desteğinin eksikliği onca eksikliğin yanında sadece bir tanesi.. Ama yinede güzel bir alet..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfturk

    Birde Google laf söylemiş google girdiği her işi anlının teriyle başarıyor.Ve kendini devamlı geliştiren bir firma APPLE nın bu firmadan ders alması gerek


    Allahalla apple kendini geliştirmiyo mu?
    Apple girdiği hangi işi başaramamış? 250 milyon Ipod, 75 milyon Iphone + Ipod Touch satılmış bütün ürünleri taklit ediliyor
    dünyada elektronik sektöründe kullanıcı memnuniyeti en yüksek olan firma. Ürünleri en az bozulan firma. En çok taklit edilen firma.
    firewire ı, USByi, mouse u, mousepadi, 3.5 inç disketi, grafik arayüzü, mulitotouch ı, 64 bit işlemciyi, led ekranı, aydınlatmalı klavyeyi seri üretimde ilk kullanan firma.
    Neyi başaramamış ki?
    Google Apple dan ders alıyor daha ziyade, google ın CEO su bile 'Apple in kalbimde yeri başka orada çok şey öğrendim' diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 31 Ocak 2010; 21:24:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfturk

    Bence Apple kesinlikle kullanıcı dostu değil Apple ın yaptığı hiçbir cihazda kullanıcıya özgürlük tanımıyor.Bunu en son çıkan ipad dede gördük bir USB girişi bile yok resmen 4 tane İpodu birleştirmiş gibi
    İnşallah bu yanlışlarını 4.Nesil İPhone da yansıtmaz.Sen gene flasha destek ver isteyen kullanmasın benim şahsi kanatim eğer böyle burnunun dikine giderse APPLE ın ABD dışına cihaz satması zorlaşacak



    hiç bir şirket kullanıcı dostu değildir.Onların amacı para kazanmak.sadece bu. Bu kadar kişi(ben dahil) apple'ın cihazlarında çeşitli eksiklikler olduğunu söylüyoruz;megapixel düşüklüğü,adobe olmayışı,kamera flaşı olmayışı,hızı vs.. ama işte görüyosun ki bu cihazları alıyoruz. her yeni çıkan apple cihazı bolca eleştiriliyor, fakat eleştirenler de dahil olmak üzere coğu kişi bu cihazları alıyor. VE Adobe Flashın cihazları üzerinde negatif etki yaptıgını soyleyen bir yönetici neden cihazlarına bunu koysun?




  • Yürü Be Sitiv
  • Lafla peynir gemisi yürümez :DSaka bı yana süper ürün su iPhone.
  • sitivde fena tip var ha yasli maslı adam ortaligi kasup kavuruyor
  • @engin9103

    Evet hocam en önemlisi de bu. Eksiklerini eleştirsekte, bu cihazları alıyoruz...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.