Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.580
Cevap
167
Favori
1.419.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 29 yaşında 14 yılldır günde bir paketin üstünde aralıksız olarak kullananlardanım.irade sıfır, banada etki eder inş.
    Her yerim ağrıyo sızlıyo kaç kere ciger rontgeni cektirdim durum kötü ben hala içiyorum sonum hiç hayır değilde bu ilaç dikkatimi çekti bırakma oranları yüksek gibi görünüyo bende buğun akşam alacam ilaçı, ama doktora gitmeden alıp kullanmak ne kadar fayda eder bilmiyorum doğrusu,
    bende kullanmaya başladıktan sonra etkilerini paylaşırım sizlerle. hadi gör.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kurts
    bugün 29. gün. ilk 20 gün hiç bir değişiklik olmadı, bana yaramadı bu ilaç derken günlük 2 paket içiyordum normalde 5-6 tane içmeye başladım fakat bırakmak içi hiç bir sınır koymamıştım zaten bırakma stresine girmeyim diye. 3-4 gün 5-6 tane ile devam ettim şuan 5 gündür sigara hiç kullanmıyorum bol bol metollü şeker ve sakız çok iyi geliyor
    ayrıca ilacı ben yemeklerden önce kullanıyorum bilginiz olsun ..

    İlaç düzenli alındığında bırakma duumunda stres filan oluşturmuyor kesinlikle, veya daha doğrusu oluşan çok hafif streste ilaçsız bırakmaya çalışmanızda oluşan stresin yüzde biri bile değil. Keşke bir sınır koysaydınız.
    Önceki sayfalarda benim önerdiğim ilacı yemeklerden hemen sonra almak bende oluşan bulantı hissini epey hafifletmişti. Yoksa yemekle veya yemekten önce alınmasında bir sakınca yok ilacın.
    İyi şanslar ve doktor denetiminde kullanıyorsanız söylediklerine uyun ve 1 ayda kesmeyin ilacı.




    yok üstad yanlış anlatmışım acele yazmıştım. ilacı kesmedim 1 ayda şuan hala devam ediyorum 3. paketi kullanmaya başladım 40 günü geçti bırakalı

    yanlız bu aralar baya zorlamaya başladı ağız yaraları hiç bitmiyor 15 gündür. extra ilaç filan idare ediyoruz.
    tekrar anladımki bu meret insanlık düşmanı vücudumuza neler yapmışız böyle bırakınca etkileri daha fazla görülüyor akıl işi değil gerçekten herkese kolay gelsin. bu arada benim bıraktığımı gören 4-5 arkadaş daha bu ilaca başladı 1 ay içinde kestiler sigara içmeyi hep beraber takılıyoruz temiz hava sahsında




  • selam
  • Merhabalar; 50 yaş üzerinde ve +30 yıllık 'sıkı' bir sigara içicisiyim..Dogrusu bu tip forumlarda bırakın yazmayı pek bulunmuş ta degilim/ degildim..Champix yardımı ile sigarayı bırakmak daha önceleri de aklımdan geçen bir alternatifti (son bir kaç yıldır yurtdışı sitelerden de izlemekte idim) ancak denemek/ uygulamak konusunda -bırakmaya istekli olduğumu zannettiğim halde!- samimi bir girişim motivasyonunu asla bulamamıştım..
    Aralık ayı son haftası neredeyse topic'teki tüm yazıları ezberleyecek kadar -ve kendimce analizler de yaparak- okudum, okudum ve gerek moderator, gerekse başarmakta olan arkadaşlarla -sanırım- iyi bir empati sağladım kendimce ve benim de kararım bir an önce bu deneyimi yaşamak oldu..(Dün ve bugün nöbetçi eczanelerde bulamamış olmama rağmen yarın -ptesi- sabahtan almış ve kullanmaya başlamış olacağım..Ve diliyorum ki hayal kırıklığım olmayacak..Çünkü bu ve buna benzer teşebbüsler artık beni de bıktırmış durumda..)
    Internet ortamındaki prospektüse göre 'liferewards.com' ile daha ileri iletişime geçmeyi planlamakla birlikte, bu forum/ topik yazarlarının -özellikle moderatörün- bu niyetimdeki etkisini asla unutmayacağım..Ve 'multimilyar dolar cirolara sahip (Ör:Glaxo firması, Champix muadili bir aşı için 560Milyon dolar arge yatırımı karşılığı minimium 560Milyar dolar ciro hedeflemiş durumda) uluslarararası ilaç firmalarının PR çalışmalarını bu tip forumlar yerine daha başka platformlarda yaptığına inanan biri olarak 'samimi özverileri için moderatör arkadaşa' daima teşekkür duyacağım! (Sağol Neommy ve sinerji üreten diğer arkadaslar!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elitetki -- 4 Ocak 2011; 14:22:16 >




  • merhaba,
    Ben 51 yaşında 34 yıllık sigara içen; daha önce nikotin bandı, nikotin sakızı, elektronik sigara, akupunktur, bilimum kitap (Allen Carr 'in kitabını 3 kez) dergi gazete okuyarak sigarayı bırakmayı denemiş ama bırakamamış bir tiryakiydim. Tiryakiydim diyorum çünki 14 gündür sigara içmiyorum. Champix ile son kontrolümde doktorumun elime tutuşturduğu reçete ile tanıştım. Reçeteyi 1 hafta çantamda taşıdıktan sonra eczaneden aldım. 1 haftada ilacı çantamda taşıdım ve sonunda kullanmaya karar verdim. Tabi bu kararımda buradaki yorumların yararını yok sayamam. İlacın 13. gününü kendime bırakma günü seçmiştim. Tabi 13. gün ancak öğlene kadar dayanabildim. Ama çok para vermiştim :)))) yılmadım inat ettim veee 20. gün bıraktım. 14 gündür içmiyorum. Devam paketinide aldım ilaç bitene kadar kullanmaya devam edeceğim. Bu ilaç gerçekten işe yarıyor.. Bırakmayı düşünen ve kararlı olan tüm tiryakilere tavsiye edebilirim..
    Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ciudad de México
    İlaç gerçekten mükemmel fakat sigarayı bırakmanızda da çevriniz ve iradeniz ilaçtan önce gelir.. Ben bıraktıktan 27.günün sonunda tekrar başladım sırf sinir stres yüzünden..
    Sanırım 1 aylık paket bana eksik kalıyor.. pazartesi tekrar alıp bu sefer ilacın 3 ay kullanacağım yoksa olmuyor olmuyor olamaz benım için..


    Problem sanırım anlayışta ortaya çıkıyor! Yani ilaç bırakmayı kolaylaştırıyor, vücut bir dönem temizleniyor nikotinden ama sonrası için birşey yapamaz hiçbir ilaç. Yukarda yazıldığı gibi 1.5 yıl sonra sigaraya başlayan varsa ne yapabilir ki ilaç bunun için?
    Bu yüzden kararlılığın ilaçla sigara bırakıldıktan sonra da sürdürülmesi çok önemli.


    Merhaba, ben foruma yeni kayıt oldum kazamımlarımı paylaşmak istedim. Bu ilaçla sigarayı bırakma işine tesadüf eseri 7 Aralık 2010'da bir anda karar verdim. Eczanede tanıtım yapılıyordu. Anlattılar nasıl kullanılır, olabilecek yan etkileri vs. anlatıldı. Sigaranın bana yaptığı hasardan daha fazla hasar veremez deyip satın aldım. Çünkü 3-4 seneden beri bırakmak için uğraşıyorum fakat başarılı olamadım aksine dahada artmıştı. İlacı aldıktan sonra araştırırken bu forumu buldum.Şu anda 5. hafta içindeyim ve şimdiye kadar yapamadığım bir ilk başarıp HERKESE İLAN ETİM BEN 2011 İTİBARİYLE SİGARA İLE OLAN ANLAŞMAMI BOZDUM. Bende hayret ediyorum nasıl söyledim. Kusura bakmayın çok uzatım ama o kadar doluyum ki anlatamam. Esas problem bana kalırsa 3 ay sonra ilacı bırakınca kendimi kontrol etmekte. İlaç sadece kolaylık sağladı. Şu an çok rahatım ve ailem verdiğim yeni yıl hediyesinden (SİGARAYI BIRAKTIM) çok memnun. Bence birinci kural kişinin gerçekten kendisinin karar vermesi. Zorla hiç olmuyor.




  • Tüm arkadaşlara merhabalar. sigarayı bırakmak isteyen tüm arkadaşlara başarılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldi -- 7 Ocak 2011; 7:29:06 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Neredeyse 1 yıl oldu bu konu açılalı ve Champix kullanan çok sayıda arkadaşın da katkısı oldu, kısaca toparlarsak;
    Champix kullanarak sigarayı bırakmak hiç zor değil. ilacı kullanırken 10-12 gün süre içinde en bağımlılar, 30-35 yıllık sigara kullanıcılar bile ( ben örneğin! ) bırakabiliyorlar sigarayı. Normal kullanım süresi olan 3 aydan sonra sigaraya tekrar dönmemek, 1 tane bile içmemeye dikkat etmek çok önemli. 1 tane bile sigara tekrar kullanılırsa eski hikaye tekrar başlıyor ve tekrar sigara bağımlılığına dönüyorsunuz büyük ihtimalle.
    3. aydan sonra ilaç sizi neredeyse çocukluktaki halinizle ilk sigaraya başlamış halinizle hayata bırakıyor. Sigara isteği bundan sonra da devam ediyor araasıra ( zaten uzun yıllar devam eder sanıyorum! ) ama " sigara istemiyorum, git " dediğinizde de o istek gidiyor, sigara kullanırken sigara bulamadığınızda olduğu gibi şiddetli ve dayanılmaz bir istek değil sigara isteği artık.
    Yukarda konuyu açan arkadaşa teşekkür eden arkadaşlara ben teşekkür ederim aslında, kendilerinin katkıları ve aktardıkları deneyimleri olmasaydı bu konu bu kadar uzun süre devam etmez forumun arka sayfalarındaki bir sürü konudan birisi olurdu.
    Ben şimdiye kadar çıkan 5-6 sayfanın sigara bırakmayı düşünen arkadaşlara çok yardımcı oduğunu düşünüyorum, internette birçok örneği olan " Champix kullanan var mı vs. " şeklinde başlayıp yarım sayfa-1 sayfa süren konulardan çok farklı olarak katkıda bulunan Champix kullanıcısı arkadaşlar sayesinde bu konuda Champix kullanımı süresince ve sonrası hakkında kaliteli bilgi toplandı. İlacı kullanmayı düşünen veya kullanmaya başlamış arkadaşlar neredeyse Pfizer'in kendi web sitesinden daha iyi ve samimi bir şekilde karşılaşacakları problemler ve bunlarla başa nasıl çıkabilecekleri hakkında 1. elden yani ilaç kullananlar tarafından sağlanan bilgiyi burada paylaştılar.
    Doğrusu epeyce Avrupai bir konu oldu ve iyi bir şekilde de gelişti diyebilirim rahatlıkla.
    Benim bu konuda bir söyleyeceğim kalmadı artık.
    Yazılanlar tek bir arkadaşın sigarayı bırakmasında yardımcı olmuş ise amacına ulaşmış sayılır. Umarım arkadaşlar deneyimlerini aktarmaya devam ederler bu konuda.




  • champix falan hikaye arkadaşlar www.tutunesonsigarabirakmatableti.com sitesini ziyaret edin. Ben bu kadar etkili bir ürünü ne duydum ne gördüm. %90 başarı sağlanıyormuş.. Herkese başarılar..
  • Bugün ilaç kullanımında 5. haftayı bitirdim şimdilik iyi gidiyor. Sigara içerken , içmek neler yaptığımı şimdi içenleri gözlemleyerek daha iyi anlıyorum. Aslında içicileri izlemek bayağı iyi oluyor. Ne kadar kirli bir ortamda yaşadığımı daha iyi anlıyorum.
    Spor yapan birisi olarak çok kınanıyordum, (antrenmanlarda idare ediyordum ama İstanbul yokuşunda tıkanıp kalınca kendime ne kadar zarar verdiğimi fark ettim işte o zaman bir şekilde kesinlikle bırakmam gerektiğini kabul ettim. Tesadüfen gördüğüm eczanede ki tanıtım sayesinde ya bırakırsam diye başladım ve bu güne geldim.) nefes eforum daha arttı. Ellerimi meşgul etmek için kırkyama öğrenmeye başladım. bir battaniye işledim. Şimdi anlıyorum ki sigara zamanımdan da çok çalmış. En güzeli ne biliyor musunuz, oğlum ve anababam çok mutlu bıraktığım için. Üç ay sonrası benim irademe kalacak bunu çok iyi biliyorum. Onun için kaç günden beri sigara içmediğimi değil bıraktıktan sonra yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Bir kişi bile faydalansa ne mutlu bize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolan -- 5 Ocak 2011; 1:39:46 >




  • Merhabalar bu sabah ikinci 0.5mg tabletimi de aldım, oldukça sevinçli -ve biraz da heyecanlıyım-! Sanırım şimdiden plasebo etkisini hissediyorum ki fazla sigara içmeme neden oluyor diye sabah kahvemi ikiden bire indirdim, bugün..
  • Sigarayı ilacın 12. gününde bıraktım.Bugün ikinci gün.

    Açıkcası bu kadar rahat olacağını düşünmemiştim.Tabii bundan sonrasında ne olur bilemiyorum.

    Doktor konrolünde kullanıyorum.Yaşım 33 ve 16 yaşımdan beri 1,5 paket içiyordum.

    Bırakmayı düşünmeniz bile yetebilir.Zaten ilacı düzenli kullandığınızda belirli bir motivasyon sağlıyorsunuz.

    Çok memnunum herkese tavsiye ederim.
  • Merhabalar, dördüncü günün sabah tabletini de aldım; evde şenlik var! Eşim ve çocuklarımla bütünleştiğimiz bir aile eylemi oldu bu durum/ savaş..(Champix'in aile birliğine de etkisi/ desteği de mi vardır, nedir:) Sigara tüketimimde kayda değer bir azalma yok -haliyle- ama niyet ve özgüvenim önceki deneyimlerimden daha fazla; sırasıyla, ilaca, forumdaki deneyimli arkadaşlara ve kendime güvenmekteyim..
    Aslında 4 yıl kadar önce başka bir bağımlılıktan (alkol) kurtulma deneyimini/ başarısını bir STK grup terapisi ile yaşamıştım ve oradan kalan izlenimim bağımlılıkların 'elbirliğiyle' daha kolay yenileceği yönünde..(Halen aynı gruba deneyimli bir 'eski bağımlı' olarak devam etmekte ve yeni gelen arkadaşlara 'bir anlamda' rehberlik yapmaya çalışmaktayım/z)
    Sigara için de (kar amacı gütmeyen) bu tip terapi kuruluşları var mı, henüz bilmiyorum..Ama bildiğim bir şey varsa eski deneyimli arkadaşlara bu forum-lar-da da ihtiyacın kesinlikle var olduğu ve deneyimli arkadaşların da bu forum-lar-dan aldıklarını iade edilmesinin vijdani bir sorumluluk olabileceği yönünde..

    Bence bu konu; -yakınları bu nedenle çok hasta olanlar daha yakından bilecektir- son derece ciddi/ hayat mamat konusu olan bir konudur ve ancak takım çalışması olur ise daha da başarı sağlanabilir, bir kişi daha hayatını kazanabilir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elitetki -- 7 Ocak 2011; 8:28:17 >




  • Saglık bakanlığı 171 ne yapıyor bu ilacı ücretsiz veriyormu öyle duymuştum
    Bende sigarayı bıraktım ilaç yok daha 6 gün oldu bida sigara icmek istemiyorum ilaç katkısı olursa onuda kullanırım
    Herkese sigarasiz günler dilerim
  • Bugün bir arkadaşımın etkisiyle bu ilacı aldım, ilk günüm. Haydi Bismillah.....

    12-13 senedir içiyorum bu mereti. 3-4 günden fazla bırakamadım. Ramazanda bırakayım diyorum iftar dan sonra ard arda 3 tane yaktığım oluyordu. Son 5

    sene yaklaşık 2 paket içiyorum.

    Bu ilaçla ilgili ilerleyen günlerde deneyimlerimi aktarırım...

    Herkese sigarasız günler dilerim....
  • 300 BİN KİŞİ İÇİN PAZARLIK YAPILDI

    Bakanlık yetkilisi bu tabloyu değiştirmekte kararlı olduklarını belirterek, bir hafta 10 gün içinde tiryakiler için haplı tedaviye başlayacaklarını söyledi. Halen ilaç piyasasında sigara bıraktırma hapı olarak iki markanın bulunduğuna dikkat çeken yetkili, ilk etapta 300 bin kişinin sigarayı bırakma tedavisinde kullanılmak üzere firmalarla fiyat pazarlığı yaptıklarını belirtti.

    DANIŞMANLIK YAPILACAK

    Bu ilaçlardan Champix’in piyasa fiyatının 180 lira olduğunu, Glaxo’nun ise 64 liradan satıldığını ifade etti. Bakanlığın, toplu alım yapacağı için bu fiyattan almayacağını açıklayan yetkili, hangi tiryakiye hangi ilacın kullanılacağına ise doktorun karar vereceğini söyledi. Tiryakinin sigara bırakmak için başvurduğu sağlık kurumunda doktor gözetiminde bu ilacı kullanacağını ve danışmanlık verileceğini belirtti.

    Bireysel kullanımlarda bu tabletlerin yüzde 20 ila 25 başarı gösterdiğini açıklayan yetkili, “Ancak biz başarının daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü biz bırakmak isteyenlere danışmanlık da yapacağız. Neden sigarayı bırakması gerektiği, içmeye devam etmesi durumunda hangi sonuçlarla karşılaşılacağı anlatılacak. Dolayısıyla bu oranın üzerine çıkmayı umuyoruz” dedi.

    Yetkili, “Kaldı ki başarı oranı yüzde 25 bile olsa, 300 bin kişide 75 bin kişi bile bıraksa bizim için önemlidir” dedi.

    Kaynak HÜRRİYET




  • Bugün sigarayı bırakalı neredeyse dört buçuk ay olmuş. artık günleri saymayı bile bırakmışım. daha önce yazmıştım ama yine belirteyim yaşım 30 ve yaklaşık 13 yıldan beri her gün bir paket sigara içen birisiydim. ben de champix ile bıraktım çok da etkisini gördüm. bu ilacı yaklaşık 3 ay kullandım. son paketini de almıştım ama yarısına kadar kullandıktan sonra onu da bıraktım. şu an sigara içtiğim zamanlara göre çok rahatım. keşke bunu daha önce yapabilseymişim.
  • cypralex obsesive bozukluk teshisi görülenlere verilir genellikle.yani takıntılı insanlara.sigarayla alakası oldugunu dusunmuyorum
  • Bugün 12. günüm ve artık sigarayı midem kaldırmıyor. 16 yıılık bir sigara tiryakisi için bu çok umut verici değil mi?
    Fakat ölüyorum, bu mide bulantıları, ağrılar, yorgunluk hissi, şişkinlik... hayattım zehir oldu.
    2 hafat önce Reflü dışında ne fiziksel ne psikolojik şikayetim yoktu. Sigara içirtmiyor doğru ama yaşamın anlamını kaybetmiş gibiyim. Hiç bir şeyden zevk almıyorum kızıma yaklaşamıyorum, eşimle sürekli kavga ediyorum. Hiç bir Allahın kulu benim yaşadığım gibi yan etkilere maruz kalmamış, niye ben? O kadar mı kendime hakim değilim diye soruyorum!
    Sırf sigara içmemek için bu kadar eziyete katlanılır mı sorusuna evet cevabı veriyordum ama artık tereddütlerim artıyor. Sigarayı gönüllü içmiyorum. İlacı ise gönülsüz içiyorum.




  • Merhabalar;
    Dün benim için ilginçti; sabah sigaram yoktu ve almaya fırsat bulmadan sigarasız
    bir toplantıya girdim;13.00'e kadar (5 saate yakın)..Ne yoksunluk hissettim, ne de
    sigara için verilen aralara katıldım...Kendimi zorlamadan ve zorlanmadan!
    Bu sabah mavi -1mg- hapların ilkini içtim ve cumartesi sigarayı
    bırakmayı planlıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.