Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (484. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.580
Cevap
167
Favori
1.419.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Randevu alıp gidiyorsunuz bildiğim kadarı ile. Muhtemelen başlangıç paketi vereceklerdir. Ben bu süreyi bypass etmek istediğim için gidip eczaneden parayla aldım. Başlangıç paketi dört haftalık bir paket.
  • ilacı para vererek 3 ay kullandım.verdiğim para helal olsun.3-5 senede olsa buraya yazmaya söz verdim.

    buraya yazıp beni motive edenlerden Allah razı olsun.ilaçla en fazla %30 sıkıntı çekiyorsunuz.bu sıkıntı giderek azalıyor.

    ilaç olmasa sıkıntı %100 oluyor ve katlanılmıyor.bu ilaç olmasa bırakamazdım.fazla acı çekmeden bırakmamı sağladı.

    ilk 3 gün önemli.atlatırsanız aklınıza gelme zamanları giderek azalıyor.istek şiddetide zamanla azalıyor.

    SİGARASIZ 655.GÜN
  • crywolf35 kullanıcısına yanıt
    Crywolf, Allah senden razı olsun kardeşim. Bırakmaya karar verdiğimde, forumda senin yazılarını takip ettim. Motivasyonumu senin görüşlerin ve tecrübelerin kuvvetlendiriyor. Ben de yaşadıklarımı buraya not düşeceğim inş.
  • 375. gün olduğunu foruma uzun zaman sonra girdiğimde saydım. Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arecel

    İstanbul'da birçok sigarayı bırakma merkezi kapanmış açık olanlar ise 3 ay sonrasına muayene randevusu veriyor. Bi gazla sigarayı bırakayım dedim ama 3 ay sonra randevu verildiğini öğrenince hevesim kursağımda kaldı. O sırada nerden buldum bu bilgiyi hatırlamıyorum ama Eyüp Devlet Hastanesi ayda 1 defa sigarayı bırakma toplantısı yaptığını duydum. Hastaneyi aradım tesadüfen bu ayki toplantının ertesi gün olduğunu öğrendim. Ertesi gün toplantıya katıldım. Doktor gerekli bilgileri verdikten sonra sırayla katılan herkesin isim ve telefon numarasını aldı. Buraya dikkat! Telefon numaraları alındıktan sonra doktor bu numaralardan arayıp randevu verileceğini söyledi. Yani önlere oturursanız sıra daha çabuk geliyor. Öyle de oldu. Çıktıktan 15 dakika sonra arandım ve ertesi gün randevuya çağrıldım. O gün akciğer filmi ve solunum testi yapıldı, ertesi gün kan tahlili. 3 gün sonra da sonuçları kontrol ve tedavi yöntemini belirlemek için çağrıldım. Bu kontrolde doktor ufak bir soru cevap testi yapıyor ve durumunuza göre ilaç kullanıp kullanamayacağınızı belirliyor. Ben ilaç kullanabilir sınıfına girdiğim için reçetemi yazdı. Eyüp toplum sağlığı merkezine gittim ve hiçbir ücret ödemeden ilacımı aldım. İlacın bittiği gün tekrar kontrole çağrıldım. Sanırım duruma göre devam dozunu belirleyecek.

    İlaçla ilgili deneyimlerim ise şöyle; bugün 6. gün. ilk 3 gün belki psikolojik belki ilacın etkisiyle daha az sigara içtim. 4. ve 5. gün alkol aldım. Sanırım bu yüzden ilacın bi etkisini göremedim. Ancak ilk 3 gün sigaradan bi tat, keyif almadım. İçmeyi unutum. İçtiğimde alışkanlıktan içtim. Uykuya etkisi ise; daha çok uyur oldum. Gece gördüğünüz sayısız HD kalitesinde rüyalar sayesinde her rüyanın sonunda uyanıp gerçek hayata dönmeniz neticesinde sabah zor uyanıyorsunuz. Şimdilik iyi gidiyor.

    Ve unutmayın ilaçtan mucize beklemek anlamsız. Önce kafanızda bitirin. Sigarayı bırakacağınıza kendinizi inandırın ilacı ise takviye olarak düşünün. Daha sonra da bırakan insanların başarı hikayelerini okuyarak kendinizin de bırakacağını ve bıraktığınızda kendinize ne kadar büyük iyilik yaptığınızı düşünün.

    Daha önce bu yazıyı yazmışım. İstanbul'da Eyüp civarında oturanlar fazla beklemeden ilacı anlattığım yöntemle alabilirler.
    11. günden itibaren hiç sigara içmedim. 2. kutunun sonuyla ilacı da bıraktım. Şuan kendimi daha sağlıklı, daha rahat hissediyorum. Yanımda biri sigara içerken hiç canım çekmediği gibi kokusu inanılmaz rahatsız ediyor. Hatta yeni içmiş biri yanıma geldiğinde o pis kokusu bile sigarayı bırakmak için yeterli bir neden diye düşünüyorum. Amaa şu da var ki bazı alışkanlıklar kolay geçmiyor. Evet sigaradan tiksiniyorum ama yıllardır süregelen alışkanlıklar hala aklım getirmiyor değil. Mesela bu aralar yazın da gelmesiyle mangal başında alkolle beraber "şimdi bi tane yaksam ne iyi giderdi" diye çok düşünüyorum. Ama içen birisinden kokusu geldiğinde tiksinti oluşturuyor. Zaten 3-5 saniye sonra da geçiyor o istek.

    Edit:Bu arada sigarayı bırakalı 68 gün olmuş. 275 TL cepte kalmış. Ben yine içiyormuş gibi aylık olarak bu kadarlık parayı atıyorum bi kenara. Artık neye kısmet olursa :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arecel -- 7 Mayıs 2016; 10:49:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rovaniemi

    Sig. Bırakma poliklinik ine gidip bu ilacı ne kadar temin edebiliyoruz?

    Ne kadar derken?

    Eğer para soruyorsan ücretsiz
    Zaman soruyorsan ilaç varsa aynı gün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 gün oldu başlayalı. ilk başlarda hiç umudum yoktu yine sigara içyordum.2. hafta sonrası sigarayı zaman zaman aramaya başladım ve günde 7 8 tane içiyordum. Son 1 haftadır günde 3 4 taneye düşürdüm. 2 gündür hiç içmiyorum canım istemiyo yanımda içenler olduğunda bazen canım istiyo ama oradan uzaklaşıyorum bakalım zaman ne gösterecek
  • Bu ilacın yan etkileri nelerdir?Kimse pek bahsetmemis prospektüsü ekleyebilir mi birisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _zamazingo

    Bu ilacın yan etkileri nelerdir?Kimse pek bahsetmemis prospektüsü ekleyebilir mi birisi.

    Bugün sigarasız tam bir hafta oluyor. İlacın 14., sigarasız ise 7. gün. Çok mutluyum , bu kadar kolay olabileceğini hiç tahmin etmezdim.

    Yan etkiye gelince, çok kısa süreli mide bulantısı hariç bir yan etki hissetmedim. Bir arkadaşımda alerji yaptığını öğrendim. Bu sebeple ilacı kestiğini söylemişti.
  • amanshon72 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bi yan etkisini görmedim. prospektüsünü akşam yüklerim.
  • İlaç kullanımı bitti
    Sigarasız 87.gün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam 7 ay oldu bu ilaçla sigarayı birakali. Yanlız bu aralar sanki dün bırakmışım gibi canım istiyor. Bazen aklimdan çıkmıyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Zor dayanıyorum. Tekrar başlamaktan çok korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 Yılının Ekim ayında bıraktım arada içtiklerim . Alkolün yanında vs içtiklerim oldu . Normal bi şekilde devam ettim tekrar canım istemedi uzun süre içmedim ama bu ara yine yokluyor etrafımda içen çok . İçilen ortamda durmasamda yinede canım istiyor arada . Nerdese 1.5 yıl olmuş tekrar başlamak gibi bir hata yapmam ancak arada içtiklerimden çok pişman oluyorum hiç olmasın istiyorum . Tavsiyesi olan varsa dinlerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umut Aşkın

    2014 Yılının Ekim ayında bıraktım arada içtiklerim . Alkolün yanında vs içtiklerim oldu . Normal bi şekilde devam ettim tekrar canım istemedi uzun süre içmedim ama bu ara yine yokluyor etrafımda içen çok . İçilen ortamda durmasamda yinede canım istiyor arada . Nerdese 1.5 yıl olmuş tekrar başlamak gibi bir hata yapmam ancak arada içtiklerimden çok pişman oluyorum hiç olmasın istiyorum . Tavsiyesi olan varsa dinlerim

    Sevgili kardeşim, sigaranın öyle veya böyle hiç bir faydası yoktur. Zararlarını ise saymakla bitiremezsin. Hazır kurtulmuşken, asla geri adım atmamalısın.

    Sigara insanı köleleştirir ve iğrenç bir hale sokar. Kendi kendinden nefret edersin. Bir zamanlar böyleydin hatırlarsan. Şimdi tekrar o günlere dönmek mi istiyorsun yoksa?




  • amanshon72 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten sigarayı tekrar içmememe sebep olan en büyük etken champix kullandığım zamanlarda çektiğim sıkıntılar . Ve üzerinden geçen o kadar zaman . Zaten kokusundan tiksiniyorum arada içtiklerimden sonra üzerime sinen koku daha sonrasında olan pişmanlık . Tekrar başlamıycam ama nasıl bi meretse üzerinden o kadar zaman geçti hala aynı şekilde yokluyor arada . Buraya yazmak iyi oluyor gerçekten ilk buraya yazarak bırakmıştım herkese selam olsun burdan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umut Aşkın

    Hocam zaten sigarayı tekrar içmememe sebep olan en büyük etken champix kullandığım zamanlarda çektiğim sıkıntılar . Ve üzerinden geçen o kadar zaman . Zaten kokusundan tiksiniyorum arada içtiklerimden sonra üzerime sinen koku daha sonrasında olan pişmanlık . Tekrar başlamıycam ama nasıl bi meretse üzerinden o kadar zaman geçti hala aynı şekilde yokluyor arada . Buraya yazmak iyi oluyor gerçekten ilk buraya yazarak bırakmıştım herkese selam olsun burdan

    Valla bu halinizle insanlara güzel örnek oluyorsunuz. O açıdan tebrik ederim :)




  • amanshon72 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam etrafımda önerip bıraktırdığım çok arkadaşım var . Biraz irade lazım bu ilaçla beraber sadece en önemlisi bırakma isteği tabi onu unutmamak lazım
  • Forrestt. kullanıcısına yanıt
    korkuttun bak şimdi beni baya bi başarısızlıkla sonuçlanan bırakmalarımdan sonra daha 41. günüm 41. kere maşaallah
  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    reyiz ilk bırakma girişimin mi?
  • asaf_ A kullanıcısına yanıt
    Daha önce 4 defa denedim
    2 ay
    3 ay
    3 ay ve 5 ay

    Ama bu kadar kesin kararlı değildim, hep ara verdiğimi düşünerek bıraktım. Şimdi bir daha kullanmayacağım diye bıraktım

    3 ay bitti sayılır
  • 
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.