Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (466. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.594
Cevap
166
Favori
1.454.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: semamca_07

quote:

Orijinalden alıntı: Forrestt.

Göz boyama diye birşey yok. Buradakilerin yüzde sekseni devletten ücretsiz aldı bu ilacı. Siz gündüz içmiyorum akşam eve gidince içiyorum derseniz size ilaç tabiki vermezler. Sizden önce sigarayı bırakması gereken daha tiryaki insanlar var.

ben bir daha arayıp şansımı deniyeceğim o zaman.daha tiryaki olup 4 paket içenmi var? tiryaki tiryakidir sonuçta 1 paket sigara içmek büyük sorun benim için hayat kalitemi tamamen etkiliyor.ayrıca haberlerde herkese bu ilacın verileceği çıkmıştı aylar önce bende sigarayı bırakmak istiyorum ama kendi irademle bunu yapamıyorum o yüzden devletten yardım istedim ne var bunda yıllardır sigortam ödeniyor ayağımı burktuğum için sadece 1 kere hastaneye gittim.

İlacı almak için sizde biraz politik olun o zaman. Bir günde bir paket içiyorum diyin. Sabah kalkınca ilk sigaram vazgecilmezim diyin. Alın ilacı.
    Sabah içmiyorum akşamları içiyorum derseniz vermezler ilacı. Sisteme belli verileri girmesi gerekiyor doktorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D69CADB72 -- 8 Aralık 2015; 7:14:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mehmet23 M kullanıcısına yanıt
    sizdede kabızlık olmuşmuydu?
    hemen hemen aynı durumdayız. bende ilacın 7. gününde sigarayı ilacın 3. haftasında da ilacı bıraktım. şimdilik iyi gidiyor. tek sorunum kabızlık. sizde de bu sıkıntı var mı? geçen denememde sırf bu yüzden direncim kırıldı ve 2 ayın sonunda yine başladım. Başlamak istemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: subasi66

arkadaşlar ilaç şimdi ücretsiz mi? sigara bırakma hattını mı arıyoruz nasıl bir yol izlemem lazım ?

HALA ücretsiz mi bilmiyoırum ama size en yakın sigara bırakma polikliniğini arayıp öğrenebilirsiniz.
    Eğer ücretsiz ise randevu alıp muaeyene olup ilaçlarınızı alabilirsiniz.

Ben de bir ekleme yapayım.5 ay oldu sigarasız.Champix ile bıraktım.
    İnanıyorum ki champix olmasa bırakamazdım.

AMAAAA ŞU ÇOK ÖNEMLİ

İlaç bıraktırıyor fakat sonrası tamamen irade.Mesela bazen canım çok istiyor ama içmiyorum,dayanıyorum.
    15 senelik günde 1buçuk paketten sonra temiz olmak güzek bir duygu ama hala istiyor canım

herkese başarılar :)
  • Merhabalar herkeze,okadar şeyler yazılmış çizilmişki sigara bırakma üstüne.belki konularda geçmiş olabilir ama ben göremedim.benim sorum yani kafama takılan şey bu ilaç anladığım kadarıyla çok başarılı ve etkin.ama bu ilacı kullanırken vücudumuza ne kadar zararı vardır bunu öğrenmek istiyorum.ben tahminimi söylüyorum sigara kadar zararlı olabilir düşüncesindeyim veya yanılıyor olabilirim,bana bu konuda ayrıntılı detaylı bilgi verebilecek arkadaşları bekliyorum.yaşım 36 14 yaşından beri içiyorum irade 0 bu ilacı kullanarak bu pislikten kurtulmak istiyorum bana yardımcı olun lutfen :((

• Arkadaşlar baştan şunu anlayalım bu ilacın hiçbir yan etkisi günde içilen bir adet sigara kadar bile zararlı değil. Ben bu ilaçla bıraktım. 61 gündür ağzıma sürüyorum çok şükür. İlacı bıraktım yan etki yaptığı için. Bir buçuk ay sonra kaşıntı yaptı bende. Vücudum kabardı hastaneye gitmek zorunda kaldım. Onun haricinde aç karnına içince mide bulantısı yaptı. Uzun uzun rüyalar gördüm. Bunlar olacak gayet normal. Çünkü ilaç çok etkili arkadaşlar. Ama çok absürt bir durum olsa sağlık bakanlığı vermez diye düşünün. Kaç kişi bıraktı bu ilaçla. Konuda veya başka yerde intihar eden kendini kesen hiç duydunuzmu ben duymadım. Arkadaşlar sigarayı bırakmak temiz nefes almak inanın herşeye değer. Kararınızı verin siz yüzde 20 isteyin yüzde 80i ilaca bırakın. Kurtulun..

• Tamam arkadaşım bu gün bu ilac ı alacağım ve bırakacağım bu pisliği.günde aç karnına altı yedi sigara içip ve toplamında bir paket sigara içiyorum.bu ilacın günde bir paket sigara içmenin yanında ne kadar zararı olabilirki? Ayrıca her gün paket başına 7€ ödüyorum.Bırakacağım

• Arkadaşlar 153 gün oldu bırakalı. 2. Aydan sonra canım hiç istememeye başladı. Aklıma bile gelmiyordu. Fakat son 2 gündür çok feci yokluyor. Bu tip şeyler hiç geçmiyor mu ? Arada canımız isteyecek mi hep bu şekilde..
  • selam sigarayi birakali 18 gun oldu sigara icme istegi hafif geliyor asil mesele yillatin verdiği alışkanlık cay alip oturuyorum elime cebime atiyorum sigara yakmak icin tabi bilinçsiz oluyor tamamen el ve beuin alışkanlıkları. bazen kendime guluyorum bu hareketleri yapinca çözdüğüm birşey var oda sigaraya asil bağımlı olan beyin ve piskolojiymiş

• Ben 27 Kasım tarihinde ilacı kullanmaya başladım ve ilacın 14. günü yani 10 aralık akşam saat 21:30 da son sigaramı içtim ve sigara ile vedalaştım. 13 Aralık Pazar günü saat 15:30 itibarı ile de sigarayı bırakalı 2 gün 18 saat olmuş.

Lise 3 ten yani 17 yaşından beri 18 yıldır her gün en az 1 paket çoğunlukta ise 1,5 paket sigara içerdim. Bu ilacı kullanmaya karar verdim. ilk 10 gün boyunca hiçbir şey yoktu, aynen 1-1,5 paket içmeye devam ettim, fakat 12-13 ve 14 üncü günler ise ilacın etkisi gözükmeye başladı bende, dumanı içime derin çekince kusasım geliyordu, dumanı az çekersem olmuyordu, tabi bu günün 24 saati öyle olmuyordu ama nerden baksak en az 14-15 saati böyle oluyordu.
    Sonra 14 üncü gün dumanı azda çeksem kusma hissiyatı oluyordu, kendi kendime dedim vakit galibe bugün, sigara sayısını da akşam bırakacak şekilde ayarladım ve fosur fsur zorla içmeye devam ettim ve akşam saat 21:30 her zamanki gibi çayımı aldım balkona çıktım, dua ettim Allah'ım bu içeceğim son sigara olsun sen kurtar beni bundan yardım et dedim ve son sigarayı yaktım ve sen son sigaramsın artık senle yolumuz ayrılacak inşallah, ömür boyu seni içecek senle yaşayacak halim yok, senle bu şekil devam edersem zarar görürüm dedim ve dumanı içime bir çektim kusacak gibi oldum derken dumanı az çektim kah çok vs derken iyice kusacak hale geldim elveda dedim ve sigarayı söndürdüm.

O andan beridir sigara içmiyorum ve canım da istemiyor. Ha içmeye devam etsem edebilirmiydim evet edebilirdim, içerdim de, ama ben sigarayı bırakmak istediğim için bu tiksinti durumunu kendim için fırsat olarak gördüm ve bu fırsatı değerlendirdim, sigaradan derin bir nefes çekince mideyi boşaltacaktım :))
    18 küsür yıllık bir alışkanlığı bırakmaya çalışıyorum, biyolojik olarak değil ama psikolojik olarak alışkanlık olarak bazen sigara yakasım geliyor. Ama canım istemiyor sadece psikolojik bir alışkanlık.

Ben ilacı aç karnına içiyorum mesela sabah kalkınca ilacı içiyorum akşam yemekten 1-1,5 saat önce yine ilacı içiyorum ve İlaçtan yana da herhangi bir yan etki olmadı bende çok şükür, arkadaşım kullanıyor onda da bazen sadece ufak bir baş ağrısı o kadar, o da ilaçtanmı bilmiyorum, o ilaçtan olduğunu söylüyor.

Sigara yokladığı zaman şunu düşünmeye başladım, hiç sigara içmemiş insanlara muhakkak birileri sigara ikram etmiştir veya bazı ortamlar gereği sigara onlara yak beni demiştir, ama onlar hayır demeyi bildiklerinden yenilmemişlerdir. Zamanında ben de diğerleri gibi hayır diyemeyip başladım bu merete, aynı o duygunun ilerde de beni yoklayabileceğini düşünüyorum.

Sigarayı bırakan arkadaşlardan o yoklama duygusunun şiddetini süresi ve sıklığı vs oluyor ise şayet bir bilgi alsak çok makbule geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet0178 -- 13 Aralık 2015; 15:48:44 >

• muhammet0178 M kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun abi tebrik ederim sigarayı bıraktığın için. dediğim gibi benim 153 gün oldu. 5 aylık bi süre. ilk 2 ay çok feci yokladı. bende 8 senedir içiyordum. günde 2 paket içiyordum. bide severek içiyordum. senin yaptığın gibi son sigaramla vedalasamadımda. ilacın 22.gününde kafama esti birden bıraktım.ilacın 30.gününde ilacıda bıraktım.çünkü çok fazla yan etkisi oldu bende. ilk 2 ay yılların verdiği alışkanlıkla çok zor geçebiliyor. ama en fazla 10 dk sürüyor. rüyalarına girebilir. ben hergün rüyamda görüyordum. sabah vicdan azabı ve pişmanlıkla uyanıyordum sigara içtim diye. o derece gerçekçi rüyalar 2 aydan sonra istek falan kalmıyor.rüyalarda çok nadir olarak görüyorsun. 2 3 gündür canım istiyor ama. rüyamda görmüştüm çünkü. bugün sınava gittim. sigarayı bıraktıktan sonraki ilk sınavımdı. herzaman okul bahçesinde 2 3 tane içmeden girmezdim. oyüzden kötü oldum bugün biraz. tamamen alışkanlık.. ama ilk günlere göre atlatması çok çok çok kolay. geçecek zamanla emin olun. inşallah başlamazsınız tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 13 Aralık 2015; 16:06:14 >

• Kurtulalı 22 gün oldu yan etki olarak ağız kuruluğu oldu başka yan etki hissetmedim arada aklıma geliyor ama o da alışkanlıktan galiba gerisi gayet iyi ilacım 2 aylık eczaneden aldım son ay ilacını alsam mi diye düşünmeye başladım kullananlardan tavsiye alsam nasıl olur

• Allah razı olsun hocam, inşallah Allah tamamen bu meretten kurtulmayı da nasip eder. Senin maşallah baya olmuş, benim de şimdilik iyi gidiyor, ara ara alışkanlık olması hasebiyle yokluyor ama, pek oralı olmuyorum ve aklıma getirmeyince de geçip gidiyor zaten. Bu arada sigaranın filtresinde domuz kanı olayı da varmış.
  • yoklama oluyor ama öyle şiddetli değil bosluk gibi 30 saniye sürmüyor hemen başka şeyle ilgilenirseniz hatirladiginizi bile unutuyorsunuz.birakmayi dusunenlere agiz tadi ole bir duzeliyor ki cayin tadi bile sanki ilk defa icmis gibiyim haz almaya basladim

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.