Şimdi Ara

Lisanslama ve YEY Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar yeni çalışmaya başlayacagimiz bir sirkette

Microsoft Türkiye YEY'den bazı evrak gelmiş ilk defa görüyorum ne yapmamız gerekiyor?
    http://www.microsoft.com/turkiye/yey/default.mspx

şirketi 7 masaüstü 2 laptop kullanıyoruz

7 pcde Microsoft Win Xp Pro Eng Upgrade open No level lisansı var ama bunlarında altında Oem lisans olması gerekiyor alınan lisans OPEN UPGRADE ama şirkette ne oem lisans ne lisans etiketi nede fatura sadece OPEN Lisans faturası var bildigim kadarı ile suanki sekil itibari ile yasal degil bu lisanslar ?

ben bunlara Win 7 Pro Kutulu vermek istiyorum ( yani lisans pcden bagımsız olmasını istiyorum ilerde pc degisince lisans geçerligini yitirmesin..

dogrumu yapıyorum ? eger yanlıssa nasıl bir yol izlemem gerekiyor amacım suanki sistemi lisanslı yapmak birde lisans makina degisincede geçerli olması ?

ofis 2007 için yeni lisans aldıracagim aynı şeyi onun içinde düşünüyorum bagımsız olması ?

Birde Artık makina toplayım oem lisans verdigimizde geçerli olmayacakmış bilgisi olan varmı ? sadece büyük üreticiler oem kullanabilicekmis Asus.hp.toshiba.sony.dell gibi oem üreticiler?

Tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44Serkan44 -- 29 Ocak 2010; 17:58:54 >

• normalde open lisansı altta pro sürüm olan pclerin üzerine verilmesi gerekir. Bir de şöyle bir open lisans işlemi vardır. mesela bu 7 bilgisayarda kacak lisans var bunları lisanslamak için ggwa olarak open lisans verilebilir ama bu da oem gibi işler yani o lisans farklı pc'ye taşınamaz ama diğer özelliker açısından open lisans gibi olur.

kutu lisans win 7 pro verebilirisin tabi problem olmaz en saglıklısı. pc değişse dahi diğerinden kaldırıp yenisine ekleyebilir. hatta ultimate bile verebilirsin (dil değişikliği açısından) ofis 2007 lisanslarını open lisans olarak almanı tavisye ederim şiddetle. işletim sisteminde oldugu gibi altta pro ürün olmasına gerek yok ve baska pc'ye de taşıyabilirsin. hem alt sürüm 2003 de kullanabilirler hem de ofis 2007'yi SA (software assurance) anlasmasıyla alırsan , ki ekstra ücrettir bu, office 2010 cıktıgında ücretsiz geçiş sağlayabilir. bu da dilerse 2003 dilerse 2007 dilerse 2010 kullanacagı anlamına gelir.

toplama pc ile birlikte oem lisansın satılmaması gibi bi saçmalık olamaz. microsoft para kazanmak niye istemesin ki

• Pascal.Nouma cok tşk ederim cevapladıgın için..

win 7 kutulu aldıraacagim

ofis te open aldırmayı düşünüyorum yeni sürüm konusunda ciddi avantajı var..

bu soruyu çözümpark'kada sordum hakan bey cevaplamış oda yazmıs yakın zamanda oem'ler tekel altına alınacakmıs..

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.