Şimdi Ara

Battlefield: Bad Company 2 Ön İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
18.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Davetsiz Misafirler yine iş başında...

    FPS kategorisine baktığımızda kimse Call of Duty'nin ve Activision'ın bu konuda en iyi veya " en iyilerinden biri" olduğunu inkar edemez herhalde, özellikle "Modern Warfare" den sonra iyice FPS pazarına kendini kabul ettiren CoD serisi Electronic Arts'a ecel terleri döktürüyor. Aslında biraz da Electronic Arts'ın bazen başarısızlıklarına sevinmiyor değilim. Geçtiğimiz dönemlerde "tekelleşme" yolunda hızlı adımlar atarak oyun endüstrisini tehlikeye sokan EA'in bir kaç derse ihtiyacı vardı kanımca... EA'in, Medal of Honor'ı ilk çıkardığı zamanları hatırlayın, ne kadar el emek göz nuru oyunlardı, bir de son çıkan oyunlarına... Amacım kesinlikle EA'i karalamak değil yanlış anlaşılmasın, anlayamadığım tek nokta neden bu denli büyük bir şirket biraz daha emek ve harcama yaparak daha iyi yapıtlar ortaya çıkarmıyor?

    ''



    Herneyse lafı fazla uzatmadan oyunumuzu tanıtmaya geçiyorum. EA'de şu sıralar bir hareketlilik olduğunu kabul etmeliyim. İlk önce Medal of Honor serisini "sil baştan" yapmaya karar verdiler, ardından da güzel bir çizgisi olan Battlefield serisinin son çıkan oyununun devamını çıkarmaya hazırlanıyorlar. Mart ayının başında çıkacak olan Bad Company 2, birinci oyunun kaldığı yerden devam edecek.

    İlk Bad Company'de oyuna gelen en büyük yenilik hiç şüphe yok ki yıkılabilen bina ve duvarlardı. Bir duvara bomba atın, BUM! ve ortada duvar adına bir şey kalmadı... Oyuna gerçekçilik katmak uğruna böyle bir özellik gerçekten harika sonuçlar doğurabiliyor. Ancak ilk oyunda her duvarın yıkılmadığını görünce insanın hevesi kırılıyordu diyebilirim. Aslında ilk olarak bu özelliği Red Faction oyununda görme şansı bulmuştuk. Çıtayı Red Faction: Guerilla oyununda iyice yükselten THQ ve geliştirici Volition, Bad Company 2'ye ilham oldu diyebiliriz. Bad Company 2'nin geliştirici ekibi DICE "Destruction 2.0" adını verdiği yeni teknoloji sayesinde ikinci oyunda daha fazla yıkım yapabilme şansına sahip olunacağının müjdesini vermişti. Bu yıkımın eskisinden daha gerçekçi ve daha iyi olacağı ancak yine de Guerilla kadar olamayacağı itiraf edildi. Battlefield serisinin baş yaratıcısı Karl-Magnus Troedsson bu konuyla ilgili; "Yeni getireceğimiz yıkım teknoloji diğer rakiplerimizin yaptığı kadar gelişmiş olmayabilir." dedi ve; "Ancak diğer bir yandan biz Bad Company 1'de de yaptığımız gibi bir bölüme 10,000 ağaç koyabiliriz. O yüzden, miktar kalitenin kendisidir" diyerek bu enterasan mücadeleye farklı bir bakış açısı getirmeyi tercih etti.

    ''



    Bu kadar yıkım muhabbetinden sonra oyunun konusuna geçelim  diyorum. Aranızda Three-Kings (Üç Kral) filmini izleyenler var mı? Eğer var ise Bad Company'nin bu filmden esinlendiğini kesinlikle anlamışsınızdır. Preston ve arkadaşları ile ilk oyunda paralı askerlerin altınlarının peşine düşüyorduk. İkinci oyunda da bu tarz aktiviteler yaşayacağız, ancak DICE'den yapılan açıklamaya göre oyundaki karakterlerin değişebileceği yerlerine farklı isimler veya misafir oyuncular gelebileceği yönünde oldu. Şimdiye dek bize açıklanan ve gösterilen içeriklerden yola çıkar isek; DICE, Abkhazi kasabası adında geçen bir bölüm gözler önüne sermişti. Karla çevrili dağları ve mümkün olduğunca açık arazisiyle yine görsel şölen sunan bu bölümde önce keşif gezisine başlanıyor daha sonra Bad Company kardeşler, donmuş bir gölün üzerinden geçerek, Rusların bir kamyona birşeyler doldururken gizlice seyretmelerine tanık oluyorlar. Ardından Sarge, birinin boğazını kesince ortalık yine tanıdığımız bildik, Battlefield savaş alanına dönüşüveriyor, pencerelerden atılan RPG'ler, gelişigüzel atılan bombalar ve yine insanlar değil silahlar konuşuyor...   

    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız





    Minimum sistem gereksinimleri:


    Önerilen sistem gereksinimleri:







  • Dün Xbox 360 betasını deneme fırsatı buldum ve çok beğendim. PS3 betasını da oynamıştım. Xbox 360'ı da oynayınca oyunun oldukça keyif verici olduğunu bir kez daha anladım. Özellikle gerçek savaş hissi ve paraşütle atlama gibi küçük detayları ile oyun oldukça ön plana çıkmayı başarmış.

    Kısacası DICE gene yapmış yapacağını
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Temmuz 2010; 10:07:30 >
  • Bence ilkinden daha iyi olacak gibi gözüküyor
  • evet dogru tespıt arcade adam oldurme oyunu degıl GERCEK SAVAS OYUNU
    bınaların yıkıması tank kullanımı parasutle atlama ucak heıkopter kullanımı vs...
  • Dün betasını oynuyordum. Karşıdan bir helikopter geliyor. Bu sabit roket atarı bir ateşledim. Bir tanesi direk atladı zaten roketin geldiğini görünce. Ardından ekranda triple kill + Vehicle bonusu alınca çok mutlu oldum.

    Oyun gerçekten savaş atmosferi yönünden oldukça iyi. Paraşütle atlama dışında atlarken ateş edebilme de cabası :D
  • Bu fizik olayı bu oyunda can alıcı seviyede güzel .Betası çıktı ama biz full unu bekliyoruz

    Ama oynanabilirlik benim açımdan çok önemli çıkınca görücez
  • 2 Mart gelse de doysak oyuna
  • singlesini çok merak ediyorum.. mw2 kadar olacağını sanmıyorum single olarak ama inş utandırır oyun bizi.. iyi bi rakip gelirse mükemmel olur piyasa için..
  • Güzel olacak inşallah
  • Oynadıkça oyunda bazı enayilikler buluyorsunuz, genelde oyun beğenildi ama deli gibi de hatalar var veya özellikler. İyi ki beta işine girdiler, bu hatalarla ve özelliklerle çıksaydı bu oyun yama manyağı olurduk, başarısını bile etkilerdi serinin.
  • Modern Warfare 2'yi bitirdim , çok zevkli , hayatımda oynadığım en kaliteli oyunların özellerindendi , multiplayer da oynuyorum çok zevkli fakat bir süre sonra eski tadı çıkmıyor gibi , yani hep aynı şeyler sanki , sıkılma yok da çeşitlilik azalıyor.Ama Bad Company 2 çok daha çeşitli gibi geldi gözüme , belki de yeni diye öyledir ama çok ciddi bir rakip bence.
  • Bu yazının inceleme yazısı ile uzaktan yakından alakası yok sen Bad company 1 i oynayıp 2 deki olmasını dilediğin şeyleri yazmışsın. Bad company hakkında bir makale olabilir ama ön incelemeyi(zaten başlık dikkatimi çekti bu neyi incelemiş diye onun için okudum) bırak demoyu bile oynamadan inceleme yasızı diye dilek ve temennilerini yazmışsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lincourt

    Dün betasını oynuyordum. Karşıdan bir helikopter geliyor. Bu sabit roket atarı bir ateşledim. Bir tanesi direk atladı zaten roketin geldiğini görünce. Ardından ekranda triple kill + Vehicle bonusu alınca çok mutlu oldum.

    Oyun gerçekten savaş atmosferi yönünden oldukça iyi. Paraşütle atlama dışında atlarken ateş edebilme de cabası :D

    bende betasını oynadım helikopter felan yoktu herkese ayrı betamı veriyolar ne
  • Battlefield serilerinde her zaman takım oyunu önde olmuştur. Özellikle bir clan oyuncusuysanız ve sesli iletişim kuruyorsanız oyundan
    maksimum zevk alabilirsiniz. Konsollar için diyemeyeceğim ama, şu an bana göre pc'de takım oyunu en iyi oyun halen battlefield 2'dir.
    5 senelik oyun fakat halen ilk günkü zevk ile oynayabiliyorum. Ama merak ettiğim bir konu da var, battlefield 3 çıkması gerekiyordu,
    bad company serileri acaba bir ara oyun niteliğinde mi ? Battlefield 3 çıkış tarihi hakkında bir veri bulamadım.
    Bad company 2'de battlefield 2'ye göre bazı şeylerde kısıtlamalara gidilmiş. Örneğin uçaklar yok, squad birim sayısı düşürülmüş.
    Oyun biraz daha cod serilerine benzetilmiş/benzetilmeye çalışılmış gibime geldi. Ben bf2'den kırpma yapılmadan çok daha güzel yenilikler
    yapılmasını/eklenmesini beklerdim açıkcası.
  • psn e 2 şubattamı geliyordu arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drejtc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lincourt

    Dün betasını oynuyordum. Karşıdan bir helikopter geliyor. Bu sabit roket atarı bir ateşledim. Bir tanesi direk atladı zaten roketin geldiğini görünce. Ardından ekranda triple kill + Vehicle bonusu alınca çok mutlu oldum.

    Oyun gerçekten savaş atmosferi yönünden oldukça iyi. Paraşütle atlama dışında atlarken ateş edebilme de cabası :D

    bende betasını oynadım helikopter felan yoktu herkese ayrı betamı veriyolar ne


    Evet aynı beta. Oyun 4 aşamalı 4 aşamada bitince atackerslar kazanıyor bak şöyle. 1. bölge var 1.bölgeyi atack yapanlar ele geçerince 2. bölgeye çekiliyor def.lar 2. bölge ele geçince 3. bölgeye geçkiliyorlar. 3. bölgede H yazan yerde apache bulunuyor. Tek kullanmanı önermem;) 3. bölge ele geçince son bölge olan 4. bölgeye geri çekiliyorlar yani öldüklerinde orda doğuyorlar falan . 4. bölgede de black hawka benzer bir helikopter var. Bunu tek sürmen bi anlam ifade etmiyor 2-3 kişi öneririm sürmeni.Hadi iyi oyunlar :)




  • Battlefield: Bad Company 2...O KADAR...(ARAÇ BAŞI 500.000 POLİGON) en baba savaş oyunuyla tanışmamıza çok az kaldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diavoloo
    psn e 2 şubattamı geliyordu arkadaşlar?

    4 Şubat.
  • İnceleme güncellenmiştir arkadaşlar :)

    *Levent Polater
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.