Şimdi Ara

EVLENECEKLERE EV EŞYASI VE BEYAZEŞYA TAVSİYELERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
6
Favori
31.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not:Bu liste gerektiğinde ve sık sık güncellenebilir ve değiştirilebilir.Bu listenin hazırlanışında,kişisel bilgilerim ve tecrübelerim etkilidir,ben bilgimi paylaşıyorum,kimseye ürün ve marka dayatmıyorum.
    Sizlerde kendi kullanımlarınızı ve seçimlerinizi yazarsanız,herkesle paylaşırsanız faydası olacağına inanıyorum.

    TÜPLÜ TELEVIZYON >>>>>> 1.LOEWE 2.SHARP 3.JVC 4.SONY 5.PHILPS 6.VESTEL (ucuz) 7.SIEMENS - BOSCH (avantajlı)

    LCD ve LED TV:>>>>>>>>> 1.SHARP 2.LOEWE 3.PHILIPS 4.SAMSUNG 5.PANASONIC 6.VESTEL

    BUZDOLABI >>>>>>> 1. SHARP (fiyat kalite uygun) 2.HITACHI 3.AMANA (iyi ve pahalı) 4.SMEG 4.ELECTROLUX -AEG 5.GENERAL E.

    ÇAMAŞIR MAKİNASI >>> 1.MIELE (kaliteli pahalı) 2.ELECTROLUX - AEG (avantajlı) 3.SIEMENS - BOSCH 4.BEKO

    BULAŞIK MAKİNASI >>> 1.MIELE (pahalı) 2.ELECTROLUX - AEG 3.SIEMENS - BOSCH

    ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE >>> 1. THOMAS (kaliteli ,az pahalı) 2.ROWENTA (kaliteli avantajlı) 3.Fakir (kaliteli fiyat uygun) 4.PHILIPS (avantajlı) 5.DYSON (iyi ama pahalı)

    BUHARLI ÜTÜ >>>>> 1. PHILIPS 2.Homend 3.Braun

    AYGAZ SET ÜSTÜ>>> 1. BEKO 2.TEKA 3.ELECTROLUX

    KOMBİ >>> 1.VAILLANT 2.ISISAN BUDERUS 3.DEMİRDÖKÜM 4.BAYMAK (alman olanı)

    TOST MAKİNASI >>> 1. PHILIPS 2.ARZUM 3.FAKİR 4. TEFAL

    SU ISITICI >>>> 1.Russel Hobbs 2.FAKİR 3. ARZUM 4.Homend

    YEMEK KAŞIK TENCERE TAKIMI >>> 1.WMF 2.Silit 3.FISSLER 4. AMC 5.JUMBO 4.HİSAR 5.Korkmaz 6.CEM
    Not:Dünyaca kaliteli Türk Malı paslanmaz çelik mutfak ürünleri almak için Kasımpaşa-Bahriye Caddesindeki toptancı mağazaları gezebilirsiniz.

    BIÇAK >>> 1.Zwilling 2.VICTORINOX 3.Surbisa (Türk Malı ve Oldukça Kaliteli ve Ucuz) 3.Solingen

    PERDE: 1.BRILLIANT 2.Home Art 3.Taç

    HALI: 1.ROYAL 2.Pierre Cardin

    YATAK >>>>> 1.YATSAN 2.ViSCOLOVE (VİSKOLOVE) 3.İŞBİR 4.YATAŞ

    TEKSTİL HAVLU >>>: EKE Havlu

    ŞAMPUAN >>> 1.Bioblas 2. Bioxcin (pahalı) 3.DFN Zeytinyağlı ve Badem yağlı Şampuan 4.Tresan Şampuan 5.Avoxcin

    BANYO SABUNU >>> 1.Eminönü Mısır Çarşısı Sağ Çıkışındaki Açık Sabuncudaki Bitkisel Sabunlar

    DETERJAN:> 1.BİNGO (EKONOMİK KALİTELİ)

    BULAŞIK DETARJANI:> 1.SODASAN 2.ECOS 4.AMWAY

    Tuvalet (WC) Bezi-Peçetesi: 1.Familia (ekonomik) 2. Papia (pahalı) 3. Solo (ekonomik) 4.Selpak (pahalı)

    DİŞ MACUNU >>>>> 1.Forever Living Brights 2. Amway Glister Diş Macunu

    BEBEK BEZİ >>> 1.Prima 2.Evy Baby 4.Huggies 5.Uni Baby

    BEBEK ŞAMPUANI >>> 1.Hipp 2.Mustela 3.SebaMed

    BEBEK DETARJANI:>> 1.SODASAN 2. ECOS 3.AMWAY

    ANNE SÜT SAĞMA MAKİNESİ: 1. MEDELA ELEKTRİKLİ PİLLİ 2.AMEDA ELEKTRİKLİ 3.PHILIPS AVENT ELEKTRİKLİ

    BEBEK ELEKTRİKLİ SALLANAN BEŞİK: 1.DONDOLİNO (Daha geniş) 2.ELEGANCE SLEEPER (akülü-sarjlı)

    MAKARNA:>>>> 1.Barilla 2. SeLVa 3.Piyale

    ÇAY:>>>>>> 1.BALKÜPÜ(fiyat performans harika) 2.DOĞADAN Altın Başak 3.ÇAYKUR PRESENT(En iyi çay ama pahalı) 4.Lipton Yellow ( iyi pahalı) 5.Doğuş Geleneksel Rize (ekonomik ve tadı fena değil)

    BİSKÜVİ:>>> 1.ETİ

    Çikolata: 1.) Ülker Godiva 2.)Koska

    SÜT:> 1.PINAR 2.Dimes 3.)KAY Keçi Sütü

    YOĞURT:> 1.Danone 2.)PINAR

    PEYNİR:> 1.TAHSİLDAROĞLU 2.MURATBEY 3.KAY

    İÇME SUYU:>>>: 1.SAKA SU 2.Erikli Su 3.)Pınar Madran 4.)Hamidiye Su

    MADEN SUYU (SODA):> 1.BEYPAZARI 2.SARIKIZ 3.KIZILAY
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Bu liste devamlı değişecek,uzayacak çoğalacak.Her geçen gün yeni kategoriler,yeni başlıklar eklenecek.Hiç duymadığınız,bilmediğiniz markaları burda öğreneceksiniz.Sağlık-beslenme-yaşam-eğitim-kısaca hayatla ilgili her alanda kullanılan ürünler burda paylaşılacak.İlerleyen zamanlarda bizzat modellerini de yazacağım.Model geçicidir,yarın yenisi iyisi çıkar,yenisini yazmak zorunda kalırsın,ama markalar genellikle kalıcıdır.Ben daha çok marka danışmanlığı yapmak istedim, ama modeller de paylaşacağız model yazılması gereken ürünlerde.Sizlerinde eklemek istedikleriniz varsa ekleyiniz,araştırıp listeye ekleyebilirim,sorularınız varsa yazınız.



    Arkadaşlar,çok kişiyi ilgilendirecek bir başlık açtığımı ve iyi bir şekilde sunum yaptığımı düşünüyorum.Önem sırasına göre yazdım.Kaliteye göre sıraladım ama maddi durumunuza göre sıralama değişebilir.Birbirimizin tecrübelerine,düşüncelerine ihtiyacımız var.Bilgiye ihtiyacı olacaklara faydalı olmak istiyorsak soru-cevap sohbet şeklinde yazmak yerine açıklayıcı detaylı ve yukarda olduğu gibi sadece ürün- marka şeklinde yazabilirsiniz.Yazanların,en az 3 eşya konusunda önerisini yazmasının başkalarına faydası olacağını düşünüyorum.Eğer seçimlerimin sebeplerini ve detaylarını yazsaydım çok uzun olurdu.Onu da soranlara ayrıntısıyla yazarak cevap veririz ileriki sayfalarda.Ben sunumumu,başkalarının eşyalarını,tecrübelerini analiz ederek ve kendi tecrübelerimi de katarak yaptım.Başka sayfalarda ve başlıklarda beyaz eşya ve benzeri soru soranlara bu başlığın linki verildiğinde faydalı olacağını düşünüyorum.İnsanlar arama motorlarından buralara geliyor ve saatlerce kalıyor doğru karar verebilmek için.Onlara yardımcı olabilmek beni ve sizi mutlu etmez mi ?

    ____________________________________
    -------------------------------------------------
    Etiketler:
    Ev Eşyası,Beyaz Eşya,Beyaz Eşya,Beyaz Eşya Tavsiyesi,Beyaz Eşya Tavsiyeleri,Beyazeşya Tavsiyesi,Beyaz Eşya Önerisi,Beyaz Eşya Önerileri,Beyazeşya Önerisi,Beyazeşya Önerileri,Buzdolabı,Televizyon,Markalar,En İyi Markalar,Kampanyalar,Kampanya,Beyaz Eşya Kampanya,Beyaz Eşya Kampanyası,Evliler,Evleneceklere Tavsiye,Evleneceklere Eşya Tavsiyesi,Evleneceklere Beyaz Eşya Tavsiyesi,Evleneceklere Beyaz Eşya Tavsiyeleri,En iyi Ürünler,Sağlıklı Ürünler,Kaliteli Markalar,Kaliteli Ürünler,Beyaz Eşya Markaları,Tüketici Sorunları,Beyaz Eşya Tamir,En İyi Buzdolabı,En İyi Televizyon,En İyi TV,En İyi Marka.
    (Google ve Arama Motorlarından Gelişler İçindir)

     EVLENECEKLERE EV EŞYASI VE BEYAZEŞYA TAVSİYELERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 28 Eylül 2011; 0:38:27 >







  • NetAnket.Net,

    Açtığınız başlıkta fikir ve verilen emek çok iyi, yalnız benimde yaklaşık 1yıldır orumda evlilik hazırlığı üzerine araştırmalarım gösteriyor ki bu tür genellemeler bazen yanıltıcı olabiliyor.

    Nitekim benim tavsiyem, ürün ihtiyacı olan arkadaşların öncelikle bütçelerini belirleyip ondan sonra üründen spesifik olarak özellikle ne beklentileri olduğunu belirtmeleri... Ancak bu şekilde tüketiciye beklediğini veren nokta atış tavsiyeler verilebilmektedir...

    Örneğin, 1500TL lik Çamaşır Makinesi isteyen bir arkadaşımız öncelikle Kısa Programlı olmasına mı, yoksa olabildiğince Sessiz olmasına mı, yoksa kolay kurutmak için Daha Yüksek Devirde sıkmasına mı ihtiyacı olduğunu bir düşünmeli...

    Aynı şekilde bütçesini az çok bilen Buzdolabı isteyen arkadaş Dondurucu kısmı mı yoksa Soğutucu kısmı mı büyük, ya da Sessizliği ön planda olan mı, yoksa Elektrik Tüketimi mi önemli olan mı biraz düşünüp karar vermeli.

    Yukarda verdiğim örneklerde kıyaslamalar zıt ve birarada bulunmaz değildir, sadece hepsi birarada bulunduğu şekilde bütçenize uymayabileceğinden kendinizi ifade ederken bir sıralamaya koymanızda yarar vardır.

    Bu şekilde yazılan tavsiye isteklerine dediğim gibi en uygun tavsiyelerle, hangi markanın hangi ürününün daha uygun olduğu yazılacaktır.

    Bu tavsiye/yorum ihtiyaçlarınızda özellikle profesyonel bilgiye sahip arkadaşımız candogan62'nin önceki mesajlarını okumanızı tavsiye ederim...




  • Forumda beyaz eşya ile ilgili yazıları en az 8 aydır dikkatle takip ediyorum.Başlığını açtığım şekilde faydalı olacağına inandığım bir başlık bulamadım.Candoğan isimli üye arkadaşımızın teknik bilgilerinin de iyi olduğunu gördüm.Ben de insan kaynakları halkla ilişkiler uzmanı olmamın yanında yıllardır hayatı ilgilendiren her alanda okuyan araştıran biriyim.Burda,sizinde belirttiğiniz detaylar içeren çok geniş içerikli,belgelere bilgilere,resimlere dayanan yazı oluşturabilirim ama okuyucular çok faydalı da olsa,uzun yazılardan uzak duruyorlar.Genellikle,kim hangi markayı öneriyor cevabı onlar için yeterli olabiliyor,ama neden niçin önermiş ayrıntılarına çok az kişi takılıyor.Ben önerilerimde bahsettiğiniz birçok ayrıntıyı düşünerek yazımı oluşturdum.Ev hayatını ilgilendiren tüm eşya konularında başlığa bilgi desteği sunarak öğrenmeye bilmeye açık arkadaşlara yardımcı olmaya devam edeceğim.Başta da söylediğim gibi,yapmak istediğim,sunmak istediğim türde bir başlık ve bilgi sunumu forumda bulamadım.Eleştirmiyorum ama yazılar soru cevap şeklinde kopuk kopuk ilerlemiş.Benim amaçlarımdan bir tanesi de sorular gelmeden,insanları sorularının cevabını bulabilmesidir.Arkadaşlar soracakları soruların cevabını zaten forumu takip ederken bulabileceklerdir,tabi bazı arkadaşlarımız forumu inceleme zahmetini yapmadan son sayfadan soru sorup cevap beklemeyi tercih etse de.




  • Anlatamamışım sanırım,

    Şöyle diyelim Buzdolabı konusunda sıralamanız profesyonel bilgili arkadaşların tavsiyeleri ile zaten tutmuyor... Çok eski dayanımlara göre ("10 yıldır kullanıyoruz tık demedi gibi...") yazdıysanızda belirtmemişsiniz...

    Bu bir yana, bu yaptığınız/yazdığınız sistemle; örnek vermek gerekirse, A markasının bütün buzdolapları iyidir demiş gibi oluyorsunuz ki bu doğru değildir...

    Farklı özellikleriyle öne çıktıkları için ürünleri bu tür sıralamak "kime göre, neye göre sıraladınız?" sorusunu direk getiriyor ve arayan tüketiciler tarafından bu şekilde tepki çekiyor zaten....

    Örnek vermek gerekirse bende Buzdolabı 1. Sharp 2.Samsung 3. Electrolux 4. White Westinghouse 4. General Electric diye sıralayabilirim... Dediğim gibi bütün ürünleri iyi olamaz, değildir... Ama bu sıralamayı ürünleri seri kodu ile yapsamda bu problem oluşturuyor...

    Neden çünkü en geniş iç hacime öncelik veren tüketiciye ilk tavsiye Sharp olacakken, en sessiz diyene White Westinghouse (Frigidaire) olacaktır... Uzun ömürlü ürünü kolay bulup satın almak isteyene ise Samsung modelleri öneriyoruz...

    Ya da insanlar gerekçeleri nedeniyle sabit bir markadan edinmek istiyor, ona göre model öneriliyor. Eğer burda sıralamanızı görüp, güvenip o markadan rastgele bir model alırsa bu yanlış yönlendirme olmuş olur değil mi...

    Bu yüzden istediğiniz tarzda bir çalışma yapılmadı inanın... Yoksa candogan62 insanlara tek tek yazmak yerine liste yapıp vermeyi daha çok yeğlerdi. Çünkü bu uğraş paylaşım arzusu olmasa tam bir zaman kaybetme olarak adlandırılabilir ve herkesin bol bol zamanı ne yazık ki yok...




  • Öncelikle ayrıntılı yazınızdan dolayı teşekkür ederim,bu iyi niyetli bakış açınızın göstergesinin daha önplanda olduğunu göstermekte.İnsanlar farklı düşünebilir,siz de farklı düşünüyorsunuz,karar forum adminlerinindir başlıkla ilgili.Ben bu başlığın sağlayacağı faydayı sağlayan bir başlık forumda bulamadım,bu yazımı okuyan arkadaşlar eğer bulurlarsa lütfen bana link atsınlar.Ben farklı bir şekilde bir sunum yaptım.Başlığın ilerleyen sayfalarında ürünlerin teknik özellikleri ve tercih detayları sizin de önemsediğiniz üzere yer alacaktır.Kimse uzun ömürlü diye,çok sesli ve işlevsiz,amacı iyi yıkamak olan ama iyi yıkayamayan bir samsung almaz.Ben marka sıralamalarında dikkat ettiyseniz para limitini düşünmedim.Sessizlik,kalite,uzun ömürlülük,işlev,amaca uygun hizmet gibi çok detayı bir arada bulundurarak marka yazdım ve sıralamaya koydum.Forum çalışmaları gerçekten adminler açısından zor çalışmalardır,değişik talepler gelir,acaba şöyle kategori mi yapsak,şöyle başlık altında mı toplasak diye.Forum da şu fiyat altında yada üstünde markalar ürünler diye sınıflandırma yapabilmek kontrol edilemeyecek bir stildir ama isteyenler fiyat sınırına göre de verilen bilgilere ulaşabilirler.
    Ben ürünleri markaları yazdım,bunu yaparken sessizlik,uzun ömür,elektrik harcamalarını da göz önünde tutarak sıralama yaptım,bunu yaparken dikkatli davrandım.Ben sıralamanızda çelişki var diyenlere katılmam ama saygı duyarım,neden katılmadığımı da yazabilirim.Biraz açmak istersem, Sharp buzdolabını 1. sıraya yazmışımdır:Sharp bence hem sessizlikte hem iç hacim de hem de uzun ömürde diğerlerinden iyidir,2. sıraya yazdığım ise yine bütün alanlarda gerçekten 2. sıradadır.Artık bütün markaların,her alanda değişik modelleri zaten bulunmaktadır,ben marka bilinci yansıttım,marka güveni yansıttım.Burda,geniş iç dizayn,güçlü devir istiyorsan Samsung yada LG kullan diyerek,sık sık sorun çıkaracak bir çamaşır makinasını sırf iç hacim için tavsiye edemem.

    Burda,bu başlıkta,birçok BOSCH,Siemens,ISISAN,özellikle Arçelik çalışanlarından,yetkililerinden çok eleştiri alacağımı zaten biliyorum.Kuzgun kendi yavrusunu en iyi bulurmuş derler.Ben tarafsız olarak bilgi vermeye çalışıyorum.Verdiğim bilgilerin bazı firmalarının satışlarını etkilemesi benim için tuketicinin kazancının önüne geçemez.




  • Sn. NetAnket.Net,

    Üstteki mesajlarımda yapmak istediğiniz iyi niyetli yaklaşımın tarzı konusunda "şekil" yönünden elverişli olmadığını size açıklamaya çalıştım. Ama siz bunun halihazırda neden bulunmadığından daha çok, bulunmayışını bir sorun görmeniz nedeniyle uğraşmakta kararlısınız başarılar dilerim...

    Eleştrilere katılmayacağınızı ama saygı duyacağınızı söylemişsiniz fakat yukarıda ki yazılarınızı "içerik" yönünden ele alırsak çok yanlış sıralamalar var inanın...

    Siz sadece kendi deneyimlerinize göre yazıyorsunuz, ve bunları tek tek inceleme yaparak profesyonel bilgi ile yapmadığınızı belirtmeniz gerekir.. Ki bende böyle yapmadığımı, ama böyle yapan arkadaşları sürekli okuyarak alıntıladığımı/okuyarak öğrenip paylaştığımı her seferinde söylüyorum..

    Bu forumlarda tavsiye isteyen insanlar çok iddalı yazılara zaten itimat etmiyor, göreceksiniz "Buzdolabında 2. sırada Beko gelir" algısı oluşursa insanlar ters psikoloji ile yalın eleştiriler yazabilecektir. Açıklık getirmek gerekirse zaten forumda BEKO Buzdolabı tavsiye edildiğini ben ancak çok düşük bütçeli isteklerde, ya da mecburi BEKO almak zorundaki arkadaşlarda gördüm... Nasıl bu genelleme bilgisine ulaştınız bilemiyorum...

    Ama umarım burası en azından başlığınızdaki kelimeler sayesinde tutacak ve bir çok insana yararlı olacaktır diye umuyorum.

    Ama ürünü kendince inceleyip aldıktan sonra, haklı olarak insan yaradılışındaki heyecan ile, "bu ürün çok süper tavsiye ederim" yazan arkadaşların, bir süre incelemeden kullanmadan tavsiye eden arkadaşların ya da bir markadan bir ürün aldığı için markanın her ürününü bilip bilmeden tavsiye eden arkadaşların başına geldiği gibi;

    Bu iddalı hareketinizle bir kişi 'A markasından rastgele bir ürününü alıp' "aldık ama böyle böyleymiş şöyle şöyleymiş" diye sizi sorgularsa çok üzülürsünüz... Sonuç olarakta iyi niyetli bir çaba, yanlış strateji yüzünden heba olabilecektir... Her iki tarafta üzülecektir...

    Bu konular hakkında aslında Beyaz Eşya da tavsiye işini en iyi yapan arkadaşımız candogan62 neler düşünüyor bilmek en iyisi...

    Umarım çabalarınız iyi sonuçlar verir, zaten bizimde yaptığımız ve dilediğimiz burda budur...

    Kolay gelsin...




  • Sharp yada Loewe Televizyonlarının herhangi bir modeliyle bir süre TV
    izlemiş beraber olmuş yaşamış bir kişinin daha sonra Samsung televizyonun en iyi modelleriyle bile Televizyon izlerken zevk alacağına inanmıyorum.Sharp yada Loewe televizyon kullanan bir kişi başka televizyonları bir daha kullanamaz,kullanmak istemez.Sıkıntıdan patlar.


     EVLENECEKLERE EV EŞYASI VE BEYAZEŞYA TAVSİYELERİ
  • LCD ye Toshiba eklememek biraz ilginç .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 25 Temmuz 2010; 10:29:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CATBALCA




    Önyargılı saçmalık...


    Neye dayanarak ön yargılı ve saçmalık diyorsunuz,kısaca yazıp ayrılmak kolay olandır,lütfen detay sebep de belirtin.mesela savunduğunuz bir marka yada modeli anlatın.ben ön

    yargılı olsam 2 marka vermem,yani sharp çalışanı olsam loewe yi de yazmam.Burda fikir paylaşıyoruz,önyargılı demeniz çok kestirme bir yazı.saçma demenizi farklı düşünme

    hakkınız bulunduğuna inanarak anlıyorum da önyargılı olduğumu neye dayanarak söylüyorsunuz.Hiç sharp marka modellerle Tv izlediniz mi?Yada Loewe ile ? Bazı mağazalarda aynı

    görüntünün olduğu değişik markalar yanyana konmuş,içlerinde sharp da var,sharp ile aynı ücret ile satılan Samsung yada Philips yada Sony marka Televizyonun görüntülerini

    karşışaştırabilirsiniz,alın işte ben size kanıtlamak adına detay verebiliyorum,siz de bişeyler sunun.


     EVLENECEKLERE EV EŞYASI VE BEYAZEŞYA TAVSİYELERİ




  • evet DH de bu konu bütün detayları ile çokça dillendirildi,ama olsun kaçırmış olanlar için yenilenmesinde ne behis olabilirki,DH de zaten bu tarz amaçlara hizmette harika bir mediator olabiliyor.bende sadece bütçe ile ilgisini dile getirmek istiyorum, çünki seçenek için marka ve model varda var
  • Bir markaya iyi ya da kötü demek kesinlikle yanlıştır. Her markanın fiyat aralağına göre modelleri vardır .Sizin yazınıza göre 1.sıradaki x marka cihazın 1000 tl lik modeli 3.sıradaki 2000tl lik modelden daha iyidir demek olur ki buna katılmak pek doğru olmaz .
    Tabi haklı olduğunuz Miele Sharp gibi üsütn sınıf makineler dışında : )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

    evet DH de bu konu bütün detayları ile çokça dillendirildi,ama olsun kaçırmış olanlar için yenilenmesinde ne behis olabilirki,DH de zaten bu tarz amaçlara hizmette harika bir mediator olabiliyor.bende sadece bütçe ile ilgisini dile getirmek istiyorum, çünki seçenek için marka ve model varda var


    Bakınız,yazımın ilk mesajlarına da belirtmiştim,marka uzmanlığı ayrı bir durumdur.Benim sunuş şeklim yanlış olsa,ülkemizde basın yayınlarda marka tavsiyeleri olmaz.En çok okunan gazeteler bile teknoloji sayfalarında aynı benim sunumum gibi marka sunumu yapıyorlar.Cep telefonu başlığı koyup,sıra ile marka tavsiye ediyorlar,üstelik gazetelerin haberleri satışları çok etkilediği halde.Yani bir risk olduğu halde.

    Ben ilk mesajlarımda a belirttim,fiyata göre de başlık açılabilir,zaten fiyata göre başlık forumda var.Yani 1000 tl ile neler alabilirim,hangi ürünleri almalıyım gibi başlıklar çok.
    Marka sınıflandırması çopk yönlü bakış açıları ele alınarak yapılır ve ben onu yaparak bu başlığı açtım ve sıralama yaptım.Her markanın yanına neden bunu yazdığımı yazmak yazının anlaşılma kalitesini etkiler.Çünkü çok uzun yazılar okunmadan geçilebiliyor.Buraya giren biri,ister yazıdan etkilenir ister etkilenmez.Ben marka danışmanlığı uzmanlığım altında bunları yazdım.

    Fiyata göre sınıflandırmalar zaten forumda mevcut.İlla onlar gibi fiyat sınıflandırması yapmak zorunda değilim.

     EVLENECEKLERE EV EŞYASI VE BEYAZEŞYA TAVSİYELERİ




  • Çok güzel,mantıklı ve gerekli bir başlık oluşturulmuş.Ayrıca içerik sunumu da anlaşılır ve mantıklı.Bence faydalı olacak bir başlık açılmış.Çok kişiye faydası olacaktır.
    Marka sıralamasının da,konuyu açan NetAnket.Net isimli üyenin bu konuda bilgili ve tecrübeli olduğunu göstermekte.Konu gerçekten enine boyuna genişleyebilecek,
    sebep sonuçlarla yazılar yazılabilecek bir konu ve başlık.

    Marka sıralamasına çoğunlukla katıldığımı belirtmek isterim.
    Para durumu iyi olmayanlar için zaten daha ekonomik markalar sıralamada geriye konulmuş.
    Sıralamadan anlaşılıyorki,orta halli kişilerin talebi Siemens - Bosch yönünde olmalıdır.
    Farzedelim,buzdolabına en fazla 1200 tl verebilecek birinin,tercihi beko değil siemens olmalıdır.
    Çamaşır makinasında da aynı kriterler düşünülmüş.
    Zaten listeye çok belalı,sorunlu markalar konmamış.Ucuz etin yahnisi durumu düşünülmüş.
    Sorunlu cihaz her markada olur,bir marka 1. sırada ve pahalı diye sorun çıkmayacak anlamına gelmez,ama o markanın ürünü genellikle mutlu decek bir kullanım sunar.
    Miele gerçekten fiyatı yüksek bir markadır,onu kullananlar başka marka kolay kolay kolay kullanamazlar.Yalnız miele ninde sorun çıkarak cihazları olmuştur.
    Sharp TV de kalitelidir,aslında fiyatı da çok farklı değildir samsung dan mesela,ama sorun çıkarma konusunda sharp tv ler gerçekten de çok iyi geçmişe sahiptir.
    Samsung LCD TV de çok yol almış gelişmiştir,pazarlama konusunda da çok etkilidir,2000 TL civarındaki samsung ve sharp ürünü karşılaştırıldığında Samsung da sadece yazılı özellikler daha fazladır,ama görüntü kalitesini
    karşılaştırmanızı tavsiye ederim,yazılı olan özelliklere fazla takılı kalmıyalım.

    Bana göre,aynı özellikleri barındıran Tefal marka ütü ile philips i karşılaştırdığımızda,Tefal in,kendi kendini temizleme,elbiseye tabanının kesinlikle yapışmaması gibi özellikleri,kutusunda yazmasına rağmen yerine iyi getiremediği,philips markasının bu özellikleri yıllarca bile yerine iyi getirdiğini iddia edebilirim.Ayrıca fiyatları karşılaştırdığınızda Philips ütüler daha ucuzdur.

    Traş makinalarında ise,braun markası,philips markasından daha avantajlı ve hatta kalitelidir.Yani daha kaliteliyi daha ucuza alırsınız.
    Her alanda en kaliteli markalar yer değiştirebilmektedir.
    Bunların detayları zamanla forumda yeri gekldikçe yazılacaktır umarım,sunumu yapan NetAnket.Net arkadaşımızın da belirttiği gibi,illa ilk yazıda destanlar yazarak bütün detaylar belirtilmek zorunda değil,ki bu zaten yer açısından da imkansızdır.Bir marka neden tercih edilmesi gerektiği soru ve cevapları zaten zamanla kendiliğinden kullanıcıların düşünce ve yazıları ile burda yansıtılacaktır.




  • VESTEL televizyon teknolojisinde geliştirdi kendisini,çamaşır makinası buzdolabında tavsiye etmesem de.
    VESTEL televizyonlarının iyisini yurt dışına satıyor,iyi olmayanları yurt içi pazarda satıyor diyorlar,bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa iyi olur.

    Keşke ülkemizin markaları bizi memnun etse de ülkemizin markalarını kullansak ülke ekonomisine katkıda bulunsak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GSMobiLe


    VESTEL televizyon teknolojisinde geliştirdi kendisini,çamaşır makinası buzdolabında tavsiye etmesem de.
    VESTEL televizyonlarının iyisini yurt dışına satıyor,iyi olmayanları yurt içi pazarda satıyor diyorlar,bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa iyi olur.

    Keşke ülkemizin markaları bizi memnun etse de ülkemizin markalarını kullansak ülke ekonomisine katkıda bulunsak.


    Bakış açınız için çok sevindim ve gurur duydum.İsteriz ki ülkemizde en iyi ürünler üretilsin,ülkemiz ürünlerini kullanalım.

    Ülkemiz bir çok alanda dünyanın en iyi ürünlerini üretmekte ve ihraç etmektedir.Bunlar yazıya döküldüğünde hayli fazla yer alacaktır.

    Elektronik de de iyi ürünler üreten markalarımız vardır.

    Ekonomiyi ve ticareti iyi takip ettiğimizde,yaklaşık 5 yıl içinde beyaz eşya ve elektronik,oto araba gibi konularda ülkemiz dünyada çok gelişecek,dünyada söz sahibi olacaktır.Elektronikte de en fazla ihracat yapan ülkelerde ilk sıralarda olacaktır.Konjöktür bunu da gerektiriyor.

    Özellikle Vestel,ihracatını hayli arttırmıştır.Benzeri şekilde ihracat ve kalitesini arttıran firmalar oldukça fazladır.

    Yalnız şunu da bilmekte fayda var,yıllarca,yerli mal diye tofaş,şahin kartal gibi arabaların milli duygularla alınıp kullanımı sonucunda,daha çok trafik kazası meydana gelmiştir ve daha fazla insan hayatı sona ermiştir.Kazaların çoğunun sebebi kullanıcı hatasından çok araş donanım ve kalite yetersizliğidir.

    Daha sonra yurt dışı markaların tercihi ile hem daha ucuza daha kaliteli arabalar alınabilmiştir.Ülkemiz markaları kaliteli üretsin biz kullanmaya her zaman hazırız.




  • Önceki mesajlar da da geçtiği gibi,ülkemiz 5 yıl içinde elektronik ve oto sektöründe dünyada öncü olacaktır.Öncü olmanın yanında kaliteli ürünler üretecektir.Gelişmeler bunu gösteriyor.Özellikle Alman markalarını satın alma akımı içerisindeyiz.Türk yatırımcılar ve türk şirketler,alanında dünyada söz sahibi olmuş ve iyi izlenim bırakmış,kalite konusunda da olumlu tanınmış alman markalarını alıyorlar.

    Birçok yabancı markanın parçaları ülkemizde,gebzede üretilmekte mesela.Birçok yabancı marka üretimini ülkemizde yapıp başka ülkelere satmakta.
  • Buzdolabı: Samsung, Sharp, LG (aynı zamanda Bosch-Siemens-Profilo XL ve XXL serileri de LG üretimidir), Electrolux Ophir serisi, Electrolux/AEG kombi tipi modelleri, Whirlpool ARC4198, 4178, 8141 ve 8121 modelleri.

    Çamaşır Makinesi: Bosch/Siemens/Profilo S serisi, LG(Arçelik 8144BJ ve Beko 3018A LG üretimidir), Electrolux/AEG, Miele, Bosch/Siemens/Profilo E ve C serisi

    Bulaşık Makinesi: Miele, Bosch active water serisi, Siemens jetmatic serisi, Bosch/Siemens/Profilo E serisi, Electrolux Inspiration serisi

    Tam boy fırın: Bosch/Siemens/Profilo, Ariston/Indesit

    Mikrodalga/kombi fırın:Kenwood, Daewoo, en alt serisi haricinde Arçelik ve Beko

    Midi fırın:Bosch

    Geleneksel tip setüstü ocak:Bosch/Siemens/Profilo

    Aspiratör:Felix

    Ütü:Braun ve Philips

    Toz torbalı elektrikli süpürge:Miele ve Boscj/Siemens/Profilo

    Torbasız kuru süpürge:Philips maraton

    Sulu sistem süpürge:Thomas, Delonghi, Arnica

    Blender:Braun, Bosch, Fakir

    Rondo:Profilo

    Kettle: Kesinlikle çelik olan modeller. Felix cazip şu sıralar.

    Tost makinesi:Kenwood ve Philips

    Katı meyve sıkacağı:Philips


    Not:Bir marka vermek çok yanlış, çünkü bir markanın 2 farklı model ürünü farklı ülkelerde bile üretiliyor olabiliyor. Örneğin Electrolux buzdolabı iyidir demek çok yanlış, çünkü Electrolux'ün İsviçre'den ithal, Avustralya'dan ithal ve Vestel'e fason yaptırdığı buzdolapları da mevcut. Bu yüzden model ve serileri özellikle belirtmeye çalıştım.

    Sıralamam tercih sırasına göredir, rastgele değildir.

    Bu tarz kategorilendirmenin havada kaldığını düşünüyorum. Çünkü detaya yeterince girmek mümkün olmuyor. Bir markanın çamaşır makinesinin 5kg modeli ile 6 kg modeli arasında bile titreşim emme, su tüketim kontrolü vs gibi yönlerden byük fark olabiliyor. Bu da tüketicileri yanlış yönlendirmemize sebep oluyor. Ancak madem genellenme istendi, bana göre vaziyet böyle. Benim açıklamalarımı karışık bulup bu sunumlardan da hoşlananlara alternatif olsun.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 17 Şubat 2010; 0:52:19 >




  • merhabalar bizde beyaz eşya bakıyoruz buzdolabı ve çamaşır makinası profilo marka daha uygun görünüyor bir de uygun olması önemli candoğan bey bize en uygun fiyatlı ve en kullnışlı olanı söylebilirseniz çok mutlu olacağım.teşekkürler
  • mesaj bulunsunda 5 sene sonra bızımde ısımıze yarıya bılır.
  • tteşekkürler cevabınız için T-una.cevap burdan yazmak durumunda kaldım diğer türlü mesaj gönderemiyorum.samsung rt58edew sanırım önerilen di mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.