Şimdi Ara

Modifikasyoncunun takım çantası(yeniden düzenlendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
10
Favori
28.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Görülen lüzüm üzerine konu tarafımdan silimiştir. arg-ist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 6 Nisan 2016; 19:06:36 >

• elektronik işleri için en önemlileri havya, yan keski, kargaburun, pense, avometre vs vs
  • Arkadaşlar başlık KASA modifikasyonunda gerekli aletleri tanıtmak amacı ile açılmıştır.Elektrik ve elektronik modifikasyonu için ayrı başlık açılabilir yoksa konu çok genişler,forumu işgal ediyorsun diye bizi de forumda sepetlerler.
  • @ arg-ist - Hocam güzel bir başlık ve faydalı bir konu. Eminim ki, modifiye işine yeni başlıyanlar için güzel bir kaynak olur.

Arkadaşlar, konuyu sulandırmadan katkılarınızı bekliyorum.

Gereksiz mesajlar silinecektir.
  • Boya için kullanılan malzemeler ve boyalar hakkında da bilgi verebilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: linuxuzman

Boya için kullanılan malzemeler ve boyalar hakkında da bilgi verebilirmisiniz?

Sanırım bu konu ile ilgili birçok başlık var.Ama müsait bir zamanda piyasadaki malzemeler,ve kaynaklar hakkında forumdaki arkadaşların yardımı ile birşeyler yapabiliriz. sizin özel bir sorunuz varsa pm ile yardımcı olmaya çalışırım.saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orijinalden alıntı: linuxuzman

Boya için kullanılan malzemeler ve boyalar hakkında da bilgi verebilirmisiniz?

Sanırım bu konu ile ilgili birçok başlık var.Ama müsait bir zamanda piyasadaki malzemeler,ve kaynaklar hakkında forumdaki arkadaşların yardımı ile birşeyler yapabiliriz. sizin özel bir sorunuz varsa pm ile yardımcı olmaya çalışırım.saygılar.

Kastettiğim, şu kompresörler, airbrushlar ve malzemeye göre kullanılabilecek boyalardı. Mesela metallere hangi boya plastik ürünlere hangi boya gibi.
    teşekkürler.
  • evet bu konuda yardıma ihtiyacımız var. ( metal ve plastik aynı boyalarla olurmu) gibi
  • Linuxman ve kuruerhan PM
  • arkadaşlar dekupajlamı kasa kapağı kesmek daha rahat olur dremellemi???
    ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

arkadaşlar dekupajlamı kasa kapağı kesmek daha rahat olur dremellemi???
    ...

Kestiğin şekle ve kalınlığıda bağlıda bence dekupaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

arkadaşlar dekupajlamı kasa kapağı kesmek daha rahat olur dremellemi???
    ...

Dekupajla büyük kesimleri daha kolay yapabiliriz,küçük kesikler içinse, dekupaj buralara girmeyebilir,dremel tercih edilmelidir. Kesim işinde temel alet dekupajdır.Dremel dekupajı tamamlarsa mükemmel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 8 Mart 2010; 23:09:03 >
  • kasa kestrmeyı dusunuyordum fakat dekupaj aletının uygun fiyatlı olması kasayı ıstedgım gıbı kesmem konusunda benı tesvık ettı almaya..
    sımdı sorum su olarak dekupaj aletıyle kasa kesme plexı kesme, delık acma ıslemlerını yapabılırmıyım? yazılanları okudum ama tam otrmadı kafamda,bı dekupaj aletıyle kasamı modlamam mumkunmu,,dekupaj aletı ıle yuvarlak fan ıcın kesım yapabılırmıyım.bıde yerı gelmısken grıll tel ızgaraları nerden bulabılrım cok yazdım sanırım
  • bunlara gerek yokki , 1 dremelin 1 matkapın olsa tamamdır gerisi hayal gücüne kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 7 Mart 2010; 3:58:01 >
  • zagzirus hocam şimdi olay yapılabilirlik/yapılamazlık'dan çok kolaylık/zorluk meselesi. Yapı itibari ile dekupaj testere ile iş hassaslaştıkça yapmak daha zor olur. Dremel ve benzeri aletler ile de kaba işleri yapmak daha uğraşı gerektirir, bu aletlerin avantajı farklı uç seçenekleri ile farklı işlere uygun hale getirilebilmeleridir. Tek derdiniz metal ve plexiyi düz kesmek ve yuvarlak delik açmak ise dekupaj testere ve bir matkap (ve uygun uç) yardımı ile yapabilirsiniz. Dekupaj ile yuvarlak da kesebilirsiniz ama zordur.
    Izgarayı da oto modifiyecilerden temin ediyorum ben, forumda bunun alternatif yollarının paylaşıldığı bir başlık mevcut zaten ("Mesh nerden bulunur" galiba adı).
    Bir de böyle bir işe kalkışmadan aletleri kullanacak uygun bir ortamınız olduğundan emin olun :)

Dungeonkeeper 1 dremel bir matkap herşeye yetiyorsa, kıl testere niye bu kadar pahalı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zagzirus

kasa kestrmeyı dusunuyordum fakat dekupaj aletının uygun fiyatlı olması kasayı ıstedgım gıbı kesmem konusunda benı tesvık ettı almaya..
    sımdı sorum su olarak dekupaj aletıyle kasa kesme plexı kesme, delık acma ıslemlerını yapabılırmıyım? yazılanları okudum ama tam otrmadı kafamda,bı dekupaj aletıyle kasamı modlamam mumkunmu,,dekupaj aletı ıle yuvarlak fan ıcın kesım yapabılırmıyım.bıde yerı gelmısken grıll tel ızgaraları nerden bulabılrım cok yazdım sanırım

Dekupaj büyük oranda işini görecektir. dekupajla dikkatlice hareket edersen 120 lik fan yuvalarını kesebilirsin,ama küçük delikler için saç ve aleminyumda, saç makkabı gerekir.Dekupajla plexi kesimini tabiiki yapabilirsin , plexi ucuda kullanırsan çok rahat olur.plexide fan deliği için dekupaj veya panç kullanabilirsin.Tel griller bilgisayar parçası satan yerlerde ve sanal mağazalarda bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 8 Mart 2010; 23:14:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DungeonKeeper

bunlara gerek yokki , 1 dremelin 1 matkapın olsa tamamdır gerisi hayal gücüne kalmış

Tabidirki azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz,ama bir dremelle plexi takmak için yan kapağı kestinmi hiç?
  • Bilgiler için teşekkürler ama dremel uçları ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. Mesela elmas uçla ne kesilir gibi.
  • mrbezgin hocam dremel avrupa'nın sitesinde detaylı bilgi ve kullanım videoları bazı uç ve aparatların bir kontrol edin benim işime yaramıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbezgin

Bilgiler için teşekkürler ama dremel uçları ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. Mesela elmas uçla ne kesilir gibi.

Dostum ,bu kesicileri ithal eden ve satan şu iki siteye girersen uçlar ve nerelerde kullanıldığı hakkında yeterli bilgi bulursun
    http://www.e-hirdavat.com/Dremel-Hobi-Aletleri,CA1-30.html
    http://www.canlarteknik.com/BOSCH-AKSESUARLAR,CA1-3.html
    ayrıca dremel hakkında hertürlü bilgiyi bulabileceğiniz
    http://www.dremeltutkunlari.com/ adlı siteden faydalanabilirsiniz. saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 24 Mart 2010; 15:35:03 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.