Şimdi Ara

Nokia, Ovi Maps'de artık ücretsiz adım adım navigasyon desteği sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
69.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en büyük telefon üreticisi Nokia, dev bir adım atarak Ovi Haritalarında (Ovi Maps) de ücretsiz turn by turn navigasyon desteği sunmaya başladı.


    Önceki versiyonlardan yaya ve sesli araç navigasyonu için yıllık abonelik şartı koşan telekomünikasyon devi, kullanıcılarına bundan böyle 70'den fazla ülkede ücretsiz olarak navigasyon hizmeti sunuyor. Yeni versiyon ayrıca ünlü mekanların 3 boyutlu grafiklerini de haritalar üzerinde gösteriyor, en yakın etkinlikleri gösteriyor ve kullanıcıların bilmedikleri bölgelerde daha rahat hareket edebilmeleri için Lonely Planet ve Michelin rehberleri de ücretsiz olarak sunuyor. Ovi Maps ayrıca, kullanıcıların istedikleri mekanları Facebook üzerinden paylaşmalarına da imkan veriyor.


    Şimdilik Nokia X6, Nokia N97 mini, E72, E55, E52, Nokia 6730 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 5800 Xpressmusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia 5230 kullanıcılarının faydalanabileceği Ücretsiz Navigasyon destekli Ovi Maps'i buraya tıklayarak ücretsiz olarak yükleyebilirler.










  • 3 boyutlu grafik sunması güzel ama türkiye haritasında bi tane bile 3d grafikli mekan yok fp1 için de çıkmasını bekliyorum v3.01 de görüntüler akıcı değil takıla takıla gösteriyor
  • süper olmuş valla tam 1 hafta önce iyiki 5800 xm almışım tam oldu ya süperrrr
  • Nokia 5800 Xm kullanıyorum, bu telefon parasını sonuna kadar hakediyor. Son güncelleme ile kinetic scroll ve widget özelliği kazandı şimdi ise bedava GPS'in keyfini sürmeye başladık. Ayrıca yeni çıkan Skyfire symbian desteği sayesinde mükemmel bir tarayıcıya da sahip olduk. Iphone'da bile olmayan görüntülü konuşma zaten mevcut. Nokia'ya bravo diyorum.
  • Google'ı seviyorum...
  • way bea 3d görünüm süper



    menülerde güzel olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tvardar

    Nokia 5800 Xm kullanıyorum, bu telefon parasını sonuna kadar hakediyor. Son güncelleme ile kinetic scroll ve widget özelliği kazandı şimdi ise bedava GPS'in keyfini sürmeye başladık. Ayrıca yeni çıkan Skyfire symbian desteği sayesinde mükemmel bir tarayıcıya da sahip olduk. Iphone'da bile olmayan görüntülü konuşma zaten mevcut. Nokia'ya bravo diyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: effsane_61

    süper olmuş valla tam 1 hafta önce iyiki 5800 xm almışım tam oldu ya süperrrr

    şansılıymışsısn güle güle kullan
  • 3d görüntüler, istanbul ve ankara'daki tarihi mekanlarla sınırlı. Ama maps 3.03'ün çok sağlıklı çalıştığını söyleyebilirim. Rakiplerine göre çok önde bir yazılım. Ayrıca telefon üzerinde yüklü olarak gelen binlerce point of interest(ilgi noktası) var. Mesela size en yakın lokanta, eczane, otel, vb. arayabiliyor ve oraya navigasyonu başlatabiliyorsunuz. Ayrıca bir çoğunun telefon numarası da kayıtlı. Bu en büyük farkı Nokia Maps'in...
  • n97 minide var düzde yok... haksızlık :)
  • iyi güzel hoşta genede operatörlerden gidio kontörler :D
  • arkadaslarben arayuzu yukledım ama telefonda harıta yok,harıtayı bılgısayara baglayıppı yuklıycez acaba?
  • Widget özelliği maaalesef yok hocam bi yanlışlık olmasın...e tabi bahsettiğimiz widgetler iphone samsung vb lerinde olduğu gibi ise..:) sürükle bırak sadece mennu düzenlemsinde oluyorki bi sonraki sürümde ev ekranında widget özelliği gelebilir..:)
  • Yeni Ovi Maps'i N97'me kurdum ve şu an kullanıyorum. Öncelikle aşağıdaki link'ten N97 Mini için hazırlanan versiyonu indirip telefonunuza kurun. Bir kereliğine programı başlatıp ayarlarını yapın. Ardından Ovi Suite'i açıp harita bilgilerini güncelleyin.

    İndirme linki:http://nds1.nokia.com/PRODUCT_METADATA_0/Explore_Services/Ovi_Maps/maps_installer_3.03_10wk1_b05_s60_5.0.Nocs.sis

    Tam deneme süresini doldurmuştum ve bu haberi gördüm. Teşekkürler DH ve Nokia.
  • Data bağlantı ücreti ödemeden kurulum için SIS dosyaları;
    (Nokia Flash üzerinden linkleri atamış, Nokia'nın sitesinden kopyalamadım)

    S60 v3.2 : E72, E55, E52, 6710 Navigator, 6730 Classic için;

    http://rapidshare.com/files/341245699/maps_installer_3.03_10wk1_b05_s60_3.2.Nocs.sis

    S60 v5 : N97, N97 mini, 5800 XM, 5800 Nav. Ed., 5230 için;

    http://rapidshare.com/files/341244429/maps_installer_3.03_10wk1_b05_s60_5.0.Nocs.sis

    Yukarıdakilerin ardından, ülke haritası yükleme programı "Nokia Map Loader":

    http://rapidshare.com/files/341255461/NokiaMaploaderSetup_ENU.exe
    .
    .

    Haritalar 3.03'le yaşanan sorunlara çözümler;


    - Maps 3.03'ü yükledim, haritalar gelmiyor

    Haritalar 3.03 sadece programın kendisidir. İstenilen ülkenin haritalarını kurmak için Nokia Map Loader isimli programa ihtiyaç var, bu program ile ömürboyu istediğiniz ülkenin haritasını telefonunuza aktarabilirsiniz. Haritalar PC üzerinden indirilip telefona aktarılacağından data bağlantı ücreti ödemezsiniz. Yukarıdan Nokia Map Loader programını indirin, telefonu USB'den bağlayın ve istediğiniz ülkenin haritasını yükleyin. Türkiye haritası 45MB civarında ve harita her 5-6 ayda bir güncelleniyor.

    - N97'ye Maps 3.03'ü kuramaz mıyım?

    İşletim sistemi 5800, N97 mini ile aynı olmasına rağmen listede n97 yok ama bunun da üstesinden gelebilirsiniz. Yukarıda S60 v5 için olan yani 5800 ve N97 mini için olan programı N97'ye kurun. Artık sizin de ömür boyu navigasyonunuz var.

    - Maps kullanırken kontörüm gidecek, e ne anladım ücretsiz olmasından?...

    Maps kullanımı kontör/data bağlantısı gerektirmez. İlk açılışta size sorar "Çevrimiçi bağlantı kurulsun mu?" diye, buna hayır deyin. Eğer daha önceden evet dediyseniz ayarlardan "Internet / Başlangıçta Çevrimiçi ol / Hayır" deyin. Bu sayede haritaların sürekli online indirilmesinin önüne geçersiniz. Asıl kontör gitmesine neden olan A-GPS'tir.
    Assisted GPS yani A-GPS ile geleneksel GPS konumlama sürecini hızlandırmak için operatör üzerinden Nokia konumlama sunucusuyla data bağlantısı kurulur. A-GPS sayesinden normalde 1dk'da tespit edilecek konumunuz, sadece 10sn'de tespit edilebilir. Ama işte bu özellik data bağlantı ücreti/kontör olarak geri döner. İsterseniz A-GPS'i devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için; "Araçlar/Ayarlar/Genel/Konumlama/Konumlama Yöntemleri" ne gelin,burada "Yardımlı GPS" ve "Şebeke tabanlı" daki tikleri kaldırın. Sadece Dahili GPS seçili kalsın. Artık hiçbir şekilde kontörünüz gitmez, Maps'i tamamen ücretsiz kullanabilirsiniz. Yalnız tabi konumunuzu tespit etmek biraz geç olabilir.


    Edit: Yasal olan programlara, ingilizce bilmeyenleri de düşünerek erişimi kolaylaştırmak için Rapid linklerini ekledim. Umarım site işleyişi için sorun yaratmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TsG -- 26 Ocak 2010; 11:07:01 >




  • n97 için ayın 28inde yayınlanacak bir firmware ile birlikte. Ve dahili hafızaya gelecek uygulama. bu şekilde yüklerseniz C sürücüsüne yükler.

    operatörden kontor giden arkadaşlar. Bunun sorumlusu nokia değil turkcell dir. AGPS olayını turkcell baz istasyonu data olarak algılıyor ve kontor kesiyor 1 kb için.
    eğer hala data paketi aboneliğin yok ise yazık oluyyor.
  • arkadaslar turkıye harıtasında istanbulun ilçeier koylerı gosterılıyormu harıtada
  • biz üvey evlatmıyız niye sadece yeni modellere var bizde isterük

    oberen; istanbul haritası iyi, pek bi eksiklik yok, diğer illeri soruyosan kötü
  • İllerin merkezleri var ama ilçelerde sorun var pek çok yeri göstermiyor benin için hayal kırıklıgı oldu. Garminden son derece memnunum. Detaylarda nokia haritasını 10 la çarpar.
  • hakkaten yaf niye modelleri sınırlamışlar.

    ben 6600 slide kullaniyorum.Kullanamiyacak miyim navigasyonu ücretsiz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.