Şimdi Ara

Açık kaynak dünyasının efsane ismi netbook tercihini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • GNU projesinin yaratıcısı Richard Stallman.


    Yazılım dünyasının efsane isimlerinden birisidir Richard Stallman. GNU projesinin yaratıcısı Stallman bugün aynı zamanda "Özgür Yazılım Derneği" nin de başkanıdır. Peki özgür yazılımı savunan Richard Stallman nasıl bir bilgisayar kullanıyor? Gelen bilgilere göre özgür yazılım şampiyonu bir netbook kullanıyor ancak tercih ettiği cihaz, pazarda satılmakta olan diğer netbook'lardan biraz daha farklı. Çünkü Stallman, Çin merkezli Lemote firması tarafından hazırlanan ve Çinlilerin geliştirdiği Loongson işlemcisini temel alan Yeelong isimli netbook modelini kullanıyor.


    Richard Stallman'ın Lemote Yeelong'ı tercih etmesinde çok önemli bir neden bulunuyor çünkü bu netbook'ta BIOS'dan işletim sistemine hatta sürücülere kadar herşey açık kaynak, yani sistemdeki tüm kodlara dilendiği takdirde özgürce ulaşılabiliyor. 800MHz'de çalışan Loongson işlemcisinin güç verdiği netbook, 1024 x 600 piksel çözünürlüğünü destekleyen 8.9-inç ekrana sahip. 1GB bellek desteğine, 2GB-8GB SSD veya 160GB HDD depolama çözümüyle seçilebilen netbook, işletim sistemi olarak Debian Linux ile satılırken diğer Linux dağıtımlarıyla kullanılabiliyor ancak Windows sürümlerini ise desteklemiyor.



    Lemote Yeelong








  • bu netbook'ta BIOS'dan işletim sistemine hatta sürücülere kadar herşey açık kaynak, yani sistemdeki tüm kodlara dilendiği takdirde özgürce ulaşılabiliyor harika birşey bu bence..
  • peki kaçınız bu açık kaynak kodlarını incelediniz ya da değişiklik yapıp yeniden yüklediniz?
  • Bu kadar düşük performanslı ve yetersiz bir sistemi kişisel bilgisayarı olarak kullanmadığını düşünüyorum. Sadece desteklemek için afişe etmiştir büyük olasılıkla.
  • Harikanın Ötesinde Bir Sistem Merkezine sahip birşey bu + bir güzelligi acık kaynakcı için windows u desteklememesi.

    İnşlh aramızda bu kadar proffesional olucak arkadaşlar vardır diye umut ediyorum.
  • bana da baya reklam koktu bu alet linux calistirir windows calistirmaz hani aramis bulmus yoksa normal bir pc-notebook mutlaka vardir intel/amd olur ama yine linux yuklersin yani does anadolu cocugu eat?
  • yemez...
  • efsane ismin dandik netbook tercihi daha uygun...
  • haber için teşekkürler



    @toz-koparan

    +1
  • burda vurgu açık kaynak kodlu uygulamalarla ne kadar performans kazanabilineceği olsa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tora

    Bu kadar düşük performanslı ve yetersiz bir sistemi kişisel bilgisayarı olarak kullanmadığını düşünüyorum. Sadece desteklemek için afişe etmiştir büyük olasılıkla.

    Düşük performanslı netbook mu? Bahsettiğimiz adam kod yazmaktan hayatı Matrix'teki kayan harfler şeklinde görüyordur artık, bu tür bir netbook bence onun en profesyonel çalışmaları için yeter de artar bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Düşük performanslı netbook mu? Bahsettiğimiz adam kod yazmaktan hayatı Matrix'teki kayan harfler şeklinde görüyordur artık, bu tür bir netbook bence onun en profesyonel çalışmaları için yeter de artar bile.


    katılıyorum bu adam o netbookla kimbilir neler yapabilir.her işletim sistemini windows gibi sanmayın,bu herif bir işletim sistemi yapar tüy gibi sonra kurar bu netbooka çiçek gibi kullanır.Adamın işi kod yazmak,bu iş için de gayet yeterli bir sistem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seylem -- 26 Ocak 2010; 0:00:19 >




  • peki zeki muren de bizi gorur mu wow oynayacam mesela ben tuy gibi dxsiz isletim sisteminde nasil olacak?o acaip x86 desteklemeyen islemcide nasil olacak?o da hayat mi be kod yazarmis icinde oyun bulunmayan bilgisayar olmasa da olur facit vardi eskiden ona doneriz ama oyunsuz olmaz.
  • Oyun oynanır hale getirecekmiş,hatta crysisi modlayıp bu alete uygun hale getirdikten sonra benchmark yapıcakmış,test sonucunu burda paylaşırım diyor.Kod ustasından birde 3dmark testi isteriz bakalım kaç alıcak
  • 164 MB Haiku İşletim Sistemi
    http://www.haiku-os.org/
    1.44 MB MenuetOS
    http://www.menuetos.net/index.htm
    Bir diskette işletim sistemi mi olur demeyin ...
    Çalıştırdığı oyunlara ve ortam yürütücülerine göz atın
    http://www.menuetos.net/screens.htm

    ve sonra kaynaklar verimli kullanıldığında neler yapılabileceğini hayal edin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hoobastank

    164 MB Haiku İşletim Sistemi
    http://www.haiku-os.org/
    1.44 MB MenuetOS
    http://www.menuetos.net/index.htm
    Bir diskette işletim sistemi mi olur demeyin ...
    Çalıştırdığı oyunlara ve ortam yürütücülerine göz atın
    http://www.menuetos.net/screens.htm

    ve sonra kaynaklar verimli kullanıldığında neler yapılabileceğini hayal edin.


    Yok abicim olurmu öyle şey!,ben benchmark yapıcam,overclock yapıcam,kraysıs ta full oynıcam,bunları yapamazsam neye yarar bir bilgisayar!!!code yazmada neymiş?




  • biraz kod biliyorsaniz ve sistem hakkindada bilginiz varsa acik kaynak cok buyuk esneklik. paket programlarin kullanici kaliplarina hapsolmiyorsunuz.

    eldeki programlarin kodlarinda bir iki satir degisiklikle tasarlandiklari amaclardan cok daha farkli yerlerde yeni ve yaratici islerde kullanabilmek o kadar kolayki. stallman gibi bir usta standart sistemlerde kendini kisitlanmis hissediyordur.
  • RMS düşündüğünüzden çok farklı biri onu bu cihaz 10 yıl götürür.
  • insanların kullanım amacına göre farklıdır. haberde bahsedilen çözüm işi sadece nete girmek günlük işlerini yapmak isteyen insanlar için çok fazla.. zaten coding için p-100 bile kullansanız kafi gelir (abartmıyorum).. ayrıca bahsi geçen cihaz 4 çekirdekli ve tam yükte 20w tüketiyo diye biliyorum bu durumda lcd sinin de gayet minik olduğunu düşünürsek gayet ekonomik kullanıyordur bataryayı...
  • Bu Adamın Hayatını bir araştırın heryeri komünist fantazyası kokuyor açık kaynak kodlu çalışma yapması çin malı netbook kullanmasından belli oluyor zaten :) ama farkında değil komünizm öleli yıllar oluyor :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.