Şimdi Ara

Pink Floyd *Hayran Kitlesi*

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
5.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk başta aslında baya bir düşündüm açsam mı açmasam mı diye. Pink Floyd un Fan Clubu nasıl olur? Pink Floyd un fan clubu, veya Pink Floyd'un her yerde olması onu zedelemez mi diye düşündüm. O gereksiz popülerlik Pink Floyd u zedelemez mi diye düşündüm. (Pink Floyd derken grup olarak yerleri değil, onların yani sadece ''Pink Floyd'' un bizim beynimizdeki yeri)

    Sonra dedim ki Pink Floyd un herhangi bir şekilde popülerite kurbanı(Üstteki bahsettiğim şekliyle Pink Floyd) olması mümkün değildir. Zaten Pink Floyd u da öyle herkes dinleyemez. Üstelik böyle bir konu bilgi paylaşımı açısından da iyi olur. Kıyıda köşede kalmış bilmediğimiz şeyleri öğrenebiliriz böylece. Veya belki şarkılar hakkındaki değişik yorumlar onları dinlerken daha farklı düşünmemize de yol açar.

    Şimdi biraz Pink Floyddan bahsetmek lazım. Wikiden alıntı yapıp uzun uzun doldurmak istemiyorum. Sadece yüzeysel bir şeyler yazmak yeterli sanıyorum.(O kadar uzun yazıyı da kimse okumaz sanıyorum zaten)


    Kuruluş: Pink Floyd 1964 yılında Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason ve Richard Wright tarafından kurulmuştur. Adı da Syd Barrett tarafından seçilmiş; İki Blues sanatçısının(Pink Anderson ve Floyd Council) isimlerinin birleştirilmesiyle oluşturmuş ismi.

    Syd Barrett tam bir keş, şizofren, psikopat bir tipti. Konserlerde kayıtlarda falan saçma sapan işler yapıyordu. Artık grup üyelerince çekilmez olunca bu çok sevdikleri arkadaşlarını gruptan ''atmaya'' karar veriyorlar. Yerine de gene arkadaşları David Gilmour geliyor. Bu arada David Gilmour Syd hala gruptayken geliyor. Son dönemlerinde yani.

    Syd Barrett ın hayatı da oldukça hüzünlüdür tabi. Üstüne bir de Shine on you crazy diamond adlı P.F şarkısı dinlenince çok etkileyici oluyor.

    Her neyse Syd Barrett tan sonraki Pink Floyd bence asıl Pink Floyd dur. Yani bana kalırsa Syd in gitmesi çok iyi olmuştur. Pink Floydun Pink Floyd olmasını sağlamıştır. Her ne kadar syd Barrett ı da çok sevsem de bunu inkar edemem.

    Pink Floyd Roger Waters'ın gruptan ayrılmasına kadar müziğin olması gerekenden daha iyi bir şekilde yapılmasını sağlamıştır kanımca. Bu zaman içerisinde çıkan albümler The Piper at the Gates of Dawn (1967) A Saucerful of Secrets (1968) Ummagumma Atom Heart Mother (1970) Meddle (1971) Dark Side Of The Moon (1973) Wish You Were Here (1975) Animals (1977) The Wall(1979) The Final Cut (1983)

    The Wall albümleri sırasında Roger Waters ın garip davranışları(Richard Wright ın bazı şarkılarda çalmasını istememesi-Nick Masona davulda sürekli karışması- David Gilmour la atışmaları) yüzünden grup dağılma raddesine gelmiştir, daha sonra da Roger Waters dağıtmıştır grubu zaten.
    Ama büyük adam David Gilmour P.F nin dağılmasına göz yummamış ve tekrar toplamıştır.
    Bundan sonra yapılan albümler Roger Waters lı zamanlar kadar olmasa da genede süperdir bence.

    İşte böyle kısaca ve yüzeysel olarak özetledim sayılır. Son olarak Wikide yzıdğına göre Gilmour yaşım ilerledi diye turne tekliflerini reddediyormuş bir de.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Pink Floyd'un canlı performanslarından bahsetmeye zaten hiç gerek yok.(Gilmour dönemi) Bana kalırsa gelmiş geçmiş en iyi canlı performansları gerçekleştiren gruptur kendileri. Tıpkı her şeyde gelmiş geçmiş en iyi olabildikleri gibi.

    Üyelik falan gibi bir şey yapmaya gerek duymuyorum, kendini Pink Floyd hisseden herkes imzayı alabilir, Pink Floyd olabilir. Tek temennim güzel paylaşımlar olmasıdır.Hikaye olur, müzik olur, her şey olur işte..


     Pink Floyd *Hayran Kitlesi*

     Pink Floyd *Hayran Kitlesi*

     Pink Floyd *Hayran Kitlesi*


















    İmza;

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/0c/26/b9/0c26b96f3fcddd0871c233ffc2e41374.jpg[/image][/center][color=pruple][size=1][link=http://forum.donanimhaber.com/m_37289587/mpage_1/f_/key_//tm.htm/][center]*Pink Floyd Hayran Kitlesi*[/center][/link][/size][/color] 

    [center][image]http://img97.imageshack.us/img97/4621/darksideofthemoon1100x6.jpg[/image][/center][color=pruple][size=1][link=http://forum.donanimhaber.com/m_37289587/mpage_1/f_/key_//tm.htm/][center]*Pink Floyd Hayran Kitlesi*[/center][/link][/size][/color]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 24 Ocak 2010; 20:52:07 >







  • Syd gruptan "atılmamıştır". İlk başlarda o evinde beste yapıyor david gilmour da onun yerine sahneye çıkıyordu. Bu şekilde idare etmeyi denediler ama olmayınca yerini david gilmour almıştır.

    Yakın şeyler gibi gözükse de o kadar net ve keskin bir şekilde gruptan uzaklaştırılmamıştır.
  • Priest'in de yok fun club ı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

    http://forum.donanimhaber.com/m_25124103/tm.htm

    O kadar aradım aradım bulamadım, ben de şaşırıyodum neden acaba Pink Floyd konusu yok diye....

    @Yrkndry

    Evet biliyorum, fakat daha öz bir kelime bulamayınca atıldı demek zorunda kaldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arukard


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

    http://forum.donanimhaber.com/m_25124103/tm.htm

    O kadar aradım aradım bulamadım, ben de şaşırıyodum neden acaba Pink Floyd konusu yok diye....

    @Yrkndry

    Evet biliyorum, fakat daha öz bir kelime bulamayınca atıldı demek zorunda kaldım.


    Sorun değil, insanlar yanlış anlamasın o yeterli




  • Diğer konu ölmüş buradan devam edelim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 9 Şubat 2010; 21:34:27 >
  • Gerçekten böyle bir şeyin olması iyi olur.Gerçi Türkiyede çok fazla p.k dinleyicisi olduğunu düşünmüyorum ama açılırsa hoş sohbetler ederiz diye umuyorum
  • Burdan devam edilsin bence de,diğer konu ölmüş.
    Liste hazırlanacaksa beni de yazıverin bi zahmet
  • Meddle albümünde kısa adı Echoes olan eser kendi iç dünyamın istiklal marşıdır Netekim.(Biraz uzun olsada)
  • Her ne kadar dinlediğim tarza uymasada, bugün Thrash/Punk/Hardcore dinleyebilmeme sebep oldular. Onlar olmasaydı, bugün belkide Serdar Ortaç falan dinliyor olurdum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nirv

    Her ne kadar dinlediğim tarza uymasada, bugün Thrash/Punk/Hardcore dinleyebilmeme sebep oldular. Onlar olmasaydı, bugün belkide Serdar Ortaç falan dinliyor olurdum.

    Ayni sey benim icinde gecerli Pink Floyd sayesinde Led Zeppelin , Nirvana, Deep Purple gibi gruplari kesfettim onlarda metal ile tanismama vesile oldular
  • Pink Floyd'un yeri benim için bambaşka ya.
  • Pink Floyd, ayrı bir dünya... Hiç unutmuyorum bu adamları adam gibi ilk dinleyişimi, adam gibi dediğim bi another brick in the wall bi wish you were here dinlemişliğim vardı ama bir aralar 70ler 60lara duyduğum merak neticesinde etraflıca dinlemeye karar vermiştim ve ilk seçtiğim albüm de Wish You Were Here albümü idi, neden bilmem normalde ilk albümlerle başlarım bir gurubu dinlemeye ama bu sefer öyle yapmadım. Yorgun, bezmiş bir halde bir günbatımında başladım dinlemeye, ulan Shine on You Crazy Diamond bi girdi ben klavyeyle beraber yavaş yavaş yükseldim ve o ilk gitar tınılarıyla noluyoz lan dedim aynen bu iki kelime geçti zihnimden derken tekrar o gitar ve devamı... Bu müthiş bir deneyimdi benim için bir de opeth'i ilk adam gibi dinlediğimde -damnationla başlamıştım ama orchid'den bahsediyorum- böyle olmuştum, albüm bitti ben de gözlerimi açtım. Yaklaşık 50 dklık bir yolculuk yapmıştım, neler düşündüğümü neler hayal ettiğimi hatırlamıyorum ama aklımda kalan şey huzurlu bir haldi. O gün dedim ki, bu şarkılar özel şarkılar ve bir şarkı dinlendikçe değerini yavaş yavaş kaybediyor -kendim için konuşuyorum- bu durumda sadece özel zamanlarda dinleyeceğim bunları. Öyle de yapıyorum bu onları benim için daha da özel kılıyor...




  • Ana konusu yok muydu bunun?
  • işte bu dediğim grup
  • Julia Dream
  • Yukarıdaki videolardaki şarkılardan Carefull That Axe Eugene Pink Floyd'un diğerlerinden farkını
    öne çıkaran şarkılardan biri olarak hemen dikkat çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hulusi1962 -- 7 Şubat 2010; 16:26:41 >
  • Başka şarkı örnekleri verebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.