Şimdi Ara

ViewSonic, 3D destekli 120Hz LED monitörü V3D241wm'yi tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">







    Viewsonic 3D teknolojisine hücum ediyor


    Dünyanın tanınan LCD üreticilerinden biri olan ViewSonic, geçen yıl düzenlenen Tüketici Elektronik Fuarında


    FuHzion VX2265wm modeliyle 3D LCD ekranını tanıtmıştı ve bununla yetinmeyip CES 2010'da da başka bir 3D destekli LED aydınlatmalı monitörünü tanıttı.


    ViewSonic firmasının


    V3D241wm-LED monitör olarak isimlendirdiği bu ürünün genel özelliklerinden bahsedecek olursak; öncelikle 3D görüntüyü destekleyebilmesi için gereken 120 Hz tazeleme oranına sahip olduğu belirtildi bu sayede V3D241wm 3D destekli oluyor ayrıca bu teknolojiden faydalanabilmek için 3D gözlüklerinde gerektiğini belirtmekte fayda var. Viewsonic bu ürününde ekran boyutunu 24 inç olarak belirledi. Diğer özelliklerden hakkında da bilgi veren ViewSonic V3D241wm'nin 16:9 görüntü oranına ve 1920x1080 çözünürlüğe sahip olduğunu ifade ediyor, geçen yıl tanıtılan FuHzion Vs2265 modelinde ekran çözünürlüğü 1680x1050 oranındaydı. Son olarak ViewSonic'in 3D özellikli LED ekranına HDMI, DVI ve VGA girişlerini dahil ettiği belirtildi.



    ViewSonic V3D241wm-LED 120 Hz monitor


    CES 2010'da tanıtılan


    ViewSonic V3D241wm-LED 120 Hz 3D destekli monitör için çıkış tarihi 2010 yılının 2. çeyreği olarak belirtilirken fiyatı hakkın herhangi bir bilgi verilmedi. Son zamanlarda üzerinde en çok durulan teknolojilerden biri olan 3D'nin adından 2010 yılı içinde sıkça bahsedeceğiz gibi görünüyor.


     



     


     












  • Viewsonic guzel monıtor yapmıs
  • Monitörün incelemesini isteriz mesut abi (:

    3D monitörde hiç oyun oynamadım ama gözlük ve alıcı 500$'dı sanırsam :(

    Ben o paraya sistem topluyorum ya
  • gözlük ve alıcı + monitör o fiyata diye biliyorum bundle olarak 499-599 dolar gibi birşeydi.
  • Sinemadaki 3D'den bir farkı olacak mı? Real3D vs gibi markalar var. Buradada NVIDIA-ATı diye mi ayıracağız? 3D olmayan modu nasıl olacak merak ediyorum.
  • 3D Monitörler ve Tvler bu sene tam bir savaş verecek.ViewSonic ben bu markayı yine tek geçerim.Bunların fiyatıda çok merak konusu.Bekleyelim ve görelim en iyisi.
  • 2010 modası 120Hz monitörler.. 2011 modası da 240Hz monitörler vs. bu böyle gider.. Ama çoğu bilgi ve tecrübe sahibi kişi 120HZ'in 3D için yeterli olmadığını söylüyor.. O yüzden 3D için bu monitörler biraz erken teknoloji olabilir.. HD ready gibi.. 3D ready 120Hz..
  • Henuz 3D, fiyatı sebebiyle sadece üst düzey kullanıcılara hitap ediyor. Hem monitor açısından seçenek yok(Türkiyede sadece samsungun bi monitörü var ki hem full HD değil hem de 800TL seviyesinde...TV'de hiç alternatif yok...) hem de gözlük ve alıcıları nvidia'dan almak durumundasınız ki, Maliyeti nedir anlamadığım gözlükler 500$... Görünen o ki en az bir yıl daha 3D yok bize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    2010 modası 120Hz monitörler.. 2011 modası da 240Hz monitörler vs. bu böyle gider.. Ama çoğu bilgi ve tecrübe sahibi kişi 120HZ'in 3D için yeterli olmadığını söylüyor.. O yüzden 3D için bu monitörler biraz erken teknoloji olabilir.. HD ready gibi.. 3D ready 120Hz..


    Katılıyorum.
  • Fiyat araştırması yapmadan diğer üye arkadaşları yanıltıcı yazılar yazmayalım, hem öyle sizin ediğiniz gibi 500$ falanda değil gözlük ve alıcısı(zaten ayrı ayrı satılmıyor ki ayrıymış gibi belirtme gereği duyalım)249$+KDV. Buyrun buda linkihttp://www.exa.com.tr/samsung/monitorlcd/nvidia_3d-407-9819.html
  • Beklenen ozelliklerde kaliteli bir LED olmus hersey var birde bunlarin 21" olanlari cikarsa tam super olacak.Herkes olaya 3D olarak bakmis ama benim gibi CRT kullanicilarinin bekledigi bir LED cunku 120hz haliyle bence 3D den cok 2D kullanim icin uygun bir LED olmus kanimca.3D bekleyenlere tavsiyem 240hz yi beklemeleri ama benim gibi normal kullanimda 120hz arayanlar icin bu tur LED ler dusunulebilir.
  • 120hz yeterli çünkü normal lcd'ler 60hz iki görüntü bindir sağ sol göz için 120hz.
  • guzel yapmis haber icin tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    2010 modası 120Hz monitörler.. 2011 modası da 240Hz monitörler vs. bu böyle gider.. Ama çoğu bilgi ve tecrübe sahibi kişi 120HZ'in 3D için yeterli olmadığını söylüyor.. O yüzden 3D için bu monitörler biraz erken teknoloji olabilir.. HD ready gibi.. 3D ready 120Hz..


    Artarak gitmez, 240 hz falan olur ama yine de insan gözünün algıyabileceği son değerde biter. Bugünkü değerlerin birbirinden tam farkını bile insan gözü algılayamıyor. Yanlış mı biliyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rinnegan -- 23 Ocak 2010; 14:51:40 >
  • Monitör güzelmiş doğrusu. Benim için önemli özellikler 1920x1080, 2ms birde 300 ve üstü cd/m2 olması. Onu dışında ki yok efendim 3 boyut iki boyut falan fasa fiso şimdilik. Neden derseniz elimde crysis war head duruyo paketi yeni açıyorum. Üzerine bakınca ne mi görüyorum direct x 10. E benim kartımIN 10.1 desteği var.Kısacası direct x 11'li kartlar alıyoruz daha oyunlar 9.0 c istiyo. 3boyutlu monitör alıyoruz daha hiç 3 boyutlu oyuna elini süren firma varmı belli değil. Ne yapsak şimdi elimize 3d monitörü alıp 3d oyunların mı gelmesini beklesek. Daha çok bekleriz gibime geliyor.Ayrıca avatarı hem xpand hem real d 3d'de izlemiş gözlüklü biri olarak uyarıyorum arkadaşlar; durum feci.3boyutlu gözlüğün altına astigmatlı gözlüğü takıp 3d izlemeye çalıştım boyut kavramım şaştı, 2 boyutlu bile algılamadım.

    Yani sözün özü eğer benim gibi gözlük kullanan ve 3d isteyen varsa bu fiyatların üzerine birde lasix operasyon parası olarak 1200 euro eklesinler.Yoksa yazık giden paraya...( bu arada bu göz çizdirme operasyonunu hayatınız boyunca bir defa yaptırabiliyorsunuz ve ilerde allah korusun katarakt olursanız ameliyatı yok ne yazık ki çizik gözün. Bunu bir düşünün)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: farmakoloji

    Monitör güzelmiş doğrusu. Benim için önemli özellikler 1920x1080, 2ms birde 300 ve üstü cd/m2 olması. Onu dışında ki yok efendim 3 boyut iki boyut falan fasa fiso şimdilik. Neden derseniz elimde crysis war head duruyo paketi yeni açıyorum. Üzerine bakınca ne mi görüyorum direct x 10. E benim kartımIN 10.1 desteği var.Kısacası direct x 11'li kartlar alıyoruz daha oyunlar 9.0 c istiyo. 3boyutlu monitör alıyoruz daha hiç 3 boyutlu oyuna elini süren firma varmı belli değil. Ne yapsak şimdi elimize 3d monitörü alıp 3d oyunların mı gelmesini beklesek. Daha çok bekleriz gibime geliyor.Ayrıca avatarı hem xpand hem real d 3d'de izlemiş gözlüklü biri olarak uyarıyorum arkadaşlar; durum feci.3boyutlu gözlüğün altına astigmatlı gözlüğü takıp 3d izlemeye çalıştım boyut kavramım şaştı, 2 boyutlu bile algılamadım.

    Yani sözün özü eğer benim gibi gözlük kullanan ve 3d isteyen varsa bu fiyatların üzerine birde lasix operasyon parası olarak 1200 euro eklesinler.Yoksa yazık giden paraya...( bu arada bu göz çizdirme operasyonunu hayatınız boyunca bir defa yaptırabiliyorsunuz ve ilerde allah korusun katarakt olursanız ameliyatı yok ne yazık ki çizik gözün. Bunu bir düşünün)

    Bende astigmat gözlüğümle Avatar filmini izledim ve hiç de sorun yaşamadım. Aksine mükemmel bir tecrübem oldu ki 3d gerçekten film ve oyun sektöründe bir devrim niteliğinde.. Filmi izlerken tamamen içinde oluyor ve kendinizi orada gibi hissediyorsunuz... kısacası 2d bir filmden kat ve kat daha fazla odaklanabildim filme..




  • Üstat ben bişey anlayamadım doğrusu denemelerimde.İlk gittiğim 3 boyutlu film değildi. 2,5 derecenin üzerinde miyop astigmat var belkide ondandır bilemiyorum.Çok etkilenmedim doğrusu. Ha yok etkilendim başım ağırdı fazlasıyla tek etki buydu
  • ıstınye park ta avatar a gitmistim fılm bıtımınde bas donmesi ve gozlerımde yanma vardı.. siz oyunlardan falan bahsediyorsunuz :) 3d guzel olabılır ama oldukca zararlıdır kanimca
  • bir kaç yerde okudugum kadarı o sinemalarda kullanılan 3D ile bu tip monitörlerde kullanılan 3D arasnda azda olsa fark var.. Sinamadaki gözlük inaktif oldugu için tüm iş beyinde geçekleşiyor buda beyni yorarak ağrıya sebep oluyor.. ama bildigm kadarı burada kullanılan gözlükler aktif yani görüntü bindirme işinin bir kısmı gözlük yapıyor ve beyne falza yüklenmiyor buda ağrıyı azaltıyor... Ama ben katırak ameliyatı oldum zamnında ve sağ gözümde 100% görüş olmadığıdan 3D ye uzağım biraz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_alien89 -- 22 Mart 2010; 23:00:15 >
  • bence sırf 3d için değilde 120Hz olduğu içinde tercih edilebilir.
    mesela online oyun oynayan birisi yüksek fps ister ve vertical sync yi kapatır, ama görüntüde kırılmalar meydana gelir,
    bu monitörde 120fpsye kadar kırılma olmaz en azından.

    ama yinede acele etmemeli böyle konularda, ilerde 240Hz ve üstü monitörler çıkabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.