Şimdi Ara

HP Pavilion DM1 1010st/et inceleme / Kullanıcılar Kulübü (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.450
Cevap
29
Favori
467.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • emin değilim ama internetten halledebilmeniz için garantisi sitesinde görünmeli diye düşünüyorum.. siz yinede deniyebilirsiniz.. olmadı servisle işinizi hallediceksiniz.. bu durumda bilgisayarı servise göndermeniz gerekiyor.. benim bahsettiğim yöntemle bilgisayarımı göndermeden işimi halletmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abhdr

quote:

Orijinalden alıntı: yucelsag

merhaba daha önce dm1 kullanmıştım.. pilde sorun çıkmıştı bende hp nin sitesine mail atmıştım.. sonra bilgisayar hp nin bir programını yükleyip test yapıp ekran görüntüsünü gönderdim.. servis kutusunda sıfı pil gönderdi.. telefonla bile görüşmemiştim.. isterseniz sizde deneyin.. biraz uzun sürmüştü ama (1-2 gün) sorunsuz hallettim.. tabi bu işlemden önce hp nin sitesinden garanti durumunu kontrol etmelisiniz..

Merhaba; bende pille ilgili sorun yaşıyorum hp ye mail aticam ama sitesinden garanti durumunu kontrol ettigimde garantisi bitmis gorunuyor fakat faturama gore daha 6 ay var garantisinin bitmesine. Bu durumda ne yapabilirim ?

yeni aldıktan 2 ay sonra pil bozulmuştu, servise götürmüştüm bir hafta sonra cihazı aldığımda yeni pil taktıklarını gördüm....

• quote:

Orijinalden alıntı: abhdr

quote:

Orijinalden alıntı: yucelsag

merhaba daha önce dm1 kullanmıştım.. pilde sorun çıkmıştı bende hp nin sitesine mail atmıştım.. sonra bilgisayar hp nin bir programını yükleyip test yapıp ekran görüntüsünü gönderdim.. servis kutusunda sıfı pil gönderdi.. telefonla bile görüşmemiştim.. isterseniz sizde deneyin.. biraz uzun sürmüştü ama (1-2 gün) sorunsuz hallettim.. tabi bu işlemden önce hp nin sitesinden garanti durumunu kontrol etmelisiniz..

Merhaba; bende pille ilgili sorun yaşıyorum hp ye mail aticam ama sitesinden garanti durumunu kontrol ettigimde garantisi bitmis gorunuyor fakat faturama gore daha 6 ay var garantisinin bitmesine. Bu durumda ne yapabilirim ?

hp'nin sitesinde garanti başlangıcı fabrika çıkış tarihine göre belirtiliyor; asıl olan fatura tarihidir, onu esas alacaklarını sanıyorum.
    Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)

• quote:

Orijinalden alıntı: bagenist

arkadaşlar merhaba,

hp dm 1 1010 - et bilgisayarıma ;

4 gb - 1333 mhz - cl9 - corsair ram

4 gb - 1066 mhz - cl7 - kingston ram

taktım ve iki modeli de bir gün boyunca çeşitli uygulamalar ile denedim. uygulamalardan bağımsız (hiçbir uygulama açık değilken) olarak, ekranın değişik bölgelerinde değişik zamanlarda 1 cm civarı ve 4-5 cm uzunluğunda yatay/dikey çizgiler oluştu. belirsiz zamanlarda ve üzerinden mouse işaretçisi ile geçince bu çizgiler kayboldu. sonra yine çıktı. ilave ram i söküp orjinale döndükten sonra. sorun ortadan kayboldu. ram upgrade yapan arkadaşlar ! benzer problem ile karşılaştınız mı ?

4 GB Samsung 1333 mhz RAM taktım ve sistemi 64bit'e yükselttim; daha öncede 120 GB OCZ Augility SSD takmıştım. Bahsettiğiniz sorunla hiç karşılaşmadım, RAM takviyesi ile ilgili olmadığını düşünüyorum. Donanımsal bir sorun yoksa ekran kartının sürücüsü ile ilgili olabilir. intel'in sitesinden son sürücüleri indirip kurup derim; 64 bit'e geçtiğimde intel'in sitesinde zor bulmuştum linkleri. O sebebten uğraşmaman için burada paylaşıyorum:

Intel GMA4500HD v8.15.10.2555 (32bit)
    File name : Win7Vista_151718.exe
    Version : 15.17.18.2555
    Date : 10/19/2011
    Status : Latest
    Size : 37.95 MB
    Language : Multi language
    http://downloadmirror.intel.com/20598/a08/Win7Vista_151718.exe

Intel GMA4500HD v8.15.10.2555 (64bit)
    File name : Win7Vista_64_151718.exe
    Version : 15.17.18.64.2555
    Size : 39.89 MB
    http://downloadmirror.intel.com/20601/a08/Win7Vista_64_151718.exe
    Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)

• quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

quote:

Orijinalden alıntı: bagenist

arkadaşlar merhaba,

hp dm 1 1010 - et bilgisayarıma ;

4 gb - 1333 mhz - cl9 - corsair ram

4 gb - 1066 mhz - cl7 - kingston ram

taktım ve iki modeli de bir gün boyunca çeşitli uygulamalar ile denedim. uygulamalardan bağımsız (hiçbir uygulama açık değilken) olarak, ekranın değişik bölgelerinde değişik zamanlarda 1 cm civarı ve 4-5 cm uzunluğunda yatay/dikey çizgiler oluştu. belirsiz zamanlarda ve üzerinden mouse işaretçisi ile geçince bu çizgiler kayboldu. sonra yine çıktı. ilave ram i söküp orjinale döndükten sonra. sorun ortadan kayboldu. ram upgrade yapan arkadaşlar ! benzer problem ile karşılaştınız mı ?

4 GB Samsung 1333 mhz RAM taktım ve sistemi 64bit'e yükselttim; daha öncede 120 GB OCZ Augility SSD takmıştım. Bahsettiğiniz sorunla hiç karşılaşmadım, RAM takviyesi ile ilgili olmadığını düşünüyorum. Donanımsal bir sorun yoksa ekran kartının sürücüsü ile ilgili olabilir. intel'in sitesinden son sürücüleri indirip kurup derim; 64 bit'e geçtiğimde intel'in sitesinde zor bulmuştum linkleri. O sebebten uğraşmaman için burada paylaşıyorum:

Intel GMA4500HD v8.15.10.2555 (32bit)
    File name : Win7Vista_151718.exe
    Version : 15.17.18.2555
    Size : 37.95 MB
    http://downloadmirror.intel.com/20598/a08/Win7Vista_151718.exe

Intel GMA4500HD v8.15.10.2555 (64bit)
    File name : Win7Vista_64_151718.exe
    Version : 15.17.18.64.2555
    Size : 39.89 MB
    http://downloadmirror.intel.com/20601/a08/Win7Vista_64_151718.exe

cevabınız için teşekkür ederim.

tüm donanımların sürücüleri güncel.

durumla ilgili detay vereyim ...

grafik tasarımla ve modelleme ile ilgileniyorum. bu işler için yeterli donanıma sahip bir bilgisayarım var. ancak dm 1 in mobilizasyonu nedeniyle en azından işi görüntüleyebilmek amacı ile ancak yine de bu bilgisayar için abes olan photoshop cs 5 ve 3ds max 2011 kurdum. cs 5 te nitelikli ve ağır işleri bile bazen zorlanarak da olsa halldebiliyorum. bahsettiğim çizgilenme problemi 3ds max 2011'de ciddi şekilde ortaya çıktı. belirttiğim ramlerde hep çizgilenme ve görüntü bozuklukları oldu. kısaca yaşadığım problem sadece 3 ds max 2011'de karşıma çıkıyor. bir de şöyle ilginç bir durum var... orjinal 1 gb rami takıp 3 ds max 2011i çalıştırdığımda kasarak da olsa çalışmaları açabiliyorum ve hiç bir görüntüleme problemi çizgilenme olmuyor.

4 gb ram ile dm 1 de 3 ds max 2011 çalıştırmaktan vazgeçtim ancak bu durumun sebebini merak ediyorum.

dm 1 lerini 4 gb rame terfi eden arkadaşlardan ricam; fırsatınız olursa 3 ds max 2011 yükleyiniz ve sorun olup olmadığını bildiriniz ya da durumun nedenini biliyorsanız paylaşınız.

• size bir şey diyim mi çok bir fark göremedim ben 5 gb yapınca ram i. kaldı ki windows puanlamasında bir puan dahi artmadı 5 olunca neden bilmiyorum.
  • çünkü windows puanı ramın kapasitesinden çok erişim süresine bakıyor. ram taktıktan sonra problem yaşayan arkadaşlar önce biosu güncellesin sorun devam ederse ramı iade etsinler çünkü ram arızalıdır.. asint,amd,elixir,hi-level,kingston,nanya ve samsung bu konuda iyi markalar.. g-skill gibi markaları önermiyorum.. corsair in ssd leri meşhur ama ramları ne alemde bir fikrim yok

http://resim.donanimhaber.com/m_60763305/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60763305
  • sıfırı kalmamış piyasada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf

sıfırı kalmamış piyasada

hocam kapış kapış gitti
    ilk bunu türkcel 96 tl taksitle kampanya yaptı (96 tl*24 ay=2304 tl 4gb paket dahil) ama bu kampanya hiç tutmadı cihazlar bayilerin elinde kaldı bir sene sonra yani aralık 2010'da türkcell elinde kalmış stokları eritmek için 49 tl*24=1176 4gb paket dahil olunca birde 1gb paketli olan vardı o da ayda 39 tl*24 ay=936 olunca millet kapış kapış hem st hemde et modeli bitirdi benim 7 ay sonra taksitim bitiyor yani bedavaya laptop sahibi oldum(ayda 50 tl ödüyorum içinde 4gb paket dahil)
    türkcell kazıkçıdır ama nimetlerinden de faydalanmak iyidir, senin yıllarca 1 tl 120 dakika heryöne faydalandığın gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 17 Mayıs 2012; 13:11:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

@Basri Mutaf
    aralık 2010 aldım bir kere arızlandı(alındıktan 2 ay sonra) onuda serviste hallettim pil arızasıydı servis yeni sıfır pil takmıştı
    hp dm1 st'den çok memnunum ufak taşınabilir 3g modemli her işimi görüyorum
    ilk bunu türkcel 96 tl taksitle kampanya yaptı (96 tl*24 ay=2304 tl 4gb paket dahil) ama bu kampanya hiç tutmadı cihazlar bayilerin elinde kaldı bir sene sonra yani aralık 2010'da türkcell elinde kalmış stokları eritmek için 49 tl*24=1176 4gb paket dahil olunca birde 1gb paketli olan vardı o da ayda 39 tl*24 ay=936 olunca millet kapış kapış hem st hemde et modli bitirdi benim 7 ay sonra taksitim bitiyor yani bedavaya laptop sahibi oldum(ayda 50 tl ödüyorum içinde 4gb paket dahil)
    türkcell kazıkçıdır ama nimetlerinden de faydalanmak iyidir, sen yıllarca 1 tl 120 dakika heryöne faydalandığın gibi

yaa hemen yakalamışsın beni

ürünü turkcell zamanında biliyorumda, diyorum alsammı bu sıralar böyle bişey.
    oyun felan oynanmıcak.
    kendi laptopumu satıp daha ufak bu tarz laptopları arastırdım. bilindik netbooklar sarmıyor. ama bu hp gercekten çok iyi..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

@Basri Mutaf
    aralık 2010 aldım bir kere arızlandı(alındıktan 2 ay sonra) onuda serviste hallettim pil arızasıydı servis yeni sıfır pil takmıştı
    hp dm1 st'den çok memnunum ufak taşınabilir 3g modemli her işimi görüyorum
    ilk bunu türkcel 96 tl taksitle kampanya yaptı (96 tl*24 ay=2304 tl 4gb paket dahil) ama bu kampanya hiç tutmadı cihazlar bayilerin elinde kaldı bir sene sonra yani aralık 2010'da türkcell elinde kalmış stokları eritmek için 49 tl*24=1176 4gb paket dahil olunca birde 1gb paketli olan vardı o da ayda 39 tl*24 ay=936 olunca millet kapış kapış hem st hemde et modli bitirdi benim 7 ay sonra taksitim bitiyor yani bedavaya laptop sahibi oldum(ayda 50 tl ödüyorum içinde 4gb paket dahil)
    türkcell kazıkçıdır ama nimetlerinden de faydalanmak iyidir, sen yıllarca 1 tl 120 dakika heryöne faydalandığın gibi

yaa hemen yakalamışsın beni

ürünü turkcell zamanında biliyorumda, diyorum alsammı bu sıralar böyle bişey.
    oyun felan oynanmıcak.
    kendi laptopumu satıp daha ufak bu tarz laptopları arastırdım. bilindik netbooklar sarmıyor. ama bu hp gercekten çok iyi..

hocam bu bilgisayarın sıfırını artık bulamazsın ancak temiz kullanmış ihtiyaç fazlası arkadaşlardan temin edebilirsin sana tarihlerini verdim ona göre hesabını yap ayrıca şu anda temiz alsan bile pil maliyetini hesapla sonuçta bu piller 1.5 veya 2 sene gidiyor çok çok iyi kulanan işte buzdalabına ne bileyi işte yöntemleri varmış belki pilin süresini uzatabilir
    oyun için tabiki bu bilgisayar pek uygun değil ama 2007-2008 senesinde çıkan oyunları rahat oynatıyor örneğin ben şu aralar company of herous oynuyorum hiç kasmıyor
    eğer ben bu dm st sonra başka bilgisayar alsam direk yeni nesil i7 alırım diye düşünüyorum

• quote:

sıfırı kalmamış piyasada

teknosalarda amd li versiyonları mevcut ama 3g yok demişlerdi. 3 yıl önce üretilen pc nin sıfırı zor bulunur. 3g önemli değilse amd lisi orta ve uzun vadede çok daha iyi çünkü dx11 ve gpu hızlandırmalı html5 desteği mevcut. gma4500 5 kuruş etmez...böyle bir mesajı 1 sene önce yazsaydım cihazı överdim ama teknoloji çok hızlı gelişiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• çok sağolun
  • arkadaşlar şimdi format atıcam pc ye ama aldıgımdan beri format atmıyodum xp driverlarını nerde bulabilirim ? lütfen yardımcı olun
    SX1
  • arkadaslar pil hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
    yenisi ne kadar?
    bide garantiden değişme durumu oluyor mu?
    yardım lutfen
  • bendeki dm1 köşesi üstüne düşünce çatlak oluştu, pil şarj olmamaya başladı, heralde bağlantı sorunu oldu , işin doğrusu ilk düşüş de değil , sağolsun ufaklık uçurma denemeleri yapıyo fırsat buldukça.
    daha önce servise gidenlerden fikir alıyım, kullanıcı hatası deme ihtimalleri ne ,
    kullanıcı hatası derlerse tamiri nerde yaptırmak mantıklı
    birde böyle bir şarj sorunu için falan format atmaya işletim sistemini kurcalamaya kalkarlarmı acep , yedeklesemmi.

dm1 almak isteyenler için , çiziksiz çatlaksız muayyer dm1 satılık
    şaka şaka
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.