Şimdi Ara

Inkjet mürekkep (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
30.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,

    epson stylus sx 130, kartuş olarak renkli için konuşuyorum;pigment kartuşmuş durabrite yani,bu renkli kartuşta Mürekkep olarak pigment yerine dye mi kullanmak daha iyi pigment mi daha iyi,bu yazdıklarım net canlı orjinalden farksız kaliteli fotoğraf yazdırmak için.ne önerirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subzero86

    Arkadaşlar merhabalar,

    epson stylus sx 130, kartuş olarak renkli için konuşuyorum;pigment kartuşmuş durabrite yani,bu renkli kartuşta Mürekkep olarak pigment yerine dye mi kullanmak daha iyi pigment mi daha iyi,bu yazdıklarım net canlı orjinalden farksız kaliteli fotoğraf yazdırmak için.ne önerirsiniz.

    metin çıktıları için durabrite yani pigment mürekkep daha keskin sonuçlar verecektir.
    ama iş fotografa gelince dye bazlı mürekkebin canlılıgı ve renk zenginligi daha iyi. ama uygun fotograf kagıdı kullanmanız gerekir.
    1.hamur a4 kagıdına alacagınız renkli çıktılarda mürekkep çok farketmez. hatta dye bazlı mürekkep daha kötü sonuçlar verebilir pigmente göre.
  • Merhaba,
    Bilgisayar firmasıyız, genellikle şirketlere iş yaparız ve çok büyük genelde lazer yazıcı veririz. Yıllar sonra bir inkjet verdik. Brother MFC-5890CN. Tabiki kısa bir sure sonra müşteri kartuşun dolduralabilir olmasını istedi. Bizde sürekli besleme sistemleri ile kolay dolan kartuşlar üzerinde inceleme yaptık ve kolay dolan büyük kartuşların işlerini göreceğini düşündük.

    Ortalama olarak günlük 20-30 sayfa çıktı alınıyor ve arada bir müşteri sunum dosyaları hazırlanıyor. Fotoğraf kalitesi gibi profesyonel kalite ile ilgimiz yok, tonlar hafif kaçmış kaçmamış çok önemli değil. Önemli olan yazıcının sorunsuz tıkanmadan kullanılabilmesi ki bizde az servise gidelim ve müşterimizin işi aksamadan yürüsün. Bütün forumu okuduk, tam bir karmaşa içinde kaldık, hiç şüphesiz ki ekonomide aradığımız bir bölüm.

    Konu ile ilgili olarak uzmanburom.com ile bağlantı kurmaya çalıştık, ancak başaramadık, sürekli olarak beni 2 saat sonra arayın, yarım saat sonra arayın dediği için ve kendisi "şu anda meşgulum ben size döneyim" deme zahmetinde bulunamadığı için, ekonomikte olsa, para kazanacağı işi sallayan bir firmanın konu desteğe gelince hiç yapmayacağı kanaati ile bu firmadan vazgeçtik.

    Bunun dışında bize öneri olarak söyleyebileceğiniz, firma, marka var ise duymak isteriz, tecrübeleriniz bizim için çok faydalı olacaktır.

    Dediğim gibi önemli olan sorunsuz tıkanma yapmaksızın çalışması, ton detayları ilgimiz dışındadır.

    Saygılarımızla

    Not: Makinanın üzerinde şu anda kendi orjinal kartuşları takılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxsol -- 9 Mart 2012; 15:41:10 >




  • SONUNDA KARAR VERDİM ; MEMNUNUM.. ETACOLOR

    bu tip şeyleri internetten almayı sevmiyorum, görerek almak daha kafama yatıyor, istanbulda olmanın da avantajı var tabii ki ,

    benim printerım epson sx525wd , printer üzerinde durabrite ink kullandığı yazıyor (yani pigment tarz mürekkep) , cessesor a gittim 525wd için sitelerinde pigment mürekkep göstermesine rağmen 525wd dolum kitlerine baktım, mürekkep kutularında claria (dye bazlı) yazıyordu, şüpheye düştüm, kartuş fiyatları ve mürekkep fiyatları orta seviyede.. 60ml lik kit 78 tl- claria mürekkepler ile..

    internetten etacolor ı buldum , internette dolum kitleri için claria yazmasına rağmen mürekkepleri için drubrite yazıyordu, merkezleri mecidiyeköyde, gittim , kendi gözümle baskı aldırdım, 100 er cc mürekkep , kartuş kit , foto kağıdı aldım, eve geldim ilk defa doldurdum, kafa temizleme ve ayara bile gerek kalmadı, foto baskı kalitesi mükemmel.. renkler aynı çekimdeki renkler. kendim foto çekiyorum ve basıyorum, hem hatıra hem hobi olarak. fotoları yıkayarak su testi yaptım sorun yok. sadece uzun vade solma durumunu şimdilik bilemiyorum.. onlar solmayacağına garanti veriyor.. fiyatları piyasaya göre de ucuz. 100 ml 10 tl.. dolum kiti 69 tl.. (kartuş ve 60cc mürekkepli)http://www.dolankartuscu.com

    bitmeyenkartuş'un claria OCP mürekkebinin baskısını bir int. kafede gördüm siyahlar soluk çıkıyordu, pigment mürekkebinin iyi olduğuna eminim ama bana pahalı geldi.. 100ml 25 tl .. pigmentli dolum kiti bana 150 tl lere geliyor. forumda bi kardeşimiz var ilgilenen ama fiyatları ayarlamaları lazım..

    yeniden belirteyim cessesor un baskılarını kalitesini görmedim bilmiyorum,
    dolankartuşun claria baskısını 1 kez gördum , canon mp280 ile basıldı , pigmentini görmedim.

    sadece alıp denediğimi yazıyorum, ben son kullanıcıyım, satıcı değilim,

    forumda bazıları kullanıcı gibi tavsiyeler veriyor, bir bakıyorsun mesaj sayısına toplam 3- 5 mesajı var , tüm mesajları aynı markayı övmek veya başka bir markaya çamur atmak üzerine, şimdi ben onun tavsiyesine nasıl güveneyim, satıcı olduğunu belirten forum yazarları var, onlara lafım yoktur, işlerini dürüstçe yapıyorlar, işlerini burada takip ediyorlar, onlara kolay gelsin..




  • Ben Canon IP4200 yazıcı kullanıyorum aslında kullanıyordum.Çünkü bir kaç gün önce kalitesiz mürekkepten dolayı bozuldu maalesef.Yazıcının orjinal kartuşları bitince ben de dolan kartuşlardan alayım dedim bir kaç yıl önce.Ve internetten İnkser dolum seti aldım.Dolumu yaptıktan sonra baskı aldım.Sonuç çok güzel!Aslında çok güzeldi.Çünkü bir kaç ay sonra fotoğraflar solmaya başladı.Zamanla aldığım baskılarda kalite kayıpları da görmeye başladım.Bunun nedeninini bulmaya çalışırken yazıcı kafasının tıkanmış olduğunu anladım.Kafayı temizlemek için çok uğraştım.Metodları yazmama gerek yok internette çok var zaten.Kafa bir türlü açılmadı.Şimdi siyah kartuşu da makine tanımıyor.Yazıcı gitti gider.Yani İnkser mürekkep almayın diğerlerini bilemem.Eğer kaliteli baskılar (özellikle fotoğraf) almak ve yazıcınızı hurdaya çıkarmamak istiyorsanız en iyisi orjinal kartuşlar.Tabi o da tuzlu olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: etimola

    Merhaba Arkadaşlar;

    Listeye KARTUŞMATİK marka mürekkep te eklendi.

    Son testler ışığında mürekkeplerin test sonuçlarını güncellemek faydalı olacak gibime geliyor,

    Mürekkep test aşamaları şu şekilde;

    1 - Açık havada Kuruma testi = her mürekkepten 1 ml kadar veya biraz fazla 5 - 7 gün arası açık havada bekletilerek kuruma yapıp mapmadığı,

    2 - Kartuşta kuruma testi = içi açılıp süngerleri yıkanmış iç haznesi yıkanmış kartuşun tekrar mürekkeple doldurulması mürekkebin kartuşun ağzına gelmesi için vakunlanması mürekkep kartuş ağızına gelince bu şekilde 1 gün açıkta bekletilmesi sonrasında yazıcıya takılarak yazı veya resim çıktısı alınması

    3 - Yazdırma Kalitesi resim, yazı renk tonları ve netlik = bu son test ile alınan çıktının resim veya metinin netlik ve orjinale yakınlık testi aynı resmin orjinal kartuş ile alınan baskı yan yana getirelerek karşılaştırlmasının yapılması.

    Teste tabi tutulan mürekkep markaları;

    1) CESCESORwww.cescesor.com
    2) İNKSERwww.inkser.com Goprintwww.goprint.com.tr
    3) OLİSERwww.oliser.com.tr
    4) MİCROERwww.microerbilisim.com
    5) CARİA Saral bilişim
    6) İNKTOUCHwww.uzmanburom.com
    7) KARTUŞMATİKwww.kartus.web.trwww.kartusmatik.com.tr

    şimdi sırasıyla sonuçlar;


    1) Cescesor ultra serisinin adını değiştirerek UV yapmış ve economy adınıda genel uyumluya dönüştürömüş

    a) CESCESOR UV artık UV diye anılmakta fiyat açısından pahalı kalite açısından güzel renkler canlı orjinalden farksız, resim dökümü için kullanılabilir yazı dökümü için kullanılabilir, uzun vadede kuruma sıkıntısı yok. UV Serisindeki iddaya göre güneşe daha dayanıklı olduğu,

    kdv dahil litresi 59 TL

    b) CESCESOR GENEL UYUMLU ekonomik çözüm, fiyat açısından uygun, kalite açısından güzel, renkler canlı orjinale yakın resim dökümü için kullanılabilir yazı dökümü için kullanılabilir, uzun vadede kuruma sıkıntısı yok.

    kdv dahil litresi 40,12 TL economy fiyatı artmış.


    2) İNKSERwww.inkser.com GOPRİNTwww.goprint.com.tr (bu markada yani goprint yan markası sadece isim farklılaştırması iletişim bilgileri birebir aynı ) fiyat açısından pahalı kalite açısından güzel renkler canlı orjinalden farksız resim dökümü için kullanılabilir yazı dökümü için kullanılabilir, uzun vadede kuruma sıkıntısı yok.

    kdv dahil litresi 60 TL goprint.com.tr fiyatı artmış.

    3) OLİSERwww.oliser.com.tr fiyat açısından diğerlerinin 3/1 fiyatına kalite siyah renk orta renkliler iyi renkler canlı orjinale yakın resim dökümü için kullanılabilir yazı dökümü için kullanılabilir. uzun vadede kuruma sıkıntısı yok.

    Canon ve epson mürekkepleri

    kdv dahil litresi 15 $ (usd)

    hp mürekkepler

    kdv dahil litresi 12,5 $ (usd)

    4) MİCROERwww.microerbilisim.com fiyat uygun ama renkler cansız orjinalin yakınında bile degil resim dökümü için kullanılamaz yazı dökümü için kullanılabilir. kısa vadede kuruma sıkıntısı var.

    litre fiyatı kdv dahil 15,34 €

    5) CARİA Saral bilişim tarafından getirtilmekte, kısa vadede kafada tıkanma ve kuruma yapmakta sayın Xpress34 tede caria sınıfta kaldı hala kafa tıkanıklığı ile uğraşıyor, renkler aynı microerdeki gibi

    litre fiyatı kdv dahil 15,64 TL nette ilk bulduğum fiyat buydu.

    6) İNKTOUCHwww.uzmanburom.com fiyat uygun ama orjinalin yakınında bile degil resim dökümü için kullanılamaz yazı dökümü için kullanılabilir. kısa vadede kuruma sıkıntısı var. forum tarafından kafa tıkadığı çifte onay almıştır. uzak durun.

    litre fiyatı kdv dahil 11.80 TL

    ocp mürekkep te satıyor şu an ama ben hala güvenemiyorum,

    litre fiyatı kdv dahil 46,02 TL

    7) KARTUŞMATİKwww.kartus.web.trwww.kartusmatik.com.tr fiyat diğer marka mürekkeplerden çok pahalı ama bu fiyata biraz pahalı gelmeye başladı, profesyonel fotoğraf basımı için uygun, yazı işleri için çok iyi kalitede özellikle brother siyah renk, lazer dökümünden farksız keskin yazı hatları, uzun vadede kuruma sıkıntısı yok.

    litre fiyatı kdv dahil 125 TL (litre fiyatı 2 katına çıkarılmış :(( )


    KARTUŞMATİK marka mürekkeplerin fiyatının 2 katına çıkması brother yazıcılar için sadece siyahı buradan alacağım renklileri ise (C.M.Y) cescesor dan alacağım gibi gözüküyor.


    Kolay gelsin.

    edit: microer mürekkebin kuruma sıkıntısı ortaya çıktı.

    edit2 : Listeye KARTUŞMATİK marka mürekkep eklendi, konular güncellendi.

    edit 3 : fiyatlar güncellendi. bazı konularda değişiklik yapıldı.

    dip not : herhangi bir mürekkep firmasının elamanı değilim bilginize...

    Mesaj Güncellenmiştir bilginize...




  • merhaba arkadaşlar..bende hp photosmart 4280 yazıcı var..bu yazıcıyı yaklaşık 4 senedir kullanmıyorum..forumlarda dolaşırken kendimin doldurabileceğimi öğrendim(yazıcılar hakkında en ufak bilgi sahibi değilimdir..daha önce bir kaç sefer dışarda doldurmuştum. o kadar) 2 şer tane renkli siyah orijinal kartuş var..bunlar bozulmuşmudur.çöpe mi atayım ya da yazıcıyı.ya da yazıcı da bir sorun var mıdır..bilgi sahibi olan veya anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum..teşekkürler..
  • blt3636 B kullanıcısına yanıt
    azıcıyı ne zamandır kullanmıyorsunuz ?
  • yaklaşık 4 sene oldu...
  • blt3636 B kullanıcısına yanıt
    Kartuşların ağzı kurumuştur ve temizlemede sakat iş. Sıfır kartuş almanız lazım.
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blt3636

    merhaba arkadaşlar..bende hp photosmart 4280 yazıcı var..bu yazıcıyı yaklaşık 4 senedir kullanmıyorum..forumlarda dolaşırken kendimin doldurabileceğimi öğrendim(yazıcılar hakkında en ufak bilgi sahibi değilimdir..daha önce bir kaç sefer dışarda doldurmuştum. o kadar) 2 şer tane renkli siyah orijinal kartuş var..bunlar bozulmuşmudur.çöpe mi atayım ya da yazıcıyı.ya da yazıcı da bir sorun var mıdır..bilgi sahibi olan veya anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum..teşekkürler..
    kartuşlar 4 sene içerisinde büyük ihtimal işlevsiz hale gelmiştir. Yazıcının kendisinde bozulma olmadıysa yeni kartuş alıp çıktı alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yme61

    quote:

    Orijinalden alıntı: blt3636

    merhaba arkadaşlar..bende hp photosmart 4280 yazıcı var..bu yazıcıyı yaklaşık 4 senedir kullanmıyorum..forumlarda dolaşırken kendimin doldurabileceğimi öğrendim(yazıcılar hakkında en ufak bilgi sahibi değilimdir..daha önce bir kaç sefer dışarda doldurmuştum. o kadar) 2 şer tane renkli siyah orijinal kartuş var..bunlar bozulmuşmudur.çöpe mi atayım ya da yazıcıyı.ya da yazıcı da bir sorun var mıdır..bilgi sahibi olan veya anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum..teşekkürler..
    kartuşlar 4 sene içerisinde büyük ihtimal işlevsiz hale gelmiştir. Yazıcının kendisinde bozulma olmadıysa yeni kartuş alıp çıktı alabilirsin.

    cvp için tşk ederim...




  • mürekkep konusunda yapılan yorumları okudum, şöyle şimdi tabiki sistemin yazıcıların ve özellikle bu inkjet teknolojisini takip etmek mümkün değil, hergün yeni bir yazıcı çıkıyor ve sistemin inkjet teknolojisine doğru gittiğide görülülmektedir.. Sorun şu biz acaba hangi ucuz yazıcyla hiç kartuş parası vermeden hangi noktaya ulaşabiliriz. Ki öyle bir sistem yok arkadaşlar bugün dünyada yazıcı mürekkebi üretimi ile ilgili bir sıkıntı yok. Bütün firmaların hepsi en güzel mürekkepleri üretmek için çalışıyor. ve bizde dahil olmak üzere. Mürekkebi üretmek önemli değil siz bugün bu ürettiğiniz mürekkebin dahil olduğu teknolojiye uyumlu olduğunu sorgulamalısınız. Tabiki kullanılan pigmentler ve diğer her türlü şartlara göre bil mürekkebin yoğunluğu ve en önemlisi bilinçli kullanıcı. Bizim amacımız Türkiyede Her türlü Baskı sistemlerinde. Solvent hariç organik olan baskı sistemlerinde. Tamamen 0,2 mikrondan başlayan pigment ürünlerimizin satışını ve tanıtımını yapmak. Bu güne kdar özellikle Epson piezzo teknoloji kullanan yazıcılarda test edilmiş ve baskı sistemlerinde kullanılmış olan mürekkebimiz. Standart renk gamutuna uygun ve minimum renk ve rip ayarları gerektirmeyen sistemlere uygundur.www.uzmanburom.com ürün temsilcisi dir. saygılarımızla.




  • Arkadaşlar şunu hiç bir zaman unutmayın. Benzin bütün arabalırın hepsine uyar. Heryerden benzin alabilirsiniz. Mürekkep aynı değildir. siz o akıllı mürekkep diye aldığınız mürekkepler yazıcınız bozar. Tank sistemine gelince. Tabiki bu almış olduğunuz tanklı yazıcılar özellikle canona uygulanıyor. ve bu yazıcılara uygulanan sistemler sizde bilirsinizki aldığınız yazıcı tamamen garanti dışı olan bir yazıcıdır neden. çünki Canon size yazıcıyı sattığında içerisinde garanti belgesinde belirtir . Her türlü yazıcıya yapılan müdahelede yazıcınız garanti kapsamı dışındadır der. Sistemdeki önemli olan şu. Epson tanklı yazıcıları çıkarttığı gibi ykın bir zamandada çıkan yazıcılarda size gerçek. baskı sistemlerini sunacaktır. Mürekkep isterseniz benim tavsieym Big inkwww.uzmanburom.com




  • Pigment mürekkep ve dye base mürekkep nedir?
    1. pigment mürekkep daha fazla kalıcı oldugu için bugün kumaş kaskısında bile kullanılır. Nedenmi ? epson gibi bir firma bu Epson yazıcısını yapmış adamlar. Ama Bakıp düşündüğünüzde. Mikro piezo diyede bunun küçüğünü yapmış. Bu gün Türkiyede olan baskı teknolojisi Tamamen Paraya yönelik olan bir sistemdir. Siz öncelikle mürekkebinizi seçiniz. 0,2 mikrondan bahseden bir dünya devi epson bize zaman ayırmaz. Biz sadece inkqc olarak o devi takip ederiz. Epson 4880 ve diğer yazıcılarda. tamamen mükemmel kalıcı pigment disperyonların da klıcı olarak transfer baskıdawww.inkqcink mürekkeplerini tercih ederiz.




  • ŞUNU TONERLİ YAZICILARIN TAMAMEN KANSEROJEN MADDE İÇERDİĞİNİ BİLMENİZİ İSTERİM. LÜTFEN BU KNSER MKİNENİZİ EVİNİZDE TUTMAYIN.http://www.uzmantv.com/dolum-kartus-kullanmak-insan-sagligina-nasil-zarar-verir

    sitedeki tonerin zararlarını izlemeniz içindir.

    toner zararlıdır. tonerden uzk durunuz. Doldurulmuş tonerler dahda zararlıdır.

    http://www.uzmantv.com/dolum-kartus-kullanmak-insan-sagligina-nasil-zarar-verir

    izlemenizi tavsie ederim.




  • gördüğüm kadarıyla mürekkepler konusunda epey iddialısınız. epson yazıcılarda sizin mürekkeplerinizi(BIG-INK) kullanmaktan dolayı sorun yaşarsak, yani mürekkebin kuruması veya yazıcı kafasını tıkaması gibi sorunlar.. herhangi bir müşteri memnuniyeti politikanız var mıdır?

    qc markası da bana hiç yabancı gelmedi ocp distribitoru akıcı ile alakası var mı?
  • uzmanburom.com sitesinden hp350-351 kartuş dolum seti sipariş ettim..sitesinde stokta var olduğu yazıyor ancak bana 4 renk mürekkep gönderdiler..aradığımda elimizde yok göndereceğiz diyorlar..2 haftayı geçti..kısacası bu sitenin güvenli alışveriş sitesi olmadığını düşünüyorum..ben mürekkep alacak olsam mürekkep siparişi verirdim..dolum seti adı üstünde.kendi işimi kendim yapabilmem için sipariş verdim...
  • Arkadaşlar merhaba, (HP F4180 kartuşları dolum için uygun mu? )

    Eski HP 1050 model yazıcımı dükkanlarda dolum yaparak kullanırdım ama son götürdüğümde dolum yapan kişi kafası tıkandı diyince ben de yeni kartuş almak yerine geçen sene HP2060 yazıcı aldım. Kartuşları ucuz oluğu için onu orjinal olarak kullanıyorum. yalnız şimdi fazla baskı yapmam gerekecek (netten indirdiğim KPSS için deneme sınavlar vs.).

    Abimin kullanmadığı HP F4180 yazıcıyı getirmesini söyledim. HP 21 KARTUŞ SİYAH (C9351A) siyah kartuş kullanıyor. Ben sadece siyah baskı için kullanacağım. Bunların bir muadil dolu olanları var (20-25 TL) bir de dolum kitleri var. İçindeki kartuşun durumunu bilmiyorum. Uzun süre kullanılmamış olması lazım. Orjinal kartuşu, dolum setiyle verimli kullanabilir miyim? (chip reset vs. sorunlarla karşılaşmadan)

    Bir de bir çok mürekkep mevcut piyasada ben yazıcıya fazla zarar vermeyen bir şey arıyorum .. Buradaki testlerde öne çıkanlar Cescesor ve İnkser.. HP 21 hangi tür mürekkep kullanır (Siyah için), Kadıköy'de Cescesor var ama İnkser göremedim.. Bir de aşağıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz.

    http://www.sarfet.com/U513,54,ocp-hp-lexmark-dolum-kiti-ocp-dolum-kitleri-ocp-epson.htm

    http://dolankartus.com.tr/index.php?route=product/product&path=106_110&product_id=732

    http://www.inkser.com/index.php?do=catalog/product&pid=3

    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/HP-21-UYUMLU-SIYAH-KARTUS-Kolay-Dolum-Seti,PR-294.html

    http://cescesor.com/hp-kartus-dolum-seti

    Teşekkürler..




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.