Şimdi Ara

Zalman'ın tamamen Fansız Kasası 'TNN-500A' ayrıntıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyada daha hiç bir ayrıntısı bilinmeyen bu kasanın bir broşürünü sizlere sunuyoruz. Bu broşürdeki ayrıntıları okuduktan sonra gerçekten etkilenmemeniz imkansız. Oldukça zekice ve harika çözümler sunmuş durumda ve bu fansız kasa tek başına tüm güçlü işlemci ve grafik kartları için yeterli. Zira işlemci ve grafik kartı üzerinde üretilen ısı, birden fazla ısı pompaları ile 40x50 cm boyutudaki alüminyum panellere iletiyor. İşlemci bir paneli kullanırken grafik kartı diğer paneli kullanıyor.

    Paneller aynı zamanda kasanın dış kaplaması ve ısıyı pasif olarak dış havaya iletiyor. Kasanın en çok merak edilen güç kaynağı fanı bile yok oda diğerleri gibi alüminyum panelleri kullanıyor. Fakat bu sefer ısı pompaları güç kaynağı için kullanılmamış diret alüminyum temaslar ile iletilmiş.

    Sabit disk için ise oldukça etkili olan 10 ısı pompasına sahip yeni harddisk soğutucusu kullanılmış. Bu hdd soğutucusunun ayrıntılı haberini yakında bulabilirsiniz ama çok çok etkili ve pasif olması ile çok verimli olduğu bir gerçek. Isı pompaları 5 mm genişliğinde ve taminimizce tüm Zalman GPU soğutucularında ve hdd soğutucularında kullanılanla aynı tek başına 25 Watt ısıyı iletebilecek verimlilikte.

    İşlemci için toplam 6 tane ısı pompası ile 150 Watt'a kadar ısı iletimi kapasitesi sağlanmış. Ekran kartı için ise toplam 50 watt ısı iletimi gücü olan 2 adet ısı poması bulunmakta. Güç kaynağı bu sistemin belkide tek zayıf yanı denilebilir. Gücü 250 watt olan güç kaynağı biraz göreceli zayıf ama çok kaliteli ve verimli olduğundan bir çok duruma yeterli olacağı kesin. Kasanın ağırlığını merak ediyorsanız tam tamına 21 kg, siyah renkte olmasının nedeni ise ısıyı en iyi çeken rengin en iyi iletecek olması prensibi.

    Getirdiği avantajlar ise kısaca şöyle ;

    • Uzun yaşam ömrü (fan yok dolayısıyla bozulma olasılığıda yok)
    • Tamamen sessizlik
    • Toz olmaması. İç dış havalandırma olmadığından toz girişleride olmayacak
    • Bunlara rağmen Intel Pentium 4 3.06 Ghz ve Nvidia FX 5900 Ultra desteği

    Ürünün Türkiye temsilcileri Evren Ltd. ve Dijital Center firmalarına başvurabilirsiniz.








  • brosür linki calismiyo. daha dogrusu dosyada bi sorun var sanirim. indirip acmayi denedim oyle de acilmadi.
    bide bu 250 wattlik psu ile 5900 ultra ya ve p4 3.06 ya nasil destek veriyomus anlamadim. 5900 somurur o guc kaynagini. hele o/c falan hikaye o guc kaynagi ile. zalmanin kendi guc kaynaklari zaten cok sessiz. taksalarmis adam gibi bir 400 watt. insallah guc kaynagi opsiyonel olarak satilir. ya da heatpipe li adam gibi bi guc kaynagi takarlar. Ayrice insan kücük de olsa bi pencere takar su kasaya ya. tamam govde isi dagitimi icin kullaniliyo ama hem sessiz hem estetik kasa kullanmak istiyorum
    bu haliyle seyyar kaloriferlere benziyo alet. hani server amacli desem kasaya, deil. serverdaki sesi kim sallar. eger masaustu kullanici icinse, su igrenc gorunumlu tekerler cikiyodur insallah.[bwlng]
  • evet estetik "0".
    tekerleklerin sebebi herhalde ağır olduğu için
  • mk2kill, 250watt p4 3.06 ya ve yanında fx 5900 e fazlası ile yeter, nedeni de şu; sıfır fan! yani güç harcayacak hiç fan olmaması, siz 400 watt güç kaynağını sistemi soğutmanın bir bedeli olarak alıyorsunuz ama ortada soğutmak için kullanılan herhangi bir fan olmadığı için 250wattlık güç kaynağı o/c olmayan bir p4 3.06 ve fx5900 ü rahatlıkla karşılar..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Divinity</i>
    <br />mk2kill, 250watt p4 3.06 ya ve yanında fx 5900 e fazlası ile yeter, nedeni de şu; sıfır fan! yani güç harcayacak hiç fan olmaması, siz 400 watt güç kaynağını sistemi soğutmanın bir bedeli olarak alıyorsunuz ama ortada soğutmak için kullanılan herhangi bir fan olmadığı için 250wattlık güç kaynağı o/c olmayan bir p4 3.06 ve fx5900 ü rahatlıkla karşılar..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    dedigin cok sacma. 8 cm lik 2500 rpm bir fan 0,15 A ceker. yani 12v da calisan bir fanin harcadigi guc 2 watttan fazla deil. senin dediginin dogru olabilmesi icin benim kasaya 30 taneden fazla fan takmam lazim. sistemde ne nekadar guc harciyo bu linkten bak istersen. sistem fan kismini iyi oku...
    http://www6.tomshardware.com/howto/20021021/powersupplies-02.html




  • +1
  • link bozukmuş gerçekten şimdi düzelttim sakar yazarınızdan bir inci daha [bwlng] bu arada bende şüpheli bakıyorum ikisini birden desteklemesine ama yinede aynı anda çalışacağını yalnız hiç oc veya voltaj arttırımı yapılabileceğini zannetmiyorum.

    82 Watt işlemci, 75 watt gpu diyince 150 watt gibi bir şey oluyor bu. Geriye şuya buya 100 watt kalıyor diğer yandan her hattın verebildiği watt miktarı farklı işlemci ve gpu sanırım genelde 12 volt idi çalıştırdığı onun için bence 150 watt bu 12 volt da 12 ampermiş yani 144 watt eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.