Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: program calıstırma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> İşletim Sistemleri >> Linux & Unix tabanlı İşletim Sistemleri >> Cevap: program calıstırma Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
teeching

24 Eylül 2005, 16:12:03  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

boşuna kurmayın yada denemeyin Apple yeni bir sürüm çıkardı. yeni sürüm bu sürümü desteklemiyor artı patchli programalrın çalışmasınıda engelleyecek bir sistem kurmuş apple mühendisleri...
kısaca apple müsaade edene kadar bekeleyeceğiz.zaten apple güzel firmadır..bilir işini...

habe rkayanğını şimdi hatırlayamadım.hatırlayınca eklerim ama360hacker da vardır kesin

dreaming for prosperity...
polatyy

Sisteme Gözat

24 Eylül 2005, 17:00:48  

ben sistemi kurarken sse2 hackini kaldırıp kurdum ve tıkır tıkır çalışıyor,üstelik bendeki işlemci celeron 2.66 ,bu arada ilgilenen arkadaslara sorum var,mac os x86 nın yasal kullanılabilr versionu cıkacakmı,yaniiiiiiiiiii xp satın alır gibi sadece işletim sistemi alıp kullanabilecekmiyiz,yoksa eskisi gibi mac os lar sadece mac lerdemi çalışacak?

ve bu topicin 5. sayfasını gördüğüm için acaip mutluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatyy -- 24 Eylül 2005, 18:06:56 >

dh-kemalistler birliği

http://www.youtube.com/watch?v=JjAD6HR_pMo
DaVinci

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 12:17:22  

açıklamalara göre mac osx sadece maclerde çalışacak ancak bir süre önce dell computer mac osx lisansı ile ciddi şekilde ilgilendiğini açıklamıştı, bana kalırsa biraz zor olur çünkü mac os x teki donanım ile sistem uyumluluğu kaybolur stabilizason sorunları çıkar, mac klonları olan power computing, umax, gibi makinelerde bile sıkıntı çıkmıştı, hadi hayırlısı sabırsızlıkla bekliyorum ben

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
ilkerinanç

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 3:09:46  

quote:

Orjinalden alıntı: teeching

boşuna kurmayın yada denemeyin Apple yeni bir sürüm çıkardı. yeni sürüm bu sürümü desteklemiyor artı patchli programalrın çalışmasınıda engelleyecek bir sistem kurmuş apple mühendisleri...
kısaca apple müsaade edene kadar bekeleyeceğiz.zaten apple güzel firmadır..bilir işini...

habe rkayanğını şimdi hatırlayamadım.hatırlayınca eklerim ama360hacker da vardır kesin

yeni universal binary ile yazılmış programlar eski versiyonda(kullandığımız yani)çalışmayacak....
zaten bu bekleniyordu,eski programlar aynen devam

ilkerinanç

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 3:14:26  

evvet..
buna ne diceksiniz bakalım?
ilk Nvidia driver ı..
ama alpha sürümü herkeste çalışmayabilir,coreimage ve Quartz Extreme henüz çalışmıyor ama anladığım kadarıyla ekran tazelemesi konusunda işe yarıyormuş.
ama henüz başlangıç,sanırım devamı gelir...

http://macvidia.plusmediamusic.com/index.php?title=Downloads

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25 Eylül 2005, 4:06:23 >

ilkerinanç

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 4:01:59  

quote:

Orjinalden alıntı: tarkanust

evet aynı şey bendede oluyor defalarca denememe rağmen 3.0 işlemci ss2 işaretini kaldırınca osx i çalıştırmıyor
ancak sse2 yüklersem açılıyor makina.
hoş işaretli olmasının da bi zararını görmüş değilim çatır çatır çalışıyor.
benim takıldığım bi tek yer kaldı oda previev var resimlere bakmak için herhangi bir resmi tıkladığımda
previevi açılıyor güya ama resmi göstermiyor. quicktime la falan bakınca yada diğer programlarla açılıyor resimler falan ama
küçük bi problem previevde göstermiyor işte. sanırım ekran kartıyla alakalı

bu gün araştırırken birşey daha öğrendim.
preview ikonunda sağ tıklatıp"get info" dediğimizde açılan menüde"Open using Rosetta"işaretlediğimizde resimleri görebiliyormuşuz...
tıpkı Safari de flash playerin veya diğer browser pluginlerinin düzgün çalışması için bu işlemi yaptığımız gibi...

costek

25 Eylül 2005, 24:35:59  

Polatyy link aşağıda
http://www.****.org/sub/27/leech

Intel D946GZIS, Pentium D 3.0, 2x512 DDR2 667, Ses - GMA3000 Grafik - Gigabit eth. Onboard, 320 SATA2
LG DVD+RW 16x8x16, Microsoft Wireless Klavye Mouse ve MacOsX (Intel) 10.4.8 update
polatyy

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 24:37:05  

ilker ben bi türlü dual boot yapamadım,chain dosyası boot ini dosyası değişiklikleri vs ne yaptıysam olmuyor,siyah ekranda xp ve mac os x secenekleri geliyor ama mac os sectiğimde kısa süren bi siyah ekran bekleyisinden sonra tekrar menuye dönüyor,eger mac i açacaksam ancak cd yi takıp kurulum ekranından startup disk yapıp macin kurulu olduğu diski secip açabiliyorum,o andan itibaren eger dokunmazsam direk mac açılmaya baslıyor ama xp ye geri döndüğüm anda aynı sey tekrarlanıyor yani mac açılmıyor cd siz,startup disk bölümünde target disk diye biseyler var ben ne işe yaradığını bilmiyorum,bu secenekle bişeyler yapılabilrmi,tabi hafizam yanıltmıyorsa daha önce o seceneği kurcalarken xp nin açılış dosyalarınımı bozmuştum ne tam hatırlamıyorum
eh bi yardım lütfen

dh-kemalistler birliği

polatyy

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 24:43:09  

dvd yi ne zaman deneyeceksin,sendende iyi haberler beklioz

dh-kemalistler birliği

marvell

25 Eylül 2005, 13:49:41  

polatty hani o siyah ekran geliyor ve baslangıc secenekleri icin bi tusa basınız diyip 10 dan geriyo dogru sayıyor ya sen orda bi tusa bas ve hangi partitionda mac kurulu ise onu sec ve mac acılsın dostum.

bu arada ne dvd si yeni bir versiyonmu cıktı bende su ekran kartını kurmayı deniyorum ama beceremedim kolay gelsn

Gökhan Kazancı

INTEL Q6600 @ ASUS P5W DH Deluxe @ KINGSTON HyperX 750 MHZ 2gb KIT (2X1gb) Ram +A-data 2x2 gb 800mhz Ram @ SAPPHIRE 256MB ATI Radeon X1900 GT @ SEAGATE 250 GB SATA2 16 MB NCQ @ COOLER MASTER - CENTURION 5 BS @ SAMSUNG 205BW
polatyy

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 15:49:34  

abicim açılmıyor işte,zaten normalde o secenek yok,forumda yazılanları uygulayarak( c: sürücüsüne chain dosyası at,boot ini dosyasına şunu şunu yaz vs vs ) o seçeneği ekliyourm ,ama olmuyor açılmıyor işte,başka bi yöntem bilen varsa veya püf noktası lütfen yazsın

dh-kemalistler birliği

turgayilhan

25 Eylül 2005, 15:54:43  

pc de kac hdd var tek hdd var ise diğer patitiona kurmussan şunla biraz oyna C:\chain0="Mac OS X
chain0 ı chain1 yap birde oyle dene sonucda chain hdd yolunu belırlıyo anladıgım kadarıyla

polatyy

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 17:46:29  

tek hdd çift partion,ikinici part ta kurulu mac os,xp o partı hic görmüo,mac os taki adı DISK2 ,bu durumda ne yapmalıyım acaba?

dh-kemalistler birliği

costek

25 Eylül 2005, 17:51:05  

Polatyy olmadı hocam eth kartını bulamadım hüngür hüngür ağlıyacağım neredeyse
ha birde önce macte formatladım diski şimdi ikinci partition'ı win görmüyor

apple için yazılmış programlar çalışıyor FileMaker

MS Ofis sürükle brak yöntemiyle kopyaladım çalışıyor ama anakartla ilgili mesela ses çalışmıyor ama usb çalışıyor anlamadım gitti

ilkerinanç hocam aman bi el atın şu işe Anakart Asus P4P800

Intel D946GZIS, Pentium D 3.0, 2x512 DDR2 667, Ses - GMA3000 Grafik - Gigabit eth. Onboard, 320 SATA2
LG DVD+RW 16x8x16, Microsoft Wireless Klavye Mouse ve MacOsX (Intel) 10.4.8 update
costek

25 Eylül 2005, 17:56:22  

quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

tek hdd çift partion,ikinici part ta kurulu mac os,xp o partı hic

Teğmen olmuşsun hayırlı olsun

polatyy

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 18:05:04  

bugün olmuşum

dh-kemalistler birliği

costek

25 Eylül 2005, 18:08:49  

quote:

bugün olmuşum

alet şimdi dvd den başlamıyor yeniden formatlayıp önce xp kurmayı deneyeceğim

polatyy

Sisteme Gözat

25 Eylül 2005, 18:13:56  

dvd yi tak menuden startup disk yap ve mac os un kurulu olduğu diski seç,zaten restart isticek ,o zaman açılıyor ,sen bana geldiğinde bende öyle açmıştım hatırlarsan eger

dh-kemalistler birliği

costek

25 Eylül 2005, 18:19:15  

quote:

Orjinalden alıntı: costek

quote:

bugün olmuşum

alet şimdi dvd den başlamıyor yeniden formatlayıp önce xp kurmayı deneyeceğim

pardon bendenmiş biostan start up ayarını yapmayı unutmuşum sanırım birazdan mutlu haberi veririm

costek

25 Eylül 2005, 19:25:53  

Aman arkadaşlar bir cevap OSX x86 nın üzerine XP kurdum şimdi OSX x86 dan boot edemiyorum
Darvin konsol başlıyacak gibi oluyor ancak XP devreye giriyor ve filim kopuyor

C altında OSX x86
E altında XP var

ve E boot disable ayarladım

tarkanust

26 Eylül 2005, 11:37:45  

polatty senin problemin eğer xp yi başlatamamaksa darvin başlamadan bios geçer geçmez f8 yaparsan darwindeki partition menüsü geliyor ordan seçimini yapabilirsin.
ama eğer darwin başlamadan xp başlıyosa oda ayrı bi sorun ben onu chain0 dosyasıyla çözdüm
şimdi ilker kardeş sana bi soru (yada bu problemi yaşayan diğer arkadaşlar)
ben sse2 hack seçeneğini kaldırıp kurdum
her zaman ki gibi makina açılmadı
ama bu sefer hazırlıklıydım ikinci bir hd de sse2 işaretli olarak mac kuruluydu ve sistem açılıyordu
sistemi 2.hd den açıp sse2 hack işaretini kaldırdığım ve sistemi kurduğum 1.hd in sistem extension klasöründen ati*.kextleri sildim
eveeeet sse3 destekli sistem açıldı amma bu seferde ne klavye nede mouse u görmediği için açılışta sadece klavyeniz ve mouse takılı değil diye bir
mesaj geldi kaldı. klavye ve mouse usb değil acaba usb olsa çalışırmı yada çalışsa bile sse3 daha ne gibi sürprizler sunar çünki sse2 olunca herhangi bir problem çıkmamıştı.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
tarkanust

26 Eylül 2005, 13:36:44  

hmmm evet bu alet vcd ve dvd leride oynatmıyooo
varmı bunları oynatabilen?

polatyy

Sisteme Gözat

26 Eylül 2005, 15:06:56  

yok aslında oynatıyor,tabi idvd yi kurup çalıştırabilrsen ,vcd oynatan bi program lazim ,işin doğrusu bizim windowstan alıstığımız her başka uygulama için uygun programı indirip kurmak lazım,mesela wmv dosyalarınıda göstermiyordu bende,mecburen windows media player yukledim,ama asıl komik olan şu,media playerda sadece wmv veya wma dosyalarını çalıyor baska dosya çalmıyor,halbuki windows altında kullandığımı zmedia player herseyi çalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatyy -- 26 Eylül 2005, 15:22:39 >

dh-kemalistler birliği

tarkanust

26 Eylül 2005, 19:31:43  

yav win kullanırken hep özeniyoduk osx kullananlara amma
bu bizim kaderimiz bee osx i kurduk hala kurcalıyoz sağını solunu
sistem kurcalamadan ne zaman makina kullanacaz yaaa

polatyy

Sisteme Gözat

26 Eylül 2005, 21:03:57  

aman abi bosver sen ,kurcala kurcala kullan simdilik,dün bilkomun sitesinde fiyatlara baktımda kac kere ohaaaaaaaaaa dediğimi hatırlamıyorum,söz konusu apple sa hersey manyak pahalı,bi imac in fiyatı 3 milyar beaaaa

dh-kemalistler birliği

DaVinci

Sisteme Gözat

27 Eylül 2005, 10:26:59  

macos x vcd oynatacak programa sahip değil gerçi quicktime player var ama vlc filan gibi program kullanıyoruz bizde, ama dvd için dvd player isimli bir programı var, application klasörünün altında bulabilirsiniz

polatyy

Sisteme Gözat

27 Eylül 2005, 18:44:33  

DaVinci veya ilker inanç
ben mac os x i kurabilmek icin azcik masrafa girdim ve bi 915gavl anakartla celeron 2.66 sse3 destekli islemci aldim +80 lik sata,bu sisteme kurdum ve gayet sorunsuz calisiyor,ama özellikle bi kaç sey birden acinca bi kaç saniyelik takılmalar veya ofis fala naçılırken hafif beklemeler oluyor,ben celeron islemciyi alırken gözüm su an senin kullandığın 2mb cach li p4 te kalmıstı lakin pahaliydi alamadim
ve aklimda soru olarak kaldı acaba o işlemciyle nasıl olurdu diye,simdi anladigim kadariyla sen işyerinde mac evde pc kullaniyorsun ikisi arasindaki farki iyi bilrsin ve benim almayi düsündüğüm işlemciyle kullaniyorsun x86 yı,bu konudaki yorumlarını alabilirmiyim

NOT: mac os x86 arada bi takılıo yavaş falan derken kimsenin aklına osx86 yla alakalı bi problem gelmesin ,cünkü aynı sistemde aynı takılma ve yavaslıklar xp dede oluyor,ben 3.0 , 2 mb bellekli p4 teki performansı merak ettiğim için sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatyy -- 27 Eylül 2005, 20:32:15 >

dh-kemalistler birliği

kuhi

27 Eylül 2005, 21:42:13  

Arkadaşlar acaba Ankarada olanınız varmı ben tüm masrafları karşılarım acaba ricaa etsem bana mac DVD sini yoluyabilirsiniz.
veya emule haricinde açık adresi varmı indirebilecegim acaba cevaplarsanız çok sevinirim.

Selamün Aleyküm...
polatyy

Sisteme Gözat

27 Eylül 2005, 22:17:20  

bu soruya herkese verdigim cevabı verecegim

egeeeeeeeeerrr donanimin destekliyorsa''buraya tıklayarak inceleyebilrsin''
ve egeeerrr sende en az 3 kisiye bu dvd yi cogaltip vereceksen ve verdigin her kisidende aynısını talep edeceksen sana kargoyla bi tane yollarim

dh-kemalistler birliği

kuhi

28 Eylül 2005, 12:01:51  

quote:

bu soruya herkese verdigim cevabı verecegim

egeeeeeeeeerrr donanimin destekliyorsa''buraya tıklayarak inceleyebilrsin''
ve egeeerrr sende en az 3 kisiye bu dvd yi cogaltip vereceksen ve verdigin her kisidende aynısını talep edeceksen sana kargoyla bi tane yollarim

Ben de 2 adet DVD writer var degil 3 6 adet çoğaltırım.
zaten 2 adet arkadaşlara verecem zaten.
Onlarada anlattım bu olayı .
istersen sen bana 1 tane yolla ben sana 6 adet çoğaltılmış olarak geri dönüşüm yapayım.
Sisteme gelince AMD 3500 64 bit
1 gb ram
sata hdd
pcı exp ekran kartı.
Ankaradaysan eğer çalıştığım yerede gelebilirsin.
Bi bilgisayar firmasındayım.

Selamün Aleyküm...
ilkerinanç

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 2:01:36  

valla polatyy kardeşim.
"Developer Kit"in 3.6 GHZ 2MB cache P4 (bendekinin 3.6 GHZ olanı yani),2 GB DDR2 533 MHZ RAM olduğunuz hatırlatırım.
demek ki bir fark yaratıyor ki böyle bir konf. yapmış adamlar...
bendeki RAM 512 ve diskim IDE..
1 GB civarı RAM ve SATA bir diskle çok daha hızlı çalışır diye düşünüyorum....

costek@
Asus P4P800 ün gigabit etherneti maalesef desteklenmiyor.
çöüzüm 5 dolarlık bir Realtek 8139B ethernet alıp makinana takman.
eski sistemim sendeki gibiydi ve ben bu yolla hallettim...

DVD konusunda ne yapıyorlar hiç bilmiyorum.sadece IDVD programının problem çıkardığını duydum...

Tarkanust@
hocam SSE3 makinaya geçişimde ben hiçbir problem yaşamadım ve aksine performansım neredeyse 2 kat artmıştı...
anakart BIOSundan USB klavye ve Mouse disable yapmayı denedinmi?

XP/OSX dual boot ile problem yaşayanlar boot.ini dosyasındaki satırı ve chain dosyasını silip XP yi başlatıp tekrar chain dosyasını ve Boot.ini satırlarını tekrar eklemeyi denesinler.
ben ne zaman problem yaşasam(birkaç kez kurmak zorunda kalmıştım ilk zamanlar)bu yolla halletmiştim...

DaVinci

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 11:37:28  

Valla office programlarının açılması benim 2x2Ghz lik G5 te oldukça uzun zaman alıyor, şöyle söyliyim, 1 sayfa word dökümanını word ü çalıştırp açma süresinde photoshop u açıp üzerine birde 100-150 mb dosya açarım , benim konfigürasyonu zaten sırf mac os x uyum ihtimali yüksek olsun diye intel anakart lı filan yaptım, hayırlısıyla bir kurup çalıştırabilirsem X86 yı aradaki farkı daha iyi anlayabileceğim

polatyy

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 24:02:21  

kuhi@
kargo adresini pm at hemen kargoya vereyim ben istanbuldayim çünkü
ilker inanç@
İlker kardeş ben ide ye kurarken ortalama 25 dakika olan kurulum süresi satay akurarken 13 dakikaya düsmüstü,kesinlikle sata da iyi çalışıyor,söz konusu olan benim dandik celeron işlemcim
Davinci@
sen hala neden kuramadın ?eger sanada kurulum dvd si lazimsa yollim valla,kuhi için yazdiklarım senin içinde gecerli

dh-kemalistler birliği

DaVinci

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 24:16:18  

ben hala çekmeye çalışıyorum, ben istanbuldayım

kuhi

28 Eylül 2005, 24:24:31  

quote:

kuhi@
kargo adresini pm at hemen kargoya vereyim ben istanbuldayim çünkü
ilker inanç@
İlker kardeş ben ide ye kurarken ortalama 25 dakika olan kurulum süresi satay akurarken 13 dakikaya düsmüstü,kesinlikle sata da iyi çalışıyor,söz konusu olan benim dandik celeron işlemcim
Davinci@
sen hala neden kuramadın ?eger sanada kurulum dvd si lazimsa yollim valla,kuhi için yazdiklarım senin içinde gecerli

kurulum DVD si lazım mailinede yoladım.
mailim
recebbinmustafa@yahoo.com
recebbinmustafa@hotmail.com
adresim siteler mh. karacaya cd. 50/2 Altındağ Ankara Posta kodu 06160
Kargoyla gönderirsen çok sevinirim.
Benden Ankarada dağıtmanı istediğin birileri varsa onlarada çoğaltıp dağıtaabilirim.
Zaten 2 kişi simdi sırada bekliyor.
Herşey için çok sağol.
Ankaradakiler polatyy yolladıktan sonra benden temin edebilirsiniz DVD yi.
beni mailimden veya çalıştığım yerden bulabilirsiniz.

Selamün Aleyküm...
polatyy

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 24:38:11  

ok bugün kargoya verilio dvd in
Davinci istersen sanada kargo yapayim abisi,istersen yakinsan gel kendin al kadıköy 6 yoldayım
costek arkadasımız gelip aldı ve kurdu

not:benim özellikle vermeni istediğim kimse yok,paylaştıkça çoğalır ,olabildiğince yayılsın istediğim için bunu istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatyy -- 28 Eylül 2005, 12:40:10 >

dh-kemalistler birliği

DaVinci

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 24:46:34  

@polatyy cumartesi filan oralardaysan gelirim, iş yerim maslakta o yüzden akşam almam zor, olmadı bir kargo da ben isterim

polatyy

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 24:58:49  

walla ben gece 11 e kadar işyerinde takılıyorum,senin için nası uygunsa onu yaparız ,kargo yap dersen adresi vs pm atman yeterli

dh-kemalistler birliği

kuhi

28 Eylül 2005, 15:57:06  

Arkadaşlar Ankarada olanınız ve elinde Mac Dvd si olanınız yoksa yarından sonra herkese çoğaltabilirim.
İsteyenler Çalıştığım yere gelebilir.

Selamün Aleyküm...
polatyy

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 16:37:18  

kuhi isim soyisim yazmamışsın receb mustafa adına yolluyorum verdiğin adrese

dh-kemalistler birliği

polatyy

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 16:57:41  

ve yolladim

dh-kemalistler birliği

kuhi

28 Eylül 2005, 17:14:48  

İsmim Recep Dağlı
Ama Farketmez.
Çok Sağol.
Sabırsızlıkla Bekliyoruz arkadaşlarla beraber.

Selamün Aleyküm...
polatyy

Sisteme Gözat

28 Eylül 2005, 18:33:21  

2 dvd yolladim,çünkü bi tanesinin kayıt kalitesinden emin olamadım,o kadar urasırızda instal ltemez falan diyerek 2 tane yolladım,eger 2 side calısırsa birinide baska bi arkadasa verirsin

dh-kemalistler birliği

kuhi

28 Eylül 2005, 20:52:50  

sağol.
Şuana kadar 5 tane arkadaşa çoğaltacam zaten.
Bi de bu dvd de ayarlama gerekmi yo herhalde direk kurulum yapılacak herhalde.

Selamün Aleyküm...
polatyy

Sisteme Gözat

29 Eylül 2005, 11:41:52  

sanırım bugün ögleden sonra elinde olur dvd ler,sana tavsiyem tamamen bos bir hdd ye kurulum yapman,en azından ilk denemelerini öyle yap çünkü ufak bi yanlışlık partion uçurmana neden oluyor,malum dosya sistemleri farklı,san ayolladığım normal kurulum dvd si, windows kurar gibi kuracaksın,dvd tak makinayı cd den boot et ve kurulum baslasın,bi süre bekletip kurulum ekranınnın gelmesi lazım,eger olmuyorsa donanımda desteklenmeyen bisey var demektir,genellikle ps2 usb hatalarından oluyor,sana tavsiyem klavye mouse usb olsun,biri usb biri ps2 olursada hata verio,ikiside usb olsun,kurulum ekranı gelince üstteki seceneklerden disk utility e geç,orda partion lara ayırmak formatlamakla ilgili hersey var,kuracağın bölümü seç ve formatla,disk utilty den çık formatlanmış bölüm mac os x için kullanılabilr hale gelmiş olacak,devam devam vs vs
burda püf noktası şu,devam devam derken customize seceneği göreceksin,ona tıkla ve eger işlemcin sse3 destekliyorsa sse2 hack işaretini kaldır kuruluma devam et,yok sse2 desteklemiyorsa hic dokunma,olası problemleri konuşuruz burdan,başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatyy -- 29 Eylül 2005, 11:42:59 >

dh-kemalistler birliği

kuhi

29 Eylül 2005, 24:44:32  

Şuan elime geçti çok sağol. İnşallah sorun çıkmaz ama çıkarsa klayve ps/2 onuda değiştiririm herhalde.
Çok Sağol Polatyy kardeş.
Şimdi Kuruluma geçecem.
bi aksilik çıkmazsa bundan sonra Macden yazmaya başlarım sizlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuhi -- 29 Eylül 2005, 12:49:57 >

Selamün Aleyküm...
polatyy

Sisteme Gözat

29 Eylül 2005, 13:03:03  

dh-kemalistler birliği

dgnzcn

Sisteme Gözat

29 Eylül 2005, 13:37:32  

polatyy kardeşimize candan yardımlarından dolayı herkesin adına teşekkür ederim.

kuhi

29 Eylül 2005, 13:55:46  

Polatyy kardes cd çalışyor ama ben yüklerken bi sorunla karşılaştım.
CD yi takıyorum boot yazısı geliyor.
entera basıyrum apple (ğümüş gri ) bir pencere açılıyor.
1--2 dakika sonra Mac Os İnstall Sayfası açılıyor.
burada contuine ye basıp devam ediyorum sonra dili english seçtikten sonra agree ye basıp Select a Destination geliyor.
Ama bi bolum seçemiyorum çünki options pasif durumda aktif değil.Dil seçimini yaparken altta
WTF?
çıkıyor.
Hardisk sata belkide ondandır.
sistem profiline griyorum ve hardiske tıkladığımda
No infoformation found yazısı çıkıyor.
sencede hardisktenmi acaba hardski biosdan ayarlaak gerekiyormu?

Selamün Aleyküm...
dgnzcn

Sisteme Gözat

29 Eylül 2005, 14:30:34  

yukarıdaki menülerden (hangisi aklımda değil) hardiskini görmen lazım

kuhi

29 Eylül 2005, 14:36:44  

Ya tam instal kısmına geçmeye bir adım kala işte bolum oluşturmamı söylüyor ama birtürlü ekrana birsey gelmiyor ve pencerenin altında sol tarafda options da pasif durumda bekliyor.
birsaattir bios dahil tüm kobinansyonları deniyom ama nafile olmuyor.

Selamün Aleyküm...
kuhi

29 Eylül 2005, 15:46:06  

Acaba Anakart ve işlemciden kaynaklana bilirmi benim durum.
Anakart AN8 SLI
cpu Amd 3500 Venice 64 bit
ram 1024
hardisk sata2 samsung
ekrankartı Ati radeon X600 pro Pcı expres
şuan elimde hardisk veya başka bir bilgisayar olmadığından deneyemiyorum ancak yarın arkadaşın bilgisayarında deniyecem.
yardım ederseniz sevinirim.

Selamün Aleyküm...
ilkerinanç

Sisteme Gözat

29 Eylül 2005, 16:04:19  

nforce anakartlarda SATA disk çalışmıyor.boşuna denemeyin...

kuhi

29 Eylül 2005, 16:59:05  

hardiski ide yapınca üzelirmi acaba. Yoksa ilede Anakartmı degisecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuhi -- 29 Eylül 2005, 17:14:28 >

Selamün Aleyküm...
polatyy

Sisteme Gözat

29 Eylül 2005, 17:15:16  

ilker haklı olabilir ,senin anakartta sata calısmıyor olabilr,yalnız şunu denedinmi bi bakalim,kurulum ekranı gelince üstteki seceneklerden disk utilty i aç,hardiskin görünüyorsa(ki sorun yoksa görmen lazım)bölüm olusturup formatla,bu işlemi yapıp format attıktan sonra ancak mac osu kurabileceğin bölüm kurulabilr bölüm olarak tanınacaktır,ide disk lerdede bu işlem i yapmadan olmaz,önce bölümü disk utilty i kullanarak formatla

dh-kemalistler birliği

kuhi

29 Eylül 2005, 17:45:10  

disk utile geçtim ama sata hdsk bulunmadığı için format atamadım.
Disk Utl penceresinde DVD Writer ve Mac Os İnstall diye 2 adet Hdisk gozukuyor.
Mac Os İnstalla işlem yapmaya çalışınca hatta 61 i veriyor.
Yani format veya silme işlemi gerçekleşmiyor.
Yarın ide hardisk ile deniyecegim.
Yardım larınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuhi -- 29 Eylül 2005, 18:13:37 >

Selamün Aleyküm...
ßonwe

29 Eylül 2005, 19:53:34  

arkadaşlar ben xp ile dual boot yapmak istiyorum ama os menüsünden mac os x i seçtiğim zaman sürekli chain booting error yazıyor bunla igili bri bilgisi olan var mı?

polatyy

Sisteme Gözat

29 Eylül 2005, 20:06:59  

ilker inanç'ın önerisi boot ini dosyasına yazdıklarınızı silin chain dosyasınıda silin restart yapın ve chain dosyasını yeniden kopyalayıp boot ini dosyası değişikliğini yeniden yapın,diyor,ben yapıom olmuoo ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatyy -- 29 Eylül 2005, 20:07:30 >

dh-kemalistler birliği

shaq t

30 Eylül 2005, 2:47:54  

kuhi ve polatyy (ve diğer arkadaşlar) merhaba,

3 yıldır bu forumu okuyorum yeni üye oldum :), bu topic i açıldığı günden beri sürekli takip ediyorum (bookmark ımda duruyor) Ama kuhi'nin sata problemini duyunca üye olup müdahele etme gereği duydum. Ben arkadaşlarıma sürekli sistem toplarım, ukelaca bulmazsanız bi uyarım olacak, samsung sata lar çok problemli driver ı klasördeki tüm dosyaları deneyerek 3-4 diskete ayrı ayrı dosyaları atsanız bile çalışmıyo.. bi yolu var doğru dos dosyası var extact edip diskete kopyalarsanız kuruluyor, ben çok uğraşıp kurdum 1-2 samsung sata ama zor, nforcem lar görmüyor diye birşey yok, alakası yok her anakartta gördüm bu sorunu..

Ama kuhi'ni olayı farklı macos kurduğu için diskete at kur yapamaz, ama yapacağı şey var... ide disk alma sakın sistemine yazık olur.. Gidip birkaç dolar verip seagate sata ile değiştir sadece, nforcelar direkt olarak görüyo bios vs. ayarı yok, rahatça kurabilrsin. Aklınızda olsun oem listelerinde sürekli görüyorum fiyat farkı var samsung-seagate için ama birkaç dolara değer bence. Çünkü seagate sata olayı feci başarılı benden söölemesi ( samsung kötü demiyorum yanlış anlamayın, zor kuruluyor ama performası iyi tabi ki..)

ilkerinanç

Sisteme Gözat

30 Eylül 2005, 4:06:51  

hoca alakası yok.
nforcelar ile SATA diskler ile ilgili bir problem.
sürücüsü yok henüz...

http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=957&hl=nvidia%20sata&st=20

Sayfa:   <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> İşletim Sistemleri >> Linux & Unix tabanlı İşletim Sistemleri >> Cevap: program calıstırma Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
1 Bilgisayar'da 30 Kullanıcı
Dojop Teknoloji standında N-Computing ürünleri hakkında bilgi alıyoruz!
BIOSTAR T-Power X58
BIOSTAR'ın X58 yonga setli orta üst sınıf anakartı mercek altında!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız