Şimdi Ara

2004 model hyundai sonata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
30.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az önce bir arkadaşım aradı.
    Uzan zamandır bir araba bakıyordu
    biraz lüks ve konfor düşkünlüğü var ve bir sonata bulmuş otomatik vites araba hakkında yorumlarımı sordu.
    ben bu aracı sadece bir kez incelemiştim ve hoşuma gitmişti deri koltukları falan bayağı rahat ve aracın içi genişti. bildiklerimi anlattım ama bu arkadaşım bu aracı ciddi ciddi düşünüyor ve beğenmiş ve benden daha detaylı bilgi istedi kısacası işi omuzuma yıktı.
    ama ben bu aracı hiç kullanmadım otomatik vitesi nasıldır bilmiyorum araç 80 kmde bu km bu araç için sorun değildir diye düşünüyorum ikinci elde elden kolay çıkmayacağıda aşikar yakıtıda teknik verilerinde bayağı bir fazla ama lpgye uyum sağlar sanırım.
    işin özü bu ve bu aracı kullanan ve bilenlerden acil yardım bekliyoruz. zira nette çok fazla yorum yok.
    (arkadaşım başka bir şehirde bu başlığı kendisine mail olarak atıyorum oda takip edecek)



  • ilk çıktığı yılda 2004 yılında aynı evde kaldığım bir arkadaşın babası almıştı sıfır.Arkadaş memlekete gittiğinde tabi aracı almış.Yanında diğer ev arkadaşım da gtimişti diğer arkadaşla beraber eyüp sultana sabah namazı kılmaya yola çıkmışlar.Aralarında geçen bi muhabbet;
    Arkadaş:Muhittin motoru patlatacan vitesi değiştirsene!...
    Araç sahibi arkadaş:Hacı bu otomatik değilmi?..

    İbre 140km/h vites 2de.
    Arkadaş aracın tiptronik olduğunu bilmiyomuş hatta tiptroniğin ne olduğunu daAraç otomatik diye gaza abanmış.
  • Aslan besleyen yemini düşünmez...
  • Her yaşını almış üst segment araç gibi temizi bulunursa alınıp keyifle kullanılır.Sadece bir kere için yolculuk ettim.Önü bilmem ama arka koltukları müthiş konforlu idi.Gidişide uzun yolda güzeldi.

    Şehir içinde yakıtına göre hantaldır.
  • İlk olarak bu siteden kullanıcılara erişebilir ve aracı öğrenebilir
    http://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_topics.asp?FID=14

    Sonata, almak isteyip de alamadığım bir araç çünkü; 3 kişilik bir aileyim %90 şehir içi kullanıyorum ve bulunduğum yerin trafiği sürekli dur kalk o yüzden bu aracı alamıyorum.
  • teşekkürler
    ben googleda bu siteyi bulamamıştım (yada gözümden kaçtı) tam hazine oldu
  • 2006 modelini kullanıyoruz ailecek 170.000 km oldu..bu fiyata sonatanın verebileceği konforu verebilecek bir rakip görmüyorum

    Gel gelelim şanzımana bunların şanzımanları çok hassas diğer markalara kıyasen yani alındığı taktirde şanzımana yük bindirecek hareketlerden kaçınılması gerekiyor..bknz benim yüzümden bir şanzıman arızası oldu vuruntu yapıyordu servis çözemedi 8-9 bin tl para bayıldık yeni şanzımana (eski şanzıman yürür haldeydi ama)..

    Eski kasa sonatayıda kullandım yani sizin bahsettiğiniz kasayı o daha konforlu diyebilirim ve göğüsü iç mekanı falan 2006 dan daha iyi bence..

    Eğer şanzımana nazik davranılacaksa tavsiye ederim
  • japon dostu arkadaşım peki bu araçların yedek parça durumu nedir.
    sonuçta çok satılan araçlar değil bekleme ve fiyat konusunda yardımcı olabilirmisin.
    birde arabam com testinde ve daha bir kaç yerde performansının 2.0 için çok iyi olmadığı ve çok yaktığı konusunda fikirler var ancak inceledikçe aracın çok konforlu olduğu konusunda bendeki intiba gittikçe oturuyor.
    bu arada araştırırken nette 2004 model bir tanede ben buldum 17 liraya fiyat çok iyi değilmi. neredeyse benimde alasım geldi.:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    japon dostu arkadaşım peki bu araçların yedek parça durumu nedir.
    sonuçta çok satılan araçlar değil bekleme ve fiyat konusunda yardımcı olabilirmisin.
    birde arabam com testinde ve daha bir kaç yerde performansının 2.0 için çok iyi olmadığı ve çok yaktığı konusunda fikirler var ancak inceledikçe aracın çok konforlu olduğu konusunda bendeki intiba gittikçe oturuyor.
    bu arada araştırırken nette 2004 model bir tanede ben buldum 17 liraya fiyat çok iyi değilmi. neredeyse benimde alasım geldi.:)


    Yakıt tüketimi makul seviyelerde performası aslında iyi sayılabilecek bir düzeyde olmasına karşın 4 ileri şanzuman bu hareketi yapısını kamçılıyor

    Yedek parça konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum yanlış hatırlamıyorsam bizim arabanın (sonata) şanzumanı 15 gün veya 1 ay gibi bir sürede

    yurt dışından gelmişti konfor konusunda kesinlikle kafanızda soru işareti kalmasın son derece konforludur. Rakiplerine oranla gürültü seviyesi daha

    düşüktür içeriye neredeyse hiç ses almaz alındığında kardeşiminde dediği gibi şanzumana ani yük bindirecek hareketlerden kaçınıldığı müddetçe

    uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek araba ancak servis bakım maliyetleri yüksek olan bir araçtır gerçi biz aldığımızdan buyana bakımlarını hep

    yetkili serviste yaptırdık birazda ondan kaynaklanıyor
  • son samuray ilgine teşekkür ederim arkadaşım sonatadan vaz geçti vazgeçmesinde en büyük etken aracın yakıt tüketiminin onun kriterlerine göre yüksek olması oldu.
    bu arada bende araç hakkında uzun uzun incelemeler yaptım buluınduğum ilde satan bir galeriye gittim tekrar baktım gerçekten çok güzel bir araç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonata007dr

    Aslan besleyen yemini düşünmez...


    ama aslan beslemyi düşünüyorsa yani henüz aslan ortada yoksa düşünebilir
  • Benimde bir ara merakım vardı, heybetli heybetli binerim diyordum sonra vazgeçtim. Şarköy' de benzin alırken gördüm ve sordum nasıl araç diye, adam konforunun mükemmel olduğunu ancak çok yaktığını söyledi. Meğer adam benzinliğin sahibiymiş ve kendisinde Audi A6 da varmış, ama konfor olarak sonatanın tadını vermiyor dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djkarakan -- 19 Şubat 2010; 9:53:19 >
  • Sonata kullanıcısı olarak ben aracımdan çok memnunum yakıt konusunu o kadar da abartmamak gerek, ben de a6 kullandım ancak sonatadaki konfor daha farklı bu gibi detayların önüne bence yakıt geçemez kendi aracım dizel olmasına karşın 2.0 benzinli birçok D sınıfı araçtan daha az motor sesi alıyor bu ve buna benzer birçok artısı bence daha önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonatave6 -- 3 Şubat 2011; 15:46:22 >
  • Geniş iç hacmi ve özellikle kliması beni etkilemişti..Arka tarafta olmama rağmen açılır açılmaz yüzümde soğukluğu hissetmiştim..
  • Arkadaşlar 2004 veya 2005 modelini kullanıp da LPG de KM de veya 100 KM ne kadar yaktığını bile var mı ?
  • İyi araç ama çok yakar
  • Aslında hiç aklımda yokken bütçeme uygun bir Sonata gls ye denk geldim. Benzinli ve otomatik bir araç. Okuduğum yorumlar sayesinde de araç aklıma yattı. Fakat kayınpederim sağolsun aklımı bulandırdı yakıt konusunda. LPG li olarak kullanıcam. Çok müthiş bir yakıt ekonomisi beklemiyorum ama ocağıma incir ağacı dikmesinide istemiyorum .

    Sizden ricam kullanan ve ya kullanmış birisi varsa 100 km de kaç litre LPG tüketimi yapar söyleyebilir mi?

    Birde şunu sorayım. sonata gls mi yoksa dizel toyota avensis mi? modeller ve motorlar aynı fakat sonata otomatik, avensis manuel.
  • Up...
    Yok mu arkadaşlar hiç kullanan yaw
  • Ben 1997,2.0,gls ve otomatik kullanıyorum. 2007 den beri bende gayet güzel ve rahat bir araç modeline göre dolu bir araç. Yakıtına gelirsek 100km de yaklaşık, karışık kullanımda 10-11lt.lpg tüketimi var. O kadar da aman aman bir tüketimi yok yani. .Belki sakin kullanımda (tabiri caizse ayağının altında yumurta varmış gibi gaza basılırsa. O zaman yüksek viteste gidiyor.) bu değer 9-10lt.ye düşünülebilir.4 ileri şanzumanın bu konuda biraz etkisi var. Ha üst modellerinde(1999 ve sonrası) 5 ileri otomatik kullanıldı diye biliyorum. Aynı modelin manuelleri 5 ileri. Ben genelde aracı yüksek devirli kullanırım. Şanzumanı o kadar da nazik değil. Ben bayağı bayağı sert kullanırım. Ha daha yeni modellerinde h-matic denilen triptonik vites kullanıldı. Onlar hakkında hiç bir fikrim yok. Benimki tork konvektörlü tam otomatik. Bendeki şanzuman aracın ani hızlanmalarında biraz yavaş kalsa da gene çok çok da kötü değil(bir 10-15 beygir çalıyor) .
    Bir de arkadaş triptonikte motoru 2.viteste bağırttırmış demiş. O biraz zor. Nasıl zor. Bu şanzumanlarda triptonikte düşük viteste deviri zorlarsan o şanzumana zarar verecek seviyeye geldiğinde otomatik vitesi yükseltir. Değilse şanzumandaki yağ fazla ısınacağından zarar görebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_ByKadir -- 17 Ekim 2016; 16:47:27 >
  • Arkadaşlar Ben bu araçtan bir tane aldım 2004 model yaklaşık 2 yıl kullandım şu kadarını söyleyeyim 10 üstünden değerlendirecek olursak Motor, Şanzuman, Yürüyen, Süspansiyon, Yol ve Hava şartlarına uyumluluk, Sessizlik bunların tümünde 9 numarayı temiz hakkeden nadir araçlardan biri diyebilirim. LPG uyumunda da sıkıntı yok. Tek sıkıntısı Araçtan anlayan adam gibi usta bulmak önemli. Bunun dışında sıkıntısı yok. Çok yakar diyen arkadaşlar muhtemelen hiç kullanmadıkları bir aracı eleştiriyorlar bence. Şu kadarını Söyleyeyim Passat, Honda, Toyota, Volvo gibi birçok aracı sahibi olmak kaydıyla kullandım şu an kapımda 2017 Nissan Qasqai skypack 1.6 130 beygirlik aracım var ama bugün Sonata 2004 model temiz bir araç buldum ve aldım zevki ve rahatı farklı bir araç yakıtıda inanın birçok arabanın yakıtından daha azdır deneyin görün şahin 40 kuruş yakar laf etmezler gemi gibi sonata tüm konforuna güvenliğine rağmen 30 kuruş yakar hiç arıza açmaz parça bozmaz çok yakar der birileri. Hemde hiç kullanmamış birileri. acaba neden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.