Şimdi Ara

Yüz Egzersizleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
19
Favori
59.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüzünü inceltmek isteyen arkadaşların, bir takım kremlerle ilgili olarak açtıkları başlıkları gördükten sonra, bu işin aslında sıfır maliyetle, en doğru şekilde, sadece egzersizlerle yapılabileceğini öğrendim.

    Yabancı bir kaç kaynak sitedeki bilgileri Türkçeye çevirdim. Umarım faydası dokunur.

    __________________________________________________________________________________________

     Yüz Egzersizleri


    Yüzün daha zayıf görünmesini sağlamak, bütün vücudumuzda kilo vermek kadar önemlidir. Bu tombul yanaklardan ve dolgun yüzden kurtulmak için bir takım prosedürler izleyebilirsiniz. Masaj, yağ aldırma, veya bayanlar için akıllıca yapılacak bir makyaj, ancak bütün bunlar çok masraflıdır ve zaman kaybıdır. En kolay yoldan zayıf bir yüze, egzersizlerle yüzünüzdeki yağları kaybederek ulaşabilirsiniz. Bu egzersizler yüz kaslarınızı güçlendirir, yüzdeki sarkmaları engeller.

    Bu alıştırmaları kuru bir yüzle yapmayın, cildinizi yumuşatmak için öncesinde biraz suyla nemlendirin, veya mineral yağlar da kullanabilirsiniz.
    __________________________________________________________________________________________

    Alın ve Gözler İçin Egzersizler


    1. Göz etrafındaki kasları çalıştırmak için gereken ilk egzersizimiz son derece kolay; sadece göz kırpın ve 1 saniye gözünüz kapalı bekleyin. Bu hareketi 50 kere tekrar edin.

     Yüz Egzersizleri


    Sonra diğer gözünüze geçin ev 50 kere de bu gözle alıştırma yaptıktan sonra, biraz dinlenin, ve 50'şer kere daha yapın. Göz kırışıklıkları bölgesini dert etmeyin, ancak resimde gösterilen kasları çalıştırmaya özen gösterin.

    2. Göz çevresindeki kaslar için yapacağımız bu egzersiz daha da faydalıdır, siz de zaten hareketi yaptığınızda kaslarınızın kasıldığını hissedeceksiniz.

    a) Parmaklarınızı şakaklarınıza koyun, ve onları yavaşça geriye doğru çekin. Bu hareket, gözü çevreleyen kaslara gerginlik kazandırır, ve göz etrafındaki çizgileri engeller.

     Yüz Egzersizleri


    b) Şimdi, parmaklarınızla göz kenarınızdaki kaslara direnç verirken, gözlerinizi sıkıca kapatın. Kasılmaya devam ettikçe, kaslarınızın güçlü bir şekilde çalışmakta olduğunu hissedeceksiniz. Dilediğiniz kadar tekrar yapabilirsiniz. Her biri 20'şer hareketten oluşun 3 set uygundur.

     Yüz Egzersizleri


    Bu hareketle göz kapaklarınızdaki sarkıklıktan da kurtulacaksınız. Ama gelişme, zaman alacaktır. Uzun vadede sonuç alcağınız için pes etmeyin, ve sabırla her gün bu hareketleri tekrarlayın.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    * Bunların dışında, bu bölgeler için şu hareketleri de yapabilirsiniz:

    İki işaret parmağınızı da kaşlarınızın üzerine koyun, gözlerinizi aşağıya çevirirken aynı anda kaşlarınızı yukarıya kaldırın. Bu pozisyonda 5 dakika durun, veyahut birkaç saniye ara vereceğiniz iki set halinde yapın; her set 3 dakika sürsün. Bu hareket alnınızı sıkılaştırmaya yarayacak. Mümkün olduğunca parmaklarınızdan çok alın kaslarınızla kaşlarınızı kaldırmaya gayret edin.

    Gözler yüzdeki en önemli noktadır, ve onların da çalıştırılması gerekir. Rahatlayın, bir sandalyede oturarak gözlerinizi kapatın. Gözleriniz kapalı konumdayken, mümkün olduğunca sonuna kadar yukarıya ve aşağıya doğru bakın, bu hareketi 15 dakika sürdürün (15 dakika aşağıya, 15 dakika yukarıya). Sonra, gözlerinizi açmadan, kaşlarınızı kaldırın, gözkapaklarınızı yapabildiğiniz kadar aşağıya doğru çekin, 10'a kadar sayın ve bırakın. Rahatlayın, ve bunu 10 dakika boyunca tekrarlayın. Bu hareketi hergün yapmalısınız.

    Dudaklar ve Yanaklar İçin Egzersizler


    Biraz iğrenç gelebilir, ama ağzınıza bir parmağınızı sokun, ve bütün gücünüzle onu emmeye başlayın. 10'a kadar sayın, ve bırakın. Bu hareketi 10 dakika boyunca tekrarlayın. Günlük yapacağınız bu çalışma dudaklarınızın daha az kabarık olmasını sağlayacak, ve yüzünüzün incelmesine de yardım edecek.

    Yüz incelmesine yardım edecek diğer bir şey, yanakları da çalıştırmaktır. Sol elinizin parmaklarını, başparmağınız ve serçe parmağınız hariç, 90 derece açıyla sol yanağınızın üzerine koyun. Başınızı arkaya doğru yaslayın, yanağınızı parmaklarınızla güç uygulayarak aşağıya ve ağzınızın içine doğru itin. Aynı anda, mümkün olduğunca en geniş şekilde gülümsemeye çalışın. Diğer elinizle ve yanağınızla tekrarlayın. Bu hareketi her gün 15 dakika kadar tekrarlayın, böylece yanağınızdaki yağlar eriyecektir.

    Boyun ve Çene İçin Egzersizler


     Yüz Egzersizleri


    İnce bir yüz için gerekli en önemli egzersizlerden birisi, başınızı yavaş yavaş, yapabildiğiniz kadar arkaya yaslamanızdır; ta ki boyun kaslarınızda bir gerilme hissedene kadar. Sonra, alt çenenizi ileriye geriye sallayın, ve diğer yönlerde. Boyun kaslarınız, ve yüzünüzü daha inceleştirmek için bu hareketi her gün 5 kere yapın.

    İnce bir yüz için diğer bir egzersiz; düz arkalıklı bir sandalyede otururken başınızı arkaya doğru yaslayın, tavanla paralel olacak kadar. Dudaklarınızı serbest bırakın, sonra yavaş yavaş alt dudağınızı yukarıya doğru kaldırın. 10'a kadar sayın ve durun, ve bunu her gün 10 dakika kadar tekrar edin; ki boyun bölgeniz incelsin.

    Eğer gerdan kısmınızdan şikayet ediyorsanız, düz arkalıklı bir sandalyede oturun, başınızı arkaya doğru yaslayın ve tavana doğru bakın; bu sırada kapalı olan dudaklarınızı beraber büzün. Başınızı bu pozisyonda tutarken, dudaklarınızı O dermiş gibi pozisyona getirin, üfleyin, ve 20'ye kadar sayın. Yavaşça başınızı öne doğru getirin, ve tekrar düz bakar hale gelin. Bu hareketi her gün 5 dakika tekrar etmek, gerdan yağlarınızı eritecek, ve gergin bir boyna sahip olacaksınız.

    KAYNAKLAR
    ehow
    Shape Your Face



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 8 Ağustos 2015; 15:35:37 >







  • çok yararlı olmuş. Çok teşekkürler.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mince49 -- 22 Haziran 2014; 18:10:27 >
  • İşte size pratik 3 öneriyle gıdınızdan kurtulmanın yolları.

    1- Düz bir şekilde oturun

    Omurganızı düz tutun ve çenenizi yukarı kaldırın. Gün boyunca ofiste ergonomik bir sandalyede oturmaya çalışın.

    2- Sakız çiğneyin

    Şekersiz sakız çiğnemek hem ağız sağlığınız için hem de çene kaslarınız için oldukça iyidir. Sakız çiğnerken cene kaslarınızda gelişecektir.

    3- Çenenizi kaldırın

    Alt dudağınızı üst dişlerinizin üzerine getirerek çenenizi öne doğru uzatın. Günde iki kez onar dakika bu egzersizi yaparsanız boynunuz sarkmayacaktır.

    gıdıdan kurtulmak için faydalı olduğundan yüzün incelmesine faydalı olacaktır.
  • Yüzim bu adam gibi olacaksa hiç yapmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nP4BlacK0uT

    Çok yararlı bir yazı teşekkürler.



    bu konuyu görmüşsün hatırlamadın bak :p
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musyun

    Yüzim bu adam gibi olacaksa hiç yapmam


    Adamın yaşı geçiyor bir yerlerde bulamadım şimdi sayfayı, ama sanıyorum 70 yaşlarında.
  • silinmiştir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canoo -- 22 Nisan 2010; 0:33:37 >
  • bugünden itibaren her gün bu hareketleri çalışacağım. konu için teşekkürler.
  • tsk denicem
  • cidden işe yarıyorm bunlar ya
  • Yüzü inceltmeden kasıt şişmanlıktan kaynaklı bozulmaları düzeltmek mi ?
    Yanağımızda six pack çıkmasın sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 24 Nisan 2011; 16:41:56 >
  • ben sol gözümü kırpamıyorum neden acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PearBear

    ben sol gözümü kırpamıyorum neden acaba


    İlginç bir durum bu sanırım genetik bir fark. Bazı kişilerde tek gözü kapatırken ikisi birden kapanıyor kendiliğinden refleks olarak.
    Dil yuvarlamadaki gibi birşey olabilir diye düşünüyorum, doktor arkadaşlar daha iyi bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan


    quote:

    Orijinalden alıntı: PearBear

    ben sol gözümü kırpamıyorum neden acaba


    İlginç bir durum bu sanırım genetik bir fark. Bazı kişilerde tek gözü kapatırken ikisi birden kapanıyor kendiliğinden refleks olarak.
    Dil yuvarlamadaki gibi birşey olabilir diye düşünüyorum, doktor arkadaşlar daha iyi bilir.

    aslında çok zorlarsam kırpabiliyorum ama yüzüm şekilden şekile giriyo sağ gözümü şak diye kırpıyorum onda sorun yok :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PearBear -- 24 Nisan 2011; 17:05:57 >
  • Ben de sağ kaşımı kaldırabilirken solu tek başına kaldıramıyorum.
  • teşekkürler güzel konu
  • yanak ve çene için deneyeceğim teşekkürler
  • yararlı bilgiler bunlar
  • arkadaşlar bu gıdı için olan hareketleri diyelim 1 ay yaptık ve düzene binince bıraktık..bırakınca oradaki kaslar kendini belli bir süre sonra salar mı? bilgisi olan varsa sevinirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.