Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • senin gibi sahibi var tabi gurudan kabarmıştır :)

    yada yol eğimlidir. çünkü araçlar standart.. değişmedi yani hiç. belki jant büyütmüştür yandaki vs vs vs..


    quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    bendeki benzinli, karşılaştırdığım 2005 diğer getz de benzinli, lastik havalarını serviste yaptırttım 32 ama çok fark var bilmiyorum şaşırdım bende
  • hahaha bak o olabilir :p ama gerçekten servise de sorucam tabi içimdeki şüpheleri yokedip bu çıtırdı yüzünden servise gidersem çünkü sitenin parkı düz en azından benim park ettiğim yer ve aynı araba yanıma parketmişti yeşil bi getz aynı model herşeyiyle sahibi de bayan zaten pek anlicanı sanmıyorum bişiler yaptırmış olsun fabrikadan çıkmış gibi jantlar da falan benimkiyle aynı ama dediğim gibi servise de bi sorucam eğer şüphelerimi yokedersem korkuyorum şimdi bi çıt diye giderim açarlar hallederler çıt olur dan dun :p
  • Yeni arabalar hep böyle , cam ve ön kasa eğimli geldiğinden ön hiç gözükmüyor. bizim vectrada alışmıştım yola baktınmıydı yolun yarısında ön kasayı görmeye

    ama şimdi alıştım bu tarz arabalara , şimdi ön kasa gözüken arabalarda rahat edemiyorum , gözümü rahatsız ediyor. 307 dede bu durum böyle ön hiç gözükmüyor.

    burunu ben hiç sürtmedim aldığımda şöle önü arkayı iice ezberledim. yeni araba alınca hep yaptığım şeydir. bizim sitede manevra çalışırım ilk haftası hep ,, sonra alışırım ön arka çaprazına..

    benimde aracın önünde az bi çizik var ama benim suçum değil alman hastanesine gitmiştik , otoparka bıraktığımda öküzün biri çizmiş. bilirsiniz oranın otoparkında arabayı direk adamlara veriosun onlar parkediyor ve onlar getiriyor. arabayı aldığımda 11 km kullanılmıştı zaten otoparktan.. şimdi ona yama gerekicek sanırım.

    7 cm boyunda yarım santim genişliğinde , boya gitti direk altındaki siyah kısım belli oluyor.



    quote:

    Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

    Arabanın hala alışamadıgım tek yanı burnunun nerede bittigini kestirememem. Bu yuzden park ederken ön tamponu kaldırıma degdirdim birkaç sefer :)

    Ses konusunda haklısın. içeri motor sesini hiç almıyor ama dışarıdan felaket




  • quote:

    Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

    quote:

    Orjinalden alıntı: düttürüleyla

    vitesler konusunda geri vitese atarken bazen takılması dışında bir sorun yok . hatta viteslerinden çok memnunum yağ gibi geçiyor seri kullanımda çok avantaj sağlıyor bu bana. ama geri vitese geçerken bazen inadı tutuyor. o zamanda vitesi boşa alıp debriyajdan ayağı çekip tekrar basıp 3 sn beklemek lazımmış. denedim öyle yapınca geçiyor kolay.

    araba 130 dan sonra ses alıyor mu vallahi ankaralı ben hiç duymuyorum müzik açık bende sürekli , ama bi denerim kapatır. müzikte normal çalıyor vol 15 -16 da , ben genel olarak motordan ve sesten memnunum ancak araç dışındayken ve ilk çalıştırmada gerçekten korkunç bir sesi var , ısınınca geçiyor tabi. ama yinede yeni nesil dizel motorların sessizliği insanı hayretler içerisinde bırakıyor. dizel olduğunu anlamak mümkün değil. 307 bu konuda aşmış.



    Bendede muzik acık olurdu genelde ama mp3 bozulunca radyo kezmez oldu. Bugun kapattım teypi sesleri dinledim baya. Ozaman fakediliyor

    Hakkaten arabayı ilk kullanan arkadaslar geri vitese biraz zor geciriyor bende de ama ben alıstım galiba. İlk seferde rahat geciyor artık. Arabanın hala alışamadıgım tek yanı burnunun nerede bittigini kestirememem. Bu yuzden park ederken ön tamponu kaldırıma degdirdim birkaç sefer :)

    Ses konusunda haklısın. içeri motor sesini hiç almıyor ama dışarıdan felaket

    evet motor sesi duyulmuyo hatta bazen şüphe bile ediyorum çalışıyormu acaba diye.. ama köprü yolunda vs mesela 100 120 130 derken bakıyorum da yol arabanın içinden geçiyo sanki dışardaki sesi baya baya ötesi alıyo içeri... bu neydi bi yer vardı Ziebert ti sanırım özel kaplama falan varmış aracın altına böle tuhaf siyahımsı televizyonda görmüştüm yoldan gelen sesleri %70 azalttığını söylüyorlardı acaba onlardanmı yaptırmak lazım :P




  • Bence ses yalıtımı falan yaptırmaya gerek yok. Beni o kadar rahatsız etmiyor en azından. Hocam dinleme sende artık şu sesleri yaw Aç teybini, koy mp3'unu bak keyfine
  • yok ben zaten o seslere bakmıyorum ben de bu orta konsoldaki ses bilmiyorum... düşünki köprünün ek yerlerinde çok sert girerken mesela köprüye o tip yerlerde orta konsol çatırdıo bu dinlenmicek bi ses diil :p böle çat die sanki bişey oynuyo ama çözemedim korkuorum da servise götürmeye kararsız kaldım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    yok ben zaten o seslere bakmıyorum ben de bu orta konsoldaki ses bilmiyorum... düşünki köprünün ek yerlerinde çok sert girerken mesela köprüye o tip yerlerde orta konsol çatırdıo bu dinlenmicek bi ses diil :p böle çat die sanki bişey oynuyo ama çözemedim korkuorum da servise götürmeye kararsız kaldım


    Çok sert ve belirgin bir ses geliyorsa bir sorun olabilir hakkaten. Bir servise gostermekte yarar var. Ama plastik aksamdan gelen seslerden bahsediyorsan önemsizdir muhtemelen. Bende hiç boyle sesler getmiyor. Sadece arka plaka ve alarm takılan kapıdan ufak sesler geliyor. Onları da umursamıyorum.
  • ses iyidir yahu , adamın kafası takılır uykusu gelmez. Hyundai bunu güvenliğinizi düşünerek yapmış :))))

    abi aklına takılıyorsa git göster ,, kapı gibi garantin var git göster yapsın hırbolar
  • doğru diosun götürim en iyisi ben bi baksınlar... benim şahsi düşüncem tape in sabitliliğinde bi problem var yada o kısımdaki bi problem den kaynaklanıo gibi ama arim ben yarın bi randevu alim.. birde bu var randevuyu da allah bilir yarına vermez evdeyim ya kesin okul olan birgün falan verir.
  • hakkınızı helal edin arkadaşlar çat kapı gidiyorum bi servise belki ilgilenirler :P
  • arkadaşlar, bu çatırdama olayı diye birşey YOKMUŞ. bilginiz olsun servise giderken tak etti canıma ben ogsyi biraz kurcaladım, bu ogs yi akıl edenemi tasarlayanamı kimi sövsem bilmiyorum radyo 15 de açıkken duyulan çatırdamalar yüzünden ogs yi zamanında YAPIŞTIRDIM, o sesler kesildi bugün de mandalı var değişik bişi yaptım ben dün ve önceki günler ogs nin üstüne bastırıodum yine de ses çıkıodu bu sefer konduğu yer, cama yapışık parçasını enine bastırdım çat dedi sonra da sesler kesildi...

    servise de daha önce gittiğimde önceki sesler için bu benzer sesler yüzünden servise başvuran yüzlerce insan varmış hepside sonradan anlaşılmış ki ogs den, şimdikini götürmedim ama aynı sorun kısaca.. bu yüzden uzun uzun anlattım aklınızda bulunsun başına gelen benim gibi pinpirikli birileri daha olabilir :)

    eve gelirken bütün çukurlara girdim çıt çıkmadı inşallah da çıkmaz :P



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy -- 17 Kasım 2005, 11:24:01 >




  • Herkese selam arkadaşlar arabayı alalı yaklaşık 1 ay oluyor(2006 1.3 benzinli) şu ana kadar karşılaştığım sorunlar ; vitesteki metalik parçanın çıkması , geri vitese geçmenin zorluğu , 1. ve 2. vites geçişlerinin sert olması bu sorunlar sizlerdede var mı ? ya da ilerleyen zamanlarda düzelir mi? Birde debriyaj çok yukarda kavrıyor bunu ayarlattırabilir miyim serviste?
  • merhaba, debriyajı serviste ayarlatabilirsin.. ayrıca geri vites bir çoğumuzda takılma yapıyor bende de 2 ci kerede falan geçiyor bazen, ama 1. den 2. ye geçişte bir problem yaşamadım, servisinle görüşmeni tavsiye ederim
  • yazın yazın, ben de elbet bi gün yazacam

    araba daha yok piyasada 1,5 ayı da dewirdik bu arada, kutlama mı yapsak ne
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oneshotonekill

    Herkese selam arkadaşlar arabayı alalı yaklaşık 1 ay oluyor(2006 1.3 benzinli) şu ana kadar karşılaştığım sorunlar ; vitesteki metalik parçanın çıkması , geri vitese geçmenin zorluğu , 1. ve 2. vites geçişlerinin sert olması bu sorunlar sizlerdede var mı ? ya da ilerleyen zamanlarda düzelir mi? Birde debriyaj çok yukarda kavrıyor bunu ayarlattırabilir miyim serviste?


    dostum bende 2005 1.3 benzinli var. ama senınkı 2006 modelse 1.4 benzinli olması lazım. geri vites herkezde 2 seferde gecıyo çift debriyaj yapmak gerekıyo cunku gerı vıtese senkromec koymamıslar.
    bende 1. vites rahat cunku araba dururken gecırdıgın ıcın kolay gecıyo ama 1 den 2 ye geverken cogu zaman vites kutusundan kuturt diye bi ses geliyo ve sanki bi yere takılarak geciyo vites. geçmeme hiç olmuyo ama sank bi yerlere takılıyo, ama 3. vitesden 2. ye küçültürken tam tersi çok rahat geçiyo. 2 tane servise götürdüm bişey yok dediler.




  • dipnot, benimkide 2006 model ama 2005 son üretim, fakat satışta 2006 model diye geçiyor arkadaş da aynı durumda olabilir.. bendekide 1.3 benzinli eski tip ama 2006 model
  • dostum slam hiç kafana takma aldıktan bir ay sonra bendede oldu cd yi biraz hızlı itince oluyo sanırım ama teyp de çare arama çözüm motor kapağının altında..akü bağlantısını kes azcık bekle geri tak.....teyp resetleniyo veriyo cdyi..bidaha olmadı bende sürekli kopya cd ve acaip sık değiştirerek kullanırım birininki bozulursa ilke benimki olur buradan söylerim merak etme... haa bu arada ben zaten bozmaya çalışıyorum ben sony firmasında çalıştığım için bi alet takıcam bahane olur ama hala direniyo ..


    quote:

    Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

    Evet arabamda ilk sorun cıktı artık.
    Teyp durduk yere sorun cıkarttı. Sabah taypi actım mp3 error veriyordu. Cd yi cıkartıp geri taktım ve teyp mafiş oldu :)
    Teyp mp3 cd'sini yuttu cıkarmıyor. Ayrıca teypde sadece radyo calısıyor. Cd butonuna basınca cd kısmına gecmiyor.
    Bakalım servis yolu gorundu bana. Umarım cekme mp3cd yuzunden garanti dısı kalmaz teyp.







  • Getz Go
    Umarım dedigin gibi kolay cözülür sorun. Ben zaten alarm yuzunden servise gidecektim, teype de serviste baksınlar artık. Yinede bu yararlı bilgi için sagol.

    Aslında komple ses sistemini degiştirmek istiyorum ama yaza bıraktım bu işi. Şöyle sony teyp fena gitmez hani ama sadece teyp yetmez, hoperlorler de basları kaldıramıyor. Yaz gelsin bakalım hele, tatilde müzik dinlemek süper oluyor
  • bendeki hoparlörlermi farklı anlamadım aynı arabadan bahsediyoruz ama bendeki sesler gayet iyi hatta mükemmele yakın.. anlamadım bu konuyu, sende bu kadar kötü olmasaı tuhaf.
  • teybin sesi kötü falan deil ya abartıyo angaralı, ben müzik konusunda çok hassaım ve hiç bi sorun yok sesde. ama çok pahalı pionerler yada sonylerin mutlaka bi farkı vardır illaki bizim teyplerden. ama yinede ses arabayla beraber gelen bi teyp için gayet güzel.teybin sesi kötü demek, bilmeyenler için aldatmaca oluyo. duyanda getz in teypde bi problem var sanıcak. baslar çok kuvetli disco gibi olsun istiyosan özel hoparlör taktırırsın o ayrı bişey ama teybin sesine çamur atma.
    getz le birlikte gelen lastiklerde michelin degil mesela, sen performans yapıcam diyosan taktır o ayrı bişey. adam tabiiki arabayla beraber herşeyin en pahalısını takacak deil.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.